Busca, troba i compara

Avui hem anat per quart any consecutiu a fer de romans i de romanes a la Boqueria. Què us ha semblat la sortida? i el taller de cuina romana? Heu vist aquest productes i us heu fixat en els preus?

Ara ha arribat el moment de fer els vostres treballs personals i de publicar-los a Aracne fila i fila.
De cuina romana a El Fil de les Clàssiques tenim tots aquests i Aracne aquests!

25 thoughts on “Busca, troba i compara

 1. aiida

  Bonum diem! La Natalia i jo tenim el treball mig muntat. no ens vam fixar massa en els preus, però en general, el peix fresc… és bastant car ja que com he dit era fresc. Anirem publican els articles! Ave!

 2. Marta Bautista

  Salve!!

  La sortida ha sigut genial, m’agradat molt anar amb tots els companys a la Boqueria, jo ja havia anat abans amb els pares i més o menys ja sabia el que hi havia.
  El taller de cuina romana també em va agradar, això de fer de romans i romanes per una estona es divertit!! 🙂
  I sobre els productes i els seus preus… hi havien productes una mica cars comparats en la època romana, però d’altres estaven bé!!

  Vale!!!

 3. pais.yasmina2010

  Salve! 🙂

  Ahir vam anar els alumnes de 4rt a la boqueria per fer de romans, la veritat és que va ser una experiencia interesant, si que és veritat que jo ja havia anat a aquest mercat un parell de vegades amb la família, però amb els companys de llatí va ser diferent, ja que després de fer una volta per fer fotos pels nostres treballs vam pujar a l’aula gastronòmica per cuinar diferents plats típic romans amb l’ajuda de l’Eulàlia Fargas. De primer vam fer pessols amb api i gàrum (un tipus de salsa que utilitzaven els romans, però d’una manera més moderna amb olives, anxoves, vinagre…). De segon vam fer vadella amb mel, panses, gàrum de nou.. I de postre en plat típic romà que ens els nostres dies encara menjem, les anomenades “Torrijas”.
  Desprès de cuinar i menjar aquest menú vam passejar per Barcelona per fotografiar l’antiga muralla romana.
  A mi personalment em va agradar molt la visita i vam aprendre bastant de cuina romana.
  VALE!

 4. Eva Serrano

  Salve!!
  Al mercat de la boqueria ja hi havia estat anteriorment però mai pensant que el mercat de la boqueria representava als romans així que potser, ahir ho vaig veure amb uns altres ulls. Per começar, l’entrada crida molt l’atenció ja que està ple de fuites que ho decoren amb els colors més vius. També hi ha xocolata que t’incita a comprar ja que té una pinta… i també hi ha xuxes.
  Després si t’hi fiques més endins, l’olor de fruita passa a ser olor a peix i la veritat que no és molt bona olor.
  També hi havia xarcuteries i carnisseries i vam veure un estòmac de vedella. Feia una mica de fàstic. Amb això vull dir, que en aquest mercat hi havia, per no dir tots, molts tipus de menjar.
  Vaig veure uns perins que costaven 250 euros! Una mica car no?
  Després vam pujar a la cuina on després d’una explicació de les costums culinaries i tot lo relacionat amb això sobre els romans.
  Vam cuinar uns pesols, carn i unes torrijas. Pensava que no m’agradaria però tant la carn com les torrijes estaven bonissimes!
  En resum, recomano aquesta excursió als altres cursos ja que val la pena.
  Valeee

 5. victor.barranco2011

  Salve!
  Aquesta escursió per a mi no és nova, ja que la vaig poder gaudir l’any passat, i molt content que estic de fer-ho. Crec que aquest taller és genial, i la boqueria també, encara que segons a quines parts.
  Podriem dir que la boqueria és com els tipics contes, hi havia la part acolorida, i la part fosca. Començem amb la fosca:
  La part fosca podriem dir que era més la part d’abaix ja que alla era on hi havia el peix, la carn… Que realment no em va agradat gens, perquè era tot molt pudent, és a dir tot feia molta pudor, ja que trobavem el peix, carn… i era una mica més fastigós ja que anaves passejant i anaves veient els caps de porcs, els peixos, els estomacs de vadella….
  La segona part, la pàrt més acolorida era la part de dalt, ja que allà veiem tots els colors de les fruites, els batuts, els ous… que realment era part que més m’agraqdava a mi, ja que era com una sensació de vida, d’alegria, tot aoclorit… i en aquella secció com vam poder veure hi havien batuts, macedònies, llaminadures, xocolata, fruites, verdures, ous…
  Això és tot! Va ser un gran dia!
  Vale 🙂

 6. macias.gene2010

  bueno jo no hi vaig anar a l’excursio aixi que no puc dir massa m’hagues agradat anar… bueeno pero pel que em van dir va estar molt be :D!

 7. tinker.tomas2010

  Salve!
  A mi em va encantar la sortida! Ja hi havia estat avans, però no m’ho havia parat mai a mirar en aquest sentit.
  La cuina exelent! Tot el que vam cuinar estava bonísim! Segur que a casa meva fare algunes de les receptes que ens van donar! 😀
  Els productes que hi havien, hi havia de tot carn, peix, verdura, xocolata, llaminadures, fruita…. de tot. Hi havia productes cars i de barats, de tot una mica.
  Vale!

 8. Noelia Vargas

  A mi m’agradat molt anar a la boqueria perquè mai havia anat!. El taller de romans i romanes ha estat molt bé m’agradat molt cuinar amb tots. Hi havien coses que eren una mica cares comparat amb l’época romana.

 9. irina

  Salve!
  El dimarts 13 els alumnes de quart vam anar a la boqueria, em va agradar molt aquesta sortida, ja que vam cuinar, i a més a més vam fer una volta per la boqueria mentres ens enteravem de quins productes compraven els romans. La boqueria és un mercat molt gran, on hi ha molts productes des de fruites i verdures fins a xocolata i llaminadures. No vaig poder comprar res ja que era força car, excepte unes croquetes i unes patates fregides. Després de fer una volta pel mercat vam fer un taller de cuina, varem cuinar pèsssols, carn i torrijas. Tot era molt bo, també ens van fer una petita explicació dels àpats que feien els romans. Crec que va ser una sortida que val la pena fer-la.

 10. cervero.sabina2011

  Salve!
  La sortida a la boqueria va ser molt interessant, poder observar tot els tipus de menjar que hi havia, i n\’hi havia de motissims tipus. Els colors i les olors que troem al mercat de la boqueria són en molts casos difícils de trobar i per algú que mai ho ha vist, pot arribar a ser impactant.
  El taller de cuina va ser molt divertit, anar tallant els aliments, triant-los i finalment cuinar-los va ser una molt bona experiència i una bona manera d\’apendre més amb la cuina romana. Finalment ens va quedar tot molt bo i vam poder menjar els nostres plats.
  Després, vam sortir del mercat i vam anar a donar voltes pels carrers de Barcelona, buscant tots els referents literaris que s\’hi troben. També vam arribar fins a la catedral on v¡vam fer fotografies.
  En general em va agradar la sortida i m’ho vaig passar bé 😀

 11. Andrea Balart

  Salve! la excursió em va agradar molt. Mai no havia estat a la boqueria, pero m’havien dit que era enorme. Quan vaig entrar vaig poder comprovar que tenien raó. Hi havia de tot. Per començar hi havia xocalata de tots els tipus que et puguessis imaginar; ara cal dir que eren molt cares ( valien 68 euros el quilo!!)la Lida ens va explicar la multidut d’aliments que menjaven els romans: carns , bolets, escorpores( els hi encantaven) i també crestes de gall! ( la xocolata va venir posterior). Desprès de recorrer el mercat vam tenir la sort de conèixer l’Eulàlia Fargas que ens va explicar el que cuinaven els romans i algunes de les seves tradicions a taula. A continuació vam cuinar pèssols, carn i torrijas( tot estava molt bo). En fi, una excursió que va agradar molt i que recomano a tothom.

 12. fontanet.alba2010

  Salve!
  La sortida a la boqueria romana m’ha agradat molt. Jo mai hi havia anat, i ha sigut una experiència inolvidable. Al principi, abans d’anar a l’excursió, no tenia moltes espectatives, encara que la Lida ens ho pintés molt maco. Quan vaig arribar a l’entrada de la boqueria em vaig quedar parada: És enorme! L’entrada és molt bonica, em va agradar molt. Vem entrar i hi havia de tot! Primer hi havia una parada de llaminadures i xucolata que tenien una pinta deliciosa. Més endins hi havia les fruiteries, les carnisseries, les peixeteries, les verduleries, les tendes d’ous, les tendes de formatge… resumint: Hi havia de tot. Em vaig quedar bastant parada perquè no m’ho imaginava tant gran, ni de bon troç. Vam fer-hi fotos a tot (pel treball de després) i ens va subtar moltissim que hi haguessin cervells de xai o caps de porc.
  Al cap d’una estona vam pujar a dalt, on hi havia l’Eulàlia que ens va explicar una mica l’història culinaria dels romans… i després a cuinar: pesols, carn, torrijas i garum (una salsa molt típica dels romans) i per fi venia l’ho bo… A menjar! Estava tot bonissim, sincerament, em va agradar tot, encara que el garum era una mica fort.
  Bé, resumint, em va agradar molt la sortida a la boqueria romana i va superar de bon troç totes les meves espectatives.
  Vale!

 13. trullenque.clara

  Bonum diem!
  Jo havia anat al mercat de la boqueria prèviament, amb la família o amb alguns amics però no tenia ni idea de què hi havia un taller de cuina a dalt ni de que hi havia una cuinera famosa com és l’Eulàlia! M’ho vaig passar molt bé tot i que hi havia moments d’estrès total ja que erem molts (sobretot a l’hora de menjar-nos el que haviem cuinat!! jajajaj).
  Em va agradar molt la sortida, m’ho vaig passar molt bé i també em va agradar el passeig que vam fer a la sortida per veure la muralla romana. (I que consti que al camí de tornada ens vam trobar a l’Homo APM!)

  Vale 😀

 14. Victòria

  Salve!

  Jo no vaig anar mai a la boqueria i anar a aquesta excursió m´ha agradat molt i la cuina romana va estar molt etretinguda i el menja estava molt bo , tinc que dir que hem va sobtar moltíssim que les “torrijas” fosin d´origen llatí ja que a casa meva és fan molt ja que es un manja típic de Murcia i per part de mare tots són d´allà. El menja estava molt bo i la mena de vinagreta i tot estava molt bo! . Hi havien coses molt cares com la parada dse chocolates però va estar molt bé!

 15. Mireia Moral

  SALVE!
  L’excursió a estat molt bé, no era el primer cop que anava a la boqueria, algun cop he anat amb els pares. Hi havia paredes molt cares, com la de les chuches i el chocolates, pero m’agradan molt els colors que té el mercat i la barreja d’olors que hi ha.El taller de cuina romana va ser molt divertit, ja que vem cuinar tots, i el mejar esta molt bo. Espero que l’excursió a Tarragona sigui igual de divertida que aquesta, perque m’ho vaix passar molt bé!
  VALE!! =)

 16. aida.alvarez1220

  Salvee!
  La veritat es que no es el primer cop que estic al mercat de la Boqueria, pero sincerament mai a la vida m’havia parat a pensar en la cuina romana.
  I respecte al taller de cuina, va estar molt bé, a mi personalment el menjar em va encantar, pero millor va ser veurens a tots organitzar-nos per fer el menjar. I millor no dic res del alguns nois cuinant.. jajaja
  Només dic que si anant a la Boqueria ens ho vam passar tamt bé, encara tinc més ganes de que arribi el dia de l’excursio a Tarraco, será impresionant.

  valeeeeeee

 17. natalia espejo

  Salve!!
  L’Aïda i jo tenim el treball mig muntat. no ens vam fixar massa en els preus, però en general, el peix és bastant car ja que és fresc.
  Ave!

 18. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Col·laborem a Tabula Clickariana!

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  No us perdeu la crònica de la nostra sortida a la Boqueria feta per l’alumna de llatí de 4t Yasmina al bloc de la revista de l’institut Premià de Mar Somnis i a Aracne fila i fila.

 20. ihssan

  ave!
  Fer aquesta activitat podria resultar ser molt divertida i a la vegada interessant ja que aprendriem més coses i a més practicant les coses pot ser una forma més ràpida i fàcil d’apendre, crec que aquesta sera una activitat molt bona, podrem aprendre més sobre diferents cultures i relacionar-les entre elles, m’agradarà molt assistir-hi.
  Salvee !!

 21. gomez.luque2011

  Jo També hi havia anat bastants cops amb els pares, àvia… però mai per fer fotos al menjar o per fixar-m’hi en el menjar que prové dels romans!
  Tampoc m’havia fixat en que adalt hi havia com uns pisos, i molt menys que era un taller de cuina! Em va sorprendre la veritat, ni els meus pares ho sabien ajaja!
  Va ser molt divertit, i després cuinar també, encara que no em va agradar molt el menjar…

  vale:D

 22. Imad

  Salve!

  Pel que he pogut llegir dels comenteris crec que és una molt bona expèriencia l’excursió a la boqueria. M’agradaria anari, perquè crec que és una molt bona expèriencia per viure. Crec que aquest any no anirem d’excursió, serà l’únic any que els alumnes no aniran d’excursió suposo, perquè porten quatre anys anant a la boqueria a fer de romans i/o romanes. Espero que al final poguem anar sino es aixì segueixo estan igual d’il·lusionat amb aquesta matèria.

  Vale!

 23. Natàlia Rubio

  Bonum diem!
  Malgrat que jo no he anat mai a la boqueria, m’hagués agradat molt anar-hi, i més amb una sortida escolar. Crec que és molt bon mètode per aprendre coses noves, com ara que hi ha menjar que prové de l’època romana! Mai m’ho hagués imaginat. Espero poder anar-hi algun dia!
  Ave

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *