“Isop en valors i competències”, l’optativa interdisciplinar de 1r de l’ESO

Un nou curs, un nou institut, – tot i que en dos centres vells!-, té la seva guinda amb una nova optativa al primer cicle de l’ESO i en l’aula virtual El Fil Moodle: Isop en valors i competències!

Les faules d’Isop (Esopo, en castellà), sens dubte, obren un món imaginatiu i simbòlic a les persones de la nostra època, tan tècnica, tan analítica, tan mancada d’imaginació humanista, tan materialment pràctica, tan consumista, tan en crisi… Fometen la creativitat, la curiositat, la simbologia, l’expressió artística, els valors, entre altres.

Les faules d’Isop a primer de l’ESO es planteja com una matèria optativa del Departament de Català i Clàssiques per tal d’ajudar a adquirir les competències bàsiques i els elements bàsics de la cultura, per preparar-los per a la societat de la informació i contribuir a millorar la convivència en les aules i espais del nou centre IPM. Es parteix de la premissa que les faules d’Isop poden fomentar l’adquisició de valors per ser uns bons ciutadans i ciutadanes del món, amb els seus drets i obligacions.

Agafem les piques i els arpiots i comencem a cavar sense dilació per desenterrar el tresor que amaga l’educació!

17 thoughts on ““Isop en valors i competències”, l’optativa interdisciplinar de 1r de l’ESO

 1. Victoria

  Aquesta em sembla una bona matèria d’optativa, fer-la a sigut una bona iniciativa per part de la nostre professora (Margalida). Hem començat veient un vídeo, i a vegades pels nens començar d’altres manera no agrada massa. Aquesta pàgina web, està molt bé, i això de què aixi guanyat un premi, fa que els alumnes que hi estan ara, en tinguin ganes de intentar-ho. El video de presentació, informa bé de que farem aquest anys en la matèria que em escollit.

 2. Andres Ruiz

  Un video per començar una classe, no esta gens malament i trballarem com les tortugues.

 3. Alba Bras

  Aquesta matèria sembla molt interessant. Trobo que presentar-te una assignatura amb un vídeo és començar força bé. Aquesta assignatura sembla ser entretinguda i diferent a les altres.I trobo que està bé treballar amb una red social com és “facebbok”. Espero ser una gran tortuga aquest curs!

 4. carla agusti

  M’agradat molt i m’agradaria tornar-ho a veuren un altre,
  m’agradaria veuren un vidio que tracti de la vida “clàssica!!

  i si colaborem tots? i fem un video??!!

  ancara que la gent es pensi que acabar avans es millor no o es perque tenen mes errors i es poden equibocar mes!!!
  jo prefereixo ser una tortuga perque o puc fer millor i no fer tans errors.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Victòria, Andres, Alba i Carla, heu aconseguit la primera fita per començar a ser la tortuga de la faula d’Isop: publicar un comentari a El Fil de les Clàssiques. L’enhorabona! Fins dijous a la tarda! Tot un curs ens espera fins arribar a la meta com a bones tortugues!N’estic segura que ho sereu!

 6. Joana Sanchez

  El fil de les clasiques ha fet molt be penjant aquets video ja que t´explica moltes coses sobre les faules d´Isop.

 7. Teresa Devesa i Monclús

  Nois i noies de primer, l’heu encertada triant aquesta optativa. Si jo tingués la vostra edat m’hi apuntaria, però com que també sóc professora, igual que la Margalida, em sembla que m’hauré de conformar veient com vosaltres en gaudiu i apreneu a publicar els vostres articles al bloc…
  Felicitats per la iniciativa, Margalida, i l’enhorabona a la narradora del vídeo, que hi ha donat l’entonació ideal. Em recorda a una “discipula minor” que vaig conèixer, però deuen ser coses meves.

 8. Chaima Anza

  Salve a tothom!!!
  Com us ha anat les vacances a mi molt bée i a vosaltres ?¿¿?¿?

  Doncs he de dir que aquest article es fabulós per poder iniciar aquest curs, tan per els de primer de la ESO, com els de batxillerats. Són anim’s que els neessitem i molts, perquè com dic sempre cada moment es un moment que et fa valorà la vida.

  En fi, he de dir que me n’alegro molttissim de veure la Lida de tornar a tenir-la i de passar molt bons momentss!!!

  I records Teresa i tots els teus alumnesss!!!

  Vale!!!

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Teresa! Certament la narradora és la discipula minor!
  Chaima, jo també m’alegro molt de tornar-te a tenir a classe!

 10. Uxue Avilés Macià

  Penso que aquesta optativa està molt bé i pot donar molt de profit i espero acabar-la sabent molt ja que ara no sé res.
  Fins demà!

 11. Margalida Capellà Soler Post author

  De ben segur, Uxue, que aprendrem tots junts moltes coses. Fins aquesta tarda!

 12. Rocío Molina

  Crec que aquesta modalitat pot fer-se força interessant, i està tenint un bon començament!

 13. edgar navarro lopez

  em va agradar que es presentesin amb un video i esper que aquet curs no ser una llebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *