Catalans i espanyols a Grècia

Cada any per aquestes dades, una vegada ja sabem llegir i escriure en grec, treballem a classe Grècia avui. Mireu per on que aquests dies el tema és actualitat.

Ahir es va emetre a TV3 a Afers exteriors, el programa de Miquel Calçada, com viuen els catalans avui a Grècia. Evidentment no hi podia faltar el meu amic Eusebi. Quina alegria! Eusebi Ayensa, hel·lenista i director de l’institut Cervantes a Atenes, ens ajudarà a entendre què en queda, de la Grècia clàssica, bressol de la cultura occidental?

Dimarts passat a Españoles por el mundo de rtv.es també el reportatge va tenir lloc a Grècia, a Atenes!

4 thoughts on “Catalans i espanyols a Grècia

 1. Anna Salas Tarré

  M’ha agradat moltíssim el video de grècia de la tv3, realment molt emotiu i se n’aprenen moltes coses, l’he estat mirant i m’ha semblat super interessant. Trobo que grècia sempre serà un focus d’informació i cultura realment important on hi ha moltes coses a observar i estudiar.
  Les imatges del partenó m’han sobtat ja que ara a Història de l’Art estem estudiant-lo i m’ha servit també per a repassar coneixements de l’altre matèria. Els nens a l’hospital, la vida de camp, totes les escènees del video realment molt ben fetes, un docuemntal molt agradable. S’ha de dir que m’ha sorprès també que hi hagin tants catalans treballant i visquen a grècia actualment ja que pocs grecs he vist jo per aquí Catalunya a no ser que vinguessin de vacances per a fer turisme.
  M’agradaria visitar Atenes i Grècia en general, té pinta de que hi fagin bons menjars i així aniria llegint coses amb grec per a tot arreu com en el video que hi sortien algunes paraules!

 2. Laura G

  Hola lida!
  Jo veig un programa molt semblant que donen a la TVE ‘Españoles en el mundo’. Són genials tots dos! És molt difícil adaptar-se a les tradicions, la llengua…d’un altre país i veure com gent del nostre país, pels motius que sigui, s’han adaptat aquest costums, és molt satisfactori, apart de que s’aprenen moltes coses sobre la cultura del nou país.

 3. nuria

  Χαιρετε Λιδα!
  M’han agradat molt aquests videos, t’informen de molts dels costums grecs i també parlen de molts dels monuments que hi ha. També és molt important el misatge que crec que volen eniviar; primer de tot, després de veure el video t’entren unes ganes de viatjar a Grècia increibles xD i segon que l’adaptació a les diferents cultures és importantísima, ja que et relacionaras i conviuras millor amb les persones que viuen allà.

  Jo sí que crec que Atenes és el bressol de la cultura occidental, ja que com es veu en els dos videos, tant el teatre, com els monument, les obres, les escultures… Moltes de aquestes coses, encara perviuen en la nostra societat.

  Adeeu! 😀

 4. Alissa Komarova

  HOLA!
  Hay que guai les manoletines amb aquella coseta redonda!Ajaja!
  -El yogurt Grec, que té d’especiaL?
  resulta que el temple tenia molts colors diferents, no com el vieiem ara!:O
  Ay que mono el nen, que li dona el peto a la mà de la dona!
  els laconics són tancats!:S, i has de anar a missa sino no et perdonen..!
  Bueno he apreses moltes coses:)
  Pero el video no es pot parar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *