La síndrome d’Ulisses

Odisseu i Calipso d’Arnold Böcklin

Saps què és la síndrome d’Ulisses? Per què es diu així? Qui la pateix?

No et perdis el programa del Canal 33 Tot un món en què el Dr. Joseba Achotegi el seu descobridor ho explica:

[flv width=”460″ height=”340″]http://flash.xtec.cat:8081/b7c04f85ee00fdfb969f.mp4[/flv]

Creus que les cançons de més avall hi tenen alguna cosa a veure? En coneixes altres? ….

 

Un asturiano en Madrid, de Dark la eMe.

8 thoughts on “La síndrome d’Ulisses

 1. marc

  Molt chulas las cançons jaja sobre tot la de “Asturiando en Madrid” és una imitació de la de Sting jajaja, tot i així el síndrome d’Ulisses sembla una enfermetat seriosa i horrible. Un peto a tots.

 2. Melisa

  Tot immigrant que està aquí és per algun motiu i no molt agradable, el síndrome d’ulisses és l’estrés d’aquest procés migratori. fan molt d’esforç i lluïten per intentar aconsseguir el millor i no veuen cap solució. S’ha de pensar que és començar una vida nova i tot és nou, no és fàcil veure això si no passes per una situació similar, es molt difícil començar de cero i és molt trist tobar-se justament amb persones racistes.

  -la primera cançó no la entenc perquè està en anglès, pero la segona va d’un asturià que està a Madrid i anyora el seu país.

 3. Sara Pèrez

  El Sindrome d’Ulisses pensava que seria una cosa menys seria peró per el que veig deu ser insoportable estar en aquestes situacions! Si quan t’estresses ho pases malament no m’imagino estar sempre així. Els hi passa als immigrants. Aquestes cançons expliquen situacions d’immigrants!!

 4. Bet Rosell

  M’agrada com han triat el nom per a la síndrome, està molt ben pensat. Tothom, per bé que estigui en un lloc, si no és casa seva, sempre trobarà a faltar la seva pàtria, com li passa a Ulisses, al que li ofereixen la inmortalitat, menjar, i una dona amb la que estar (la nimfa Calipso), però ell nomñes desitja tornar a Ítaca.

 5. Rosó

  sempre m’ha agradat la mitologia:)
  Ulises com diu la bet, només deitja tornar a ítaca.
  ( nose si ho saps, pero hi ha una cansó maqisima d’Itaca)
  peetons!

 6. Bouchra

  ni tant sols sabia que existeix això quina ingnorància déu meu!! és un estrès que pateix l’emigrant o dificultats que té a l’hora d’establir-se en una nova residècia i nom ve de l’heroi Ulisses que havia perdut el camí de tornada a l’Itaca i enyorava la seva terra perquè es veia incapaç de tornar a ella

 7. Pingback: “Calypso”, de Susanne Vega | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *