Quid Roma est?

Per començar us recomano que mireu aquest vídeo:

Després estudiarem la història de Roma, des de l’arribada d’Eneas al Laci fins a la caiguda de l’Imperi romà d’occident, a través de la visió que ens n’ha volgut donar el cinema.

54 thoughts on “Quid Roma est?

 1. Marina Caimel

  Lida, tinc moltes ganes de començar amb aquest projecte de coneixer la historia de Roma a traves del cinema encara que hem sembla que tindre una mica de dificultats en trobar la meva pel·licula. Hem pots dir alguna ajuda? Un petó.

 2. xavi.m

  AUE! me estic miran el video ^-^ de moment sembla interesant, em vaig descargar la pelicula de ben- hur pero estava en llatí -.-U axi k me la estic descargant de nou…

  bueno ya em pasare mes sobint…

  vuale!

 3. Sara Perez

  Ave Galiii!! esta molt bé aquest video ehh!! Sobretot les reconstruccions del Colosseu i de les termes i també el vaixell!! Buenu fins dema Valete!!!

 4. a0083n

  Gali!! sóc l’aida. He fet els primers exercicis del moodle, pero no se si ho he guardat bé.. o que he fet. Demà em dius que tal, i si ho he fet correctament els acabo tots.
  fins demààà(K)

 5. laia

  ave liida:)
  el viideo es molt interesant.
  la pelicula de la caiguda del imperi romà jo i la erica l’hem vist però no ens hem enterat xD.
  buenoo vale lida!

 6. rabab

  ave lida!!!
  estic mirant el video i no esta gens malament.per cert lo de la pelicula ke no la hem trobat a veure si ens ajudes.

 7. Verónica Vega

  Hola Margalida!! és molt interessant el video i estàn molt bè les reconstruccions.
  Fins demà!!

 8. Raquel Martos Almodóvar

  Els etruscos van aparèixer al nord i al centre d’Itàlia, quan les colònies gregues estaben al nord.
  Roma és va fundar a l’any 753 aC per Ròmul i Rem.
  La història de Roma està dividida en tres parts:
  la Monarquia, la República i l’Imperi.
  Ròmul i Rem eren dos germans fills del deu Mart i de la dea Rea Sílvia, que van ésser abandonats al riu Tiber, i van ser alletats per una lloba.
  Quan es van enterar de qui eren fills, van enderrocar Amuli i van restituir el tron al seu avi Numitor.
  Però Ròmul va fundar Roma, ja que va matar al seu germà Rem, i el va succeir Pompili. Després va regnar Hostili. Més tard Ancus Marci.
  Diuen que després de Marci els romans van coronar rei, amb el nom de Tarquini l’Antic a un ciutadà d¡origen etrusc que es deia Tarquini. Els fills de Marci el van matar i el va succeir Servi Tuli.
  Després Tarquini el Superb, van anul·lar la monarquia i van proclamar la República.

  República: El poder el tenia les gentes ( grans families aristrocàtiques que tenien tota la riquesa). El poder va ser dividit en magistratures, van potenciar el senat i van mantenir les assemblees populars. Els patricis eren els privilegiats.
  Va haber varios enfrontaments entre els patricis i els plebeus, i els dos van fer la Llei de les XII taules, que posava fi a les arbitrarietats dels magistrats i dels pontífex patricis,. Els plebeus van guanyar l’igualtat de drets civils i polítics. Van rebre la igualtat de condicions a quasi tots els càrrecs polítics i religiosos. Encara que iguakment tornaran els enfrontaments entre classes socials.

  Volien conquerir Itàlia, i primer es van enfrontar els llatins i els etruscos i els van vèncer.
  Després aliats amb els llatis, als eqües i als volscos, pobles muntanyencs, i als sabins.
  Van derrotar els samnites el poble osc.

  Conquesta a la mediterrania: a mida que Roma anaba conquerint territoris els anaba convertint en províncies..
  Macedònia, Acaia, Àsia, Cilícia, Cirenaica, Síria, el Pont, i Egipte.

 9. El-Mekki

  Margalida!!!

  Aquest video pot ser que el l`hagim vist el passat any a iniciació al llatí?. M`ha semblat molt interesant veure aquest video sobre la historia de roma i molt complet per a l`estudi.

 10. Camila

  Ave Lida!
  Aquest video és molt interessant però no deixa de dir allò que ja fa temps quns repeteixen a Història: Roma va ser un gran Imperi, un imperi que dominava tot allò que coneixíen en aquell moment, s’enfrntavena tot el que se’ls hi posès en el seu camí i ho feien sense contemplació tot i així diuen que la codícia mata a l’home i en aquest cas jo crec que es tracta d’un dit que e’ls hi ajusta molt bé als romans. Van perdre tot el que teníen per una gran desorganització del seu terreny.
  Gràcies a aquest gran imperi i a la codícia dels romans i a l’interès per expandir-se avui dia (com bé diu el video) hem heredat una quantitat inombrable de peces d’art o fins i tot civilitzacions enteres.
  Sempre he pensat que els grecs eren els llestos i els romans els que teníen la força, és una pena que els que més poders teníen eren només els més bèsties i no pas els de més intel·ligència. Espero estar equivocada!

 11. Anna Salas 1 Batx

  Molt interessant aquest video, com ens vas recomanar, als que no haviem fet mai res d’això, m’ha anat bastant bé veure el video i tenir una idea de lu que va soposar Roma fa molts anys.
  M’he enrecordat, i suposo que ara ja no s’em olvidarà en tot el curs dels fundadors de Roma! Vas preguntar-ho l’altre dia a classe i ara ho he vist al video. Romul i Rem.

  Espero anar progressant amb el meu nivell de mitologia i de història de Roma perquè anava i segueixo anant bastant peix.

  Gràcies per tota la teva feina al blog Margalida, ens facilites moltíssim el nostre aprenentatge!

  Tot hi que hagi sonat una mica pilotero, no es així sinó que per mi que no havia fet mai res d’això m’està anant bastant bé tenir referències aquí al blog!

  Un petó!

 12. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Mappam videamus!

 13. Ana Rosa

  Aqui a l’institut no ho puc veure :S però ja ho mirare a casa que m’he quedat intrigada perque tothom diu que es interessant

 14. Carlos Cuevas Agraz

  Ave!!
  No he pogut veure del tot el video perquè s’anava quedant penjat però en l’estona que he pogut veure, és un video molt bonic amb unes il·lustracions molt bones de Roma i amb un contingut històric molt interessant(Roma va ser un gran imperi gràcies a les seves conquestes).
  Bon article^^

  Vale!!

 15. Patri

  Avee!

  El video no le pogut veure perquè tarda molt en carregar-se… però em sembla molt interesant estudiar la història de Roma desde un punt de vista cinematogràfic ja que es una manera completament diferent de l’habitual. A 4 d’ESO vaig estudiar també una mica d’això però no tant com ho farem aqui.
  Em sembla molt bona la idea.

  Vale!

 16. Thaïs i Marc Cortés

  Aveee!

  Roma es va fundar a l’any 753 aC per Ròmul i Rem.
  La història de Roma està dividida en tres parts:
  la Monarquia, la República i l’Imperi.

  Ròmul i Rem eren dos germans fills del deu Mart i de la dea Rea Sílvia, els quals van ser abandonats al riu Tiber, i es diu que van ser alletats per una lloba,segons la llegenda.

  S’assebentaren de qui eren fills, van vèncer a Amuli i van substituïr-lo en el tron al seu avi Numitor(pare de Rea Sílvia).

  Finalment Ròmul va fundar Roma, ja que va matar al seu germà Rem, i el va succeir Pompili. Després va regnar Hostili. Més tard Ancus Marci.

  Diuen que després de Marci els romans van coronar rei. Després van regnar 3 reis Etruscs. Els etruscos era un poble al nord d’Itàlia.
  Primer Tarquini l’Antic, el qual els fills de Marci el van matar i el va succeir Servi Tuli.

  Després Tarquini el Superb va ser exiliat per Juni Brutus i Tarquini Col·lati, ja què hi havien moltes baralles entre el senat i el rei Etrusc, finalment la violació de Lucrècia va fer que finalitzés la monarquia i es proclamés la República.

  (el video no l’hem pogut veure, per això hem explicat la història desde la fundació de Roma, fins a la fi de la monarquia.)

  Vale!!

 17. Laia Molina

  Ave!
  Tot i què no he pogut mirar el video, per què no em carrega , he buscat informació de la fundació de Roma i un petit desenvolupament.
  Roma es va fundar l’any 753 aC. va començar sent un petit poblat de la comarca del Laci fins que esdevingué el centre d’un imperi estés per tota la Mediterrània. A partir del segle IV, sobretot després de la transformació de Bizanci en Constantinoble per l’emperador Constantí, Roma perdé la capitalitat de l’Imperi; ara bé, continuà sent un centre important de poder en esdevenir la seu del Papat.

  Adeu!

 18. andreaa

  Jo també he buscat una mica d’informació de la fundació de Roma

  La fundació de la ciutat de Roma se situa entre el mite i la llegenda. A l’inici de la guerra de Troia, Eneas, fill de la deessa Venus i del mortal Anquises, surt del conflicte victoriós i se’n va cap a la península Itàlica. S’instal.la a un poblet petit de pastors on coneix a Lavinia, filla del rei Latino, amb qui es casà. Va fundar la ciutat de Lavinium en honor de la seva dona.

  Amb Eneas va arribar Ascanio, fill que havia tingut amb la seva primera dona, que després es digué Julo. La fundació per part d’aquest de la ciutat d’Alba donà inici a la dinastia Albana. Un dels reis de la mateixa va ser Procàs, que va tenir dos fills: Númitor i Amulio. Com que el primer era el fill primogènit, li va tocar ocupar el tron del seu pare. Amulio, mort d’enveja, matà al seu germà i a tots els fills mascles d’aquest, deixant viva a l’única filla, Rea Silvia. Perquè no pogués tenir fills la va fer monja. El déu Mart s’enamorà d’ella i fruit d’aquest amor, van néixer dos fills bessons: Ròmul i Remus.

  Quan Amulio va saber el que havia passat, va matar a Rea Sílvia i va agafar els dos nens, els va ficar en una cistella i els va llençar al riu Tíber perquè morissin. La cistella va anar a parar a un dels marges del riu, on una lloba va sentir els seus plors. Els va recollir i els va alletar, poc després, foren recollits per un pastor anomenat Fàustulo.

  Quan els dos bessons van fer els divuit anys, el pastor els revelà la història verdadera. Ròmul i Remus, en sentir-la van voler venjar-se d’ Amulio treient-li el poder de governar Alba i van fundar una nova ciutat. S’encaminaren al Palatí i marcaren el límit dels seus dominis. El nom el van decir esperant un senyal dels déus. Van pujar cadascún dels germans a un turó per obserevar els ocells. Remus va anuciar que havia vist sis i, al mateix temps, Ròmul va anunciar que havia vist dotze. A ell li va correspondre l’honor de posar-li nom a la nova ciutat i significà l’anunci dels dotze segles de glòria i esplendor de Roma.

  Per donar solemnitat a l’acte, Ròmul va agafar un brau vermell, símbol de fecunditat, i traçà un solc quadrat a terra. Remus, gelós, es rigué de l’acte del seu germà. Ròmul va treure l’espasa venjativa i la va clavar al pit del que havia gosat burlar-se d’ell. D’aquesta forma, va concloure l’acte de fundació de Roma. Corria l’any 753 a. C.

  VALEE!

 19. Nicolás Mangui

  Ave!
  Hoy es el aniversario número 2753 de la fundación de Roma la gran ciudad tan importante a lo largo de la história de la Tierra.

 20. Mariano y fran

  Veien aquest video em recurdat la locució de una cadena de radio anomenada Rac 1.
  Quan Andres Inista marca el gol de la victoria a londres,el locutor de rac1 joan maria pou va comentar que amb aquell gol el barça aniria a la ciutat que va crear romul i rem.
  Amb aquestes paraules:Pou:Saperas pot ser que estigui veien un un culiseu imponent?
  Saperas:pot ser joan maria pot ser!
  Pou:Pot ser que estigui veien un font plena de monedes i amb una dona anomenava dita… en estat seductora?
  Saperas:pot ser joan maria pot ser!
  Pou:Pot ser que estigui veien una lloba lletan dos nens que es diuen romul i rem a la vora del riu tier?
  Saperas:pot ser joan maria pot ser!
  Pou: pot ser que estigui veien un maravellos estadi olimpic tenyit de blaugrana?
  Saperas:pot ser joan maria pot ser!
  Pou: Es roma?
  saperas! es roma pou!
  Pou: Es roma?
  saperas! es roma pou!
  Pou: Es Romaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

 21. Margalida Capellà Soler Post author

  Nico, n’estàs segur dels anys que fa avui Roma? Quan es va fundar segons els teus càlculs? De totes maneres m’alegro molt que hagis recordat l’efemèride aquí.

  Mariano, Fran, sou increïbles! Fins i tot sou capaços de celebrar la fundació de Roma amb un partit de futbol. Crec que podríeu treballar en el món periodístic del futbol. Serien uns grans assessors d’imatges i converses!

  Per molts anys!

 22. Andreu Punola

  Salve!

  Fa tres dies, la ciutat de Roma va celebrar un aniversari més: fa 2766 anys que es va crear, és a dir, som a l’any MMDCCLXVI ab urbe condita. Avui som al dia 24 de l’any del Senyor, anno domini en llatí, MMXIII.

  Vale

 23. Andrea Balart

  Salve!

  Roma és va fundar a l’any 753 aC per Ròmul i Rem. Per tant restant l’any 2013 del 753 aC serien 1260 anys i en números romans MCCLX.

 24. Irina

  Salve!
  El dia 21 d’Abril Roma va celebrar 1.260 anys (MCCLX) ja que es va fundar el 753 a.c.

 25. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  He rigut molt en el moment que els de 4t d’ESO han dit que fa 25 anys es va fundar la celebració romana. Impresionant… No fa falta fer clàssiques per saber que 25 anys no són.

  Segons els meus càlculs són MCCLX anys ,és a dir, 1260 anys. Ja que tot va començar l’any 753a.c. i actualment estem en el 2013, així que he fet una resta. No sé si està bé, però és un resultat amb més lògica.

 26. Victor Huete i Jordi Rodríguez

  Salve!!
  Roma va ser fundada l’any 753 aC per els germans Ròmul i Rem és a dir que en aquest any (2013). Per tant segons els nostres càlculs serien 1260 anys i en números romans MCCLX.

 27. Josep Aitor Jose

  Salveee!!

  Me estat mirant el video i me ha semblat por interesant, Roma es molt interesant per totes les coses romanes que te. Jo estat a Roma i emb va semblar molt bonic, es un lloc que es per anar a visitar les seves figures Romanes i temples.

 28. imad

  Salve!

  Roma va ser fundada per Romul i Rem l’any 753 a.C. Crec que per calcular els anys que porta Roma existint tenim que restar l’any actual menys l’any que es va fundar Roma. El resultat seria de 1260 anys però crec que no es del tot correcte crec que té encara més anys.

 29. Marta Gallardo

  Salve!

  Roma es va fundar al 753aC així que ha fet 2766 (MMDCCLXVI) anys ja que del 753ac a l’any 0 van 753. Aquest, li sumes el 2013 i et dona això, no 1260 anys.
  La van fundar Ròmul i Rem, els bessons que deprés de haver estat recongeuts pel seu llinatge reial, decideixen fundar una nova ciutat allà on havien estat trobats.

  Vale!

 30. Álex Aguilera

  Salve!

  Roma es va fundar a l’any 753aC, per Rómul, el noi que havia sigut criat per una lloba amb el seu germà Rem, a qui va matar. Per tant avui en dia fa 2766 anys. El que significa que estem a l’any MMDCCLXVI al calendari romà.

  Vale

 31. Clàudia Cazaux Cuberas

  Salve!

  Segons la mitologia romana, Roma deu el nom al seu fundador, Ròmul el qual va ser assassinat. La data mítica de la seva fundació és el 753 aC, punt de partida del calendari romà, per tant avui en dia fa 2766 anys (MMDCCLXVI al calendari romà).

 32. Laia Muñoz Osorio

  Roma té una llarga història, la qual es pot dividir en tres etapes: la monarquia, la república i l’imperi. L’era més coneguda i potser “gloriosa” de Roma és l’imperi, durant el qual els romans van aconseguir dominar els territoris que els grec van aconseguir durant l’època hel·lenística i d’altres que no van ocupar: Hispània, Gàl·lia, Germània, Britànnia, Grècia, el nord d’Àfrica, Egipte i altres terres com els Alps, els Balcans o el Caucas.

  La vida romana vetllava per la qualitat de vida dels seus ciutadans, per aquesta raó el govern va crear tants llocs públics i d’oci: termes, circs, amfiteatres, teatres, temples…

  Però l’esplendor de l’imperi no duraria per sempre: cap el segle IV dC, Roma entraria en decadència per diverses raons: la divisió del territori en diversos emperadors, l’establiment del Cristianisme com a religió oficial i la continua amenaça dels pobles bàrbars cap a l’imperi.

  L’entrada del rei visigot Odoacre a Roma, el 476 dC, marca la fi de l’imperi romà, després de més de mil anys d’història.

 33. Luis Moreno

  Pel que fa a l’història de Roma, primer hauria de de dir que hi ha un séria de legendes o mites que expliquen la seva fundació, com és una exemple, el conegut mite de Romul i Rem, però en general totes aquestes històries van sr unificades i unides en la gran obra de Virgili “l’Eneida”.
  Actualment tenim molta informació la qual en permet estar informarts sobre com era Roma i totes les seves etapes, tant les seves époques més bones, tant com les seves crisis i la seva decadència que portar l’imperi a la seva fi.
  Podem afirmar amb tota seguretat que Roma va ser fundada l’any 753aC, i que l’últim emperador a Roma va ser l’any 476, ja en plena decadència.
  Aquest video em sembla una bona manera de tenir un idea de Roma, la fundació, i l’imperi tot i que a internet, per exemple, podem trobar molta informació que ens permet obtenir molta informació sobre aquest tema.

 34. Judith Martínez Barranco

  salveee

  Roma va ser fundada per Romul i Rem l’any 753 a.C. Crec que per calcular els anys que porta Roma existint tenim que restar l’any actual menys l’any que es va fundar Roma. El resultat seria de 1260 anys però crec que no es del tot correcte crec que té encara més anys.

  valee

 35. Elisa Moya

  Salve!

  La veritat és que tal i com ha dit la nostra companya Paula, jo també vaig riure molt quan els companys de quart d’eso van dir que Roma va ser fundada 25 anys enrere.
  No em van gaire bé les matemàtiques, però si estem a l’any 2013 i Roma és va fundar a l’any 753 aC, fem una resta i quedaria 1260 anys i en números romans seria MCCLX. No cal ser molt llest per saber que no són 25 anys, però errare humanum est.

 36. Marta Serna Sánchez

  Salve!!!

  Quin documental tan interessant. La veritat és que gràcies a ell tinc una bona base sobre el naixement d’aquest gran imperi que ens ha deixat una gran cultura com herència. Realment és fascinant veure la gran repercussió que ha tingut en la història.
  Considero que d’aquest documental se li pot treure molt de suc ja que conté moltíssima informació sobre la fundació de roma. Per començar menciona a Romul i Remo com a fundadors segons la seva tradició. Va ser fundada el 753 aC.
  Des de la seva fundació va anar creixent i creixent fins convertir-se en un gran imperi. Era tan exorbitant era que fins i tot es deia que el sol no es posava mai. La ciutat de Roma va convertir-se en la ciutat més important i el centre de l’imperi. Controlaven tot el mediterrani i els comerços que si feien. No temien cap rival i posseïen un colossal exercit.
  Un dels seus objectius va ser transmetre la seva manera de viure (modus vivendi) a les colònies. Apareixen temples, aqüeductes, termes,… Aquesta nova cultura oferia comoditat.
  Però cap imperi és invencible i malgrat la desmesurada grandària d’aquest va debilitar-se. Van aparèixer uns forts enemics que ells van anomenar bàrbars. Finalment va haver de dividir-se en dos imperis. Per una part estava l’imperi d’occident i per l’altre l’imperi d’orient (bizantí). Primer va caure el d’occident per culpa dels visigots. I més tard, l’imperi bizantí va córrer la mateixa sort.
  Els romans ens han deixat una herència molt rica en història, cultura, ciència, art,… Saber la seva història es saber d’on prové la nostra cultura i l’origen d’aquesta.

  Vale!!!

 37. Uxue Avilés

  Salve!!

  La veritat és que és un vídeo molt interessant. Jo ja havia estudiat abans la història de Roma, però aquest amplia els coneixements que tenia i he pogut relacionar aspectes que ja sabia.
  En primer lloc, ens parla de Ròmul i Rem, fundadors de Roma l’any 753 a.C.
  (Aquí he deixat un comentari explicant la fundació de Roma i tota la llarga història: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2008/11/27/romul-i-rem/comment-page-1/#comment-20637).
  Aquesta ciutat va començar sent una petita ciutat però amb el pas del temps va anar augmentant fins arribar a ser un imperi. Amb tot això finalment Roma es va convertir en la ciutat principal de l’imperi i d’aquesta manera controlaven tot el Mediterrani i feien molt comerços. Volien arribar a destacar tant que van transmetre a les colònies el seu modus vivendi (la seva forma de viure). Es van construir obres públiques com termes disponibles per a molta gent i edificis com aqüeductes i temples i això aportava millores en les vides dels romans.

  L’imperi no duraria per sempre i aquest es va anar fent cada cop més feble ja que van aparèixer els coneguts bàrbars, grans enemics dels romans i Roma es va dividir en dos imperis: l’imperi d’occident i el d’orient dominat pels bizantins. Degut als visigots, va caure primerament l’imperi d’occident i al cap d’un temps va passar el mateix.

  Realment, podem observar que els romans van influenciar-nos molt en diferents àmbits de la cultura, com per exemple en la literatura, l’art, història… És un gran privilegi poder anar descobrint dia a dia coses noves dels romans que influeixen actualment.

  Vale!!

 38. Abril Ramos

  Segons la llegenda llatina, Romulus va fundar la ciutat de Romael 21 d’abril del 753/754 aC. A partir d’aquesta data que els Romans van comptar els anys.

  Segons la llegenda referida per Titus Livi, Ròmul i Rem eren els fills del déu Mart i de la vestal Rea Sílvia, filla de Numítor i néta del rei Proca. El seu oncle Amulius es va apoderar del tron, va matar tots els descendents virils del seu germà Numítor i va fer vestal a Rea per tal d’evitar que tingues descendents.

  No obstant, Mart va caure boig d’amor per la noia que va donar a llum bessons: Ròmul i Rem. Amulius va fer emparedar llavors la Vestal i va condemnar els nadons a ser llançats al Tiber. Els nens van ser abandonats en una clivella, sobre les ribes del riu, pels servents encarregats d’executar la sentència. Els nadons foren recollits per una lloba que els va alletar a la gruta de Lupercal, al peu del Palatí. El pastor Faustulus, fou testimoni d’aquest prodigi, i va recollir els bessons i els va criar, en companyia de la seva esposa Acca Laurèntia. Aquesta última, hauria estat una prostituta que els pastors dels voltants l’haurien posat el malnom de lupa (“la lloba”). La llegenda de la lloba alletant els bessons podria ser que tingués el seu origen en aquest malnom.

  Fets adults, Ròmul i Rem van decidir fundar una ciutat.

  No aconseguint destriar qui dels dos donaria el seu nom a la nova ciutat, es van remetre als auguris. Rem va ser el primer a veure sis voltors volar al cel. Just després, Ròmul en veu dotze. Rem tenia per tant la primacia, mentre que Ròmul en veié més. Finalment, Ròmul fou el designat.

  Mentre Ròmul traçava el pomœrium, solc sagrat delimitant la ciutat, aixecant l’arada per mesurar portes, el seu germà Rem, per burlar-se de la feblesa de la nova ciutat, fa un pas dins d’aquesta muralla simbòlica; Ròmul el mata pensant en la dita Insociabile regnum («El poder no es reparteix») marcant així simbòlicament, la intransigència altiva de Roma davant tota incursió malèvola.

  Aquest ritu fundador és present en diversos esdeveniments que ocorren a la població inicial de Roma: com el rapte de les sabines i la guerra contra el rei sabí Titus Taci, amb l’ajut del cap etrusc Coelius Vibenna que s’instal·la sobre un puig al qual dóna el seu nom (segons Varró), pacta amb els Sabins, i comparteix poder amb Titus Taci.

 39. David Alfaro

  Segons la mitologia romana, Roma deu el nom al seu fundador, Ròmul el qual va ser assassinat. Roma és va fundar a l’any 753 aC per Ròmul i Rem. Per tant restant l’any 2013 del 753 aC serien 1260 anys i en números romans MCCLX.

 40. Chaymae

  salve!!
  La llegenda diu que dos germans bessons, Ròmul i Rem, fills de la princesa Rea Silvia i del déu Mart, sent molt petits van ser deixats en una cistella surant al riu Tíber per ser salvats de l’ambició del seu oncle, que volia ocupar el tron. Una lloba els va veure, els va salvar i els va criar alletant com als seus propis fills. Després van ser trobats per una parella de pastors i ja adults es van venjar del seu oncle i van fundar Roma. Però l’ambició de poder els va separar i es van barallar entre ells. Ròmul va matar el seu germà i es va esdevenir el primer rei de Roma
  La història de Roma és la d’una ciutat-estat que va començar per dominar les ciutats veïnes, després els territoris més propers i finalment va ocupar tot el món mediterrani formant l’imperi més gran de l’antiguitat, creant una sòlida cultura i estenent-la a tots els seus dominis .

 41. David

  Segons la mitologia romana, Roma deu el nom al seu fundador, Ròmul el qual va ser assassinat. Roma és va fundar a l’any 753 aC per Ròmul i Rem. Per tant restant l’any 2014del 753 aC serien 1260 anys i en números romans MCCLX.

 42. Marina Cañas

  Roma, es va fundar l’any 753 a.C aprop del riu Tíbet per Rómul i Rem, aquests dos nens van ser abandonats en aquest riu, i una lloba el va alletant, i en aquest mateix lloc van fundar la ciutat de Roma. El nom prové de Ròmul, ja que Rem va morir a causa del seu germà. La ciutat va anar creixent poc a poc fins formar un imperi molt important. Mes tard Roma es va dividir en dos imperis, l’imperi d’occident i el d’orient dominat pels bizantins.L’imperti d’occident va caure a degut als visigots.

  Vale!!

 43. omaima

  Avete,

  El video m’ha semblat interessant i s’apren mes mirant un video que amb una explicació de una hora.
  Roma va neixer 753 a.c actualment hi ha 2 796 102 habitantes
  Romul va ser assesinat.

 44. Iria Rael

  Salve magistra!!

  El video es interessant i molt entretingut, Roma va tenir un formidable imperi.
  Roma va ser fundada per Romul i Rem en l’any 753 abans de crist. Roma va començar sent una petita ciutat però amb el temps va anar augmentant fins ser un imperi. Roma es va convertir en la ciutat principal de l’imperi i d’aquesta manera controlaven tot el Mediterrani i feien molt comerços per mar.

  Vale

 45. Joan Barrabino Rubio

  Salve!!

  Roma segons la llegenda va ser fundada pels germans Ròmul i Rem l’any 753 aC. Els dos germans eren fills del déu Mart i de la neta del rei Porca, però van ser abandonats i amamentats per la lloba luperca a la bora del riu Tíber i criats pel pastor Faustulus. Quan són grans i decideixen fundar una ciutat no es posen d’acord i Rem mata al seu germà. Després Roma va crear el gran imperi i durant molt de temps va ser el gran imperi que dominava tot el mediterrani.

  Vale!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *