Vil·la romana de Can Farrerons

Tot i que ja ha acabat el curs, l’alumna Marta Molina de segon de batxillerat A, m’ha portat aquest vídeo sobre la nostra sortida a les restes de la vil·la romana de Can Farrerons a Premià de Mar, que vàrem poder visitar el 29 de març i vàrem poder gaudir de les interessants explicacions de l’arqueòleg que va treballar en l’excavació, en Ramon Coll. Moltes gràcies, Marta, per aquest reportatge que espero que sigui històric quan l’espai arqueològic ja sigui un museu i tothom les pugui visitar.

On en temps dels romans hi havia la vil·la romana i els balnea de planta octogonal, avui hi ha un edifici del segle XXI i en el subsòl les restes romanes, que han sobreviscut el pas del temps (les dues rieres les van preservar i unes excavacions modernes també, tot i que soterrades): 

16 thoughts on “Vil·la romana de Can Farrerons

 1. Denis

  Hola Lida

  Es interesent trobar a quatre pases de casa unes restes tan interesants, i tot i no haberles visitades magradaria força.

  Ara ja sa Acabat el credit però unaltre any podriam visitarles com a escurció escolar

  Adew

 2. Sara

  Jo visc al costat d’auqesta vil.la romana, a la plaá de doctor Ferran. Estaven unes baranes, per`molts cops he nat miran, i es veien com una ruïnes tot abaix en aquell gran forat. M’agradaria veure-la bé!
  un petó

 3. mekki

  salveee¡¡¡

  Com estem?¿

  Margalida estic molt enfadat amb tu eehhh¡¡¡

  Amb els de batxillerat sempre estas fent jocs i sortides i amb nosaltres nomes una obra de teatre que esta ,molt bé per cert.
  Aquest dos videos de la sortida son molt interesants ja que son uns descobriments molt importants de cara a la historia del nostre poble que es premia de mar.

  Que vagi molt bé¡¡¡

 4. hamz

  Hoalaa!

  El primer comentari que faig en to el trimestre, i els que hem queden,,,
  M’ha agradat el video de l’expedicio romana, segur que la compania que estaba constrint s’ha forrat.
  Apa que vagi be=)

 5. Nora

  Salve Margalida!!!!!!!!!
  he vist els dos videos! i si… ll’explicació de la Marta ha estat molt interesant!
  i a quina part del Doctor Ferra està perquè, que jo recordi no he vist cap vil·la romana! jeje. Jo recordo que hi havia restes romanes on actualment s’està fent un centra comercial. No serà allà no?
  Bueno petons a tots/es!

  🙂

 6. Sebastià

  Molt interessat el vídeo d’aquestes restes, tot i que no estan gaire ben cuidades. Realment l’ajuntament hauria pogut “currar-s’ho” més i no deixar que s’hi construís al damunt. Per una mostra de patrimoni històric que tenim!

  Per cert Margalida, la lletra de les entrades es veu molt menuda, no?

 7. mcapella Post author

  Moltes gràcies, Sebastià, per tot i especialment aquests dies, nerviosos amb les PAU, t’hem d’agrair el teu enorme ajut amb http://www.xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/selectivitat.htm

  Quan pugui miraré d’arreglar el tamany de la lletra, estic tan cansada que no me n’he adonat.

  Pel que fa a les restes romanes, és de doldre el que hagués pogut ser i no ha estat possible; esperem, però, que un dia ben proper es puguin fer-se visitables.

 8. Àlex

  Salve,
  Aquestes ruïnes romanes són molt interessants. Espero que més endavant puguin estar exposades i que se’n fomenti la visita, ja que són unes restes romanes històriques i a més estàn al nostre municipi.

 9. Marina

  Realmen m’encanten aquestes coses. Les restes.. poder veure ni que sigui una petita part de com vivien avans.
  Justament ahir ens pregutàvem on estava, i avui al matí, casualment eh topat de front amb el cartell ‘Can Ferrerons’, jajaja.

  Un peto, Marga.

 10. verònica B.

  Hola!
  trobo molt interessant tot això, i encara més veure que es conservin tant despres de tans anys!
  petoons(L)

 11. Sara Perez

  Hola!!Marta et felicito per el treball que has fet per aconseguir aquest video!! Esta molt bé!! Es molt fort que s’hagin conservat tant bé!!!

 12. Verónica Vega

  està molt bé Marta!! T’ho has currat 🙂
  Espero que aviat sigui un lloc públic i tothom ho vagi a visitar. És una sort tenir aquestes restes del món clàssic tant prop de casa.

 13. Marc

  Encara estic viu Margalida i treballant com un bon noi! ho aconseguiré cada cop aprenc més! ha ha ha! i no es per fer la pilota! ja quasi domino la tercera declinació. Somhi! a les 6 aniré a dormir, a veure si puc deixar un comentari abans d’anar a dormir. Adéu!

 14. Anna Jimenez

  Salve Margalida !
  És molt bonic el video i esta molt bé!.
  Et felicito Marta.
  La veritat esque jo tenia molta curiositat per saber que era realment Can Ferrerons, perque com et vaig dir, Margalida, a casa meva es parlava molt de Can ferrerons i mai havia acabat de saber que era fins ara. Jo creia que eren unes terres, unes terres d’un familiar del meu avi, però no sabia que eren unes ruïnes romanes.
  I la veritat es que em va agradar molt la explicació del Ramon Coll perque va ser molt interessant, a mes a mes hi ha gent que el fara servir per el projecte de recerca, i pot ser un projecte molt bo.

  VALE!

 15. Pingback: Explorant Can Ferrerons | Aracne fila i fila

 16. Pingback: La planta octagonal de Can Ferrerons s’obre al públic: Museu Romà de Premià | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *