Teatrum Saguntinum non delendum!

sagunt.JPG 

Aquesta és una fotografia del meu pas el Nadal de 2005 pel teatre romà de Sagunt que ara volen enderrocar. Seria interessant que llegissiu aquest manifest en contra de la sentència del Tribunal Suprem que demana el desmantellament de les obres de rehabilitació del teatre romà de Sagunt, després que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va declarar il·legals les obres de reforma que van cobrir amb plaques de marbre les grades originals i van tancar l’escena amb un frons scaenae.  

El teatre romà de Sagunt acull el Festival Sagunt a escena i el Festival juvenil de teatre Grecollatí dins de la Setmana de Cultura clàssica, en què des de fa dotze anys hi participen uns 12.000 alumnes i professors.

Us recordo que el teatre romà de Sagunt és un dels monuments que cal conèixer de la Hispània romana a les PAU de llatí.

Esperem que no s’enderroqui en benefici de la cultura i de la difusió de les clàssiques. Teatrum non delendum!

8 thoughts on “Teatrum Saguntinum non delendum!

 1. Marta

  El maig passat vaig fer una excursioneta a València i vem fer una parada a Sagunt per veure el teatre romà, i em va agradar moltíssim i em sabria molt greu que l’enderroquessin.

 2. Fiorella

  Hola!!
  Lida t’escric només per dir-te que jo ja he posat el meu nom i el de la meva mare perquè no enderroquin el teatre.
  Res més, =).

  Fio.

 3. sara

  Un dels teatres més ben conservats que tenim aprop nostre i el volen tirar no entenc quins motius tenen. Ja no es conserven gaires coses només falta que els del PP ens el tirin. Estic totalment en contra.

 4. aziza

  espero que no enderroquin el teatre perquè seria una llàstima perquè un tresor com aquest no està en tots els llocs, si l’enderroquen Sagunt no tindria cap gràcia..

 5. jordi

  Hola!!
  s
  Lida t’escric només per dir-te que això de l’obra de teatre que vam fer a classe va estar molt bé encara que no tothom anés disfressat.

  dew

 6. Marta Molina

  I què té a veure la política amb la història del nostre país?? El que passa és que els polítics es fiquen amb tot, menys amb el que els hi pertoca…
  Estic totalment en contra amb l’enderrocament d’aquest teatre, perquè és un dels pocs que queden.

 7. Verónica Vega

  Estic totalment en contra de la idea d’enderrocar aquest monument. Crec que és art i part de la nostra història i cultura. Crec que és realment bonic i que es conserva molt bé, però ja veig que hi ha gent a la que això no li importa res. Espero que canviïn d’idea!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *