Per què s’ha de desmantellar el Museu d’Arqueologia?

789px-museu_darqueologia_de_catalunya_-_barcelona.jpg 

Em provoca una profunda tristesa i alhora m’indigna moltíssim que el Museu d’Arqueologia  (MAC) hagi de desaparèixer segons el nou pla de museus que amb el nom provisional de Catalònia integraria en un els actuals Museu d’Arqueologia de Catalunya, d’Història de Catalunya i d’Etnologia.  Què serà de l’arqueologia i de la seva difusió a casa nostra? Al MAC se l’ha deixat agonitzar i això ja em fa llàstima, però eliminar-lo ja és massa. Afortunadament, no tothom hi està d’acord i caldria fer alguna cosa perquè s’ho repensin i facin un nou museu d’arqueologia.

Després d’escriure ahir aquestes línies, i d’intercanviar uns comentaris amb Sebastià Giralt, avui he conegut el parer de Montserrat Tudela, amiga i subdirectora de la revista Auriga, en el seu blog acabat d’estrenar (per cert, l’enhorabona!), així com el desig de continuar tenint un museu d’arqueologia del professor de clàssiques Ramon Torné que molt amablement enllaça amb un article meu publicat a la revista Auriga nº 32 Gimcana mitològica al Museu d’Arqueologia (moltes gràcies, Ramon!). Almenys, no sóc l’única que plany la pèrdua del MAC! Què en penseu, vosaltres? Què podem fer?

Mentre ho rumieu, podeu contemplar per gentilesa de Sebastià Giralt unes fotografies de les peces que conté el Museu d’Arqueologia.

Si ja ho teniu clar, us podeu adherir al manifest “S.O.S. Museu d’Arqueologia de Catalunya“.

8 thoughts on “Per què s’ha de desmantellar el Museu d’Arqueologia?

 1. sara

  No estic gens d’acord en què treguin aquest museu, hi ha molta gent que vol anar a visitar-lo o que hi ha coses que li interessen i no crec que tinguin la necessitat de tancar-lo.

 2. Montserrat

  Margalida, si preguntes: “Per què s’ha de desmantellar el Museu d’Arqueologia de Catalanyna”, l’única resposta que hi trobo és “per esborrar un senyal d’identitat nacional que havia suportat fins i tot els temps de la dictadura”. Això sí, per dissimular, en algun lloc, no se sap on, posarem el nom “Catalonia”.

 3. Marc

  si si, és indignant…no conec aquest museu, i és indignant que potser mai l’arribi a conèixer…

 4. Coral

  Hola Margalida!
  Per fi he pogut posar-me una estona, et volia dir que no em sembla just que treguin el museu perquè, quan el vam visitar, em va semblar un lloc molt bonic i molt gran.
  Per lo menys que el deixin pels turistes o per les escoles, que jo vaig aprende molt d’aquest museu sobre aquest museu!

  No hi ha dret de que el tanquin, poden saber moltes coses de l’arquelogia.

 5. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » El Persa de Plaute i el MAC de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *