Felicem Diem Natalem et ANFF vobis exoptamus!

Felicitació de l’alumne de 4t d’ESO Llatí, Jordi Álvarez

Els alumnes de Llatí de 1r de Batxillerat també han fet amb tot l’amor del món aquesta Nadala amb la cançó Jingle Bells en llatí i un “mannequin challence” ben nadalenc per desitjar-vos un bon Nadal i una bona entrada d’any!

Moltes gràcies Faysal (per enllestir el muntatge) i alumnes de Llatí 1! Sou genials!

L’Abigail de 2n de Batxillerat ens felicita el Nadal i ens meravella amb aquest Adeste fideles!

Moltes gràcies, Abigail, per aquest fantàstic regal!

Per molts anys i bones festes, filadors i filadores, amb els millors desitjos per al 2017! Que tingueu uns bons Reis!…

c1mt8mywgaawsve

GREC: Per cert, els desitjos d’aquest mosaic romà en grec coincideixen amb els nostres?

LLATÍ: Tot utilitzant correctament els temps verbals en llatí, feu un comentari desitjant el millor per al nou any comentant si heu tingut regals aquestes festes, …

LLATÍ 2: Quin personatge de lEneida, el trobem també per Nadal? Per què?

14 thoughts on “Felicem Diem Natalem et ANFF vobis exoptamus!

 1. Nina

  Holaaa! Sento fer spam però m’agradaria que m’ajudéssiu. Aquesta enquesta és part d’un projecte de recerca que estic duent a terme en els meus estudis universitaris. Per motius relatius a l’eficàcia de l’experiment, no puc brindar més informació al respecte fins que hagis finalitzat l’enquesta. Em faràs un gran favor si la respons, es tracta d’un recull de preguntes molt breu i amè. Moltes gràcies!! 🙂
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePFs9uC0RGigBVDLOAoS2wxSA1k5bziB1bSQXR4dofnfmYbQ/viewform

 2. Edgar.Alvarez

  Em va semblar bona idea i divertida el fet de fer nadales i fer una despedida del 2016 i una bona entrada al 2017,inclós vam fer un Mannequin Challenge a les escales del institut.

 3. Anna Bagaria

  Bonum diem!
  FAUSTUM NOVUM ANNUM VOBIS EXOPTO!
  Va ser molt divertit fer el vídeo de Nadal amb la classe, ho vam passar genial i va ser molt divertit ja que vam cantar una nadala coneguda, a part també vam fer el mannequin challenge i un boomerang i tots junts vam riure molt.
  Per altra part, vull donar les gràcies a l’Abigail per haver-nos deixat el regal d’escoltar-la cantar. Ens encantes!
  Festum Natalicium ago et Reges me tulerunt mobilis et pecunia.
  In proximum!

 4. Joako

  Me pareció excelente la idea de crear un ambiente navideño en clase, cantando un villancico, y encima en latín que es lo que hace que sea mas interesante ya que de mi parte no tenia idea que había una versión en latín, y me sorprendí cuando la encontré, y haciendo videos entre compañeros ya que se fomenta el movimiento practico de crear.
  Por otra parte, felicitaciones a Abigail que canto hermoso en el video.

  EPISTULA
  Bonum Diem
  Espero que todos hayan tenido una LAETUM FESTUM NATIVITATIS y un PROSPERUM FAUSTUM NOVUM ANNUM, lleno de amor, paz y alegria y que Pater Natalicius y los Reges les hayan traido muchos eris.
  En mi caso no pasaron por mi casa pero tampoco hacia falta, con pasar bien en familia me conformo.
  Vale ♡

 5. Chaymae

  Bonum diem!
  Faustum novum annum!
  Festum Natalicium non ago, quia ego musulmana sum. Sed novum annum festum felicem vobis exopto.
  El video que hem fet l’últim dia de Llatí va estar molt divertit, perquè vam cantar una nadala molt bonica i vam fer un boomerang i un mannequin challeng mot bonic, ens ho vam passar molt bé!!
  Vale!!

 6. Marta Ruiz

  Laetum festum nativitatis! Prosperum novum annum!
  Hoc anno habui multa munera, ego sum nimis felix!! Tibi precor annum plenum felicitatis et faustum!

 7. Carla Muñoz Osorio

  Celebrar per primer any el nadal en llatí i grec m’ha agradat molt. Com podeu veure hem fet moltes activitats relacionades amb aquestes festes. Una nadala com és la de tintinabulum, ens vam disfressar, vam fer un manniquin challenge improvisat amb la decoració de l’entrada, bomerangs, fotografies i finalment desitjar-vos un bon nadal i bones festes. He disfrutat molt fent aquestes activitats. És fascinant que amb la quantitat de temps que ha passat des de aleshores i que encara compartim tantes tradicions i costums.

 8. ainablanch

  xaipe!
  Grec:
  Com podem observar en el maravellos mosaic, els romans en grec ja tenien la costum de desitjar i demanar desitjos en època nadalenca (solstici d’hivern), una època on brilla per la màgia que despren i on tots els somnis son més aprop de fer-los realitat. Quan som petits tenim la costum de desitjar salud, pau, amor,vida, alegria, esperança… Totes aquestes paraules però escrites en grec són les que trobem escrites al mosaic.Clarament, aquest es un altre petit regal que ens varen deixar la civilització grega i romana del qual trobo fascinant que avui en dia seguim desitjant el mateix.

  Llatí
  Bonum diem!
  LAETUM FESTUM NATIVITATIS ET FAUSTUM NOVUM ANNUM
  Domi mea Festum Natalicium ago ,Pater Natalicius et Reges me tulerunt :
  -pecuniam
  -ornamentum
  -instrumentum
  -photographicum –
  – vestes

 9. Rocío Rodríguez

  Salve!
  Els antics, com bé podem veure al mosaic, ja tenien la costum d’utiltzar corones de fulles per desitjar el millor per a un nou any. Nosaltres hem agafat aquesta costum i el que habitualment fa tothom és penjar les corones a la porta per donar bones vibracions i sort a tothom.
  El més habitual que desitjem per un any nou és amor, pau, salud, amistad, riquesa,etc. Ells també desitjaven per un any nou. En el mosaic romà hi ha escrit al mig paraules gregues en les que desitjaven coses semblants a les que nosaltres desitgem, com ΕΙΡΗΝΗ, que significa pau o com ΧΑΡΑ, que significa alegría.

  Llati:
  LAETUM FESTUM NAVITATIS ET FAUSTUM NOVUM ANNUM!
  Domi mea Festum Natalicium ago. Pater Natalicius tulit multa dona.
  Pater Natalicius tulit:
  – librum
  – Pecuniam
  – unguentum
  – Multas Vestes
  – horologium
  Ego volo multam fortunam, gaudium et amorem!

 10. faysal

  Me a gustado la idea de hacer un vídeo y editarlo aunque me religión no me permite celebrarlo. me agrada mucho ver mis compañeros de clase todos juntos cantando y pasándolo bien .

 11. Maryama

  Bonum diem!
  GREC:
  En aquest mosaic de pedra romà podem veure dins d’una corona de llorer, les paraules que en grec volen dir salut, vida, alegria, pau, la bona alegria i esperança, que eren els desitjos d’any nou que els grecs demanaven. Com podem veure el costum de demanar desitjos a l’any nou ve de fa molt temps. Els desitjos que ells demanaven són molt semblants als que demanem avui en dia, per no dir igual. Bàsicament vénen a ser la salut, amor, riquesa…

  LLATÍ:
  LAETUM FESTUM NATIVITATIS ET PROSPERUM FAUSTUM NOVUM ANNUM!!
  Hoc anno domi meae, diem natalem Iesu Christi celebrauimus. Pater Natalicius tulit:
  – Pecuniam
  -ornamentum
  -instrumentum

 12. mbonis010301

  Salve!

  Ha estat bè poder treballar aquest tema, perque ens hem divertit bastant amb els videos que hem anat fent durant aquest més, espero poder fer moltes activitats semblants durant aquest curs

  In proximum! ☺

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *