Tal dia com avui va néixer…

Avui, tercer dijous de novembre, celebrem l’aniversari del naixement de Sòcrates, elegit com Dia Mundial de la Filosofia, amb la pel·lícula de Roberto Rosellini i aquesta dramatització de la seva mort:

L’acusació de Sòcrates, segons una adaptació de L’apologia de Plató interpretada per Raul Palma:

[youtube]http://youtu.be/hzXt8sXWWBo[/youtube]

12 thoughts on “Tal dia com avui va néixer…

 1. moya.elisa2011

  Salve!

  Moltes felicitats Lou! Que t’ho passsis bé en aquest dia tan especial. Jo d’aqui poc en faré 17 i en tinc moltes ganes. Respecte l’aniversari de Sòcrates ja ho sabia però tanmateix també està bé celebrar aquest dia. És un gran dia per la filosofia. Respecte la pel·lícula ja l’havia vist, no sencera però si publicada en el mur d’algun dels meus amics de Facebook.

 2. F. Xavier Gras

  Salve!

  Moltes moltes felicitats Lourdes!! Cada dia no se’n fan divuit! Disfruta’ls com bonament puguis! Penso que és un honor fer anys el mateix dia que el gran filòsof Sòcrates!
  Petons!

 3. irina

  Xaipe!
  Primer de tot felicitats Lou! Els divuit són un dels anys més importants de la vida d’una persona, jo ja en tinc ganes de cumplir-los. També és el dia de l’aniversari del naixement de Sòcrates, un gran filòsof grec que va deixar una gran empremta. La dramatització està molt ben feta, a mi també m’agradaria fer-ne una, ja que t’apropa més a la visió que tenia Sòcrates quan va morir.

  Pel que fa a la pel·lícula, no l’he vista sencera tot i que vaig verue a filosofia alguns fragments i penso que està molt ben adaptada a la vida de Sòcrates.

 4. Andrea Balart

  Xaipe!
  Primer de tot moltes felicitats Lourdes és un privilegi fer els anys el mateix dia que Sòcrates. A més és curiòs perquè és també el dia mundial de la filosofia ja que Sòcrates és un filòsof que ha sigut molt important ja que ha deixat un gran llegat, i que gràcies a ell el seu deixeble Plató li va seguir els seus passos.

  En quant a la dramatització està molt ben feta, la pel·lícula de Rosselini ja l’haviem vist un fragment a filosofia i penso que està molt ben feta. El tros que representa aquesta dramatització és l’apologia de Sòcrates, quan aquest és acusat per fer qüestionar als joves i per dubtar de l’existència dels déus. Podem veure com Sòcrates creu que la seva acusació és injusta ja que ell no ha fet res dolent i que tard o d’hora serà recompensat pel que ha fet.

  Vale!

 5. noradomingo

  Quina sort Lou de nèixer el mateix dia que Sòcrates!!!
  Respecte el vídeo de l’apologia és marevellós està molt ben fet i actuat sobretot és exactament el que deia Sòcrates, el que pensaba. Representa el moment on Sòcrates fa el seu discurs de defensa quan l’acusen de corrompre els joves i per posar en dubte el dèus. Sòcrates, en aquest discurs es defensa ja que creu que no ha fet res dolent, si nó tot el contrari ell ha ensenyat als joves a saber més.

 6. fernand.sergio

  xaipe!

  Felicitats per l’article, quina casualitat que el teu aniversari sigui el mateix dia que el neixement de Socrates, espero que ho hagis disfrutat, la pel·lícula no la he vist i a veure si tinc temps i la puc veure

  Vale!

 7. Dani Jarque

  Lourdes espero que hagis disfrutat del teus 18 que són unics amb la noticia que justament els compleixes el mateix dia que Socrates. -jo he vist un fragment de la pel·licula en classe de filosofia. Aquest dia es un dia molt important pels Grecs.

 8. Imad

  Xaipe!

  En primer lloc felicito a qui ha fet el treball ja que m’ha semblat que és un treball amb el qual podem aprendre molts aspectes de la filosofia i el trobo molt interesant. En segon lloc, Felicito a Socrates i dir que va ser un filòsof clàssic atenès considerat com un dels més grans, tant de la filosofia occidental com de la universal. Va ser mestre de Plató, qui va tenir a Aristòtil com a deixeble, sent aquests tres els representants fonamentals de la filosofia de l’Antiga Grècia.

  Xaipe!

 9. Marta Verde

  Salve!!
  Ja vaig felicitar a la Lou en el seu moment, però una sort complir la majoria d’edat, i també una casualitat nèixer el mateix dia que Sòcrates, un home molt important en el món de la filosofia, en el món grec fins a l’actualitat.
  Parlant del video, l’apologia de Sòcrates és el discurs de Sòcrates al judici davant del tribunal atenès que el va condemnar a mort. Era acusat de posar en dubte els déus de la ciutat i corrompre els joves.

 10. victorsanchez

  Molt bon article, felicitats!
  Està molt bé que el 21 de novembre es celebri el Dia de la Filosofia, ja que Sòcrates va marcar un abans i un després en la filosofia.
  Pel que fa al video, dir que aquest ens mostra l’apologia de Sòcrates, que és el discurs que va fer el filòsof grec abans de ser condemnat a mort per persuadir als joves de les seves idees i de posar en dubte els déus de la ciutat d’Atenes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *