Quin any acabem de començar?

Què n’opineu?

Sigui com sigui, espero que hàgiu gaudit de les vacances de Nadal i que tingueu un molt bon any i una bona represa!

36 thoughts on “Quin any acabem de començar?

 1. aiida

  Salve! Per una part, cal dir que personalment, no importa si està equivocat o no, no ve de 6-8 anys, i tampoc ens afecta a hores d’ara. Però com a factor històric, és molt i molt interessant que algú s’hagi molestat a averiguar si realment és cert o no. La història de Josep i Maria, de quan varen viatjar a Betlem pel cens i es conta que va nèixer 6-8 anys abans, és interessant. Com a fet històric, si és cert, és un error interessant de saber, tot i que ja dic, que a hores d’ara no ens afecta directament trobo.

  Tot i així, molt molt interessant!

 2. Marta Bautista i Claudia Cazaux

  Salve!!

  És molt curiós aquest vídeo, ja que parla sobre el naixement de Jesús, el dia i l’hora exacte. Aquest any, 2013 és l’any D’Eros!
  I esperem que aquest any no sigui l’últim i seguint filant!

  Bon any a tothom!! 🙂

  Vale!

 3. viictor barranco

  Salve!
  Jesus va neixer l’any 764 de la fundació de Roma, tot i que nosaltres el considerem com a any 0. Aquest video està molt bé, ja que aprenem més del que sabiem, ja que jo per exemple no tenia ni idea de tot això, i sabia poquetes coses del naixement de Jesús, per tant ara en sé més 😉
  Aquest nadal ha estat molt bé, ha sigut un nadal de molta festa, molta família i molts regals 🙂 I l’any entra amb força i bastant bé.
  vale 😀

 4. Marta Verde

  Salve!
  Els anys començaven a partir de la data de la fundació de Roma, fins que un arxiver del Papa comptant el naixament de Jesús es va equivocar, hi ha un error entre 6 i 8 anys… Els astres també verifiquen aquest error en el calendari.
  Això no se sap, és bo saber-ho, una curiositat i un fet que està bé estudiar-lo, encara que ara per ara no crec que canvii res.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Me n’alegro molt, Víctor, i et desitjo un molt bon any! Però si em deixes dubtar dels teus mots: vols dir què has visionat el vídeo, i que no has après que ara no estem a l’any que diem?

  Marta Bautista, molt bon any! Escolta bé i sabràs el resultat!

 6. Judith Martínez Barranco

  Salve!
  Aquest video va del naixement de Jesus. Jesus va neixer a l’any 764 a Roma, tot i que nosaltres pensem que va neixer l’any 0.És bastant interessant aquest video ja que aprenem coses de les que pensavem que sabiem correctament. Aquest any 2013 és l’any d’Eros.
  Vale!

 7. Imad

  Salve!

  Aquest vídeo va del naixement de Jesucrist.Jesucrist va néixer l’any 764 però nosaltres el considerem com any 0. El vídeo és molt interessant perquè aprens moltes coses, com ara, el dia exacte del naixement de Jesucrist. Ens ajuda a saber exactament aspectes del passat que nosaltres pensem que son d’una forma però no és aixi. Estem en l’any 2013, l’any d’Eros.

  Vale!

 8. Aitor

  Salve!
  Jo crec, que aquest video està molt vé, hi n’hi han coses que poden ser beritat, he aprés moltes coses.

 9. Andrea Balart

  Salve!
  Aquest video diu que la data del naixement de jesús el van adoptar el segle V tot i que abans no se’n sabia res. En aquell temps el calendari l’havia establert Juli Cèsar i és la base del calendari actual. En aquest calendari els anys començaven a comptar a partir de la fundació de Roma. Ja que el calendari de Juli Cèsar no satisfeia als cristians, l’any 525 el papa va demanar que es calculés la data exacte del naixement de Jesús per fer servir aquesta data com a any d’inici de la nostra era. Després de molts càlculs es va arribar a la conclusió que Jesús va néixer l’any 754 de la fundació de Roma i aquest és l’any que nosaltres en diem zero, però es van equivocar. Se sap que Cèsar August va manar fer un cens de la població i que Josep i Maria es van enregistrar quan va néixer Jesús y va ser entre el 6 y el 8 a.c, per tant hi ha un error d’entre 6 i 8 anys. També hi ha un altre càlcul per calcular l’any que va néixer Jesús. Està documentat que Herodes va morir poc després d’un eclipsi lunar i poc abans de la pasqua jueva. Com que els jueus utilitzaven un calendari lunar la pasqua començava deu dies abans de la lluna nova, després del dia del equinocci de primavera. Un eclipsi només podia tenir lloc 14 dies abans de la lluna nova quan la lluna era plena. Els astrònoms van analitzar tots els eclipsis lunars de la història que coincidissin amb la pasqua i es van adonar que només podia ser el del 13 de març de l’any 4 a.c. També se sap que Herodes volia fer matar Jesús i per això va fer manar que matessin tots els nens menor de 2 anys, per tant podem saber que Jesús va néixer entre l’any 4 l’any de l’eclipsi lunar i la mort d’Herodes i l’any 6 de la nostra era. Per tant no va néixer a l’any zero y podem dir que el 2013 l’hem passat uns quants anys abans. Després d’haver-ho escoltat m’he sorprès bastant.

  Vale!

 10. irina

  Salve!
  En aquest video es qüestionen si jesús va nèixer l’any zero. L’he trobat força interessant, en el video ees diu que en teoria, es diu que Jesús va nèixer el 25 de desembre, i aquesta teoria es va adoptar al segle IV. En aquell temps el calendari que tenien l’havia establert Juli Cèsar i aquest calendari és la base del calendari que tenim ara. En aquest calendari els anys començaven a comptar a partir de la data de la fundació de Roma. Però aquesta forma de comptar no satisfeia als cristians i el Papa va manar al seu arxiver que averigués la data exacte del naixement de Jesús per fer-lo servir com a any d’inici. L’arxiver va arribar a la conclusió de que Jesús havia nascut l’any 754 . Però l’arxiver s’havia equivocat. Se sap que Cèsar August va manar fer un cens de la població i que Josep i Maria es van registrar en el naixement del seu fill Jesús i el cens es va realitzar entre els anys 6 i 8 a.c, cosa que vol dir que en la data de naixement de Jesús hi ha un error d’entre sis i vuit anys. Però hi ha una altre forma de saber-ho: Erodes va morir just després d’un eclipse de lluna, poc abans de la pasqua jueva. Com que els jueus utilitzaven un calendari lunar la pasqua jueva començava deu dies després de la lluna nova. Un eclipse de lluna només podia tenir lloc 14 dies abans de la lluna nova, quan la lluna era plena. Analitzant tots els eclipses de la història i les dates de la pasqua jueva, els astrònoms han arribat a la conclusió que només podia ser l’eclipse de lluna del tretze de març de l’any 4 a.c. Se sap que en el seu intent d’eliminar l’infant Jesús, Erodes va fer matar tots els nens mascles de menys de dos anys, per tant el any del naixement de Jesús es devia produir entre l’any 4, l’any d’aquest eclipse de lluna i de la mort d’Erodes i l’any sis.

 11. Paula Franco Semitiel

  Salve!

  El vídeo només em permet veure’l fins el 57 segons.
  El que ens diu el vídeo és el següent:

  És veritat que Jesús va neixer l’any 0?
  Realment no se sap res.
  El calendari es va crear amb Juli Cèsar i anava acord amb la fundació de Roma, però aquest procés no va agradar els cristians. Finalment, un Papa cristià va decidir agafar la data de neixement de Jesús i utilitzarla com a inici, com a nou calendari, l’any 0.

  Per cert, he buscat informació de Jesús de Nazaret:

  Jesús va néixer probablement a Natzaret, a Galilea, 99 ja que en la majoria de les fonts se li crida «Jesús de Natzaret», i en l’antiguitat solia expressar d’aquesta manera el lloc de naixement. No obstant això, dos evangelis (Lucas i Mateo), els únics que entre els evangelis canònics fan referència a la infància de Jesús, relaten seu naixement a Betlem, a Judea. Encara que aquest lloc de naixement és el comunament acceptat per la tradició cristiana, els investigadors actuals han posat en relleu que els relats de Mateu i Lluc estan elaborats amb temes de la tradició davídica, contenen diversos elements històricament poc fiables, i mostren una clara intenció de demostrar que Jesús era el Messies, que, segons Miq 5,2, havia de néixer en Belén.Son molts els crítics actuals que consideren que la història del naixement de Jesús a Betlem és una addició posterior dels autors d’aquests evangelis i no es correspon amb la realitat histórica. Però altres autors, la majoria d’ells catòlics, entenen que no hi ha raons per dubtar de la veracitat històrica de Mateu i Lluc pel que fa a aquest punto.

  Encara Natzaret és citada 12 vegades en els evangelis, 106 i les investigacions arqueològiques indiquen que el poble va ser contínuament ocupat des del segle VII abans de l’era comuna, «Natzaret» no és esmentada per historiadors o geògrafs dels primers segles de la era comú. Segons John P. Meier, Natzaret era «un lloc insignificant situat a les muntanyes de la Baixa Galilea, un poble tan fosc que mai ho esmenten l’Antic Testament, Josep, Filó, ni la literatura primerenca dels rabins, ni els pseudepigrapha l’Antic Testament» Encara Lluc 1:26 la flama «ciutat», en realitat seria una pobra llogaret que va haver tota la seva importància posterior al fet cristiano. El nom de natzarens donat als cristians palestinenses del segle I era sense dubtes irònic i despectiu, i en aquest sentit el nom de Jesús es va acompanyar amb el títol «de Natzaret», un lloc fosc que en res el afavoria, tal que assenyala per Raymond E. Brown.

  La data de naixement de Jesús no pot ser calculada amb precisió, encara que la majoria dels estudiosos coincideixen a situar-la entorn de l’any 4 a. C. Les fonts cristianes no ofereixen una cronologia absoluta dels esdeveniments de la vida de Jesús, amb una sola excepció: Lc 3,1 fixa el començament de l’activitat de Joan el Baptista a «L’any quinzè del regnat de Tiberi», que possiblement pugui interpretar com equivalent a un d’aquests anys: 27, 28 o 29. Una mica més endavant (Lc 3,23), indica que Jesús explicava aproximadament 30 anys al començament de la seva predicació. Els relats de la infància de Mateu i Lluc, encara que molt qüestionables per altres raons, coincideixen a situar el naixement de Jesús en època d’Herodes el Gran, que va morir en el 4 a. C. Lluc, però, afegeix una dada incongruent amb l’anterior, quan indica que el viatge de Maria i Josep a Betlem va tenir lloc sent Quirinio governador de Síria, és a dir, després de l’any 6.

  Convencionalment, es va adoptar com la data de naixement de Jesús la calculada al segle VI per Dionís l’Exigu, basada en càlculs erronis i que avui serveix d’inici de l’anomenada era cristiana, també convencionalment, al segle IV va començar a celebrar-se la seva naixement el 25 de diciembre.

 12. Elisa Moya

  Salve!

  En aquest vídeo, molt interessant per cert, s’explica: que els anys començaven a contar a partir de la data de la fundació de Roma. Aquest procediment no acontentava als cristians, i per tant, l’any 525 el papa va encarregar al seu arxiver que calcules l’any exacte del naixement de Jesús per fer-ho servir com a l’inici de la nostra era. Després de molts càlculs, va arribar a la conclusió de que Jesús va néixer l’any 754 de la fundació de Roma, aquest és l’any que nosaltres actualment en diem zero, però l’arxiver es va equivocar.
  Hi ha un error en la data de naixement de Jesús de 6-8 anys. Per precisar la data podem utilitzar els astres.
  Un eclipsi de lluna només podia tenir lloc 14 dies abans de la lluna nova, quan la lluna era plena.
  Herodes va fer matar a tots els nens mascles de més de dos anys per eliminar així a Jesús.

  Després d’escoltar amb atenció tota la informació d’aquest vídeo i seleccionar la més important, he pogut arribar a la conclusió de que podríem estar al 2017 o al 2021.

 13. irina

  En fi que no estem al 2013, sinó que estem o bé passats 4 anys del 2013, és a dir al 2017 o bé passats vuit anys és a dir al 2021!

 14. Andrea Balart

  Després de veure el video, tal com he dit abans han passat uns quants anys del 2013, o bé quatre anys (2017) o bé vuit anys (2021).

 15. Maryam Alaoui

  El video m’ha semblat molt interessant, no sabía que en veritat no estavam en l’any 2013, si no que en 2017 o 2021…
  És molt curiós!!

 16. Tania

  Salve!

  En el vídeo el qual va del naixement de Jesús veiem que Jesús va neixer l’any 764 tot i que nosaltres pensem que va neixer l’any 0.
  El vídeo m’ha sorprès bastant, és molt interessant ja no sabia pas que Jesús neixia aquest any, estava convençuda que neixia al 0 com quasi tothom creia.
  Està molt bé veure aquests vídeos per aprendre fets importants que no sabíem.

  Vale!

 17. Matiida

  Saalvee!
  Aquest video és molt curiòs ,Ja que jo personalment no en sabia res Sobre el neixament de jesus,va neixer a l’any 764 a Roma.Aquest any 2013 és l’any d’Eros.

 18. Tania

  Salve!

  La veritat és que m’he confós, la diferència no és de 764 anys sinó que és de quatre a vuit anys.

  Vale

 19. yussuf

  Aquest video ens informa de que jesus no va neixer l’any 0 i que va neixer l’any 764 a Roma,es bastant interessant perque lo que nosaltres creiem no estaba be del tot.Tambe diu que realment estem al 2017 o be al 2021 i no al 2013.

 20. Matiida

  He tingut un error en el meu comentari Jesucrist va néixer de 4 o 8 anys de diferència,no de 764.

 21. Génesis

  Salve!!
  Personalment no li dono importància al tema de en quin segle estem, per mi estem al 2013. El video em sembla interessant, no tenia n idea que en “realitat” Jesús havia nascut de 4-8 anys avanç que l’any 0 com pensava jo.
  Vale:)

 22. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Aquest video m’ha semblat molt interessant, ja que no tenia ni idea d’aquesta història i sempre havia pensat que Jesús va nèixer l’any 0. Sincerament, em semblen fascinants aquestes històries sobre la creació del món i els astres, i tot i que abans no m’interessaven gaire, desde que faig llatí com a optativa m’estan agradant molt. Per una altra part, em sembla una mica brusc el mètode que va tenir Herodes, que per que Jesús fos el primer en nèixer va matar a tots els nadons mascles de dos anys.

  Valete! 🙂

 23. Silvina

  Salve! El que em sembla més curiós de tot, és que gairabé ningú (almenys els que hem comentat, la meva familia i jo) no ho sapiguem, quan aquest tema és bastant comentat, ja sigui per els catòlics i els ateus. Tampoc sé segur que la gent no ho sapiga, peró veien els comentaris i que jo no tenia idea, arribo a aquesta conclució.
  Estic d’acord amb el primer comentaria (Aiida) quan diu que com a fet històric és important peró ara, avui dia, no influeix gaire a la nostra vida quotidiana.
  Tot i aixó el video m’ha agradat bastant!
  Avui dia possiblement estaríem al 2017 (+ 4 anys) o al 2021 (+8 anys).
  Vale!

 24. Patricia García

  Salve!
  Uau! Aquest vídeo és, per descomptat, un dels més curiosos que he vist desde que va començar l’any. Personalment m’encanta el tema dels astres i els fenòmens astrals que succeeixen desde la creació del món, i és per això que aquest petit documental m’ha semblat d’allò mes interessant. El que es curiós de veritat és el fet de que hem viscut enganyats pràcticament dos mil.lenis! És un fet històric important i a tenir en compte, però com diu la Silvina, no importa gaire actualment.
  Em resulta confús que possiblement ara estiguem entre l’any 2017 i l’any 2021.
  Vale!

 25. Marc Pascual

  Salve!
  El video m’ha semblat molt interessant, tot i que això de que hem viscut enganyats és ben irrelevant, curiós però irrelevant; que potser cambiaria alguna cosa si visquéssim dient-li al any en el que vivim número 2017 en comptes de 2013? No.
  Vale!

 26. Nere Muñoz

  Salve !
  Aquest video amb sembla interessant, ma costat una mica comprendre perque no habia entés del tot be, pero la historia i magia que et deixa esbrinar es molt interessant!
  pero personalment pensó que es un fet historic, i que no afecta molt a la nostra vida, i queda sigui o no com una leyenda o una historia més perque si estiguesim entre l’any 2017 i l’any 2021 no cambiaria la cosa, pero esta bé sapigué que Jesus com tots creian no va neixer l’any 0.
  Vale!!!

 27. Francisco Pérez

  Salve!
  Sempre he pensat que Jesús nasqué en l’any 0, però amb aquest video, canvia totalment el meu pensament sobre el tema exposat. És bastant rar, desprès de tant de temps pensant en una cosa, que es canvï totalment la historia.
  Vale!

 28. Lamini Baldeh

  Salve!
  Em sembla un video força interessant ja que pel que jo conec i m’han explicat Jesús va néixer l’any 0 però per el que ens mostra el video Jesús va néixer l’any 764, per tant avui en dia probablement estaríem en l’any 2017 o l’any 2021.
  Independentment de l’any que hauríem d’estar és un fet que no influeix per res en el nostre dia a dia.

 29. Carla Arévalo Jiménez

  Salve!
  Aquest vídeo parla sobre el naixement de Jesús . Diu que sobre la data exacta del naixement de Jesús no si sap res però al segla IV es va posar la data del 25 de desembre, en el calendari que és va establir el a fer Juli Cèsar i es la base del que tenim ara.
  Al 525 el papa va manar que abriguessin en quin any va néixer Jesús i van arribar a la conclusió que va néixer en 754 nosaltres diem any cero, això vol dir que en la data del naixement de Jesús hi ha un error entre 6 i 8 anys.
  Després para de la mort d’Herodes i de l’eclipsi parcial en Roma.
  Jo penso que és bo saber aquesta informació i és interesant però que ara no importa molt si va deixar a l’any 0 o de 6 a 8 anys abans.
  Vale!

 30. amandaleon

  Salve!
  Crec que ja havia sentit parlar d’aquest tema , però aquest tema sempre m’ha emparanoïat, en realitat tindriem que estar uns quants anys m’es endevant, clar que evidentment com hem seguit en anys diferents, no ens afecta en res.
  Vale!

 31. Roberto Iranzo

  A mi em sembla que aquests fets en aquestos temps no son molt rellevants, pero sempre esta millor saber aquestes coses, pero es certa aquestes afirmacions? Son molt interesants pero ho podrien haver dit avanns. blees 😉

 32. Aina Barnat

  Salve! 😀

  La veritat es que no sabia que Jesús no va néixer en l’any 0, sinó 4 o 8 anys abans i que es sàpigues per un eclipse que hi va haver i amb el qual després d’aquell eclipse va morir Herodes, és realment interessant perquè sempre he pensat que Jesús va néixer en l’any 0 però ara veig que hi va haver un error.

  Vale!

 33. Nicol Narvaez

  Salve!

  Aquest article és molt interesant!.Pensava que Jesús va néixer l’any 0 però no 4 anys abans,encara que aquesta informació en temps d’ara ja no és molt important.
  A més que si estiguesim entre l’any 2017 i l’any 2021 no cambiaria la cosa, el papa va dir que va néixer en 754 que nosaltres diuen any 0.

  vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *