El primer final de curs del Premià!

Tot comença i tot s’acaba. Encara queden exàmens i projectes de recerca, també recuperacions; però  avui, amb l’acabament de les classes, comencem el degoteig d’anar tancant una etapa: el primer final de curs de la primera generació de l’institut Premià de Mar. Tot plegat una mica estrany això de la fusió, tot és igual i diferent alhora! Les classes de llatí i de grec afortunadament no han experimentat cap canvi i fins i tot les hem acabat fent a la mateixa aula de sempre del Cristòfol Ferrer, tret les del dijous a la tarda al Serra; enguany per primera vegada en la meva carrera docent no faig segon de batxillerat, ni de llatí, ni de grec; m’he estrenat amb primer d’ESO i he fet dos cops quart d’ESO (optativa 1 i optativa 2)! Tots els cursos són digitalment parlant nous. No hi ha comiat de cap generació digital com el curs passat; però em plau començar amb bon peu i vull que aquest curs amb tots els problemes de la fusió, de les retallades, … passi als meus annals perquè sou únics, com totes les promocions, però sou encara més especials: sou la primera generació de l’institut Premià. A més, tot i les meves temences, hem continuat amb tot el nostre projecte digital de clàssiques.

És increïble tot el que hem arribat a fer! El qualificador Moodle dels diferents cursos aquests dies treu fum! Sigui quin sigui el resultat final, crec que moltes de les vivències que hem passat junts al llarg d’aquest any fan que siguin mereixedors d’atrapar-les del nostre oblit. Alguns de vosaltres també marxeu a un altre centre, a fer un cicle formatiu de grau mitjà, altres continuareu al centre, però fareu el batxillerat científic o tecnològic, uns quants continuarem aprenent junts a primer o a segon de batxillerat humanístic i en acabar també tindreu el vostre comiat. Tots vosaltres m’heu ensenyat moltes coses cada dia i una part de mi, crec, que també ha fet empremta amb vosaltres per tant per tots aquests meravellosos moments que hem passat aprenent dels grecs i dels romans no sols a classe sinó sobretot al pati o fora, a la tarda o en cap de setmana, aquí teniu un gran agraïment però un petit regal: aquest vídeo amb els millors moments.

Passeu un molt bon estiu. Aprofiteu el moment: Carpe diem!

27 thoughts on “El primer final de curs del Premià!

 1. victor Barranco

  Salve!
  Moltissimes gràcies per aquest video ha sigut un molt bon treball i un molt bon curs!
  Per sort, he pogut passar molt bons moments a aquesta assignatura, ja que de moment porto 2 cursos, i espero que siguin molts més ja que ha sigut una molt bona experiència i hem pogut apendre de manera diferent a altres assignatures, la qual podriem dir que hem apres de la manrea que a nosaltres ens agrada, via Moodle, facebook, fent videos o fotos, o altres maneres.
  Gràcies!
  Vale 😉

 2. Alícia Roure

  Salve 🙂 !
  Lida és xulíssim el vídeo, de veritat! Sincerament jo, al principi del curs tot això del moodle s’em feia gran, però ara sé com organitzar-me. I el que t’he de dir que crec que ets una de les poques professores que viu la seva matèria d’aquesta manera i que ho transmet als seus alumnes. Gràcies per aquest vídeo i per aquest any ha estat molt divertit!

  VALE 😀

 3. aiida

  que xulo! l’he vist a mitges… pero el poc que he vist ha estat molt bé!

 4. bryam

  Que xulo el video a mi m’ agrat molt sobretot la part de 1d’esola visita de el Ramon Coll de la Teresa Pous ect…

 5. Carla agusti

  Al principi de curs em sentia una mica rara perque no coneixia a ningú! Pero gracies a isop vaig coneixer a la Merce a la Victoria a la Alba… Al principi no sabia que era isop pero ja se qui es. Tambe he apres moltes faulas, la Lida m’ha ajudat molt i ara he apres una cosa mes en la meva vida i m’ha servit de molt

  GRACIES MARGALIDA!!! 🙂

 6. edgar navarro

  Molt bon video! em fet moltes coses aquest any es veritat…
  el seguent any espero fer isop per que es divertit i apranem molt aixi tant per les faules com per al grec

  vale!

 7. merce

  ºHe apres moltes coses en aquesta materie perque mai avia escoltat qui era ISOP hi hara se moltes coses sobre la seva vida que feia de que treballaven i mes coses.Però tambe e apres faules de ISOP sols conexia algunes, però ara casi ninguna em sabia.

 8. ardiles.victoria1020

  Heu de fer un balanç de com ha anat el curs:
  . Què has après?

  De qui estàn fetes les faules. Quin valors en ensenyen i com hem de interioritzar els valors que ens diuen.

  . Coneixies Isop?

  No en tenia ni ideia.

  . Quines faules coneixies? i ara?

  Només coneixia la llebre i la tortuga. Ara en sé un munt!

  . Amb quina faula et quedaries? Per què?

  Amb la llebre i la tortuga. Sempre ha sigut la que més m’ha agradat.

  . Quins valors de les faules t’agraden més i quina faula els exemplifica millor?

  L’esforç, La tortuga i la llebre.

  . Què t’ha agradat d’Isop en valors?

  El poder fer una classe diferent, amb ordinadors. Connectats a la xarxa tota la hora. Poder saber que has de fer per poder pujar la nota i tot això la fa molt entretenida.

  . Què t’ha semblat fer les classes a l’aula d’informàtica?

  M’han agradat molt, una forma molt bona d’aprendre.

  . Has estat formiga o cigala i per què?

  He estat formiga, perquè casi tot el que he fet ha sigut poc a poc, però ben fet.

 9. Andres

  . Què has après? Moltes faules i moltes coses sobre l’antiguetat

  . Coneixies Isop? si un escrtior de faules grec

  . Quines faules coneixies? i ara?abans coneixia la del lleó i el ratolí i ara unes 10 mes o aixi

  . Amb quina faula et quedaries? Per què? amn la del Guineu i el Raïm perque aprenc a no donar la culpa als demes

  . Quins valors de les faules t’agraden més i quina faula els exemplifica millor? en quedaria amb la de la guineu i el raïm i la llebre i la tortuga s’expliquen molt bé

  . Què t’ha agradat d’Isop en valors? que treballem amb ordinador
  . Què hauries volgut fer? res mes ia havia agafat desde principi de curs aquesta

  . Què t’ha semblat fer les classes a l’aula d’informàtica?millor que escrit

  . Has estat formiga o cigala i per què? crec que formiga perque he estat treballnt tot el curs

 10. Andrea Balart

  Salve! com que potser un altre any no faré llatí em despedeixo de tu Lida( també ho faré a l’aula). Al principi em costava bastant posar els comentaris però ja s’em dona bé. Igual em passava amb els google maps. Aquest any a llatí m’ho he passat molt bé i ho recomano als alumes de l’any que bé que faran quart d’Eso. El que més m’ha agradat és que he après moltes coses ja que hem tractat molt temes . Crec que ens has ensenyat molt bé la cultura clàssica i és veritat, transmets molta motivació alhora de fer les classes, ja que es veu que t’agraden les clàssiques. Molt bon estiu igualment, Lida
  Vale!!

 11. irina

  La veritat és que aquest curs m’ha servit per aprendre un munt d’històries i de mites que desconeixia, és la primera assignatura en que utilitzem els ordinadors i penso que ha sigut una bona experiència. Penso que has sigut una bona professora Lida, i que ens has ensenyat molt. És molt xulo aquest video, t’ha quedat molt bé. Per desgràcia segurament no continuaré l’estudi del llatí ja que hi ha altres assignatures que em ponderaran i per tant me les tindré que agafar, però tinc que dir ha sigut una bona experiència estudiar llatí i que la recomano a tothom!

  Vale!

 12. gomez.luque2011

  La veritat és que aquesta assignatura al pricipi m’agobiava de tant comentar o no sabia con fer servir el moodel bé, em liaba hahaha! però ara que ja he agafat la costum m’agrada més treballar així. És una bona manera de tenir deures i de anar fet la teva feina al teu rollo.
  També pensaba que setria un agobio anar de centre a centre, i que hi hauria moltes persones, però al final crec que ha sigut un molt bon any!
  Jo en teoria a fr batxillerat m’aniré a vilassar, però si no m’agafan , o repeteixo, tornaré a aguafar l’assignatura de llatí com a optativa segurament!

  vaaalee:D

 13. gene macias sanchez

  Heu de fer un balanç de com ha anat el curs:
  . Què has après?
  moltes coses pero altres coses ja les savia de l’any pasat

  . Coneixies Isop?

  si !
  . Quines faules coneixies? i ara?

  moltessss!!!

  . Amb quina faula et quedaries? Per què?
  amb totes, totes em semblan molt bones per apendra

  . Quins valors de les faules t’agraden més i quina faula els exemplifica millor?

  l’esforç la tortuga i lebre

  . Què t’ha agradat d’Isop en valors?
  fer les classes mes actualitzades i agafar un nou instrument de treballl!

  . Què t’ha semblat fer les classes a l’aula d’informàtica?

  m’agradat molttttt!
  . Has estat formiga o cigala i per què?

  jo crec que una mica de cada perque hi havia avagades que feia les coses rapid i altres q no !

  vale!

 14. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Ha quedat molt bé el video d’aquest primer final de curs al insitut de Premià de Mar.
  I crec que tots nosaltres hem après alguna cosa nova amb aquesta nova asignatura i manera de treballar.

  Vale!

 15. Rocío Molina

  M’ha agradat moltíssim el video! Felicitats Lida, has resumit molt bé tot el curs de llatí que hem fet! La veritat és que a 1r de batx les activitats que hem fet han estat molt divertides, sobre tot la pràctica de jocs romans amb els nens de l’Escola del Mar!
  Espero que l’any següent ens ho passem igual o millor, tot i l’estrès de la selectivitat!

  Vale

 16. Eulàlia

  Un vídeo molt encertat ja que recull els millors i més importants moments de tot el curs.

  Del que més he aprés ha sigut mitologia, ja en sabia, però amb tots els mites i personatges que hem treballat durant aquests mesos “només sé que no en sé res”.

  Haig de confessar que he gaudit molt més amb el grec que amb el llatí, potser perquè és novetat, perquè és diferent a altres coses que he fet… no ho sé.

  Espero l’any que ve poder seguir amb llatí i grec, seguir aprenent i que la nostra Magistra no es passi amb les tasques a fer.

  Bon estiu per a tothom!

 17. Miriam Pelegrina

  Salve!
  Gran video !!
  Ha resumit perfectament auqest curs, com a dit el video no tot a grec i llatí es digital, em apres moltes coses, cuina grega, mites, alfabet grec… jo m’ho eh pasat molt be sobretot quant van venir els nens va ser una gran experiencia i bonica!
  Bon estiu a tots i CARPE DIEM!!

 18. Uxue Avilés

  Salve!!

  Moltes felicitats Lida per al treball que has fet amb el vidio. T’ha quedat molt bé. La veritat que jo al principi m’estressava molt amb el moodle ja que no havia treballat mai amb això. També he vingut nova i no sabia com era res però tot és acostumar-se.

  Vale!!

 19. ortiz.patricia1020

  Salve!
  Quin video més treballat! L’enhorabona! M’ha encantat, és un mini repàs molt entretingut d’aquest curs que acabem de passar, també volant oi? perque a mi se m’ha fet més curt de lo habitual vaja.
  En fi, aquest any ha sigut diferent, però de tot se n’aprén. Què passarà l’any que ve? Ja ho veurem!;)

  Molt bon estiu a tots i a totes!
  Vale!

 20. Eric Andreu

  Bon vídeo per il·lustrar una mica tot el que ha passat durant aquest any de transició entre els dos centres.
  Com sempre, aquest any ha tingut de tot, però en general ha estat be, ja que respecte l’any passat s’han fet coses noves, i totes m’han agradat. Espero que l’any que ve hi hagi més i millor. Bon estiu a tots.

 21. Laura Luna

  Ha estat un any molt intens i estic molt contenta de poder estar aquí, he canviat d’escola i en un principi ha estat dur, però ara que el curs s’acaba m’hi sento molt còmode. Però això no hagués estat possible gràcies a les acollidores de llatí; per mi va ser el primer lloc on em vaig començar a relacionar amb els meus companys i això per mi, és molt important!
  Moltes gràcies companys per aquestes classes!
  Moltes gràcies Lida per fer-les possible!

 22. baga.laia2012

  És molt xulo el vídeo Lida! Tot el que hem fet aquest any a llatí, mai ho havia fet en altres cursos! M’agradat molt, estic molt contenta.
  Jo em pensava que aquest any sería més complicat per mi, per els canvis que hi han hagut, però, ha estat un any bastant diferent dels altres, un curs molt comode, amb gent nova i experiencies noves!

  bon estiu!

 23. Eva Perez

  jajajaj m’agradat moolt el video Lida!!!!
  ha siguut una assignatura bastant entretinguda, ami m’agradat molt, i se le recomanaría a tothom que pogues fer-la. Estiic molt contentaa amb aquesta asignatura encara que no m’arribi l’aprobat aquest trimestre:)
  y e aprés moltes coses noves que mai me les hauria imagiina’t

 24. Erik Aparicio

  Salve!
  A mi perosnalment, m’ha agradat aquest curs, en principi l’habia escollit com a ultima opció però al final m’ha acabant agradant bastant.
  He aprés moltisimes coses com les declinacionsTT jajaja o com tot el vocabulari aprés. Algunes coses ja les sabia pero ara en se moltes més coses.
  No coneixia a Isop i tampoc moltes faules ara sí com la de les bruixes a burriac.
  L’utilització de l’ordinador m’ha fet agafar més interes per les clases i tot en general m’ha agradat.

 25. Erik Martins

  Ave Lida!

  Ha sigut un curs molt entretingut i hem fet un munt de coses de llatí! Com les dues excursions i totes les activitats durant el curs! També ha sigut una de les primeres assignatures fetes amb ordinador i ho ha fet bastant més divertit:)

  Valeee!

 26. joan

  valee video k currat!!!!!!! ha sigut un curs bno millor no parlarne xDxD bon estiu!!

 27. Pingback: El projecte El fil de les clàssiques: Moodle, blocs i xarxes socials, nominat al VII Premi Impuls! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *