Taller d’escriptura amb calamus amb Josefet Fuentes

Aquesta setmana hem reprès les classes després de les vacances de Setmana Santa amb força i amb il·lusió perquè aviat arribarà la Magna Celebratio i cal anar escalfant motors! Dimarts a les tres de la tarda ens va visitar en Josefet i ens va ensenyar a escriure amb calamus. Quina emoció! Si vosaltres no en teniu encara i us en voleu fer un a casa, el podeu fer seguint aquestes instruccions i si voleu saber-ne més consulteu l’expert.


32 thoughts on “Taller d’escriptura amb calamus amb Josefet Fuentes

 1. Marta Bautista

  Salve!!!

  El taller em va agradar tot i que a mi no se’m dona gaire bé fer aquestes coses! Pero em va sortir gaire bé!!

  Vale!!

 2. espasa.aida2011

  per molt que ara no pugui veure el vídeo, que el veuré a casa, tothom em diu que va ser una activitat xulissima, i em sap molt greu haver-me la perdut però esque tenim el projecte de recerca aprop i havia d’adelantar com fos… MOLT BONES FOTOGRAFÍES!

 3. Eva Serrano

  La veritat que no vaig poder-hi anar, però tenia intencions d’anar-hi fins a l’últim moment! Fins hi tot tenia la frase pensada, volia escriure veni vidi vici.
  Però definitivament no hi vaig poder anar perquè tenia el treball de recerca retrassat però ara m’empanedeixo una mica.
  Valeee

 4. franco.paula0920

  SALVE!

  Ens ho vam passar molt bé en el taller de l’escriptura, personalment, em pensava que seria més difícil escriure amb una canya i tinta. El truc per no escriure malament era no deixar que la punta de la canya tingués massa tinta.

  Quan ja vam agafar la pràctica de com escriure en lletres llatines (s’asemblen molt a les actuals) vam agafar un tros de pergamí i vam possar el que voliem en ell.
  Teniem l’opció d’emportar-nos la canya i el pergamí amb l’escriptura.

  S’ha de saber que davant nostre teniem pels despistats un full amb frases llatines famoses i importants.

 5. macias.gene2010

  salve!

  es veu que va ser una activitat molt xula :O!
  llastima que no vaig pogut anar susposu que algun dia en casa meva ho fare aixo tampoc es veu tan dificil no :O

  molt bones les fotosss!!!

  valee!

 6. balart.andrea0920

  Salve! personalment m’ho vaig passar molt bé en el taller d’escriptura romana. Tot i que escriure amb tinta no era tan fàcil com sembla, al final ens en vam sortir prou bé.

 7. irina

  el taller d’escriptura amb calamus em va agradar molt, tot i que tinc que dir que em va costar força però va valer la pena anar-hi. Primer haviem de fer un aprova en un full i podiem escriure qualsevol cosa sempre i quan sigués amb les lletres que ens havien deixat com a model, després en un pergamí teniem que posar una frase en llatí, com carpe diem, tempus fugit.. Llavors, l’havien d’escriure, vigilant que la tinta no es corrés! el meu no em va quedar gaire bé, però ara ja se escriure amb calamus, i es una experiència molt divertida!

 8. balart.andrea0920

  El que em va agradar més va ser escriure amb pergamí .La canya, és el anomenat calamus els romans escrivien amb aquest mateix material . Al final en Josefet ens va deixar enportar-nos els nostres pergamins.

 9. tinker.tomas2010

  Vale!
  Va estar bé el taller, tot i que no s’hem donès molt bé escriure en escriptura romana…

  Vale!

 10. Paula Pla

  Va estar molt divertida i alhora interessant aquesta activitat, vem poder escriure com ho feien els romans, amb la canya (calamus) i tinta i fer-ho en un pergamí. La veritat que no era fàcil escriure les lletres iguals que en el model del full, però un cop ja li pillaves el truquillo ja anaves fent !

  valeeeeeee 🙂

 11. Eulàlia

  Salve!

  Una llàstima que aquest taller fos només pels alumnes de 4t. És possible que a la Magna haguem d’escriure amb calamus, així que haig d’aprendre com sigui!

  La cal·ligrafia és preciosa!

 12. Zícora

  Salve!!!.

  Per lo que he pogut observar en el vídeo, deu haber sigut molt divertit i entretingut fer un calamus. A mi també m’agradaria algún día fer un calamus.

  Valeee.

 13. sanchez.laia1120

  Salve!!

  No puc veure el video, el mirare a casa, però tot i així llegint el comentaris i veient això veig i crec que va ser un taller original i divertit. Diferent i crec que és una altre forma d’apendre coses noves.

  Vale!

 14. Mireia Moral

  SALVEE!
  El taller va ser molt divertit, i a mi em va agradar molt. Em pensava que seria molt més difícil escriure amb la tinta i la caña, però la veritat es que em va sortir força bé!
  VALEE!

 15. Josefet Fuentes

  Estic content que la meva visita al Serra de Marina (ara Institut Premià de Mar) us hagi agradat. El món clàssic és més interessant del que molts pensen, oi? El curs vinent farem més coses junts, amb vosaltres els meus alumnes del Can Mas de Ripollet i la Margalida. De fet, ja començarem aquest curs a investigar junts, en plan científic, oi, Margalida?
  Josefet Fuentes

 16. Uxue Avilés

  Salve!!

  Per el que veig s’ho han passat molt bé i han après moltes coses. Quina pena que no haguès sigut també una activitat per a nosaltres, m’haguès agradat fer-ho. Per cert la cal·ligrafia molt maca.

  Vale!!

 17. Laura Torrent

  Va ser molt divertit, excepte per la jaqueta de la Clara. Hi han algunes escriptures que van quedar molt bé!

  Vale!

 18. gomez.luque2011

  La veritat es que jo no em vaig aclarar de cuan era el dia i no vaig assistir a la classe, vaig fer la classe normal que em tocaba a aquella hora. Però cuan em vaig enterar de que ja va ser i vaig veure als meus companys amb elos paperets de el que havien fet em va fer molta ràbia no ghaver assistit… Però per el que veig va ser molt diviertit.

  vale!!

 19. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂
  La veritat es que aquesta activitat hem va agradar molt, personalment va ser una experiencia nova i molt divertida, jo vaig escriure la frase “per ardua ad astra”, ja que hem va agradar el seu significat, tampoco era molt llarga i quedava molt bé al pargamí.
  Com ja es veu al video no voliem marxar de l’activitat i tots vam quedar satisfets, estaria bé repetir l’experiencia i fins i tot ens vam poder quedar amb la canya i el nostre escrit.
  VALE!

 20. Margalida Capellà Soler Post author

  Doncs a la Magna Celebratio en podreu aprendre també!

 21. victor Barranco

  Salve!!
  Em va fer molta pena no poder-hi estar en aquest taller, i molta ja que tenia ganes de fer-lo… Hi ha alguna manera de repetir-lo? ahahaha
  Crec que és un bon taller per poder apendre l’antigua escriptura, encara que acabarieu negres no?? hashah
  I per últim el montatge del video esta molt chulo, ha acabat quedant molt bé!
  Vale 🙂

 22. Clara

  Ave!

  Al final van quedar molt bé tots tot i que al principi semblava que era molt difícil controlar la tinta i escriure amb la canya (per allò de que les línies sortien més gruixides i més fines).

  Va ser molt entretingut, per això i vam aprendre com escribien els romans!

  Vale 😀

 23. perezlama.eva2012

  salveee
  quina llastima que no vaig poguer anar-hi, m’agues agradat..
  avera si hi ha alguna manera per repetir-lo:)
  el video esta molt ben feet, felicitats!!

 24. ihssan

  salve!
  em va agradar molt assistir-hi, jo també creia que seria difícil, però a mi no m’ho va resultar gaire i em vaig divertir molt 😀
  Gràcies per haver-nos donat l’oportunitat de poder escriure amb la tinta i la canya va ser molt interesant.
  vale !

 25. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Magna celebratio MMXII: Tot llest?

 26. Pingback: Reconstruint les lletres gregues a la romana | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *