21 thoughts on “El jaciment romà de Can Ferrerons a Escoles

 1. Eulàlia

  Salve!

  Tot i que sóc de Premià no en sé gaire d’aquests jaciments. Però sé que es tracten d’unes ruines romanes de gran valor arqueològic. Espero que algun dia fem una sortida amb la classe de llatí.

  Vale! 🙂

 2. ortiz.patricia1020

  Per a mi és una petita ciutat, un barri romà, com el nostre ara, on la gent feia vida normal i ara l’hem pogut desenterrar i poder saber millor com vivia la gent de l’època.

 3. Laia Bagà

  És una sort teinr aquestes restes romanes a Premià de Mar.
  Per el que es veu a la fotografía, està molt bé conservat.
  M’agradaria molt anar a veure aquest jaciment romà!

 4. Eulàlia

  El jaciment romà de Can Ferrerons és dels més singulars del món romà, és un establiment rural. Fa tres metres d’alçada i això permet que la gent pugui entrar i imaginar-se com vivien els romans de Tarraconensis.

  Només falta el sostre, es conserva força bé perquè al costat hi havia una ribera.

  En el camp romà hi havien petites cases i les grans vil·les dels senyors romans. Dintre de les vil·les hi havien moltes instal·lacions.
  És un gran exemple de la manera d’organitzar-se en l’Imperi Romà.

  Els romans van estar uns 700 anys a l’actual Catalunya. La vertadera identitat de Catalunya no comença a l’Edat Mitjana, sinó en l’època clàssica.

 5. Miriam Pelegrina

  Salve!

  Tot i que encara desconec on es troba aquest jaciment romà, és increible lo ven conservat que esta, és poden apreciar totes les habitacions, les parets, quasi tots els detalls, i facilita l’explicació de l’história!
  M’encantaria veura-la algun dia!

  Ave!

 6. diaz.cristina1020

  No m’havia enterat de que hi havia restes romanes a Can Ferrerons fins a aquest any. Hem sembla molt interessant ja que així podem observa com era la seva arquitectura d’una forma molt més propera.
  El jaciment de Can Ferrerons, a mi hem recorda a algunes termes o algo per la forma en que està estructurat.

 7. ortiz.patricia1020

  Em sembla que tenim molta sort per conservar tan bé aquestes “ruines” (Em fa pena dir-li ruina ja que sona despectiu) Amb les parets tan perfectes, que tan sols els hi manca el sostre. Molts jaciments, les parets son molt rases, però així la gent se’n fa millor una idea.
  Crec que s’hauria de fer més publicitat d’aquest tipus de coses que tenim tan a prop i que la gent no ho sap, segurament hi hauria molta gent interessada en veure-les.

 8. Hady Camara

  Salve Margalida!

  L’any passat, junt amb dues companyes més, vam realitzar un treball de recerca sobre els Jaciments Romans del Maresme que incloïa com a jaciment important per ser la única planta octogonal de Catalunya, Can Ferrerons, al nostre poble.

  Després de poder visitar el jaciment vam sentir curiositat i volíem ensenyar i donar a conèixer el grandiós jaciment que tenim a deu minuts, sincerament va valer tot l’esforç perquè a part de saber-ne mès del nostre poble, també vam aprendre dels altres jaciments que també és troben dins del maresme i al costat de Premià, com per exemple: El CAT Teià, la Fornaca a Vilassart de Dalt, Torre Llauder a Mataró i altres.

  Podeu trobar mes informació d’aquest jaciment en el nostre treball, http://jacimentsromansalmaresme.jimdo.com/

  Valee 🙂

 9. Margalida Capellà Soler

  Així m’agrada, Hady, que enllacis aquí el projecte de recerca de quart sobre els jaciments romans del Maresme. Com us vaig fer treballar! Però la feina ben feta és molt satisfactòria i ens omple d’orgull. Enhorabona, Hady!

 10. lourdes caparros

  Jo no sabia de l’existencia d’això però m’agrada descobrir-ho…
  M’agradaria molt fer una excursió allà i veure les restes..
  Dir també que m’agraden molt TOTES les restes romanes 🙂

  Això són unes restes romanes molt importants tot i que no ho se del tot bé..

  VALE!

 11. Marta Bautista

  Salve!!
  És una sort tenir un jaciment romà a Premià de Mar!
  M’agradaria molt anar ha veure-ho, ja que està molt ben conservat!

 12. arcos.carla2011

  Salve!

  No tenia ni .. idea de que hi havien jaciments romans a Premià.
  He estat a uns quants jaciments i a mi personalment m’encanten.

 13. Iván Zapico Fernández

  Avee!!

  És sorprenent per que jo visc al costat d’aquest jaciment, com molt bé deien les meves companyes és un jaciment rural i molt maco.
  Està molt amagat, degut a un pàrquing que hi ha, és una pena que part de la població premianenca ni sàpiguin d’aquest jaciment.
  Vale!

 14. molina.rocio2012

  Salve!
  És increïble que Premià de Mar tingui jaciments romans i que la seva polbació no pugui gaudir d’ells. Jo visc al costats del jaciment i nomès conec el seu exterior, però m’encantaria poder visitar-los!

  Vale!

 15. Chaima Anza

  Salveee Lida!

  El any pasat jo no vaig poder anar a Can Ferrerons, perquè estava malaltona. Però vull anar a veure les ruínes romanes del meu poble, Premià de Mar.

  Aquestes ruines romanes per el nostre poble,és un gran tresor.Perquè n’hi ha molta gent que per veure aquestes coses ha d’anar molt lluny. I nosaltres el tenim aqui, espero anar perquè tinc molta curiositat, en veure imatges i coses semlblants! 😉

 16. Zicora

  Salveee.

  Per mi, els jaciments romans de Can Ferrerons son unes ruines que tindrien que perdurar per sempre. Conservarle’s ens fa tindre constancie de que molts anys enrrere va haber-hi una gran civilització. També es una sort que hi hagin ruines a Premià de Mar.

  Valeee.

 17. Uxue Avilés

  Salve!!

  Sabia que hi havia algunes restes romanes a Premià de Mar, però mai ho he visitat, espero veure-ho a alguna sortida amb la classe.
  Em sembla molt interessant pensar que abans hi havia gent de moltes epoques enrere fent vida i ara ho hem pogut desenterrar i hem pogut analitzar tot.
  Pel que puc veure a la fotografia doncs està bastant ben conservat.

  Vale!!

 18. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Havia sentit dir i sabia que per Premià hi havia restes romanes, tot i que jo mai l’has he vistes però que espero veure-les alguna vegada. I en part, és una sort que Premià pugui gaudir d’unes restes com aquestes.

 19. Dolors Clota

  Salve!

  Després d’escoltar el programa sobre can Farrerons em sembla que hauré de buscar el moment per fer una visita a Premià i descobrir el vostre passat romà.
  Bona feina i bons exàmens si encara no els heu fet, i bon pont o aqüeducte…

  Molta salut!

 20. Margalida Capellà Soler

  Dolors, esperem que ben aviat Can Ferrerons es pugui visitar i t’hi acompanyarem de molt bon grat. Fem pont divendres.

 21. Pingback: Les restes arqueològiques de Can Ferrerons al MEP | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *