Ingredients:
Mig quilo de fetges de pollastre
Dues cebes
Una cullerada d’oli d’oliva verjo
Seixanta grams de mantega o llard
Un got de vi de Marsala
Sàlvia fresca
Sal
Pebre blanc
Un got de llet
Preparació:
Abans de fregir els fetges deixar-los en llet. Pelar i trossejar les cebes. Daurar-les en una paella amb oli i mantega o llard. En ser transparents regar-les amb vi de Marsala i deixar-les al foc fins que el vi s’evapori. Afegir els fetges sense gens de llet, la sàvia, la sal i el pebre blanc. Deixem que els fetges es coguin i els servim acompanyats d’enciam o d’espinacs.
Curiositats:
Aquesta és una recepta ben vigent en tota la Mediterrània. El marsala és un vi dolç de la ciutat de Marsala a l’illa de Sicília. La sàlvia a l’antiga Roma era també un vegetal d’ornamentació.
Bene tibi sapiat!
Trobareu totes les nostres receptes romanes aquí: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2011/04/21/el-nostre-receptari-de-cuina-romana-amb-col%C2%B7lex/
Hola Margalida!
Oh!Marsala és un vi molt famós de Sicília!
Woodhouse (el que va començar la producció d’aquest vi),va utilitzar el procés “in perpetuum”, el qual eleva el nivell d’alcohol i el sabor alcohòlic del vi al mateix temps que preserva aquestes característiques durant els llargs viatges per mar.
Aquest vi, avui en dia, té uns limits geografics de producció.