Del mercat a la taula amb Apici: fetges d’au amb marsala

Ingredients:
Mig quilo de fetges de pollastre
Dues cebes
Una cullerada d’oli d’oliva verjo
Seixanta grams de mantega o llard
Un got de vi de Marsala
Sàlvia fresca
Sal
Pebre blanc
Un got de llet

Preparació:

Abans de fregir els fetges deixar-los en llet. Pelar i trossejar les cebes. Daurar-les en una paella amb oli i mantega o llard. En ser transparents regar-les amb vi de Marsala i deixar-les al foc fins que el vi s’evapori. Afegir els fetges sense gens de llet, la sàvia, la sal i el pebre blanc. Deixem que els fetges es coguin i els servim acompanyats d’enciam o d’espinacs.

Curiositats:

Aquesta és una recepta ben vigent en tota la Mediterrània. El marsala és un vi dolç de la ciutat de Marsala a l’illa de Sicília. La sàlvia a l’antiga Roma era també un vegetal d’ornamentació.

Bene tibi sapiat!

2 thoughts on “Del mercat a la taula amb Apici: fetges d’au amb marsala

  1. Alissa Komarova

    Hola Margalida!
    Oh!Marsala és un vi molt famós de Sicília!

    Woodhouse (el que va començar la producció d’aquest vi),va utilitzar el procés “in perpetuum”, el qual eleva el nivell d’alcohol i el sabor alcohòlic del vi al mateix temps que preserva aquestes característiques durant els llargs viatges per mar.

    Aquest vi, avui en dia, té uns limits geografics de producció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *