Els primers diplomes europeus per participar en català i des de l’aula virtual Chiron

L’enhorabona alumnes del primer nivell de llatí de l’institut Cristòfol Ferrer de Premià de Mar per haver estat els primers en participar a nivell europeu en català i des de l’aula virtual de Chiron en aquesta iniciativa europea, encara experimental, promoguda per EuroClassica, de l’ECFRCL (European Curriculum Framework for Classical languages) i de l’ECCL (European Certificate for Classics), que José Luis Navarro, representant de la SEEC per a EuroClassica, va presentar en les VIII Jornades de Cultura Clàssica de Sagunt . En aquest primer curs d’experiència la proposta es limita a l’examen de llatí del primer nivell, Vestibulum, dirigit a tots els estudiants de llatí, tot i que especialment als de nivel més baix. La prova es pot realitzar per escrit a cada centre seguint aquestes explicacions.

Chiron ofereix la possibilitat de participar-hi des de l‘aula virtual en castellà, català i gallec i amb correcció automàtica; i vosaltres en vàreu ser els conillets d’ïndies en català.  Chiron va trametre les dades amb els resultats a José Luis Navarro, únic responsable a Espanya de la gestió dels certificats i  ja els teniu validats pel nostre director. Hi ha tres categories: or, argent i bronze. No cal dir que la immensa majoria heu aconseguit l’argent, tot i que també hi ha or i algun bronze.

Un gran motiu per tornar a trepitjar amb il·lusió les aules del nostre centre després de les vacances de Nadal i una gran oportunitat per demostrar que l’aprenentatge del llatí no entén de fronteres i que és present a tot Europa i que el català i les noves tecnologies hi poden tenir un gran pes en aquest projecte que esperem que no es quedi en experimental.

Moltes gràcies a tots i a totes per fer-ho possible i per obrir camí. Bon reton a les aules i molt bon any!

N.B.: A Chiron hi trobareu més informació per participar-hi. És una bona manera de reprendre el curs i començar amb bon peu l’any!

13 thoughts on “Els primers diplomes europeus per participar en català i des de l’aula virtual Chiron

 1. Ana

  Enhorabuena, otros pueden hacerlo mejor o peor, pero a vosotros ya no os quita nadie el privilegio de haber sido los primeros. Muchas gracias por la colaboración en esta iniciativa.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Muchas gracias a ti, Ana, por animarme tanto y facilitar tanto nuestro trabajo en la red.

 3. Cristina Álvarez Barraca

  Salvete!

  Els alumnes de 1r de llatí, ens sentim molt afalagats d’haver rebut aquest certificat!
  Gràcies Lida per haver-nos donat aquesta oportunitat, això ens pot servir en el futur, sempre va bé tenir aquestes referències, encara que siguin petites!

 4. Sílvia Espinach García

  Sí, evidentment, jo vaig fer l’examen i tinc el títol en paper, cosa que m’ha fet molta il·lusió. Però, no tanta com descobrir que un examen a nivell europeu estigui en la nostra llengua; el català. Em va fer sentir molt orgullosa de ser catalana i de tenir una bona base clàssica.

 5. Dolors Clota

  Sílvia, és tot un plaer descobrir el valor que dónes al món clàssic i a la nostra llengua. Necessitem gent que s’estimi les nostres arrels clàssiques i també la nostra llengua!

 6. fatima.06

  Enorabona lida es tot un privilegi per nosaltres i per els altres alumnes haber rebut aquest certificat

 7. Rabab

  Ave lida!
  Moltes gràcies lida per haver-nos donat aquesta oportunitat, estem molt orgullosos de ser els primers de tota Espanya i més a més amb la nostra llengua.

 8. alfred

  Vull Afegir-me a la festa felicitant a tots els que heu participat en aquesta exitosa experiència i convidant-vos a continuar.

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltíssimes gràcies, Alfred, per dedicar part del teu temps a passar-te per aquí i felicitar els alumnes, segur que se n’alegraran moltíssim.

 10. yousra

  Salve Margalida!
  Ens sentim molt satisfets de ser el primers de tota Espanya i de haver pogut participar en aquest qüestionari a nivell Europeu!:)
  I sobretot de llatí i com bé diuen els meus companys en català!
  Gràcies, Alfred, per felicitar-nos!

  Vale!!

 11. stefanny

  Enhorabona a tots els meus companys: D jo no ho vaig fer però estic orgullosa de tots ells

 12. Pingback: The European Certificate for Classics: Vestibulum | El Fil de les Clàssiques

 13. Pingback: EUROPEAN CERTIFICATE in LATIN and GREEK: EGEX and ELEX Vestibulum 2014 | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *