Google Maps de lemes universitaris en llatí

Reprenem aquí el tema que ja vàrem encetar ara fa dos anys a Cerquem el llatí dels lemes de les Universitats, acadèmies… amb aquest Google Maps col·laboratiu obert a tothom que hi vulgui participar amb les normes dels alumnes de primer: el símbol ha de ser el foc perquè la llum del coneixement la trobem en l’estudi i en la Universitat; seguirem l’esquema proposat pels mateixos alumnes (Universitat, localització, lema, traducció i fotografia CC). Ens esmerçarem en traduir bé els textos llatins per apredre’n més.


Veure Els lemes universitaris en llatí en un mapa més gran

Per què creieu que el llatí és tan present en els lemes de les Universitats i en el món universitari, tal com també hem vist amb els llatinismes de l’àmbit universitari?

12 thoughts on “Google Maps de lemes universitaris en llatí

 1. victorbar.14

  Salve Lida!
  Jo penso que no en totes les universitats es present, és depen de les universitats, i penso que és present perquè així poden ensenyar com era avans el món, com vivien i tot això, altres menjars etc…
  També crec que és perquè la gent es faci més culta, i puguin apendre un idioma nou, com per exemple el Català, el Castellà, l’Anglès o l’Alemany,…
  Una altre de les coses per les cuals pot servir és per a la gent que li interessi, que pugui coneixer més sobre els seus móns, quins Deus tenien, quines Deesses tenien, i fins i tot per poder desxifrar algunes escultures que es puguin trobar sobre el passat.
  Això és el que jo crec, ara no se si estarà bé o malament.
  Ave !
  Victooor

 2. Fatima el Hanini

  Salve Lida!

  Jo crec que es important estudiar llatí i que s’ estudi en les universitats , perquè aquesta llengua es l’ arrel de les nostres no obstant es una llengua molt coneguda pero no es una llengua morta ja que la gent es pensa que no es pot utilitzat .Però aquesta llengua en fa reflexionar sobre els nostres origens ja siguin culturals etc.

 3. Rebeca Sánchez

  Des de que vaig començar a llegir Harry Potter em vaig adonar que el lema de l’escola on estudia aquest famós mag estava escrita en llatí. En veure que no hi entenia el que posava, vaig agafar un vell diccionari de casa per traduir-ho. I va ser llavors quan em va començar a agradar la idea de aprendre llatí i en general llengües clàssiques.
  Des de sempre s’ha utilitzat la frase “saber llatí” com a un símbol de que es te saviesa, ja que en l’època medieval el llatí era la llengua de la cultura (i encara ara es així). Només els clergues aprenien llatí, i totes les cerimònies religioses es feien amb aquesta llengua clàssica.
  Es normal que les universitats, que son els centres on podem realment aprendre temes en concret i de manera mes amplia, s’utilitzi el llatí com a manera de representar-se.

 4. Eulàlia

  No me n’havia adonat que la Universitat d’Anáhuac ja estava feta! L’he suprimit i he afegit la Universitat tècnica central la Salle de Colòmbia.

 5. Ivan Zapico Fernandez

  Salve!
  Lida jo he fet el lema veritas liberabit vos, que és la veritat us fara lliures de l’universitat de córdoba a Argentina.

 6. bautista.noelia2011

  A Harry Potter el lema de l’escola on estudia aquest famós mag estava escrita en llatí.
  La veritat és que no m’habia adonat fins ara que ho ha dit la Rebeca i mira que les vaig casi totes quan era petita.

 7. Victor Huete

  Salve!
  Lida he afegit el lema “homo homini sacra res” de la Universidad Carlos III de Madrid

 8. Pingback: Lemes d’Estat en llatí | Aracne fila i fila

 9. Pingback: Semper apertus | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *