Qui diu que el Facebook és una pèrdua de temps? Doncs, us presento dues iniciatives que han sorgit a través del Facebook: la primera, l’alumna Núria Yela va descobrir a través de les adreces d’unes amistats fetes a través del Facebook la possibilitat de fer un treball de recerca sobre els carrers mitològics de Valdemoro, a Madrid. Recordeu el seu article a Aracne: Valdemoro, carrers mitològics a dojo? A través del Facebook, vaig atendre a la crida de Victòria Bescós i vaig obrir aquest Google maps sobre els carrers de Barcelona amb referents clàssics que ara, gràcies a ella, va agafant forma, digna de donar-se a conèixer:
Veure Barcelona: carrers amb referents clàssics en un mapa més gran
Altres ciutats i pobles tenen noms i carrers amb referents clàssics arreu de l’estat (Alacant, Sevilla, Badalona…), podrà la Núria demostrar que Valdemoro és el municipi espanyol on es concentren el major nombre de carrers mitològics? Quina ciutat reuneix un nombre més elevat de carrers amb referents clàssics? Quin nom se’n porta la palma i per què?… La podríeu ajudar i anar completant aquest Google maps general, obert a la col·laboració de tothom? Ja sabeu allò que entre tots podem anar més lluny i que el que més m’atreu de treballar a la xarxa és el treball col·laboratiu…
Veure Carrers amb referents clàssics en un mapa més gran
Caram, Núria, quin treball més interessant! No oblidis afegir-hi el bocí d’Olimp que vaig trobar a Badalona en tornar d’una excursió ( http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2010/03/07/lolimp-no-queda-tan-lluny/ ). M’agradaria col·laborar amb el meu gra de sorra en la teva recerca… Records i bon estiu!
En aquest mapa Carrers amb referents clàssics, Teresa, els pots afegir tu mateixa (pensava que ja els havíeu introduït en el Google Maps local!). N’és tu la descobridora i, fins i tot, diria que és preferible que els localitzis tu, perquè Google maps no permet posar altre nom que el del compte personal. La Núria ja s’encarregarà després de comentar-lo i extreure’n les seves conclusions.
Per cert, Teresa, encara no ets del Facebook? Espero que animis els teus alumnes a fer-se amics de Elfildelesclassiques Aracne i ja veuràs que és una projecció dels dos blocs. Tot seriós i acadèmic, res personal!
Esperem moltes més col·laboracions!
Una iniciativa interessant. Prenc nota per a propers cursos de Referents, snif, snif!
Ja et busque al feisbol i em contes com va l’estiu!
Una besadeta
Me apunto la iniciativa para llevarla a clase a comienzo de curso. No paráis ni en verano, sois las mejores. Saludos.
Moltes gràcies, Santi, Ana! M’alegra molt que prengueu amb tant d’entusiasme la iniciativa col·laborativa per terres de València i Alacant i en ple mes d’agost. Una forta abraçada, companys, i a acabar de passar un bon estiu!
Salve Lida!
Moltes gràcies per l’ajut i la il·lussió que em transmeteu tots i totes. La veritat és que això va començar com un petit projecte però, com m’ha dit la Lida, pot acabar sent un treball molt bo i enriquidor. =)
Merci per tot, de debó! Vale!! 😀
I tant que ho pot ser, Núria, i ho serà, ja ho veuràs! Amb les plaques dels carrers de Valdemoro(obra teva, perquè a Internet no hi eren) has millorat moltíssim la feina feta. Ara, potser podries aprofitar aquests últims dies de vacances i fer una excursió a Barcelona per fotografiar les plaques amb referents clàssics. Només tenim la d’Horaci, obra de la Victòria! Per cert, has comprovat els carrers de Premià de Mar?
Pingback: Anònim
Pingback: Carrers amb escriptors hispans de la literatura llatina | El Fil de les Clàssiques
Avete!
Si Valdemoro és el poble amb més referents grecs, feu una ullada a un dels barris de Sevilla i vegeu com hi ha una part d’aquest que només té noms de carrers amb tot de noms d’emperadors, polítics i vies romans…
Salve!
Jo he afegit als carrers de Barcelona amb referents clàssics el carrer Pàdua! Déu ni do, quants referents hi trobem al barri de Sevilla que ens ha citat l’Arnau! Pàdua (en llatí Patavium) és una ciutat situada a Itàlia que formà part de l’imperi romà. Es diu que va ser fundada per Antenor, que havia escapat de Troia. Personatges il·lustres com Tit Livi hi van viure.
https://nomenclatorclassic.wordpress.com/
Bonum diem!
Amb el meu autor del pas del temps, Sèneca, si que hi ha un carrer amb el seu nom i es troba en Badalona.
Amb el altre autor, Ovidi, si que hi ha un carrer amb el seu nom i es troba a Sabadell.
Salve!
Ovidi, si que té un carrer amb el seu nom, es troba a Sabadell!
Bonnum diem!
Plini l’autor de la meva frase si té un carrer a Astorga a la província de León
Salve!
Bonum Diem!
Sèneca si que té carrers i un es troba a Barcelona, molt a prop!!!
Ave!!