“El nom de la rosa” i Sant Pere de Galligants

Aquest dijous anirem a Gerunda i visitarem, entre altres, el monestir de Sant Pere de Galligants. Per anar escalfant motors, us demano que visioneu aquest fragment de El nom de la rosa i hi detecteu totes les relacions possibles amb el llatí i amb la nostra visita al monestir (ja sabeu allò de l’Ora et labora i dels Beats, veritat?). Potser la nostra sortida us inspira i aviat tindrem recreacions literàries com a scriptores dels monestirs de l’Edat mitjana i, fins i tot, noves inscripcions llatines després d’interpretar-hi les inscripcions romanes. Qui scribit, bis legit!

4 thoughts on ““El nom de la rosa” i Sant Pere de Galligants

 1. Alissa Komarova

  Hola:)!
  Em sembla una pel·lícula molt interesant!
  M’he quedat amb la intriga, perque no m’ha quedat molt que tenen d’especial aquells llibres, només he vist el tricefal.
  Algú em podia explicar?

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  A veure si els companys, Alis, aquesta Setmana de Sant Jordi et donen un cop de mà i et desvetllen el secret. Jo et recomano la lectura del llibre El nom de la rosa d’Umberto Eco i després la pel·lícula de Jean-Jacques Annaud.

  Hi ha molt llatí. Acaba amb aquesta frase:

  STAT ROSA PRISTINA NOMINE, NOMINA NUDA TENEMUS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *