Els guerrers de Troia a Google Maps

¡Ah, cuando yo era niño
soñaba con los héroes de la Ilíada!
Áyax era más fuerte que Diomedes,
Héctor, más fuerte que Áyax,
y Aquiles el más fuerte; porque era
el más fuerte… ¡Inocencias de la infancia!
¡Ah, cuando yo era niño
soñaba con los héroes de la Ilíada!

Antonio Machado, Campos de Castilla


Quins herois de  la guerra de Troia són grecs? Quins són troians? Quins recordeu? Quins voleu localitzar en aquest mapa? En el cant II de la Ilíada hi trobareu el catàleg de les naus!


Veure Els guerrers de Troia en un mapa més gran

19 thoughts on “Els guerrers de Troia a Google Maps

 1. Irena

  Ave Lida!
  m’encanten els google maps, crec que és una forma molt bona de aprendre, no tan sols la historia si no que obviament la geografia.
  D’herois grecs Aquil.les, Ul·lisses,Agammemnon, Menelau,etc.i d’herois Troyans són Paris, Hèctor,Eneas,Anquises.

  vale!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Així m’agrada, Irena, que tinguis encara ganes d’emplenar i aprendre amb google maps col·laboratius. Mira que n’arribem a fer: de mitologia, d’història, d’etimologia, de patrimoni…!

  A tots i a totes, una vegada més us recordo que les fotografies que hi enllaceu han de ser Creative Commons!
  Aquesta és UNA ACTIVITAT DE RECUPERACIÓ, per tant no és obligatòria per a tots els alumnes de grec de primer, però és oberta a tothom.

 3. Marta Gijón

  Aue Lida!
  Els herois troyans: Anquises, Hèctor, Paris i Eneas. Els grecs son: Aquiles, Ulisses,Agammemnon…
  Vale

 4. yousra

  Salve!

  Els herois troians són: Resos, Poleidor, Paris, Eneas, Hèctor, Anquises, Otrioneu.
  Herois grecs són: Agamèmnon, Ulisses, Aquil•les, Alcimendot, Diomedes, Eumel.
  Per cert jo he fet Filoctetes fou un heroi, fill de Peant i de Demonassa i Company d’Heracles.

  Vale!

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  You, et falta posar una imatge CC de Filoctetes, treure alguna falta d’ortografia i signar l’entrada.

 6. Cristina Álvarez Barraca

  XAIPETE!

  Lida, tinc un problema amb aquest article i és que no em deixa entrar al google maps, per tant no puc veure que està fet i què no, encara que tampoc crec que encara es pugui editar!
  Com que vull aportar el meu granet de sorra, explicaré una mica alguns dels herois grecs i troians de la Guerra de Troia, seguint-me dels que ha dit la Irena:)! (Espero que no t’importi^^!)

  Herois grecs:

  -Aquil·les: Va ser l’heroi grec més famós de la Guerra de Troia (nosaltres n’hem llegit un llibre i tot!).
  Era fill de Barallo i de la nimfa Tetis. Per fer-lo invulnerable, la seva mare va decidir ungirlo d’ambrosia i submergir-lo en la llacuna “Estigia” agafant-lo pel taló dret, la seva única part vulnerable.Va participar en la guerra de Troia, enfrontant-se en nombroses ocasions al seu cap Agamèmnon i donant mort a Héctor, del bàndol contrari. Després de rebutjar als troians davant les muralles de la ciutat, Paris li va disparar una fletxa que desgraciadament va anar a parar a l’únic punt vulnerable del seu cos, gràcies a l’ajuda del déu Apol·lo.
  Aquí us deixo una pàgina interessant que he trobat que parla d’aquest heroi, on també s’hi troba un poema de la seva persona.

  http://www.poesiadelmomento.com/luminarias/mitos/62.html

  -Ul·lises:
  En la mitologia grega, Ul·lises és conegut com a Odisseu (en grec: Οδυσσεύς). Aquest heroi era rei d’Ítaca, i era conegut pel seu enginy i astúcia. Era fill de Laertes i Anticlea, estava casat amb Penèlope amb la qual va tenir un fill anomenat Telèmac. És l’heroi de l’Odissea de l’escriptor grec Homer i un dels personatges principals de la Ilíada, del mateix autor. En la mitologia romana és conegut com a Ul·lises.

  -Agamèmnon ( en grec: Ἀγαμέμνων) va el rei d’Argos i va participar a la guerra de Troia, convertint-se en un dels màxims dirigents de l’exèrcit aqueu que assetjava la gran ciutat. Se l’anomena rei d’Argos o “rei de Micenes”, capital del regne. Estava casat amb Clitemnestra i tenia quatre fills (Orestes, Ifigènia, Crisòtemis i Electra).

  -Menelau: Aquest heroi va ser rei d’Esparta.
  Era el fill menor d’Atreu i Aèrope, i germà d’Agamèmnon, que era el rei de Micenes. Estant casat amb la bella Helena, esclatà la Guerra de Troia després que el fill del rei Príam, Paris, la segrestà.

  Herois troians:

  -Paris: Paris, va ser un dels causants de la Guerra de Troia, ja que va segrestar a la muller de Menelau, Helena, la més bella de les espartanes.
  Era príncep de la Tròade.

  -Hèctor: Aquest heroi, molt conegut per la pel·lícula de Troia, com Paris, era el príncep de Troia i lògicament, un dels herois que van lluitar a la Guerra de Troia. La seva esposa era Andròmaca i els seus pares Príam i Hècuba.
  Durant una batalla, Hèctor va matar en Patrocle, amic d’Aquil·les, i per això, aquest últim va matar Hèctor. Com a venjança, el seu germà Paris, va matar a Aquil·les disparant-li al taló (com bé he dit abans, el seu unic punt feble).

  -Eneas: És un dels herois de la mitologia grega que va participar a la Guerra de Troia. La seva mare era la deesa de l’amor, Afrodita, i el seu pare, el mortal Anquises (príncep troià i rei de Dardània). Amb el temps es va convertir en el guerrer més valuós dels herois troians.

  -Anquises: Aquest guerrer va ser l’últim rei de Dardània i el pare de l’heroi Enees, del qual he parlat anteriorment.
  Els seus pares eren el rei Capis (fill del rei Arsàrec) i Temiste (filla del fundador de Troia, Ilos).

  Espero que la meva aportació us serveixi com a guia per a saber qui era cadascú dels herois més importants que van participar a la Guerra de Troia :)!

 7. Eulàlia

  Els herois grecs són Aquiles, Agamèmnon, Ulisses, Diomedes, Menelau, Nèstor… Aquests personatges se situarien en els actuals Balcans, Grècia i les seves illes.

  Els herois troians són Paris, Hèctor, Eneas, Príam, Anquises… I aquests guerrers es situarien per algunes de les illes gregues i l’actual Turquia.

 8. Zicora

  Salve.

  Un article molt interessant, m’ha agradat el poema d’Antonio Machado. D’herois grecs en conec: Aquil·les rei de Tessàlia, Ulisses rei d’Ítaca, Agamèmnon rei de Micenes i Menelau d’Esparta, i també Diomedes. I, per altre banda, d’herois troians n’hi han: Anquises, Eneas (fill del primer i d’Afrodita), Hèctor i Pàris.

 9. Eric Andreu

  Pel que fa als herois troians són els següents: Acamant, Anquises, Antènor, Deífob, Eneas, Hector, Otrioneu, Paris, Polidor i Resos.

  I els herois aqueus són aquests: Agamemnon, els germans Aiant, Alcimedont, Aquil·les, Diomedes, Epeu, Estènel, Eumel, Fènix, Filoctetes, Idomeu, Menelau, Neoptòlem, Pàtrocle, Protesilau, Tersites, Teucre i Ulisses

 10. Cristina Berjano

  Herois troians són: Acamant, Anquises, Antènor, Deífob, Eneas, Hector, Otrioneu, Paris, Polidor i Resos.

  Herois aqueus són: Agamemnon, els germans Aiant, Alcimedont, Aquil·les, Diomedes, Epeu, Estènel, Eumel, Fènix, Filoctetes, Idomeu, Menelau, Neoptòlem, Pàtrocle, Protesilau, Tersites, Teucre i Ulisses

 11. lourdes caparros

  Herois troiants: Anquises,Eneas,Paris…
  Herois Aqueus: Agamenon,Fènix,Aquil.les,Idomeu…

 12. noelia caballero

  Es un poema molt bonic, d\’Antonio Machado.És un gran article.Els herois grecs són:Aquiles, Agamèmnon, Ulisses, Diomedes,Eumel…

  Els herois troians:Agamemnon,Menelau,Paris, Hèctor, Eneas, Príam, Anquises…

  Vale! 🙂

 13. Miriam Pelegrina

  Els herois troians:Agamemnon,Menelau,Paris, Hèctor, Eneas, Príam, Anquises

  Herois Aqueus: Agamenon,Fènix,Aquil.les,Idomeu

 14. irina

  El poema es molt bonic, precisament a castellà hem estudiat el poema de Campos de Castilla. L’heroi que més m’ha agradat és Ulisses, ja que no només és un personatge habil i fort, sinó que a més és un personatge astut, que organitza emboscades, encapçala ambaixades, etc. A més és un personatge que pateix molt ja que ell es pensa que la seva dona creient que és mort ja sabrà casat amb algun dels seus pretendents, és molt llest ja que aconsegueix escapar-se del ciclop Polifem, deixant-lo cec, també aconsegueix evitar que la bruixa Circe el converteixi en porc. A l’Ilíada, es pot veure que és un dels herois més llestos, sempre té idees bones i brillants.

  Els herois troians són els següents: Acamant, Anquises, Antènor, Deífob, Eneas, Hector, Otrioneu, Paris, Polidor i Resos.
  I els herois grecs són aquests: Agamemnon, els germans Aiant, Alcimedont, Aquil·les, Diomedes, Epeu, Estènel, Eumel, Fènix, Filoctetes, Idomeu, Menelau, Neoptòlem, Pàtrocle, Protesilau, Tersites, Teucre i Ulisses.

 15. Andrea Balart

  Salve!

  Salve!
  L’heroi que més m’ha agradat és Hèctor ja que és molt valent d’enfrontar-se tot sol a Aquil·les i a més lluita sabent que pot morir ja que Aquil·les és inmortal però ho fa per la seva pàtria encara que no ha sigut ell qui ha començat la guerra, sinó el seu germà Paris. Durant una batalla, Hèctor va matar en Patrocle, l’amic i amant d’Aquil·les, i per això, aquest va matar en Hèctor. Com a venjança, el seu germà petit, Paris, va matar Aquil·les disparant-li al taló, que era l’única part del cos en què Aquil·les no era immortal.

  Els herois grecs són Aquiles, Agamèmnon, Ulisses, Diomedes, Menelau, Nèstor, Estènel,Teucre, etc.
  Els herois troians són Paris, Hèctor, Eneas, Príam, Anquises, Antènor, Polidor, etc.

 16. viictor Barranco

  XAIPE!!
  Aquest poema escrit per Antonio Machado m’ha agradat una mica la veritat, tot i que jo no sóc gaire de pomes jeje. Aqui hem pogut veure una quanitat d’herois grecs i heroir troians.
  Els herois grecs que hem pogut veure han sigut: Agamemnon, els germans Aiant, Alcimedont, Aquil·les, Diomedes,Idomeu, Menelau, Neoptòlem, Pàtrocle, Protesilau, Tersites i entre ells Ulisses el qual era un heroi, rei de Ítaca, conegut pel seu enginy i astúcia. Era fill de Laertes i Anticlea, estava casat amb Penèlope i era el pare de Telèmac. És l’heroi de l’Odissea de l’escriptor grec Homer i un dels personatges principals de la Ilíada, del mateix autor. En la mitologia romana se’l coneix com a Ulisses. Entre aquets hi ha molts més.

  Els herois troians que trobem són: Acamant, Anquises, Antènor, Deífob, Eneas, Hector, Otrioneu, Paris, Polidor i Resos.
  vale 😀

 17. Victor Huete

  Salve!!
  Lida el Xavier i jo vam introduir a Cicne (fill de Posidó)fa un temps, pero ens vam ovlidar de fer el comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *