Personalis Charta audibilis

Quan encara falten quinze dies per acabar la primera avaluació (data límit de lliurament!), els alumnes de primer de llatí, tot i que la majoria no havíeu fet llatí a quart de la ESO i us heu hagut d’introduir a més en unes classes on no sols es valoren els continguts gramaticals de la llengua llatina sinó també la competència comunicativa, digital i audiovisual, entre d’altres, així com l’aprendre tots junts, heu aconseguit, tot i els errors gramaticals i de pronúncia, fer les vostres presentacions en llatí i en àudio. Tothom ha fet la Personalis Charta en llatí. Tots i totes us heu posat davant d’un micròfon (cosa que sovint intimida!) i us heu presentat en llatí com heu sabut. L’enhorabona més sincera per aconseguir fer un treball col·laboratiu en llatí, en àudio i flash! Tot i que és millorable i vosaltres mateixos en sereu capaços a mesura que avanceu en el coneixement de la llegua llatina, heu fet una molt bona feina i no és de lluïment personal sinó d’aprenentatge i avaluació. Tasca superada! Feliciter !

27 thoughts on “Personalis Charta audibilis

 1. Oriol García

  Jajajaja, quina currada de video! Un recopilatori de totes les personalis charta! unes mes curtes(com la meva) i altres mes llargues, pero totes están molt be!

  Pd: Destacar el video, curradisim, com tot el que fá i ens fa fer la Lida! jajajaja,

 2. Irena

  Avee Lida!
  Al final a quedat ideal l’idea auqesta de fer la gravació de la veu per fer un fotomontage tan original!jaja
  encara que hi ha algun que altre fallet, amb la c que es pronuncia “k”, etc.
  Però en general està super bé,tenim molt de temops per endavant per acabar de pronunciasr a la perfecció!:D
  valee!

 3. Coty

  Ave! Està molt bé el muntatge, tots hem posat de la nostra part i ha quedat molt maco! Llàstima pels nostres errors de pronunciació (jo també m’incloeixo) però bueno crec que per començar no està gens malament i dels errors s’apren, o no?
  Moltes felicitats a tots pel treball i a tu Lida pel muntatge, m’ha fet recordar al de cuina romana de l’any passat! Ara us coneixo encara una mica més:-)
  Vale!

 4. nuria

  Salve Lida!
  El muntatge és genial! Es nota que
  s’ha treballat molt Lida i les fotos, la músiqueta i la presentació són impecables. Moltes gràcies per aver-lo fet! La veritat que algunes veus no semblen les nostres, jaja. Bueno per si quedava algún dubte de qui era cadascú… ja no en pot quedar cap!!

  Moltes gràcies altre cop!

  Valee! 😀

 5. Alis Komarova

  Hola:)

  Vaya tela, aja soc la mes lenta parlant, quina vergonya.
  Aveure si de aqui 2 anys parlare millor.
  No m’agrada gens la meva veu.

  Molt maco el video Margalida, 🙂

  ho ensenyare als meus pares.

 6. Rebeca Sánchez

  Lida!! Ha quedat genial el montantge! S’escolta perfectament i les fotos són molt maques(la del Toni i jo una mica friki en comparació amb les altres, que surten tots tan guapos:D)
  Potser hi ha algun que altre error per part nostre a l’hora de pronunciar(jo la que més) però no es nota molt.. no?xD
  En el cas de la edició, genial Lida, esta molt ben fet, en serio:) Fa goig mirar-ho!
  Valee!

 7. lina

  Ave lida!!! com ja han dit les meves companyes ets un treball molt currat, felicitats Lida, no m’imaginava que la gravació de la personalis charta estigués en el muntatge, la meva veu es molt estanya jajajaja 😀
  Vale 😀

 8. Anna Salas Tarré

  Valeteeeee!
  Molt bé molt bé!!!!!! Alguns sembleus uns romans de devó, d’altres us heu encallat i sembla que llegiu…
  Tot i així molt bé per l’esforç de començar a parlar llatí amb la personalis charta!
  Endevant aquest llatins!

  Salueteeeee

 9. Teresa Devesa i Monclús

  “Optime! Haec personalis charta audiblilis pulchrissima est.”
  Us felicito a tots, no només per aquesta magnífica gravació, sinó també per la presentació en directe al Parc del laberint, que encara va tenir més mèrit.
  Tal com diu la Margalida, els errors de pronunciació són normals en els debutants i els anireu polint a poc a poc.

 10. Thaïs

  Avee!
  És molt original aquest muntatge a nosaltres ni tan sols se’ns havia ocorregut!
  Moltes Felicitats:)
  Valee

 11. Carlos Cuevas Agraz i Marc Cortes Rios

  Ave!!
  És ben cert que començar de cero en el llatí quan molts ja portaven una base és dificil, ja que t`has d’enganxar al nivell dels altres.

  Però bueno, ara ja em agafat bastant rodatje en el llatí i ja, més o menys, estem agafant el nivell dels que van començar a quart.

  Per cert lo de la personalis charta va ser una bona idea ja que ens vam coneixer millor entre tots i, a la vegada, vam practicar el llatí.

  Records a tots els alumnes del Cristofol Ferrer de l’excursió!!

  Vale!!

 12. andrea i mar

  aveee!
  Aquest video està molt bén elaborat tan com per les imatges amb els noms com per la composició.
  Encara que, com la nostra estimada professora Teresa ens ha remarcat SEMPRE la pronunciació, apart que el audio no se sent gaire bé, però això ja es cosa de tots els micfròfons.

  Valeee!

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies per comentar aquí alumnes i professora de l’IES Albéniz! Ara recordareu millor els alumnes de primer del Cristòfol Ferrer, Uns ja van fer llatí a quart i d’altres s’han incorporat enguany, dificultat que també estan superant molt bé! A veure si us animeu i feu un muntatge amb les vostres presentacions!

  Andrea, Mar, heu vist que ja els he recriminat la pronunciació (ja n’aprendran!), però crec que han fet una molt bona gravació sense sorolls ni esbufecs; si no ho heu sentit bé, crec que deu ser cosa del vostre reproductor. Mireu d’escoltar-ho a casa i ja ens ho comentareu.

 14. Carlos Cuevas Agraz

  Per cert ara que he pogut veure el video a casa, és molt bo, esta molt ben treballat per part de tots vosaltres, felicitats^^

  salvee!!

 15. Toni Moreno

  Ohh déu meu quines veus que tenim jaja
  Felicitats pel muntatge Lida, està genial!! M’encanta! Segur que t’has passat moltes hores per fer-lo.. però mereix la pena, t’ha quedat espectacular (i no exagero!).

 16. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Baetulonis schola: darrers preparatius

 17. luna.laura1120

  És molt entenedor, tot i que molt del vocabulari encara no l’hem fet. stÚdeo no ens el treurem mai! Intentarem treure aquest costum!

 18. Uxue Avilés

  Bonum diem!
  Lida ens has dit que això ho havien fet al principi de curs, nosaltres encara no hem fet el que tu has comentat dels colors, números, signes del zodíac… Però ja ho aprendrem una mica més endevant i podrem fer monòlegs les persones que no hagin estudiat llatí abans. Pensava que em seria més difícil entendre les converses però no ha sigut així, he entes bastantes coses. Em sembla molt bé per aprendre noves paraules.

  Ave!

 19. Patricia Ortiz

  Salve Lida!
  Espero que això ho poguem fer dintre de poc! Potser sembla fàcil però darrere d’aquestes petites presentacions es veu que hi ha hagut un gran esforç, m’agradaria dintre de poc saber els colors per exemple, ho trobo una manera molt amena i divertida d’aprendre llatí. Tan debó anessim nosaltres aquest any al laberint de Mundet (els dimecres es gratis) jajaja
  Vale! 😀

 20. lourdes caparros

  Salve Lida!

  Espero poder fer això dintre de poc,sembla interesant i entretingut…m\’agradaria saber tantes coses com ells dintre de poc:)

  VALE!

 21. irina

  salve Lida!
  Està molt bé aquest video de presentació. La que vaig fer jo és força curta, tot i així està força bé. Encara que espero poguer fer-ne així!

 22. Andrea Balart

  està molt bé aquest video de presentació, pero segur que és força complicat de fer. Jo ja tinc la meva presentació en llatí i espero poder fer una presentació similar.

 23. Ana Mª Falcón Durán

  Salve!

  Està molt bé aquest video de presentació, ja que el muntatge ha quedat molt divertit i m’agradaria aprendre a fer muntatges d’aquest tipus per poder crear el meu propi.
  Enhorabona als creadors!

  Valete! 😀

 24. Pingback: Praesentationes: una prova d’avaluació de llatí oral! | El Fil de les Clàssiques

 25. Pingback: Salutatio en un xat | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *