Roma aeterna, caput mundi

Tot just acabem d’estudiar l’actualitat de l’enginyeria romana, ens podem imaginar l’espectacularitat i la majestuositat de l’antiga Roma (vid. l’apunt Visitant virtualment el Colosseu i Turisme virtual per Roma amb Google Street View)?

No us perdeu aquest impressionant vídeo en 3D:

Què us ha semblat? Potestis cogitare Romam antiquam tam vivacem fuisse quam praesentem Romam?

Amb quina colossal construcció romana us quedaríeu si només en poguéssiu triar una? Per què? Què en sabeu?

25 thoughts on “Roma aeterna, caput mundi

 1. Nicolás Mangui

  Ave Lida!
  Este video está muy bien elaborado muy bien hecho,con el edificio que me quedaria seria el coliseo romano que es mi preferido.

 2. Jaume Salinas

  És bastant bona la imtge m´ancantat sobretot el coliseu es veu per on surten els gladiadors i tambe m´agreda´t els ascensors que hi ha.

  vale!!

 3. Edgar Delgado

  El millor video qué hem vist fins ara crec
  hi han molt bones imatges i la música tambè es molt bona, surt algún fragment de Gladiator, que em va agradar molt

  Jo em quedaría amb el Circ Màxim, perquè m’agrada molt, i encara que siguin violents els jocs que es feien, ho trobo molt interessant.

 4. Francesc Martinez

  Aquest video m’ha agradat molt, sobretot la manera de representar l’imperi romà, una manera molt clara i grafica.

  Jo em quedaria amb el luxós palau que surt al principi del video.

 5. Alis Komarova

  Holaa!
  Quina pasada de 3D.Quina reconstrucció més espectacular.
  Jo em quedaría amb el Colosseu, opino que es un edifici impresionant, on he estat més de 3 cops, perque el meu pare és Italià. També he estat en la torre de Pisa, en el forum Romà,etc..

  Coloseo en llatí es Colosseum, va ser un gran amfiteatre de Roma.En l’antiguitat posseïa un aforament per a 50.000 espectadors, amb vuitanta files de grades.
  El Colosseu es va usar durant gairebé 500 anys, celebrant els últims jocs de la història en el segle VI on es feien:les baralles de gladiadors, molts altres espectacles públics tenien lloc aquí, com a naumàquia, caça d’animals, execucions, recreacions de famoses batalles, i obres de teatre basades en la mitologia clàssica.

 6. Rebeca Sánchez

  wow! el video es impressionant! És tota una matada fer un video així, amb tots els detalls, recreant tots els edificis romans… a més a més, en 3D! Seria increible poder arribar a fer una cosa així! Ja no només físicament, és a dir, poder constriur monuments com aquest realment, si no poder-ho arribar a recrear en ordinador. M’encantaria.
  Suposu que jo em quedaria amb l’Arc de Constantí.
  En llatí es Arcus Constantini. Es un arc de triomf situat a Roma, molt aprop del Colosseum i va ser construit per commemorar la victòria de l’emperador romà Constantí contra Maxenci. Es un gran monument, ja que, si no m’equivoco, esta construit enterament de marbre, però aquest marbre és reciclat de monuments més antics.
  Ara ja no s’hi troben monuments com aquests:)

 7. Marta Gijón

  Aue! Lida.
  Com sempre dic auest tipus de montatjes m’encanten, té molt bones imatges.
  La recontrucció del edificis és magnific.

  Vale!

 8. Toni Moreno

  Lida, mare meva quin vídeo! Però encara estic dubtant de què és més impressionant, si els edificis romans o les reconstruccions 3D que surten!! Realment és al·lucinant!
  Definitivament em quedo amb les Termes de Caracal·la… es que es increible com es podia construir un edifici així fa tants segles… sembla impossible.
  Doncs es veu que van ser construides al s. III a la ciutat de Roma durant l’Imperi de Marc Aureli Toní. Era enorme, amb 228 m de llarg, 116 m d’ample i uns 38,5 m d’alçada, a més hi cabien 1.600 persones; buuf pagaria per poder tornar encara que fos només un dia a aquella època per veure com de grandiós era, però en primera persona!

 9. Camila

  Em quedo amb el Panteó (tots els dèus), perquè sense cap dubte és un temple magestuós i preciós!

 10. you

  Hola !!!!!!!!!
  Aquest video esta molt ben fet i ensenya Roma en 3D molt bé ,i explica molt ben detallat .
  M’agradat molt i em quedaria amb el coliseo .

 11. SERE VELASQUEZ

  salve!
  a mi m’agradat mes el palacio dorado de nerón perque al ver-lo mes amb pelicules s’ha convertit en el meu preferit.

 12. Pol Nobrega

  Hola!!!

  Aquest video és impressionant. Sembla mentida que es poguèssin construir coses tant complexes com aquesta. Jo em quedo am els aqueductes romans, perquè trobo que és una de les millors obres d’enginyeria del món. També m’interessen molt els jocs que se celebraven al colisseu romà.
  El vídeo està molt ben fet i molt treballat i la música és molt bona.

  Salve!!!

 13. Bet Rosell

  un vídeo molt bo:)
  Suposo que em quedaria amb el colisseu, és el més famòs i a l’hora el més imponent… tot i que el preferiría sencer.

 14. lina

  Ave lida!! quin vídeo més al·lucinant. M’ he quedat sorpresa amb els màgnifiques construccions, però amb la que més és el palau daurat de Neró.La construcció de la Domus Aurea és va començar quant dos terços de la ciutat van ser carbonitzats pel gran incendi de 64, l’emperador Neró es va servir de l’espai per a construir el seu nou palau. Havia or pertot arreu, sostres estocats amb pedres semi-precioses i rematades en ivori, mosaics d’acabat preciosistic, piscines i fonts per onsevulla, un llac artificial..etc.
  Però al 68 després de la mort de l’emperador, la Casa Daurada va passar a ser una molesta extravagància per als seus successors. Va Ser desmantellada de marbres, pedres precioses, or i ivori en uns pocs anys.
  Vale:)

 15. Júlia Serrano

  Salve!

  està genial el vídeo. Em sembla impressionant tot el que eren capaços de fer els romans!! feien unes construccions casi tant elaborades com avui en dia.

  A mi m’agrada l’aqueducte, sempre m’ha impresionat, que els romans fessin unes construccions tant grans per transportar aigua.

 16. Rabab

  ave lida!!!
  Quin video més real sembla que l’estiguem visitant de veritat.
  En llatí es Arcus Constantini. Es un arc de triomf situat a Roma, molt aprop del Colosseum i va ser construit per commemorar la victòria de l’emperador romà.
  salve

 17. Sasha Kokina

  Que fort veura tot això reconstruit, molt mac, m’agradaria vistaro tal i com està en el video.

  Hem quedaria amb el Coleseo. Conegut originalment com l’Amfiteatre Flavi passà a ser anomenada Colosseum per l’existència d’una gran estàtua, el Colós de Neró,
  El colosseum, era un amfiteatre de Roma.
  El Colosseu es va fer servir durant 500 anys. Allà es celebraven jocs també allà es produeixen baralles de gladiadors, espectacles de caça d’animals, execucions, recreacions de famoses batalles, i obres de teatre basades en la mitologia clàssica.

 18. Joël Beltrán

  Ave!!
  Coincideixo en que és una reconstrucció en 3-D espectacular.
  Dóna una sensació de magnitud impressionant. Em sentiria molt petit entre aquelles parets monumentals.

 19. Ricard Alcazar

  Aquest video esta molt ben fet , sembla real,em sembla un video com si l’estigues miran en realitat.
  Es una cosa que m’agradaria molt veureu en la realitat cosa que ja no es pot fer,seria increible.

  Adeu !!

 20. Hanae El Mouden

  Salve!

  És un video magnífic m’encantat, està molt bé!

  M’agradaria molt veure’l en realitat 😀

 21. Josep Aitor Jose

  Salvee!!

  Jo emb quedaria amb El Coliseo, he buscat informacio i aixo es el que eh trobat.
  Contruccio.

  La construcció del Coliseu va començar sota el mandat de l’emperador Vespasià l’any 70, continuat pel seu fill Tito, que el inauguraria a 80, encara inacabat. Va ser acabat al 82 pel seu altre fill Domicià, que afegiria l’últim pis i els soterranis. Aquests emperadors van pertànyer a la dinastia dels Flavis, d’aquí el nom de Amfiteatre Flavio.

  Va ser edificat dins de l’enorme complex del palau de Neró, la Domus Aurea, construïda després de l’incendi de Roma. Precisament va ocupar un espai pla on existia una llacuna artificial, la Stagnum Neronis. Amb aquesta i altres actuacions es van restituir a la hisenda pública els terrenys apropiats per Neró.

  Es desconeix la identitat de l’arquitecte de l’edifici, com passava en general amb la majoria de les obres romanes: les edificacions públiques s’erigien per a major glòria dels emperadors. al llarg dels anys s’han estudiat els noms Rabiri, Sever, Gaudencio o fins i tot Apolodoro de Damasc, encara que se sap que aquest útim va arribar a Roma l’any 105. El cert és que la seva identitat segueix sent un misteri.

  Alguns historiadors creuen que va poder haver-se finançat gràcies a la presa de Jerusalem en l’any 70. Va donar Casio afirma que es van sacrificar 5000 animals durant els 100 dies que van durar les celebracions d’inauguració.

 22. Laia Muñoz Osorio

  Sempre diem que els romans van agafar tot dels grecs: la cultura, la mitologia i la religió, la literatura, l’art, la filosofia, la medicina i les ciències en general, l’estil de vida, etc. Però els romans van desenvolupar un aspecte que els grecs no van treballar gaire: l’enginyeria, un pas més de l’arquitectura grega.

  És cert que els grecs tenien temples, teatres i altres edificis quotidians, però aquests només tenien la funció d’aixoplugar les persones o els elements sagrats com en el cas dels temples (el Partenó d’Atenes). Els romans van saber trobar la funcionalitat als edificis i altres construccions arquitectòniques: així va néixer l’enginyeria.

  Alguns exemples dels edificis romans són: els aqüeductes, els ponts, les clavegueres, les calçades o vies o bé les mines. També van seguir la tradició grega de construir indrets dedicats a l’oci dels ciutadans: els coliseus, els circs, els teatres, els amfiteatres, els temples, les termes…

  Sincerament, a mi sempre m’ha cridat l’atenció el fet que els romans creessin aqüeductes i clavegueres, els quals ajuden a mantenir un ambient net i higiènic. No puc entendre com els homes durant l’edat mitjana poden oblidar aquest magnífic sistema de subministrament i recollida d’aigua. El pas del temps no significa una millora de la qualitat de vida i el passat no sempre representa “un coneixement antiquat”.

 23. Uxue Avilés

  Salve!!
  Quina currada de vídeo!! Es nota que s’han dedicat moltes hores i la veritat, enhorabona.
  Jo he estat una vegada a Itàlia, més concretament vaig anar per la zona de la Toscana, vaig visitar la torre de Pisa (com a monument emblemàtic) i em va encantar Florència. Encara no he tingut la oportunitat d’anar a Roma, però si que estic esperant amb ganes poder-hi anar.

  Jo realment em quedaria amb el Colosseu, em sembla un edifici impressionant. El Colosseum en llatí va ser un gran amfiteatre de Roma. Va tenir unes grans dimensions i això va fer que poguessin entrar moltíssimes persones.
  Va ser utilitzat per fer les baralles entre els gladiadors, espectacles públics, caça d’animals, execucions, obres de teatre de mitologia clàssica.

  Vale!!

 24. Marta Serna Sánchez

  Salve!!

  Estic impressionada. Aquesta recreació d’edificis clàssics romans en 3D és fantàstica. Fins i tot he de dir que m’ha recordat a un videojocs d’aquells que tenen els escenaris tan ben dissenyats per ordinador.
  Sincerament em seria difícil escollir un dels edificis ja que m’he meravellat i cada un em sembla millor que l’anterior. Però, es clar, em quedo amb el Colosseu de Roma. Per a mi sempre ha estat un dels edificis més impressionants en la cultura romana i sempre he volgut viatjar a visitar-lo. Espero fer-ho algun dia!
  Sobre aquest magnífic monument en se varies coses bàsiques. Es tracta d’un amfiteatre romà situat a l’est del Fòrum Romà. Es considera un dels més grans construïts en aquella època. Inicialment s’anomenava Amfiteatre Flavi però com que tenia a prop una estàtua anomenada “el Colos de Neró” va anomenar-se Colosseum.
  Tenia un aforament de 50.000 espectadors asseguts. Aquest amfiteatre es va continuar fent servir durant els 500 anys posteriors a la seva construcció. S’utilitzava principalment per les lluites de gladiadors, encara que també s’utilitzava per realitzar altres espectacles com obres de teatre, execucions públiques,…
  Realment els romans són famosos, entre altres coses, per la desmesurada grandària dels seus monuments. Aixó em fascina molt, la veritat.

  Vale!!!

 25. Pingback: Iter Romam | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *