Els treballs d’Hèrcules, per Pepe da Rosa

Pepe da Rosa. Portada dun dels seus àlbums

Pepe da Rosa, en la portada d'un dels seus àlbums

Enguany fa 23 anys que ens va deixar el cantant i showman sevillà Pepe da Rosa.

Fa anys, quan em passejava per l’institut amb un radiocasset, posava a classe aquesta gravació que vaig fer, en una cinta de casset (alguns ja ni deveu saber de què parlo!), de la ràdio dels dotze treballs d’Hèrcules i aconseguia que els meus alumnes vinguessin contents a classe i en sortissin encara més. Aquest estiu vaig trobar per la xarxa un material fantàstic del company Pedro Luján sobre el foment de la lectura i Hèrcules amb alumnes de la ESO. Em va venir al cap aquesta gravació, la vaig buscar, l’he penjada a la xarxa i aquí la teniu. A veure si també aconsegueixo, com abans, el vostre somriure i les ganes de llegir i saber més dels dotze treballs d’Hèrcules. Els coneixia bé Pepe da Rosa? Què n’opineu?
També m’hauríeu d’ajudar a replegar tots els enllaços que a hores d’ara tenim publicats a El Fil de les Clàssiques i a Aracne sobre l’heroi per si us inspiren i en fem més!

26 thoughts on “Els treballs d’Hèrcules, per Pepe da Rosa

 1. Anna Salas Tarré

  Doncs si en aquest article es tracta d’opinar opino. M’ha semblat fantàstic l’humor que aquest home, Pepe da Rosa li posa a la mitologia per a explicar els dotze treballs d’Hèrcules. Amb el tó humorístic i els coneixements de mitologia, Pepe da Rosa explica els treballs d’una manera entendible i simpàtica, cosa que no es fa pesat i et queden clars els conceptes.
  Sé que hi ha molts treballs al bloc sobre Hèrcules, però alumillor em penso alguna coseta original que fer i publico un article sobre això.

  Bon diumenge a tothom!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Pensa, Anna, i segur que ens sorprens! Bon diumenge blocaire!

 3. Anna Salas Tarré

  Blocaire i aplicada ehhh que marxo a veure agora al cine!!!! jajajaja
  Un petonet Margalida, demà la comentem!

 4. Bet Rosell

  He sentit a parlar d’alguns dels treballs d’Hèrcules, però la veritat és que mai m’he parat a mirar-me’ls gaire… de fet, tots els que em sonen em sonen gràcies a Disney, que en va fer la pal·lícula… tot i que aquesta estigui molt mal feta. No m’agrada gens la forma que té Disney de versionar les històries!

 5. Toni Moreno

  M’ha fet molta gràcia aquest home! Crec que no n’havia sentit mai a parlar d’ell… segur que la meva edat té alguna cosa a veure. En veritat, segur que Pepe da Rosa ha versionat la majoria de mites (espero!! encara que m’he rigut bastant amb la versió de l’últim dels treballs)… però crec que en el fons els coneix bastant bé, encara que en aquesta peça els versioni!

  Personalment, de continguts d’estudi no en té gaire, però com has dit a l’entrada, les ganes de llegir més sí que m’han entrat! 😀

 6. Coty

  Quin fart de riure! A mi el somriure me l’ha tret i també alguna llagrimeta jaja.
  Jo crec que sí que coneix els treballs, només que els ha modificat i ha anyadit coses modernes per fer-lo més proper i graciós. Com lo de la gosseta i el ‘tariró, tariró’, és molt bo! jaja.
  Em sembla una bona idea per donar a conèixer la mitologia a la gent i per a que s’interessin (però que no es pensin que els mites eren així verdaderament eh!).
  Tot i així, la mitologia sense adornar també està molt bé, els déus en feien de bones! A mi m’agrada molt.
  Ens veiem.
  Xaire, vale!

 7. Alissa Komarova

  Hola, bueno..a mi no m’ha fet molta gracia.
  Alomillor es perque no tinc sentit de l’humor.
  Doncs, a mi en canvi m’encanta la pelicula de Hercules,
  (tot i que la historia no es basada en la historia real, hi han alguns canvis).

  Jo tampoc, habia sentit parlar mai d’aquest home.

 8. lina

  Xairete!! Mai habia sentit parlar d’aquest personatge tan graciòs, m’he rigut molt escultant-lo,la seva forma per expresar-se ho fa diferent, i es clar fa riure més jajaja:)

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Camila, has fet cas a la meva petició de fer un recull de tot el que portem publicat sobre aquest heroi i això està molt bé; però no et pots limitar a posar l’enllaç, has d’ escriure el títol de l’apunt i dir breument que hi trobarem sobre l’heroi fins a cinc enllaços per comentari. Es tracta de facilitar la feina als companys i visitants, segur que t’ho agrairan.

 10. dani costa

  Un treball fantastic, es arriscat explicar les mitologies amb aquest humor,perque es pot arribar a perdre la veracitat dels relats,però en Pepe crec que no a perdut el fil autentic dels mites;en tot cas,m’ha fet pasar una bona estona a traves dels mites.

 11. Aitor

  Salve!!
  Lo de la gosseta i el ‘tariró, tariró’, és molt bo!
  Tot i així, la mitologia sense adornar també està molt bé, els déus en feien de bones! A mi m’agrada molt.

 12. Judith Martínez Barranco

  salve!
  Sincerament, no m’ha fet molta gràcia el vídeo, tot i que es una manera diferent d’explicar la mitología, i amb humor la gent que no sap molt del tema ho pot arribar a entendre millor.
  vale!

 13. Imad

  Salve!

  El video no fa molta gràcoa, però la gràcia que te aquest apunt és que fa comèdia sobre mitlogia ab un públic que no entén sobre el tema. Gràcies aquest home pts conèixer la mitologia millor, i per a la gent que no sàpiga de mitologia pot començar a interessar-se.

  Vale!

 14. Laia Simón

  Crec que es una bona manera d’interessar als alumnes perquè vulguin descobrir més coses sobre els mites, tot i que personalment no m’ha fet molta gràcia. Però si va donar resultat en els seus alumnes es per alguna cosa, i si que es veritat que m’han donat ganes de llegir-ne més.

 15. Jose Maria Fernandez

  Salveee!!!!

  El videoo no m’ha fet gaire graciaa i es una manera d’explicar la mitologia a la gent segurament li agradara la mitologia.

 16. Marta Gallardo

  Salve!
  Personalment, a mi no m’ha fet gaire gràcia però trobo que és una manera interessant i original de fer que aprenguin una mica de mitologia. Explica els dotze treballs d’Hèrcules d’una manera simpàtica perquè els seus alumnes aprenguin, i va donar resultat.

 17. Matiida

  Salvee!
  m’ha fet molta gracia, mai avia sentit parlar d’aquest home.
  M’ha semblat molt interesant explicar la mitologia amb aquest sentit d’humor i crec que te un fil auntentic dels mites :D! m’ha agradat molt.

 18. Pingback: Els amors d’Hèrcules, de Carlo Ludovico Bragaglia | La cinta de Νίκη

 19. Marta Gallardo

  Xaipe!
  Rectifico el que vaig dir, perquè ara sí m’ha fet gràcia! És una bona manera de prestar atenció a la seva història.

 20. Jordi Martín Guillen

  El vídeo no m’ha fet molta gràcia, però encara així crec que es una bona manera d’explicar mitologia amb humor a gent que no en sap gaire,com per exemple jo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *