Grècia, altre cop en flames

elfocaatenes

El foc encercla Atenes. El País, 24-8-09

No tinc paraules, sols dolor, impotència i incomprensió en veure que una colla de desaprensius per afany de construir pot provocar un desastre així, quan encara és massa recent la tragèdia de fa tot just un parell d’anys en què Grècia era devorada pel foc a les mateixes portes d’Olímpia. Des del divendres,  un foc provocat i avivat pel vent, les altes temperatures i la sequedat crema tot quant troba a l’Àtica fins arribar a la mateixa Atenes. On són les lleis gregues que penalitzen construir en terrenys cremats? Grècia és el bressol de la nostra civilització i és patrimoni de tots. Per què es permet una negligència així en el segle XXI i a Europa i per segona vegada?

5 thoughts on “Grècia, altre cop en flames

 1. Pepita

  Jo tampoc tinc paraules, cada vegada que hi ha un incendi,ploro de pena i ràbia, més quan, com ara a Grècia,el foc pot devorar vides, cases i destruir un patrimoni que és part de la nostra cultura.I haurà un dia que la humanitat deixi de adorar el velló d’or? Siguem optimistes.

 2. Teresa Devesa i Monclús

  Aquest matí, tot llegint el diari, m’envaïa la mateixa sensació d’impotència i desconcert que descrius a l’article, Margalida. A la contraportada del diari El Punt s’hi podia llegir també un article d’opinió on es reflexionava sobre la relació entre incendis i especulació immobiliària. http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/73917.html
  Em costa arribar a admetre que hi hagi interessos ocults en l’origen d’aquestes desgràcies, però és que potser tinc escessiva confiança en l’espècie humana, no ho sé…

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies, Pepita, per consolar-me amb el teu optismisme! Gràcies, Teresa, per compartir també el mateix dol per Grècia i per facilitar l’enllaç a l’article d’opinió que desconeixia; potser no han sabut controlar l’abast de les flames. Ja se sap amb foc no es pot jugar si un no es vol cremar!
  Almenys aquesta vegada no hi ha hagut víctimes mortals i a hores d’ara el tenen bastant controlat, tret de dos focus: un a uns 60 km d’Atenes i l’altra a l’illa d’Eubea. El País
  Qui ha estat al mig d’un incendi, coneix el poder devorador i incontrolable de les flames!

 4. Anna

  Si no et sap greu, enllaço aquesta entrada al meu bloc, ja que em sembla que diu exactament el que tots pensem.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Cap problema, Anna! Moltes gràcies per fer-m’ho saber. Amb l’última modificació dels blocsxtec no sé qui enllaça amb aquest ni puc escriure en grec.
  Pel que fa a Grècia, no ens podem quedar amb els braços creuats i veure-la cremar altre cop d’aquesta manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *