Les restes romanes de Can Farrerons

Ahir us comentava que havia situat les restes romanes de Can Farrerons, no obertes al públic, al Google maps de Chiron (no us ho perdeu, ni tampoc els enllaços a les termes romanes ni la planta octagonal dels balnea). Avui l’arqueòleg Ramon Coll ens les ha obert i ens ha explicat la història arqueològica de la vil·la romana. Què us ha semblat? Mentre l’escoltàveu, què us han xiuxiuejat les pedres? us ha impressionat la descoberta dels cadàvers?, bla, bla, bla

Sabeu què és això que hi ha inscrit en un dels murs?

Què té la Coty a les mans?

N.B.: Si aneu aquí trobareu en segon lloc el vídeo sobre la fundició de metalls en època romana; i l’article sobre dolium.

27 thoughts on “Les restes romanes de Can Farrerons

 1. lina

  ave!! Lida!! avui en Can Farrerons l’ arqueòleg Ramon Coll hens ha explicat tota la història de la vil.la romana i la veritat es que costa una mica d’ imaginar, encara que es conserví molt bé, es una sort que hi hagi aquest termes a Premià.
  El que té la Coty a la mà es una pedra amb la que es feia les parets.
  El signe que hi ha a la paret es un signe cristià hem sembla que vol dir deu o algo així…
  vale lidaaa!!!

 2. Marta Gijón

  Aue Lida!!!!
  Lida em va fer molta gracia la escursion de ahir, ja que el simbol de la paret també es un simbol nordic de les runes.
  salve Lida.

 3. Marta Peña Fernandez

  Ave Lida…

  ahir com bé dius, varem anar a veure les termes romanes de Premià de Mar, i sincermant…no em pensaba que hi hagues tot alló que hi havía, sota terra. No m’ho pensaba. Només dir-te que la sortida, que varem fer ahir, va estar molt bé, i em va semblar molt interesant, encara que quan ja era la 13:30 passades…tenia molta gana, i no em vaig enterar molta cosa més, però de tot lo demés…SI.

  Bueno Lida vaig a comentar una altra cosa

 4. aGos

  Ave Lidaa!!
  Doncs pel que m’heu explicat ho s’ho heu passat moooolt bé!
  me’n alegro molt!
  a mi també m’hagués agradat estar allá amb tots, però tampoc m’empanadeixo del tot..jaja

  Bueno, ja et passarà melisa les fotos que vam fer a Paris sobre coses gregues, romanes i tot aixó..hi ha un munt!

  Que vagi bé!
  Valeee!(K)

 5. Alba

  Lida!
  A mi sincerament m’ha encantat!
  Com ho ha explicat, i tot el que hi havia
  mai tindrem una oportunitat de veure aquesta terma així,
  el dia que hi hagi un museo, la gent no ho veura com l’hem vist nosaltres.
  Yo eh visitat moltes restas romanes, clunia , empuries..
  i de debò que com va dit ell l’unic que vaig poder
  apreciar va ser la primera fase que feien ells.

  Per cert, al poble del meu pare a Burgos, que es un poble molt molt petit que només ho coneix la gent que viu a prop.Quan van fer la plaça del poble, van descobrir una sala romana, amb mosaics al terra, pero la mestresa de la finca no va voler que aquell poble es convertis en un lloc turistic, i el van tapar jaja així que cada estiu quan vaig uns dias i estic prenen el sol a la plaça jaja estic a sota s’una resta romana molt important =D

  Res més!

  Valee!

 6. Irena

  Avee liida!:D
  Per començar l’excursió d’ahir a Can Farrerons va ser una gran experiència per nosaltres,em va semblar molt interesant i curiòs perquè per fora no sembla gens gran, pero un cop dins si que ho és, ja que es tracta d’una planta octogonal.
  Un cop allà vam descubrir un munt de coses sobre la famosisima vil·la romana que suposadament es troba en el nostres poble!:O jaja
  Visitant les diferents habitacions que hi constava la vil·la m’imaginava els banys que devien passar aquells romans i la bona vida que feien, jeje
  El signe que ens va ensenyar l’arqueòleg Ramon Coll representa lo “crisitià”, i lo que te la Coty a les mans és una mena de pedra que feien servir antigament per construir les parets, que per una part erens més rugoses i per l’altre planes.
  En conclusoió em va agradar molt!:)
  un petó

 7. erica

  avee lidaaa(:
  qina pasada, ahir a can farrerons, no en tenia ni idea que estaben aqelles termees,allaà, i mira que hi visc davant, dons res.
  La veritat es que, l’arqueòleg Ramon Coll, vaa fer una extensa & gran explicació, sobre els costums, les lleeis, les nrmes de convivència dels romans, les parts de la casaa, amb que estaven fetees.. etc.
  Trobo, qe estan molt ben conservades, jaa que, son unes termes bastant important a Premià de Mar, tot i així, falta jugar una mica amb les peçes, i añadir-hi en alguns trossos, pedra per mantenir-les a la linia ideal.
  Habera si tornem a fer, excursions com aquuesttes eeh lidaa.)(L)
  unpetoomoltgraaaan.

 8. Marina Caimel

  Lida! Ha estat molt interesant la sortida d’ahir, sembla mentida que a Premià, el nostre poble, hi hagi unes runes tan importants. Costa creure que fa milers d’anys aquestes zones estaven habitades per families romanes i es increible veure lu bé que es conserva gràcies a les dos rieres que hi han al costat. També cal donar les gràcies a Ramon Coll qui molt atentament ens ha explicat totes les histories que explicaven aquelles pedre i qui ens ha ompler d’informació que de ben segur que ens anirà molt bé pel treball que hem de fer ara.
  Vale Lida!

 9. laia

  ave lida!
  la veritat és que la sortida a Can Farrerons va estar molt bé, i mira que he pasat vegades per davant d’allà i mai m’hauria imaginat que era alló. Costava una mica imaginar-se com era la vida allà en el temps del romans, però amb tot el que ens va explicar el arqueòleg Ramón Coll es podia imaginar més o menys.
  Contestant les preguntes a la primera fotografia es veu el simbol que feien ells per representar a crist (crec que era això), a la segona fotografia el que te la Coty a les mans es una pedra amb les que es feien les cases,
  les pedres a mi la veritat és que no m’han xiuxiuejat res perque no tinc molta imaginació, però va estar tot molt bé i vaig fer moltissimes fotografies, de tot, videos…
  La sortida va estar molt bé i quina sort que hem tingut poden anar ara, i no quan es tingui que pagar, jaja.

  vale! 🙂

 10. bubu

  ave Lidaaa!!!

  la sortida de ahir va estar bastan bé ja que el Ramon ens va explicar bastantes coses interesants de les termes, com la pedra que te la coty a la ma que servia per fer les parets.Hi ens va enseñar un signe que algu va fer en aquells temps que em sembla que significava deu. i despres ja vem anar cadascu miran totes les coses .

 11. Raquel

  A la foto només hi ha els de quart, però nosaltres també hi vam anar!
  Va estar molt bé la visita, sobretot perquè si jo no hagués anat l’any passat, tampoc hauria sapigut que allà abaix, havien tantes coses, i molt menys que es conservaven tan bé.
  Ramon Coll va fer una bona explicació, dient-nos que hi havia en cada racó d’allà, que feien, perquè feien servir tot el que hi havia.. i que anaven excavant i trobaven algo més sempre, que encara faltava algo per acabar-ho d’excavar.
  Està molt bé.

 12. Raquel

  M’he equiiiiiivocat, com hi eram tant pocs, i jo em vaig posar a la foto a ultima hora, no ens veia a nosaltres!
  peròòò si que esteeeeeeeeeeeeeeeeeeem!

 13. Carla

  Eh quina pena no haver vingut però , enserio , que estava fatalissimament de l’esquena.. que fins i tot em van punxar..
  Bueno deixe,m-ho hahha, super interessant que aqu a Premià hi hagin aquestes restes arqueològiques, enserio, quan vaiga anar ambel meu antic cole, ens vam ensenyar unes restes d’esquelet que ara per ara, com be m’has dit tu Gali, les han traslladat al museu de Barcelona, igual que el mosaic que quan estigui del tot reconstruït i reconservat doncs el tornaran aportar aquí a Premià!

 14. haja

  Ave Lida!!!

  La sortida que vam fer abans d’ahir va ser molt interessant.Em va sorprendre molt que a Premià hi hagi restes d’una vila romana. Estàs aconseguint que cada dia m’agradi més el món clàssic. Moltes gràcies!
  Un petó!

 15. andrea

  Aqui és on vam estar nosaltres l’any passat oi?
  Va estar molt bé, molt interessant.

 16. El-Mekki

  Aue Margalida!!!

  Doncs si Margalida la veritat es que va ser una sortida molt interesant, segurament ningu dels que estaba a la sortida en sabia res sobre les restes romanas de Can Farrerons, jo feia temps que sabia que hi habian restes romanes, pero mai les habia vist, a estat molt bé la sortida ja que em pogut amplia els nostres coneixements gracies a les explicacions de Ramon Coll, un execellent arqueoleg. El que em sap greu de tot aixo, es que no subensionen aviat el projecte d`en Ramon Coll.

 17. Oriol García

  Va ser una sortida molt interessant! Jo almenys, vaig aprendre moltisimes coses, i ja que visc al costat, desconeixía aquest lloc tan important que tenim en el nostre poble! Vaig grabar practicament totes les explicacións i tin que posarme a fer el montatge per fer el video i que tothom el pugui veure! També vaig fer basants fotos. Espero que fem mes sortides així d’interessants i d’importants per poder aprendre cada cop mes.

 18. Coty

  Ave! He tardat en comentar per que no vaig venir dijous passat, però encara recordo el que vem veure.
  Al mur vem veure un grafiti fet per algun romà que ja havia deixat la seva religió politeista i s’havia fet cristià! Aquest símbol es la inicial de Crist en grec demostrant a aquells que coneixien el símbol que ho era, però passant desapercebut per aquells que no.
  El tros de pedra que tinc a les mans ens ve dels romans i en un temps formà part de les parets de les termes i està composada per diferents pedres.
  Va estar molt interessant Lida!
  Vale.

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  Ho tindré present, Oriol, i espero amb il·lusió el teu muntatge!

 20. rabab

  ave lida!!
  la sortida va estar molt be vam apendre moltes coses interessants.No tenia ni idea de que existia aquest lloc.

 21. karen

  Ave lida!!!ya se que es una mica tard peró ya diuen que millor tard que mai,buebo només dirte que va estar molt bé la excurcíó i la verita eés no savia qui avia aquet descubrimento apremia , la pena és que estuigui tan tapada .

 22. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Embolic a Can Farrerons

 23. Abel Marco

  Encara estic esperant que vingueu a conèixer la Cella Vinaria de Teià !!

  Vale bene optime i una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *