A la recerca de la parada de productes grecs

En la nostra propera visita al mercat de la Boqueria de Barcelona, haureu de trobar una parada en què pogueu comprar productes típics de Grècia (ouzo, feta, iogurt grec, retzina, plats cuinats típics, tzatziki  …):

dulce-petalos-de-rosa.jpg

Si voleu receptes gregues, les trobareu al bloc La pasión griega , a la wiki de Chiron o a Giagia Website, a més de les que tenim a El fil de les clàssiques (bunyols i tirópita) i a Aracne fila i fila (menjar grec).

17 thoughts on “A la recerca de la parada de productes grecs

  1. Montse

    Hola, què tal?
    Estic fent el curs de taller de blogs ACTE. Volia dir-te que trobo molt atractiu el teu blog. M´ha cridat especialment l´atenció aquest article ja que sóc una fan de receptes! Em sembla molt interessant l´enllaç amb receptes gregues. A reveure!
    Montse (kimopa)

  2. Margalida Capellà Soler Post author

    Si en fas alguna de grega, Montse, ja ens ho comentaràs. El menjar grec sempre té èxit!

  3. Carla

    Gali!
    Jo ja se on se situa la parada d’aliments grecs al mercat de la Boqueria!!!
    la pena que ahir era dilluns i moltes de le paradetes del mercat estaven tancades, ja siguessin peixeteries o d’altres com aquesta de productes grecs.
    resulta que el dilluns moltes de les parades no obren com a dia festiu o solsament coma mati festiu.
    les peixeteries no obren perque els pescadors els diumenges no van a pescar i no hi ha peix fresc,per aixo estan la majòria tancades.

    Ahir vaig explicar al meu pare tota la experiència culinària grega al mercat de la boqueria i esta verdaderament ansiós per a que li faci la recepta que vam elaborar ahir.

  4. Margalida Capellà Soler Post author

    Va ser realment una llàstima que la parada de productes grecs de la Boqueria estigués tancada, però amb l’enllaç us podreu fer una idea del que haguéssim pogut comprar. Ara ja ho sabem per una altra vegada!
    Me n’alegro que complaguis, Carla, el pare amb una recepta grega. Ens en faràs una foto, sisplau, i ens comentaràs què els ha semblat?

  5. Carlos Rocamora

    Margalida,
    Ja vaig veure la parada de menjar grec, encara que la vaig veure quan vam anar a la cuina romana perque ahir no vam tenir massa temps per mirar parades.

    Vagi bé

  6. Margalida Capellà Soler Post author

    Si mireu el vídeo del nostre taller de cuina grega antiga a la Boqueria, localitzareu al principi la parada Symposion, de productes grecs; en Jordi González i en Joaquin Predracino de Cultura Clàssica de tercer van ser els primers en localitzar-la. L’enhorabona!
    Nosaltres no ho sabíem, però el dilluns no obren! Ho recordarem una altra vegada!

  7. Margalida Capellà Soler Post author

    Enguany hi anirem en dimecres, no us oblideu de localitzar-la!

  8. Rubén Florencio

    XAIPE

    Desde sempre m’han cirdat l’atenció les receptes gregues i els menjars d’altres països, ja que per coneixer un país , una de les primeres coses que necesites saber es quin tipus de menjar es fa.

    Donen bones idees aquestes pàgines de l’article sobre receptes gregues.

    Haveure si algun dia m’animo i les faig!

  9. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Buscant la parada de productes grecs de la Boqueria!

  10. Cristina Berjano

    M’enrecordo de la parada de Symposion! Vam passar per davant, però no portava la camara ni res i no vaig poguer fer cap foto.. Em va agradar molt!

  11. Miriam Pelegrina

    Jo vaig veure tant de menjar que no em vaig donar compte de res!

  12. bautista.noelia2011

    Salve Lida!

    La excursió va ser molt divertida, tot i aixó no ens vem donar compte tal i com diu la Miriam de fixar-nos en la botiga de menjar grec, va ser una llàstima , encara que vem localitzar com diu la Cris, la botiga Symposion al mapa, va ser entretingut pero finalment no la vem acabar trobant.

    Vale 🙂

  13. lourdes caparros

    Salve!

    Jo i la Marta vam estar buscant la parada i tambe ho vam preguntar per alla pero no la vem trobar,pero bueno com el meu pare viu alla aprop m’hi pasare per veure si la trobo i potser comprar alguna cosa.

    La sortida em va agradar en gran part..i ademes em va agradar perque la Marta Serna i mes gent vem acabar menjant un burger king

    VALE

  14. Laia Bagà

    Jo com la Cris també me’n vaig enrecordar d’aquesta parada, pero no vam parar a preguntar ni res.

  15. Paula Franco Semitiel

    Salve!

    Em menjaria la fotografia! L’any passat vam anar a la Boquería i vam cuinar plats que es feien en temps inmemoriables. Això sí, tot està bonísim!.

    Aqui teniu algunes de les receptes que actualment Chefs cuinen i són d’origen Grec:

    CURABIEDES

    Ingredientes:
    1 taza de mantequilla
    1 taza de manteca para cocinar
    1/2 taza de azúcar en polvo
    un poco de vainilla
    1 taza de almendras tostadas y picadas
    4 ó 5 tazas de harina
    agua de rosas
    azúcar en polvo para espolvorear

    Elaboración:
    1. Poner la mantequilla, la manteca y el azúcar en un cuenco y batirlo todo hasta que se forme una masa blanca y esponjosa
    2. Añadir dos tazas de harina, la vainilla y las almendras.
    3. Amasar todo suavemente, añadiendo toda la harina que acepte todavía la mezcla, hasta obtener una masa suave y esponjosa que no se pegue en los dedos.
    Tendremos cuidado de no amasar demasiado la mezcla para que los curabiedes que obtengamos resulten esponjosos y no apretados.
    4. Cortar la masa en trozos y darle, con la mano o con un molde, las formas que más nos gusten (medias lunas, estrellas, flores…)
    5. Alinear los trozos en una bandeja de horno, dejando espacio entre ellos, e introducirlos en el horno precalentado a 175ºC durante 30 minutos, aproximadamente.
    6. tras sacarlos del horno, colocaremos los curabiedes sobre un papel encerado que habremos espolvoreado con azúcar en polvo. Si se quiere, se pueden pulverizar los curabiedes con agua de rosas.
    7. Con un colador grande, espolvorear abundantemente los curabiedes con azúcar en polvo. Después, cubrirlos completamente con un paño.
    8. Cuando se enfríen, colocarlos en una fuente.

    Las tazas que se indican como medida son de té y equivalen a unos 250 gr
    Los curabiedes se pueden conservar durante un mes en una caja metálica de galletas.
    Las almendras se pueden sustituir por nueces o avellanas.

    MELOMACÁRONA

    Ingredientes:
    1 y 1/2 taza de aceite de oliva
    1/2 taza de manteca de cocinar
    1 taza de azúcar
    3/4 de taza de zumo de naranja
    1/4 de taza de coñac
    2 cucharaditas (de café) de ralladura de naranja
    2 cucharaditas (de café) de baking powder
    1 cucharadita (de café) de bicarbonato sódico
    8 tazas de harina

    Para el almíbar:
    2 tazas de miel
    2 tazas de azúcar
    2 tazas de agua

    Para la cobertura:
    1 y 1/2 taza de nueces picadas finas
    1 cucharadita (de café) de canela molida
    1/2 cucharadita (de café) de clavo de olor

    Elaboración:
    1. Mezclar con la batidora los 6 primeros ingredientes.
    2. Poner la harina, el bicarbonato sódico y el baking powder, bien mezclados, en un bol de amasar.
    3. Abrir un hueco en el medio y verter los ingredientes líquidos, previamente mezclados con la batidora.
    4. Tomar poco a poco la harina de alrededor y unirla a la mezcla del centro. Amasar suavemente hasta obtener una masa homogénea.
    5. Separar la masa en trozos pequeños y darles forma con moldes de diferentes diseños o con las manos.
    6. Colocar los melomacárona en una bandeja de horno y hornear a 175ºC durante unos 30 minutos, hasta que queden bien dorados.
    7. Mientras tanto, preparar el almíbar hirviendo la miel con el azúcar y el agua durante 5 minutos.
    8. En cuanto salgan del horno, sumergir los melomacárona en el almíbar. Cuando lo hayan absorbido, cubrirlos con la mezcla de las nueces picadas, la canela y el clavo, y colocarlos en una fuente para servirlas.

    Las tazas que se indican como medida son de té y equivalen a unos 250 gr
    Los melomacárona se conservan durante tres semanas a temperatura ambiente.

    M’agradaria tastar tots els plats existens grecs, nous gustos, nous aliments i noves combinacions. Per surtir de la rutina culinària espanyola.

  16. Elisa Moya

    Salve!

    En primer lloc dir que quan vàrem anar a la boqueria no vaig veure cap producte en grec, també cal dir que no em vaig fixar gaire, però aniré per trobar aquests aliments i afegir-los al meu treball de recerca sobre referents arreu. Aquests aliments suposo que estaran a la tenda grega que hi ha a la plaça del Doctor Ferran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *