[kml_flashembed movie="http://blocs.xtec.cat/tutorials/files/2010/12/cistells.swf" width="460" height="380"/]
Vaig poder comprar tantes coses en la nostra sortida de romans a la Boqueria que un altre dia uns ensenyaré la resta de la compra. Aquí ja no m’hi cap res més.
Amb les fotografies que vaig fer ad hoc en el mercat de la Boqueria, podeu comentar si aquestes imatges recents demostren que encara comprem, tot i que alguns amb un procés d’elaboració i empaquetatge diferent, aliments que fa més de dos mil anys ja es consumien. Vaig trobar productes sorprenents: cap i peus de porc, vísceres i cervells, conills i llebres amb pèl, faisans i tòrtores a mig plomar, entre altres; en canvi, no podré fer algun plat (afortudament) perquè no vaig trobar…
Vosaltres també vàreu comprar i la Lina, la Coty i la Irena ja ens varen presentar ahir a classe la seva compra de fruites i verdures. (No m’estranya gens! Les imatges de la carn que vàrem veure eren per fer-nos vegetarians!).
Aveeee Lidaa!:D
El teu video está molt bé jaja.Al mercat es trovaven moltes varietats de productes, carns, peixos, cereals, fruits secs, verdures,entre altres, que vam tenir que agafar imatges per fer el fotomontage.
Jo crec que el nostre treball esta bastan completet, buenoo però sense incluir-ne les carns, jejej, com diu la Lida que eren per fer-vos vegetarians,jeje
espero que hos hagui agradat el nostre videoo que l’hem fet amb molt de entusiasme,jeje:p
un petó liiidaa:)
Tot i que només hi ha una part de tot el que vam veure.
Tot el que hi ha en les imatges encara ho consumim avui en dia. Però per exemple els cadells de gos, lirons, cigonyes… no ho consumim ara, però abans si.
M’agrada molt el cistell, i les imatges, encara que són una mica bèsties. Com els porcs sencers, els conills allà penjats…
Va estar molt bé la sortida, i veure tot el que hi havia.
Queda bastant clar que els habits alimentaris perduran molt, i més en primeres materies. Grecs i Romans tenien molt bon gust. Que vagi be!Vaig a fer una micona de Moodle.
Aveee!
I tan el mercat de la Boqueria es sincerament “flipant”!
Saps que mai hi havia estat?
Realment va ser un caos lo del cistells pero igualment vam obtenir moltissima informació.
Em vaig fixar moltissim en els caps de porc secs,igaul que en les fotos del teu video!
Fan un xic d’engúnia.. jaja
Al lio;
Qusi bé tot lo dels cistells, imatges del video ho consumim avui en dia, però els lirons, els cadells de gos( qui s’en menjaria un avui ehh?) , les cigonyes no es consumeixen actualment pero els romans si que ho degustaven.
Em va agradar molt la sortida i estic esperan el 9 de febrer per tornar-la a gaudiiiiiiiiiiiiiiiirrrrr i quedarme fascinada!
Deu ni do quin treball!
Recordo que la Melisa, la Maite i Jo anàvem observant tenda per tenda a veure que hi havia i preguntant els preus i va haver una botiga que ens va dir ”no quiero paparachis no me hagais entrevistas” JAJAJAJAJA
I vam anar a la competència que estava al costat.
Va ser tant graciosa la excursió!
A veure com ens va la grega, segur que ens agradarà més el menjar.
Li dono soport al comentari del Marc, té raó en quant a matèries primeres són molt semblants i que millor que el mercat de la Boqueria per trobar tot el que busquem.
Petons!
Si anem a la boqueria podem comprar trobem de tot, i està clar que seguim menjant encara els productes que es consumien fa dos mil anys.. aqui em sembla que està prohibit però en Argentina, abans de menjar el famós asado, generalment es menjen “chinchulines”, que són els intestins de la vaca, l’intestí prim es manja tal i com està, i a l’intestí gros “Tripa Gorda”, se li treu tot lo de dins i es rellena d’altres coses. Jo mai l’he provat perquè em fa molt de fàstic!! I allà també és molt comú menjar vísceres i cervells.. sort que aqui això no es normal, tot i que segur que hi ha gent que ho fa.
el video del cistell està molt bé, perquè al mercat hi havia moltes coses que estavan en els cistells que tu ens vas donar, la verdura, la carn,els fruits secs…
i que bé que no hagis posat més fotos de carn perquè fan una mica d’angunia, jajaj però moltes coses que consumien els romans nosaltres també les consumim però hi han que no com les ortigues, el gàrum,la carn d’ovella, cabres salvatges, cignes, óssos, etc.
tens raó peró jo mai em faria vegeteriana la carn és més bona que tot lo vegetal i les imatges de carn no són més que el reflexa de la nostre salvatge naturalesa però amb una petita diferència i es que que nosaltres la mengem coguda i els altres animals no
Realment, vàrem poder comprovar que nosaltres som com els romans, i les imatges ho diuen tot. A més, tots els productes que vàrem veure tenen sortida cada dia; per tant, hi ha gent que els consumeix. Les imatges polides i ben envasades dels centres comercials no reflecteixen la realitat dels mercats.
Laia, avui també es consumeix el gàrum en certs restaurants; hi ha amanides d’ortiga, i es rosteix la carn de cabra i d’ovella. L’únic que no es consumeix aquí són els cignes i els óssos; però, per exemple a la Boqueria es podia comprar carn de cangur i insectes, cosa que no consumien els romans. Som també humans!
Ave Lida!!!!
Ja he vist el video, que has fet, i sincerament…jo no vaig poguer anar, però les fotografíes, ja es poden veure que son fetes en un mercat, i ja que veu anar al merc at de la Boquería, doncs es lògic que sigui d’allà. Només dir-te que ja t’he donat el treball, i que espero que m’haguis posat bona nota, encara que ja ´m’has dit, que NOMÉS es un positiu, però millor això que rés.
Bueno…lida, que m’hen vaig despedin’t, perquè tinc que comentar-te MOLTES MÉS coses que has penjat, i les tinc que comentar. Un peto, i millorat
Marta, no desesperis! No vas poder venir a la Boqueria per raons de pes; de totes maneres, has fet un molt bon treball amb unes fotografies precioses. Si en fessis una de totes o un muntatge també te’l penjaria! La nota la sabràs quan tots me l’hagin lliurat, ara per ara positiu.No està gens malament!
Avee lida!:D
la vritat esque amb la cuina Romana, ens ho vam pasar
moltbé i van ser risas!
un viideo presiós*
El montatge és una passada i és una bona manera de fer-nos veure la quantita de menjar que conservem dels romans. La boqueria és un mercat inmens, on hi ha una varietat anorme d’aliments.
Va ser una bona sortida i aixó que has fet és un bon treball:) jajajajajajaja.
D’aquí poc ja tenim el meu penjat no? jajajaja (no és per donar-te presa eh, que ets un currante amb totes les lletres:))
Fins ara!!!
Estaa molt béé aixo del cistells, aixii podre agafar els condiments I i II per fer el meu video 😀
El exercici va star molt bé, no sabia que els romans tenian tants d’aliments i que avui dia els seguim menjar igual que ells! 😮
Valee!
el nom El Cistell es registrat i pertany al cistell,gracies luis
Luis, gràcies per fer-nos ho saber, però aquí cistell és nom comú “recipient portàtil fet de vímet, de joncs, … entreteixits amb una nansa semicircular”. En català parlem del cistell d’anar a la plaça i l’hem utilitzat amb aquest significat: vàrem anar amb els alumnes a la Boqueria i vàrem comprar productes d’època romana en un cistell virtual, si hagués tingut dues nanses li haguéssim dit cabàs.
Només felicitar-vos per haver triat un nom tan català i tan significatiu per al vostre restaurant! Si vinc a Vilanova i la Gertrú hi vindré a menjar! M’agrada la cuina mediterrània i m’agrada el vostre nom registrat! No patiu pel nostre cistell de productes romans!
Va estar molt be l’excursió de la boquería, aunque el menjar, al meu gust estava dolentisim! jejeje! Vaig aprendre coses noves, i espero anant aprenent cada cop més.
ave!! lida Aquest video está molt bé pequè apareixen tots els aliments del romans..
Aue!!!
Molt bon montatge, as pogut una vegada mes mostrar-nos com ens assemblem als romans, aquesta vegada amb els aliments. Molt bé Margalida.
Adeu
Hola !!
Aquest muntage esta molt be Lida !!
ostres !!els romans tenien molts ingredients segur que tenen un munt de receptes que desconeixem pero ni ha d’altres que ara els utilitzem i son molt comúns .
vale!!
Quina llàstima que la sortida es va fer un dia de vaga …
Però tot hi així m’ho vaig passar molt bé!!
I si es veritat hi han molts elements que encara els utilitzem avui en dia per cuinar igual que el romans.
I si las imatges eren per fer-nos vegetarians… pobres animals.
Del taller de la cuina hem van agradar els cigrons i sort que no varem provar el garrum de veritat, perquè crec que jo no seria capaç de menjar-m’ho.
Lo que hem va encantar va ser la parada de xocolata, quina pena que els romans no ho van provar segur que els hi encantaria!!
En resum hem va agradar la sortida.
En va agradar molt aquesta sortida y a mes estic d’acord amb la Sasha,va ser una llastima que l’exculsio fosi un dia de vaga!! pero no pasa res perque el moviu era pasarnos-la bé i aprendre i estic segura que jo mes o meny he apres els menjar que menjaben els Romans i a mes es veritat que els plats putse cambie pero sempre menjaran el mateix i mai es deixara de menjar!
Salve!
Aquesta sortida encara que ara ja fa temps que la vam fer, i vàrem quedar tots molt contents. Aquí només hi ha una petita part del que vam veure però està molt ben fet de totes maneres.
Ave!
Bé, jo no sóc precisament una experta en carn crua i tot això (no sé diferenciar les diferents carns ni res) pero jo crec que en principi es conserven bastant els aliments (amb excepció d’alguns dels que estan a l’article).
Vale! 😀
La sortida va estar molt bé. A la boqueria hi ha tot tipus d’aliments, així que és un bon lloc per anar a comprar, hi trobes de tot.
Vale
Laura, però, si fossim romans què podríem comprar?
Salve! aquest cistell recull molt bé part del que vam veure. La veritat és que era tan gran que et podies perdre i to.
Vale!
Salve!!! Ja no només pel recull de fotografies fet sino perque el muntatge està molt ben fet. Jo sincerament m’hagués estressat fent això ja que porta moltísima feina. Així que feliciter!
Salve!!
No s’habia que els romans tinguesin tanta varietat de begudes alcholiques com el vi la cervesa etc…
També m’ha impresionat veure el cap dels porcs alla tot morts.
Salve! feliciter pel teu treball! és molt original això del cistell amb els aliments.
la majoria de coses que has posat dels cistells, ho consumim avui en dia, excepte els cadells de gos( realment no se com els romans se’ls podien menjar)
vale!
Salve!
Molt bon treball, de veritat. M’ha sorprés veure com es menjaven els cadells de gos o veure el cap dels porcs morts. M’ha impactat però m’ha agradat alhora.
Com he dit avant, t’ha sortit molt bé el treball.
Moltes felicitaaats.
Vale!