Les dotze proves d’Astèrix

En què es van inspirar els creadors de les dotze proves d’Astèrix?
Quins llatinismes i referents clàssics hi trobeu?

P.D.:

30 thoughts on “Les dotze proves d’Astèrix

 1. Fiorella

  Es bassen en la mitologia, des de els déus dels olimps a si no he sentit malament a un dels déus egipcis, Iris.
  Molt bé el vídeo.

 2. Àlex Via

  Aquest video em recorda la meva infancia xD, era molt fan de l’Astèrix. Es basa en les dotze probes que va haver de fer un dels herois més famosos de la mitologia grega, Hercules.

 3. mekki

  salve¡¡¡

  com anem?¿?

  M`agradat molt el video,m`ha recordat els dibuixo de la meva infancia jejjeje
  està molt bé la veritat aquest tipus de video sempre son molt educatius tingis la edat k tinguis.

  adeu que vai bé¡¡¡

 4. Eric Sánchez Malé

  Hola Marga.

  Això ho vaig veure de petit, quins temps.
  No surt a Hercules?

  Crec que si.

  Ens veiem a classe.

 5. Rosó

  Avans per la tele, ja fa temps feien Asterix i Obelix.
  Recordo aqest capítol de les 12 proves.
  Esta molt ben fet.
  Finns Diijouus Lidaa!(=

 6. rabab

  ola lida.
  el video es molt interessant, hi tensenya moltes coses, les 12 proves ho havia vist pero en hercules.

 7. Agustina Vallejos

  Recordo que quan era petitona m’encantava Asterix i Obelix, i l’altre dia pel mati vaig veure uns dibuixos d’ells. Per aixo t’he de dir que aquest video m’agradat molt 🙂

  Es basen en les dotze proves que van haver de fer.
  Ens veiem dijous, no?
  Adeuuuu!

 8. Judit Vilanova

  Encara recordo el primer trimestre a la biblioteca amb els comics del asterix i obelix buscant les coses que hi havia dels romans jajaja.
  Esta molt be aquests video, encara que a mi aquests dibuixos m’han cridat l’atenció!
  Es basa en les 12 proves d’Hercules.:)

 9. Marina Caimel

  Suposo que com a dit el Àlex Via, les dotze proves d’Astèrix, han estat inspirades en les dotze proves de hercules. I també com han dit tan l’Àlex com el Meki, ami també ma recordat a la meva infancia encara que tampoc no tanta infancia ja que la ultima pel·licula que van treure, el primer dia jo l’estava mirant:) jajajaja
  un petó Lida:)

 10. Sara Rodero

  Hola Lida!
  Tot i que costa molt veure aquest vidio, ja que sempre es va paran perquè va molt lent, m’agradat. Perquè també menrecordu quan j veia asterix i obelix a la tele, i m’agradavan molt aquets dibuixos xd. Però sembla mentida com es salven de tots els parills en el vidio, es molt bo com ho fan xd.
  Un petó.

 11. Coty

  Hola!
  Doncs aquest vídeo es basa en els dotze treballs d’Hèracles, l’heroi fill de Zeus i Alcmena. Si no he escoltat malament les proves que han fet, que ha dit l’Astèrix, són: “correr, lanzar jabalina, luchar, enfrentarse a las sacerdotisas, el mago, el cocinero, la bestia, los funcionarios, los cocodrilos, los fantasmas y el verenable de la cumbre.”
  Els treballs d’Hèracles van ser: matar al lleó de Nemea, matar l’hidra de Lerna, capturar elpor senglar d’Erimant, capturar el cèrvol de Cerínia, exterminar les aus del llac Estimfal, netejar els estables del rei Augias, capturar el bou de Creta, aconseguir el cinturó de la reina de les Amazones (Hipòlita), portar davant d’Euristeu els bous de Geríon, domar les eugues de Diomedes, portar davant d’Euristeu les pomes d’or del jardí de les Hespèrides i treure dels inferns el gos Cèrber.
  A mi m’ha agradat el vídeo, perque ja el vaig veure de petita moltes vegades i m’he enrecordat de la prova dels funcionaris i la dels “camellos y dromedarios”. M’han entrat ganes de tornara veure la peli, jaja.

  Un petó, fins dijous!

 12. Oriol Moreno

  És un video molt divertit, a mi m’encantava Àsterix i Obélix, pero ara ja no m’agrada gaire..
  😀

  Igualment està molt rebé el video, vaig a seguir comentant.

  Petons
  Vale

 13. Camila Pérez

  Margalida! La veritat es que a mi mai m’han agradat Asterix i Obelix, a Argentina no són molt famosos però es que smpre que els havia vist hem semblàven una mica estúpids jejeje. Igualment crec que tenten una cosa molt interessant i és que com que estàn basats en gran part en mitologia grecorromana la imparteixen als nens desde ben petits i per tant quan ets gran hi han moltes coses que les saps o almenys et sonen per aquest motiu.
  Aquest capítol es basa en les 12 proves que va haver de realitzar l’heroi hèrcules que van ser:matar al lleó de Nemea, matar l’hidra de Lerna, capturar elpor senglar d’Erimant, capturar el cèrvol de Cerínia, exterminar les aus del llac Estimfal, netejar els estables del rei Augias, capturar el bou de Creta, aconseguir el cinturó de la reina de les Amazones (Hipòlita), portar davant d’Euristeu els bous de Geríon, domar les eugues de Diomedes, portar davant d’Euristeu les pomes d’or del jardí de les Hespèrides i treure dels inferns el gos Cèrber.Segons l’informació extreta d’internet jejeje.
  El meu germà petit (Joaquín) mira uns dibuixos d’hèrcules i en un dels capítols surt aquesta prova, l’hi he ensenyat el video d’Asterix i Ovelexis i li he explicat la relació, però hem sembla que encara és massa petit, ja tel portaré!
  Salve!

 14. Nora

  Salve!
  que jo recordi en dibuixos animat de petita no el vaig arribar a veure… no m’0en recordo el perquè. Pero Quan va sortir la primera en pel·lícula real al cine recordo que va ser la primera que vaig anar a veure-la al cine. Calculo que tindria 6 anys si mal no recrdo. Al principi em va agradar però després recordo que em vaig dromir ups!
  jejeje.. era la de cleopatra!! sisi san ser unes pelis guapísimes!

  petons Margalida!

 15. Nora

  sent-ho per he escrit algunes paraules malament i he repetit recordo nosé quantes vagades!

 16. Raquel Martos

  m’agrada molt Astèric i Obèlix, i aquest video, l’he vist tot, sobretot m’ha agradat el de la bèstia, q se la menjaa!
  jajajaja!

 17. denis

  BonesSs!

  Àsterics i obelics dos grans personatges infantils:)

  de petit ja habia vist un munt de pelicules i llibres de aquest personatges tan divertits i ara em fa gracia recordarlos.

  aquest tros de pelicula ya l’habia presenciat avanss

  També em va agradar el comic que ens vas donar al primer trimestre.

 18. Marina

  Hola Marga.
  Està inspirat amb les 12 proves d’Hèrcules. M’encantava aquella peli!! Era preciosa!

  Un peto, ens veiem a classe(:

 19. Coral

  Salve Margalida!

  Les dotze proves de Asterix té a veure amb les dotzes proves d’Hèrcules per poder ser un heroi de veritat.

  Ens veiem a classe!

 20. Hamza

  Holaa!

  ajajaja… m’ha agradat molt aquest video, ami desde sempre que m’ha fet gracia L’Obelix es el millor. Crec que hi ha una mica de propaganda de detergent no…ejejeje.

 21. Sara Pérez

  Aquest video esta inspirat en les dotze proves que li va posar Hera a Hercules per poder ser un veritable heroi.

 22. Margalida Capellà Soler Post author

  Avui que celebrem els cinquanta anys d’Astèrix, per què no fem un apunt tot comparant els dotze treballs d’Hèrcules amb les dotze proves d’Astèrix? Qui s’anima i ens el publica a Aracne fila i fila? Seria un bon regal d’aniversari!

 23. mariano

  -heracles i el lleo de nemea: el lleo de nemea era un manstre enviar per hera, al qual heracles va enganyar amb els seus braços i despres va utilitzar la seva pell com a indumentaria.

  -asterix i en marinus: la primera prova de la pel·licula consta en que un del dos gals era de guanyar en marinus,una cursa un corredor que ha guanyat tothom els jocs d’olimpia. l’Asterix guanya la cursa gracies a la pocio magica.

 24. Margalida Capellà Soler Post author

  Molt bé, Mariano. Qui continua fent la comparació de les proves tal com el company ha fet. Si pot ser sense faltes d’ortografia, no sigui que els gals o Hèrcules s’enfadin!

 25. Stephanie Hernandez

  Bonum diem!!
  a mi la veritat mai m’ha agradat asterix i obelix, sent sincera la veritat és que si mai em van sortir la tele sempre els passava perquè em semblaven avorrits. Però quan els he vist a classe la veritat no ha estat per tant i m’ha arribat a agradar.
  Jo crec que podem trobar moltes referències clàssiques en pel·lícules, còmics, vídeos musicals, teatre i moltes coses. el cilindre germànic aquest amfiteatre encara té pervivència a Roma actualment, també crec que els 12 treballs són molt semblants als 12 d’hercules.
  Per exemple un llatinisme és el “Calls pupus” nose si s’escrigui així és com el cordinador dels treballs, estic segura que hi ha més però no he sabut trobar-los.
  Per acabar, no he llegit el còmic d’asterix de la biblioteca de l’ipm.

 26. Nora López González

  Els llatinismes són paraules i frases que provenen del llatí i es fan servir en el nostre idioma. Per exemple: àlies, ídem…
  com a referència clàssica hi ha les sirenes que atrauen els homes amb la seva bella veu perquè ells facin el que elles vulguin.
  I finalment recomano tant la pel·lícula com el còmic, ja que és una manera divertida d’aprendre

 27. Guillem Morales

  Si m’he llegit el llibre, i el recomanaria si t’agrada Asterix i Ovelix i estas començant amb el llatí, la veritat aquest llibre fan bones parodies a l’administració i a l’emperador romà. A mi sempre m’agradat Asterix i Ovelix, però aquesta pelicula mai l’havia vist i m’agradt molt!

 28. David Canal

  Recomano el llibre perquè també hi han llatinismes i va bé si estas començant a practicar el llatí. Fan parodies amb moltes coses. La pel·licula em sembla interessant, també m’agrada perquè ja l’havia vist abans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *