XV Jornades de portes obertes a la ciutat de Baetulo

Si durant les XV Jornades de portes obertes a la ciutat de Baetulo  no vàreu poder gaudir de les visites guiades a diverses restes arqueològiques, mireu què us vàreu perdre i encara les podeu visitar tot consultant els horaris al Museu de Badalona:

. la Casa dels Dofins (c/ Lladó): un espai  arqueològic recentment obert a la visita.  La Casa dels Dofins es tracta d’una casa benestant d´època romana que conserva diverses estances entorn d’un atri amb el conegut mosaic dels dofins, altres relacionades amb un peristil i una zona de treball destinada a la producció de vi.   mosaic-dels-dofins.jpg

. el Jardí de Quint Licini (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 3): el 1957 es va descobrir un estany gairebé complet del jardí d’una domus de Baetulo. Sembla ser que pertanyia a Quint Licini Silvà Granià.  La visita inclou dos àmbits: el de l’exposició permanent i el de l’estany, on hom té la sensació de trobar-se en un jardí romà. 

jardi-quint-licini.gif

. el mosaic de la Torre Vella

. les restes de la plaça de la Constitució

. i el conducte d’aigües (C/ Pujol)

13 thoughts on “XV Jornades de portes obertes a la ciutat de Baetulo

 1. alba

  Mencanta aquest jardí amb l’estany i tot, quina pena no haver pogut anar a fer una visita tots, l’haurem de fer nosaltres =)

 2. Fiorella

  Aixó es tot un luxe de que encara es puguin trobar coses com aquestes. I més encara si está a l’abast del públic, es a dir, que la gent les pugui veure i contemplar la seva bellesa.
  Fio.

 3. Agustina Vallejos Viñas

  La foto del jardí amb l’estay es fantastica, m’encanta, m’agradaria anar a visitar tot alló, encare que m’hauria agradat mès poguer anari tots el de la classe de Cultura Clàssica.
  🙂

 4. Nora

  Salve!

  Déu meu quina preciositat no?
  quina enveja…
  m’agrada m’agrada!

  petons!!!:)

 5. Camila Pérez

  Margalida!!
  Penso que tenim molta sort, d’estar en un pais on encara hi han coses com aquestes, també crec que no les aprofitem tot el que podriem, la gent no va a cap lloc que impliqui una certa cultura sino és amb un institut o escola. A Argentina no es pot gaudir de ruïnes romanes, ni gregues, ni res semblat, pot ser és per això que penso que tenim una gran sort d’esta en Europa on aquestes coses les podem veure i fins i tot viure desde molt aprop.
  Salve!

 6. Sara Perez

  Hola Gali!! Molt bé molt bé fen publicitat de la meva ciutat !! jeje Aneu a visitar aquestes instalacions que estan molt bé i es veu perfectament tot el que heu o haureu d’estudiar. VAle!!

 7. Gala

  És impresionant la decoració que feien els romans, i que bé que s’ho muntaven!Un jardí preciòs amb un estany, i tot de petits detalls que en fan un lloc envejable!En part m’haguès agradat viure en aquella època i gaudir dels capricis que tenien els rics!

 8. Verónica Vega

  Les cases romanes eren impressionants, m’encantaria tenir una d’igual. Eran auténtiques maravelles i estaven fetes al detall.

 9. Raquel Martos

  m’agrada molt com feien les decoracions els romans i com ho feieen tot, m’encanta com eren!
  per això tenim tant d’ells!
  Les cases, una preciositat!

 10. Marina

  A mi, personalment, m’encanta tot lo que te a veure amb com vivia la gent en el passat, ja siguin Romans, Grecs, Egipcis.. Sempre de petita somiava en poder visitar aquells temps i observar de més aprop la seva vida. Però només somiava, encara no s’ha construit una màquina del temps, no?
  Encara que tenim la sort que avui en dia, encara es conserven moltes de les cases, o petites parts d’aquestes, per poder estudiar-les o gaudir-ne de les vistes i la imaginació dels nostres antepassats.
  Tenien una forma potser una mica semblant a la nostra de la manera de distribuir o de decorar les cases. Torno a repetir, que m’encanta! Ojalà poguèssim visitar-ho algún dia!

  Un petó, Margalida!

 11. Oriol Moreno

  Es espctacular,, tenien unes casesssss que ojala les tingues tothmom.. t’ho juro

  jij

  segueixo molt mes.,. sembla que acabar sigui impossible… jiji

  😀 Kuidat

 12. mekki

  salve¡¡¡

  bbuuufff¡¡¡¡

  Quines CASES mes grans m`agradaria molt tenir una d`aquestes per a mi sol jo seria molt feliç…pero que i farem no ens les podem permetre estan molt bé les imatges
  estan molt ben fetes.

  Que vagi tot molt bé¡¡¡

 13. Àlex

  Quines cases més grans.. i quins jardins!
  És nota que els romans es cuidaven molt i sobretot els més rics.
  Segueixo comentant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *