Isop en valors: no a la violència!

No violència i pau és el que necessita la nostra societat, i com a reflex d’aquesta el nostre centre escolar. Sempre he cregut que amb les paraules es pot solucionar gairebé tot i que val més enginy que força.

Tot seguit us explicaré una faula molt antiga, la intitulada Bòreas i Hèlios del fabulista grec Isop (segle VI aC), amb l’acompanyament musical de Toni Breganciano, amb la peça titulada 1961 dins Essència. Després em comenteu què us ha semblat, si creieu que aquesta faula d’Isop és  adient per celebrar una festivitat com la del DENIP (30 de gener) o per tractar el tema de la no violència a tutoria, etc.,  si sabeu cites que transpuïn la mateixa saviesa, contes o cançons que recullin el mateix ensenyament…

43 thoughts on “Isop en valors: no a la violència!

 1. Marc

  estic totalment dacord. però no se que es pitjor, un cop de puny o un cop de paraula.

 2. Toni

  hola margalida! com envejo als teus alumnes, quina sort que tenen, és tot un plaer tornar a escoltar la teva veu, ens veiem,un petó, toni,ah!….tinc més música a myspace.com/tonibreganciano

 3. Sara Perez

  Tens rao s’arreglen millor els problemes parlant que amb violencia pero hi ha molta gent d’avui en dia que no ho enten…

 4. Cristian

  “La persuasió és més eficaç que la violència”, això hi ha molta gent que lamentablement no ho entén…

 5. Joana

  S’ha de reconèixer que Isop tenia grans idees, i axií ho demostren les seves faules.
  Això de la persuació val més que la violència és un fet ben cert i s’hauria d’aplicar més en la nostre vida quotidiana.

 6. Bouchra

  crec que tot no es podra arreglar mai per aixó és una vida si no hagués injustícia no ha hauria violència. Una persona que t’ha ferit pel simple fet l’odiaràs i l’odi cobreix la consiècia i ens fa cometre qualsevol cosa per fer li pagar a la persona que ens ha ofés.tot i que es podrien minimitzar els problemes i actuar amb més perdó

 7. Verónica Vega

  penso que qualsevola altre cosa és millor que la violència per solucional algun problema. Encara que amb paraules pots fer molt de mal, no pots treure una vida. Tothom hauria de ser més pasiu. Crec que, desgraciadament, un món sense violència és un somni de molts però quee dificilment es farà realitat. Ara la gent en lloc de ser més raonables i parlar ho solucionen tot de manera més “ràpida” amb violència.

 8. Agustina Vallejos Viñas

  Encare hi ha gent que aixo no hu enten, que creu que amb la violencia arrives a algun lloc, pero no s’han adonat de que estan totalment equivocats.
  Molt bè Lida, tan de bo tothom penses igual que nosaltres.
  NO A LA VIOLENCIA!

 9. rabab

  estic molt dacord amb aquest video crec que tot es pot solocionar parlan no fa falta la violencia

 10. Raquel Martos

  Estic totalment dacord amb aquest video, crec que tot es pot solucionar sense la violència, aunque avegades fa més mal una paraula, que una pallissa, per exemple.
  Doncs crec que tothom hauria d’aprendre d’això, i que abans de fer un acte així, s’ho haurien de pensar dos cops, i saber que es pot parlar. Així s’evitarien totes les guerres, que és el que volem tots.

  un petó.

 11. Sere eloisa velasques

  Dons estic d’acor al la no violencia.y penso que que avui dia el sacrifici que va fe Gandhi per la no violencia no va servi pel res,perque tothom pasa de tot.

  Esta molt be el video..

 12. Alissa Komarova

  Jo també estic totalment dacord que tot és pot solucionar sense la intervenció de la violencia, com la’altre dia fora del cole.
  Jo soc d’aquelles persones, que primer parlen, i després ja es veura, i aconsello a la gent fer el mateix, no atacar sense motius, perque cuan la cosa arriba a les mans, les persones poden acabar malament, i després t’arrepenteixes tota la vida.

 13. lina

  Ave! estic molt d’acord amb la fabula i amb la Alis!
  per cert m’agrada molt la teva veu 😀 felcitats!

 14. Joël Beltrán López

  Lamentablement el món moltes vegades està en mans que creu que la via més fàcil per acabar amb un conflicte és sufocant-lo amb violència. Ja no parlo de l’equivocació garrafal d’aquests individus jo ja parlo des del punt de vista econòmic. A les guerres es malgasten diners que podrien servir per salvar vides enlloc de matar-ne.

 15. Carlos Rocamora

  Ave Lida!

  El món encara no esta preparat per la no violencia, almenys no amb el que passa abui en dia , i es nomes per una questió de diners o de ideologies creuades, aveure si algun dia aconseguim que hi hagi menys violencia al món, molt bonica la fabula.

 16. lina

  Ave Lida! ja fa un any que et vaig comentar per aquesta època més o menys. Com ja he mencionat abans, ha quedat molt bé la teva veu i poques vegades l’he escoltat.
  Doncs bé, estic d’acord amb tu amb lo de que moltes vegades la persuasió és millor que la violència.
  La gent moltes vegades es creu que per la força es poden aconseguir totes les coses que vulguin, però en veritat no és així, ja que amb bones paraules i una miqueta d’enginy es pot arribar molt juny.
  vale!

 17. nuria

  Salve!
  La història que expliques és molt contructiva i entre les imatges, la música i la teva veu explicant-la, com si fos un conte per nens, ha quedat preciosa.
  Suposo que per molts això tan sols és una historieta més però, hauriem de posar més atenció en aquestes petites coses, ja que ens poden ensenyar moltes coses a petits i a grans. S’han donat molts casos en que s’ha aconseguit molt més dialogant, persuadint o fins i tot negociant. Hi ha molts altres camins a part de la violència, encara que molts cops no som lo suficientment intel·ligents com per agafar camins en que ningú resulti perjudicat.
  M’ha agradat molt la història, ja que no la coneixia i també la manera en que l’has presentada.

  Valete! =)

 18. Rebeca Sánchez

  Preciós vídeo, Lida!
  M’ha agradat molt, es nota que ets professora alhora de narrar ja que ho fas amb calma.
  La idea d’aquesta faula és perfecte ja que llença un missatge en contra de la violència, i és que val més esser insistent i constant que voler les coses per força.
  Aquesta faula em recorda a una frase feta típica castellana: “Mas vale maña que fuerza” que el que vol dir és exactament el que la moralitat de la història transmet.
  No hi ha millor missatge per a referir-se a la pau que utilitzar l’esforç i el treball com a moneda de canvi, sense guerres i sense armes.

 19. Oriol Garcia

  La violència no arriba a cap lloc. Molta gent creu que a partir de la violència es poden arreglar una sèrie de coses i conceptes, quan en realitat es tot el contrari; la paraula es l’única opció que pot substituïr la violència i a travès d’ella, es pot arribar a una conclusió i arreglar les coses. Penso que potser es una qüestiò d’intel·ligència i de maduresa, ja que normalment(hi ha excepcions) la violència arriba a mans dels joves entre 14 i 18 anys.

 20. bryam

  estic dacord amb aquest video crec que tot es pot solocionar parlan no amb barallas

 21. Merce

  Margalida feliçitat per el video.T’ens molta rao es millor arreglar les coses parlant avan i donar-li una bofetada o una patada.

 22. corbalan.jordi2009

  Hola. Aquesta faula m’agrada ja que l’astucia es molt millor que la violencia.
  A mi la violencia no m’agrada gens , per que hi han persones que pensen que per ser fort són el millors i poden conseguir el que vulguin , pero aixó no els servirar de molt a la vida.

 23. toledo.edgar1020

  Jo també estic totalment dacord que tot és pot solucionar sense la intervenció de la violencia, com la’altre dia fora del cole.
  Jo soc d’aquelles persones, que primer parlen, i després ja es veura, i aconsello a la gent fer el mateix, no atacar sense motius, perque cuan la cosa arriba a les mans, les persones poden acabar malament, i després t’arrepenteixes tota la vida.

 24. rico.jdidac2010 Post author

  Es veritat que tot es resol millor parlant pero hi ha gent que comença parlant i acava pegant. jo reconec que jo soc 1 d ells

 25. ruiz.andres2012

  Esta molt bé, perque no crec que amb la violecia sarreglin les cosses sino pensat i reccionant amb el cap.

 26. cabronero.ruben1120 Post author

  Aquest video es de no a la violencia,i en el nostre institut necessita mes pau.

 27. gene macias sanchez

  esta força be m’agradat la musica de fons esta molt be amb el text.
  es una faula m olt interesant perque explica com aqusts dos deus es van emcapritxar amb un vianant i en canvi aquest no va reacioonar malament.
  Si crec que es adecuat per aquestes fexes perque ens diu que es millor la paraula que la força.

 28. Noelia Vargas

  Està molt bé el video,també estic d’acord amb el video que les coses no se solucionen amb la violència sinó parlan i arribar a un acord.

 29. Victor Huete

  Salve!!
  Molt bon video. Encara que la persona que parlava n’hi havia paraules que no entenia.

 30. Laura Torrent

  Salve!
  Feliciter pel vídeo!
  Estic d’acord amb el vídeo, les coses es poden solucionar amb un bon argument i bones paraules, la violència és per aquells que no tenen arguments.

  Vale!

 31. Cecilia Bizzotto

  Salve:D
  Molt bon vídeo; estic molt d’acord amb el que diu. Lamentablement, la violència ha estat sempre el camí més fàcil i natural per solucionar-ho tot; Hom és violent per naturalesa, la violència i l’odi es troba i s’ha trobat sempre a totes les cultures. Malgrat això, la societat evoluciona (o ho sembla) i crec que, poc a poc, estem substituint l’instint natural per la paraula i la paciència.
  Vale!

 32. Eva Serrano

  Salve!!
  Em sembla molt bon video i quan acabes de veure-ho et convenç de no ser violent sino solucionar les coses amb arguments i paciencia. El problema és que actualment poca gent ho fa!
  Vale

 33. victor.barranco2011

  Salve!
  Molt bon video!!!
  I t´t tota la raó tot es soluciona amb l’argument.Ja que amb la violencia no s’arriba a cap lloc!
  Vale!

 34. moya.elisa2011

  Salve!
  Em sembla molt bon article. Estic molt d’acord, per desgràcia moltes vegades s’utilitzen els punys per solucionar les coses, i aquesta no es la manera més adient. Per mitjà de les paraules es poden arreglar moltes coses, i a vegades es fa molt més mal amb unes simples paraules que donant un cop de puny.

 35. Clara

  Ave!
  Aquest video està molt ben fet, i la faula que ens ensenya és molt bonica però si no haguessis dit al final del video “la moraleja” no hagués sapigut quina era, probablement.
  Tot i això em sembla que està molt ben fet i que sí que és veritat que amb la violència no s’arriba enlloc!

  Vale 😀

 36. Erik Martins

  Ave Lida!

  Trobo que aquesta faula si que és adient per celebrar el DENIP, tots el problemes s’haurien de solucionar amb paraules sense fer servir les mans!

  🙂

 37. irina

  M’ha agradat força aquest video. És una llàstima que no tothom utilitzi les paraules per solucionar les coses, jo sóc d’aquestes persones que utilitze les paraules.

 38. Andrea Balart

  Salve! quan era petita tenia un llibre de fabules i és veritat totes ens ensenyen valors diferents és el que en castellà s’anomena “moraleja” i en català sentència.

 39. Pingback: Els vents i els punts cardinals | El cel dels mites

 40. Alexia Álvarez Pàmies

  Ave!
  M’agrada molt el valor que intenta donar aquesta fàbula, ja que molt poques persones saben solucionar o actuar pensant, es algo poc habitual, perque vivim en una societat on es més comuna la violencia que la inteligencia, personalment opino que això va amb la educació que et donen a casa, el teu país, i la teva cultura. Aqui és demostra com d’inteligents podien arribar a ser els romans.

 41. boutainaanza

  SALVE !

  Trobo que aquesta fàbula és molt interesant ja que ens ensenya que no tot s’arregla amb la violència ja que qüasi tot és pot solucionar sense la intervenció d’aquesta en els conflictes.

  Vale….

 42. Noelia Nistal

  XII—III—MMXV
  Bonum diem!
  Admiro molt la gent que dedica el seu temps, esforç i art en coses com la no violència i la pau, de veritat que estic quedant molt sorpresa de què la gent tingui aquestes iniciatives tan fantàstiques.
  Espero que cada cop que hi hagin festes especials per dies inmprescindibles per a la humanitat, es facin coses d’aquest estil i que jo pugui veure-ho i comentar-ho!
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *