El llibertí del panteó grec

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/LCBNmvbLttw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Què opineu de l’aspecte donjuanesc de Zeus?

També la Via Làctia té a veure amb Zeus, per què?:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/iJVJuF_r1wo” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

33 thoughts on “El llibertí del panteó grec

 1. Andrea Gonzalez

  Aquest video m’ha agradat molt crec que l’any que ve a història de l’art m’ho passaré molt bé.Aquests videos són entretinguts i no es fan pesats, alhora veus un munt d’obres.Com t’acabo de comentar a classe, Dalí té un punt únic que és molt distintiu.

 2. Sara

  M’encantan aquestes figures, quadres i fotus gregues. Les trobu molt maques i ara ja no fan coses d’aquestes i és una pena.
  Sara:)

 3. Joana

  Coincideixo amb l’Andrea en què això de veure obres d’art amb representacions mitològiques serveix per dues coses!!!

  Veig que això de que els homes els encantin les dones ve de l’antiguitat!!! El que els sorpendrà al futurs serà que a la nostra època també ho han aconseguit les dones!!!

 4. Alicia

  Ai Zeus Zeus…que llest que era! Sempre aconseguia un pla per passar una nit amb una d’aquestes dones..
  Un gran “mujeriego”! Anda que no sabia res..

  El video és molt bonic i fa un bon conjunt amb la música que l’acompanya.

 5. Toni Moreno

  “Què opineu de l’aspecte donjuanesc de Zeus?”
  Doncs em sembla bé que sigui capaç d’anar-se’n amb les dones/homes que vulgui, i que sigui feliç i aprofiti el seu cos i disfruti de les sensacions que li produeixen les relacions que té.
  Però em sembla molt malament que la seva dona, Juno, es vegi prohibida a fer el mateix, i limitada a veure com el seu home se’n va amb moltíssimes persones diferents, i com a màxim, intentar esguerrar-li algun pla, per despit. Simplement, per ser la dona.

  Aquest diferència en la parella basada en el sexe no és tan diferent: la dona havia de quedar-se a casa, esperant a l’home, i això feia que la dona sigues incapaç de saber si era víctima d’un adulteri, o no.
  Actualment, amb el gran canvi de la dona a la societat, això està canviant, doncs avui en dia cada cop els dos sexes són més iguals, i això permet que la dona sigui igual que l’home, i pugui cometre els mateixos adulteris.
  Diria que si, els mites, conjuntament amb els déus, haguessin sobreviscut fins a l’actualitat, Juno cometria els mateixos, o fins i tot més adulteris que Zeus!

 6. Oriol Garcia

  Zeus era el mes llest de tots! Clar que si, cada cop que podía se’n anava amb alguna dona… ves a saver a que fer! Els dos videos están molt be, ple de fotografíes, quadres i figures gregues! La musica está molt bén acompañada amb el contingut dels videos, habera si aquest any ens animem a fer nosaltres algun fotomontatge d’alguna cosa en concret!

 7. nuria

  Xairete Lida!!
  Ai, pobre Hera… quines banyes que duia la dòna, es clar que suposo que a Zeus se li permetia tot ja que ell era el sobirà de tots els deus.
  És impresionant la cantitat de quadres y escultures que he vist al primer video, algunes d’elles ja les coneixia pero, en aquest video n’he vist de molt i molt maques. ^^
  El segon video l’he trobat molt interesant també, no savia que la Via Làctia es va formar així, encara que si hi penses te certa llògica: Via Làctea i lactància.

  Un petonet!:)

 8. Pol Nobrega

  Jo crec que Zeus seria el que avui denominem un maltractador i un violador perquè amb tots els amors que tenia, com per exempleCal·listo, Alcmena, Europa i Ganímedes ja en tenia prou com per violar, a sobre, a Io i després convertir-la en vedella perquè no ho pugui explicar, el que avui en dia equivaldria a assessinar-la perquè no u digui a ningu. La història m’ha semblat sorprenent i una mica forta pewrò està mo0lt ben redactada i és interessant.

  Adéu!!

 9. Pol Nobrega

  Jo crec que Zeus seria el que avui denominem un maltractador i un violador perquè amb tots els amors que tenia, com per exempleCal·listo, Alcmena, Europa i Ganímedes ja en tenia prou com per violar, a sobre, a Io i després convertir-la en vedella perquè no ho pugui explicar, el que avui en dia equivaldria a assessinar-la perquè no u digui a ningu. La història m’ha semblat sorprenent i una mica forta però està molt ben redactada i és interessant.

  Adéu!!

 10. Júlia Serrano

  No em puc creure que Júpiter anés violant a les noies que li agradaven així com així. I a sobre, després de ser violades, les pobres noies tenien que patir els gelos de Juno. Encara que em sembla bé que no li importés anar amb noies o amb nois.

  M’ha agradat molt el vídeo.

 11. Nicolás Mangui

  Hola a todos!!!
  Qué capo que es Zeus se las sabe todas,más que los demás.
  No sabía que la vía Láctea se había formado por eso,me parece una buena historia.

 12. Bet Rosell

  Salve!
  Zeus era tot un Don Juan, tot i que moltes vegades aconseguia a les dones mitjançant metodes enganyosos… i després deixava que Hera castigués a les pobres noies! Com si no en tinguéssin prou amb haver estat violades (perquè, en la majoria de casos, elles no ho volen…)!
  Però és clar, ell era el déu dels déus, i tot se li permetía… Tot i que estic d’acord amb que aquestes històries poden servir per avisar a al gent de les consequències de la infidelitat o de els violacions… no acaben bé… o com a mínim, les violades no. Però això vol dior que els grecs no consideraven als déus perfectes, tots teníen els seus defectes i cometíen els seus errors. No com avui en dia, on totes les religions (o com a mínim les que conec) creuen que Déu és la perfecció personificada.

 13. Sasha Kokina

  Em sembla molt fort que només per considerares deu, violes a les noies. Ja que per mi ser deu es ser justicier i ser com l’exemple per la resta … no el contrari.

 14. Maria Salat

  Aquest Júpiter té un morro..! Viola a les pobres dones que viuen tranquil·les i després els hi dóna la culpa…I Juno, Déu ni dó (mai millor dit)! Jo si tingués aquets marit ja l’hauria deixat feia temps!
  Com bé vas dir, Lida, suposo que això era perquè la mitologia volia dir el que estava bé o malament,no?

  Vale!

  Maria

 15. Joël Beltrán

  Salve!
  El que feia Júpiter no té perdó i a més era una mica temerari sabent que Juno era tan gelosa, però ell seguia i seguia.
  Amb aquest video he descobert el mal que pot fer Disney, que va canviar tota la història d’Heracles per fer una cosa molt “light” i ensucrada, vaja, que no té res a veure.
  Vale!

 16. you

  Zeus era un Deú com a marit indesitjable per a cualsevol dona .
  Era un home amb el poder ,es a dir , podia fer tot de manera que res no le podia aturar i nomes s’escoltava a ell mateix :infidel , li agrada jugar amb els humans dones o homes ,i vol tot el que li agrada ,salvatge en le sentit com a violador , maltractador …. En la nostra edat això encara es fa pero no tan com aquella manera.Tenin en compte el dret de les persones .

 17. Edgar Delgado

  Bon video, no sabía que violava a les noies ni res per l’estil, pensava que només era, “de més d’una dona”, m’ha agradat molt el video, Zeus, era un maltractador, un violador i ho pitjor de tot… li agradaven els homes, no m’agrada gaire el personatge de Zeus.

 18. sere velasquez

  que tigere el Don Zeus o se le podria llamar don juan tambien porque mira que tener tantas mujeres aunque sea un dios.
  lo de la via lactia si no hubiese sabido ya como se formo.digo la verdad me hibiara creido estas sin dudarlo ni un momento.

 19. Alissa Komarova

  Hola,
  he vist el video sobre el Zeus 3 vegades, peque es molt interesant, no sabia que hercules no era el fill de la Hera, m’acabo d’enterar ara, per a mi es algo molt extrany perque sempre veia els dibuixes del hercules quan era petita i no dieun res en..i soposes que la mare es la Hera.

  Doncs, he entrat en Wikipedia i he continuat llegint sobre Hercules, perque em resulta un tema molt interesant.

 20. Rebeca Sánchez

  En el video, Zeus es veu com un casanovas, o com bé dius, un Don Juan. Em sembla molt bé que Zeus dugui aquesta vida de felicitat i que pugui relacionar-se amb qui volgui, que sigui lliure, pero el que no em sembla be es que ho faci sense el consentiment de la seva dona, perquè tot i ser deus, estan casats, i no es bo que ho faci a les seves esquenes i que, a sobre, ella no pugui fer el mateix i que s’hagi de conformar amb vengarse de les amants del seu marit.
  Això representa la situació de la dona, que sempre s’ha vist sotmesa al home, sense tenir llibertat pròpia i sense poder fer res respecte a les accions dels marits.
  Els videos són uns bons montatjes, i la música es molt adecuada, hi ha molt de color en les fotografia. Es un bon treball que ara puc valorar, despres d’haver fet el montatge de video amb el Toni, i se que no es fàcil de fer.
  Vale!

 21. jaume salinas

  ZEUS es un déu poderos i amb molt orgull per això pot fer qualsevol cosa que s´el ocurri pel cap sobretot amb els amors es un violador i perque no el pillin te que pendre mesures drastiques i o fa convertint a una noia en vadella

 22. Chaima Anza

  Salve!
  Era una mena de burlador que lia agradava riuressent de les dones i del homes. Es pensava que el seu amor era el únic que hi havia en aquella època. No m’agrada gens ni mica, els homes que descriminen a les dones, les maltracten i les violan. Què no es creguin ue són més forts que les dones, perquè les dones també tenim el nostre punt però, no ens agrda la violència,.
  Zeus es un personatge que per aquesta època serià un creti o miserable davant les dones i la societat. I crec ue hi ha molts que són com la mena de personatge de Zeus per el món, que tenen que apendre ser persones no animals. Perquè les dones i els homes no som animals sinò persones que vivim en una societat amb elements que es tenen que valorar al llarg de la nostra vida bones i dolentes!!!
  Vale!

 23. Sílvia Espinach García

  Salve!
  És increïble com la pintura al llarg dels anys, ha continuat representant mites grecs.

  Respecte al primer vídeo i als amors de zeus, destacaré el fet que jo només n’he estudiat cinc: Io, Cal·listo, Europa, Alcmena i Ganímedes. Malgrat aquest apunt, el vídeo m’ha recordat que n’hi ha moltes més com Leda, a la que, per poder unir’s-hi, Zeus es convertí en cigne.

  Per unir-se a mortals (tant homes com dones) i a dees, Zeus es metamorfosava en qualsevol cosa: en el cas de Cal·listo es transformà en la deesa Diana, ja que era una de les seves nínfes; en el cas d’Alcmena es transformà en el seu marit, Anfitrió, aprofitant que aquest estava a la guerra; en el cas d’Europa es metamorfosà en un bou blanc i, en el de Ganímedes, per raptar-lo, es transformà en àliga. De les que he estudiat, només hi ha una transformació que no va patir Zeus en persona sinó que la va fer a una altre. Io, va ser convertida en vedell per ser protegida de la gelosa Hera.

  La história d’aquesta darrera és força curiosa, ja que Zeus es va unir a ella després que aquesta es perdès pel bosc, mentre el seu pare la buscava, Zeus va provocar una boira negre i ningú els va veure; però, Juno, essent molt llesta, es va imaginar el què passava. Abans que la dea veiés la filla del riu Ínac, Zeus la converteix en vedell.

  Pel que fa al segon vídeo, és una ampliació de la història d’Alcmena que ja coneixia. De totes maneres, hi ha una altre história que narra la formació d’altres fenómens del cel, com la formació de l’Óssa Major i l’Óssa Menor, que representa que són Cal·listo i Arcas, el fill il·legítim de Zeus. Aquest, els va convertir en constel·lacions quan, als quinze anys, Arcas va reconèixer a la seva mare i la va estar a punt de matar.

  Vale!

 24. Rubén Florencio

  XAIPE!

  Un molt bon video.M’encanta, la poqueta lletra que hi haes pot entendre una mica.Zeus Era un llibertí que com tu m’has dit Lida es la millor manera de parlar per al bloc.Va tenir molts fills amb diferents deeses per això aquesta gelosia de la seva dona Hera.Sempre ens han inculcat aquests valors desde petits mitjançant pelicules o contes, com ara Hercules, la de Disney Pixar , una pel·licula que per a qualsevol nano l’hi encantaria, com ami m’agradava i em segueix agradant!

  Després amb lo que es la creació de la Via Lactea, es increíble el raonament que van arribar a tenir el grecs! Quina manera mes bunica de explicar una creació tan gran i important per a nosaltres.La veritat esque m’he quedat fascinat i sobretot sorprès per aquest mite .

 25. yousra

  Salve!
  Els amors de Júpiter :Io
  El primer amor va ser Io ,filla de Ínaco ,m’entres tornava de veure, es va trobar a júpiter deu del tro ,en veure-la Júpiter volia que fossi seva així que va provocar una boira per que
  els tapessin m’entres la desitjava en contra la voluntat de la noia . Juno la dona de júpiter en veure aquella boira va sospitar ,en baixar a la terra es va trobar a júpiter hi ha una vedella blanca ,en efecte ell la va convertir per que la seva dona no es dones conte, però Juno que era molt llesta li va proposar que li regales aquella vedella ,Júpiter entre l’espasa i la paret es va veure obligat a donar-li.
  Juno per castigar a Io la va portar a Argos per que la vigiles. Io convertida en vedella es veia en una situació molt desfavorables ,Júpiter davant d’aquella situació va decidir envia el seu fill Mercuri per que mates a Argos .
  Mercuri va acceptar les ordres del seu pare i així va ser, i va matar a Argos amb la seva astúcia . Juno va agafar els ulls de Argos els va posar a la cua de un paó,el seu animal preferit .Airada va agafar a Io i amb un tàvec la va enviar per tot el mon mugint de dolor en veure-la Júpiter demana que li traigues el càstig de Juno i assossegada la convertir en el seu aspecte humà .
  Finalment Io va anar a viure a Egipte ,i va tenir un fill Èpafos , de Júpiter ,poc desprès els egipcis la van anomenar dea Isis.
  Vale!

 26. yousra

  Salve!
  Els amors de Júpiter: cal.listo
  El segon Amor de júpiter sentia desig per la donzella Cal.listo ,filla de Licàon i la companya mes estimada de Diana i amant del bosc i la natura .
  Un dia ell es va disfressar de Diana i es va acostar a Cal.listo poc ,desprès d’allò es va donar compte de que era júpiter però ja era massa tard .Un dia m’entres es van anar totes a banyar-se amb la verdadera Diana es van donar compte de que Cal.listo estava prenyada i la van fer fora de la font sagrada .
  Ara la rival de Juno tenia un fill Arcas de Júpiter així que va decidir així que va agafar a cal.listo furiosa i la fa caure bocaterrosa així convertir-la en una ossa .
  Desesperada fugia dels animals en el mig del bosc fins que un dia es va sentir perseguida per un noi Arcas ,el seu fill en acostar-se i quan estava apunt de matar a la seva mare Júpiter va decidir emportar-los al cel .
  Enfurismada Juno va anar a visitar l’anciana Tacis i el vell Ocèan amb qui va compartir la seva ràbia ,i els demana que no els aculli a les aigües del Set Trions ,llavors el deu del mar lo ho concedeixen . Per això les constel•lacions son visibles en totes les èpoques i mai es submergeixen en el mar .
  Vale!

 27. yousra

  Salve!
  Els amors de Júpiter: Ganimedes
  Júpiter no només li agradaven les dones sinó que també els homes un d’ells va ser un jove bellíssim el Troià Ganimedes .
  Llavors es va convertir en un àguila i el va raptar portant-lo al Olimp on encara ara varega les begudes dels déus i serveix el nèctar a Júpiter, malgrat la presencia de la seva dona Juno .
  I els altres dos els explicarà la meva companya Chaima !
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *