Aenigma II

En quina obra es va inspirar Dalí per crear-me?

dali2.jpg

Em pregunto, per què agradarà tant als artistes la dea de l’amor?

També és font d’inspiració per als publicistes. Mireu com expliquen la manca de braços de la Venus:[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/qP7b7SevqPo" width="450" height="350" wmode="transparent" /]

14 thoughts on “Aenigma II

 1. Luciana

  Margalida!

  Em sembla que tots els artistes han fet alguna representació de Afrodita, no?
  Trobo a faltar les teves classes, espero veure’t el pròxim any.
  Per cert, ja tinc acabada la presentació de l’anunci, en power point. Així que, si vols t’ho envio per correu o en un mp3, com vulguis.

  ens veiem a l’institut!
  Att.

  Lucy!

 2. mcapella Post author

  Moltes gràcies, Luciana, per seguir llegint el bloc i comentant. Encara que ara no siguis alumna, agrairé sempre que vulguis els teus comentaris i aportacions. Si pots, envia’m el teu anunci per correu i el penjaré.

 3. Andrea Gonzalez

  Ei! gaLI! aquesta Venus Dali la va fer amb la idea al cap de la Venus de Milos.Encara que jo prefereixi la Venus de Milos, aquesta no acava d’estar malament, la primera vegada que la vaig veure em va soptar una mica, perquè la trobava una mica extranya i una mica morbosa, però ara li començo a trobar el que a l’obra.dW!

 4. Sara

  Aquestes fotos son maquissimes. Totes tracten d’amor, i aixó és el més bonic que hi ha! Agrada molt veure-les. I aquesta figura, a simple viste no sembla ser molt maca, però contra més la mires, sembla tenir algu, algu q t’inspira!
  (K)

 5. Alicia

  Tot i que no eren dibuixades amb un cos perfecte..ells els hi trobaven una bellesa especial..

 6. Verónica Vega

  M’agrada aquesta escultura! És força original i una mica morbosa! És difertent però està bè.

 7. Sara Perez

  Està molt bé aquesta escultura. Dalí es va basar en la Venus de Milos per fer aquesta obra d’art.

 8. veronica Beltran

  Sento dir que a mi aquesta foto no m’agrada molt:S..trobo que els calaixos amb aquesta mena de pompons són una mica lletjos:S..però hi ha gustos per a tot!.

 9. nuria

  Salve Lida!
  He vist la escultura de l’article i també la pregunta que ens planteges sobre ella. Casualment he triat “Afrodita de Melos” més coneguda com a “Venus de Milos” per a un treball de grec i és precisament la escultura en la que es va inspirar Dalí per fer aquesta estàtua. Aquí deixo el meu petit comentari sobre aquesta escultura tant representativa de l’antiga Grècia:

  Es tracta d’una escultura del 100-130 aC. aproximadament. Pertany al període hel•lenístic, que es considera un període de transició, potser fins i tot de declivi o de decadència, entre l’esplendor del període clàssic de Grècia i el poder de l’imperi romà que el succeiria.
  Està esculpida en marbre i es creu que representa a Afrodita, la deessa de la bellesa i del amor.
  L’escultura és una mica més gran que l’escala real, li falten els braços, que s’han perdut. Com podem veure té una peça de roba que li va des de cintura fins als peus. El torç està completament nu. També podem veure que la dona esculpida es de gran bellesa i amb moltes corbes (com era habitual en aquella època). Segons les fonts que van trobar l’estàtua, aquesta representava l’escena en que Paris li dona la poma d’or.
  Crec que el significat d’aquesta escultura, és simplement religiós o estètic. Com diu el propi nom de l’estàtua la van trobar a Melos, encara que a hores d’ara es troba al museu del Louvre a Paris.

  També deixo l’enllaç d’una fotografia de l’obra: http://www.theintellectualdevotional.com/blog/wp-content/uploads/2008/01/aa-venus-de-milo.jpg

  Valee! 😀

 10. Laia Muñoz Osorio

  Salve!

  L’artista Dalí es va inspirar en la Venus de Milos. Dalí va escollir a la dea de l’amor per a realitzar la seva obra perquè tenia idealitzats tots aquells aspectes relacionats amb la liberació de l’individu, entre ells l’amor i el vici. La seva esposa, Gala, va tenir una gran influència en aquest estil de vida. Gala era una dona russa que havia fugit del règim comunista i que havia abandonat el seu espòs anterior i la seva filla a França.

  El surrealisme de Dalí intentava evadir-se del món i proposava una visió diferent, fins i tot deformada per la nostra vista. Dalí volia ser diferent, no volia ser com altres homes de la seva situació i va aplicar el llatinisme Carpe Diem a la seva vida. Tot i què en va fer un gra massa i no se’l recorda com a un exemple a seguir…

 11. Paula Franco Semitiel

  Xaipe!

  He vist l’anunci, bonísim, els dos homes intenten agafar dels braços de l’estàtua la beguda promocionada i acaben arrancant els braços. L’eslògan és: Great taste, Great times.

  Aquesta estàtua representa Afrodita (en nom grec) i Venus (en nom llatí).És la deessa de l’amor i de la bellesa i els seus atributs són: La petxina, el colom i la poma.
  Crec que està molt bé que en la publicitat s’utilitzi mitologia i cultura grega, tan fa que sigui per fer ironia o no, el fet és que tenen l’antic grec present i la utilitzen en mitjans de comunicacions actuals.

  He trobat informació d’aquesta estàtua:

  a venus de Milo és una cèlebre escultura grega del final de l’època hel·lenística (cap el 130-100 aC) que podria representar la deesa de l’amor Afrodita (Venus, pels romans) i que deu el seu nom al fet que es va trobar a l’illa de Melos (Milo), al mar Egeu. Actualment està exposada al museu del Louvre, a París.

  Va ser trobada a l’illa grega de Melos per un pagès, que la va vendre als francesos el 1819 o el 1820. Està constituïda de diversos blocs de marbre blanc units de manera invisible. La seva mida és superior a la natural. L’estil és característic del final de l’època hel·lenística.El que és més interessant d’aquesta escultura és la seva estructura torsionada en forma d’hèlix, tanmateix d’aparença molt natural. També en destaca la bellesa, tant la de la dona representada, corresponent a l’ideal de l’època, com la de l’escultura en ella mateixa.

  L’autor és desconegut, sembla que podria tractar-se d’Alexandre d’Antioquia, però alguns experts no hi estan d’acord perquè l’estàtua no respon al seu estil.L’aspecte classicista de les formes de la Venus de Milo fa suposar que el seu autor es podia haver inspirat en l’Afrodita de Càpua, esculpida per Lisip al segle IV aC.

 12. Marta Verde

  Xaipete!
  L’anunci de la beguda fa com una recreació però amb un toc humorístic del perquè Venus no té braços.
  Aquesta estàtua representa la Venus de Milo.
  La venus de Milo és una escultura grega del final de l’època hel·lenística que representa la deesa de l’amor Afrodita o Venus en llatí.
  El seu nom es relaciona al fet que es va trobar a l’illa de Melos (Milo), al mar Egeu.Té una aparença molt natural.
  Actualment, la podem veure al museu del Louvre, a París.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *