El narrador de mites us explicarà quatre històries mitològiques:
. Perseu i Medusa:
Perseo y la Gorgona. Parte 1 from agamador on Vimeo.
. Orfeu i Eurídice:
Orfeo y Eurídice. Parte 1 from agamador on Vimeo.
. Teseu i el Minotaure:
Teseo y el Minotauro. Parte 2 from agamador on Vimeo.
. Dèdal i Ícar:
[youtube width=”550″ height=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=w2nblWAX-z4[/youtube]
Hola margalidaa!!! M’ha agradat molt aixo del narrador de mites. Esta molt bé perqué t’ho explica perfectament i amb les imatges. Fa molta gracia quan el gos parla. De moment he vist el de Orfeu i Euridice, es que es tant macu i alhora tant trist, pero en aquest video es reflexa molt bé. Quan tingui temps veure els altres.
hello gali!
esta be aixo que has penjat, es molt clar explicant i amb les imatges encara es mes entenedor, perque ho pots veure.
hi ha un pilo de coses daquestes..mica en mica eehh! gali;)
un peto
Em sembla que un dia em dedicaré a escoltar-los tots.
D’aqesta manera t’enrecordes millor, i es divertiit=)
[b]Ens veiem Lida![/b]
El de Perseu i Medusa m’agrada per l’amor de mare a fill que hi ha, ell es mostra valent i lluita contra la persona malvada per tal de que la seva mare no estigues amb aquell horror de noi. És molt macu.
El de Orfeu i Euridice, mostra un amor entre el home i la dona tant tendre. Encara que no acabi bé, m’encantat.
El de Ícar i Dèdal, aquests és molt trist, primer el nevot desprès el fill. També es reflexa l’odi, i la traició. Està bé.
Ara lida numès queda l’ultim eh!
Judit.
Hola lida!
PERSEU I MEDUSA: que desagradable el pare de Dànae, menys mal que compensa la valentia de Perseu.
ORFEU I EURIDICE: és una història molt maca, llàstima que no acabi com s’espera.
ICAR I DÈDAL: és denigrant que el teu pare et consideri un “TORPE” per no ser com ell, però es veu clarament que rep el que li correspon.
TESEU I EL MINOTAURE: aquí el que em va agradar va ser la història d’amor que es veu, però abans de saber que l’ abandona.
Laura.
hola lida!magradat molt el narrador de mites perque ho explica molt be hi ho entens perfectament.aquesta historia magradat molt perque acaba be.
bon dia lida!
PERSEU I MEDUSA: aquesta història le sentit per tot areu però mai l’havia vist sensera. manrrecordo de la valentia de perseu
ORFEU I EURIDICE: magrada l’haistoria perque combina l’amor am la música. Dos coses apasionants
ICAR I DÈDAL: yo en el cas de tenir un fill més “torpe” que unaltre nen, no deixaria mai de estimar mes al meu fill encara que ell treballes a la seva manera.
EL MINOTAURE: aqui sobreposen la glòria de ser mes fort o de lluitar a la de l’amor. No m’agrada que Teseu avandones la seva estimada
la historia es molt bonica pero acaba malament.Icar y dedal:no es culpa del fill se tan manaces i que el seu cosi sigui tan bo
solament me’n recordo del video de Teseu i el Minotaure i em va agradar molt, menys quan abandona a la dona
ola LIDA !!!
k komo estem jo be espero k tu tambe bueno bolia comentarsobre akesta historia sobre PRSEU y MEDUSA.
PERSEU es noyn jova mol balent k va a matar a la dona de les serps al cap.BUENO MENTIC K ANAR DEW PETOSN
Com m’agrada a mi el narrador de mites!
Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » Què és un basilisc?
M’he mirat el video de Teseu i el Minotaure, aquests videos m’enrecordo que ens els posaven a la primària diria i els feien per la tele.
Com vas dir que ens miressim la història perquè potser sortia una traducció d’això al examen me l’he mirat.
Una cosa que no he acabat d’entendre és perquè Teseu va abandonar a ariadna si li havia promés, tant li importava només marxar amb el cap del minotaure? A veure si pots resoldre el meu dubte!
Bona tarda!
Teseu no només s’oblida d’Ariadna sinó que també s’oblida de canviar les veles negres per les blanques i aquest oblit provoca la mort del seu pare Egeu. Tot, Anna, per culpa de la borratxera!
M’ha encantat l’història de Teseu i el Minotaure, encara que no he pugut veure el video des de l’enllaç que has deixat.. l’he vist buscant-lo al youtube! Crec que és una històtia molt maca i entretinguda! Hi ha un amor a primera vista i no m’ha agradat gens quan deixa a la seva estimada abandonada.. i quan Teseu mata al Minotaure em sembla molt injust!! pero al final.. torna a veure a la seva mare? no he entès massa el final.. i això que li dius de la borratxera a la Anna?
fins demà Gali!!
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » El fil del mite cretenc a CaixaForum
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Mireu Perseu i veureu caure les Perseides!
Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » …et ego cum his capillis!
Salve!
M’han agradat tots, estan molt bé1
La història de Perseu i Medusa ja ens l’havia explicat la Lida: Medusa era una germana mortal de les tres germanes Gorgones inmortals. Era d’una gran bellesa i va ser transformada en una bèstia, ja que els seus cabells van passar a ser serps verinoses, tenia ales de bronze per no poder volar i feia petrificar a tothom que la mirés per haver ofés a la divinitat Minerva.
Perseu havia de complir amb la promesa de tallar el cap de la Medusa. I va ser així com la va anar a buscar. Va aconseguir matar-la mirant-la pel reflex del seu escut, i quan estava dormida li tallà el cap
La d’Orfeu i Euridice, que també la ser a partir d’apunts del fil i d’aracne: Eurídice era, una nimfa de Tràcia que va conèixer Orfeu; tots dos es van enamorar, però el dia del seu casament Eurídice va patir un intent de segrest per part d’Aristeu, un pastor enemic d’Orfeu. Eurídice va fugir, però quan s’escapava va trepitjar sense adonar-se un escurçó; l’animal la va picar i això va causar-li la mort. Orfeu, desesperat, va baixar a Hades a buscar-la. Quan hi va arribar, va demanar a Caront que el dugués amb la seva barca a l’altra banda de la llacuna Estigia, però Caront s’hi va negar. Orfeu va començar a tocar la seva lira, cosa que va fer que Caront obrís les portes de l’infern. Quan va arribar fins al déu Hades li va suplicar el retorn de la seva estimada; Hades també va cedir per l’encís de la lira d’Orfeu, però posant com a condició que Orfeu no hauria de contemplar el rostre d’Eurídice fins que no haguessin sortit de l’infern.
Ícar i Dedal ja l’havia llegit en els mites d’ovidi:
Dèdal era un famós inventor que havia après el què sabia de la deessa Atena. Un dia, va descobrir que el seu nebot Talos el superava. Així, ell es va posar molt gelós, ja que el noi era més jove que ell, i el va matar, tirant-lo des de el terrat del temple de la deessa.
Després d’això, el van desterrar. Ell va anar a buscar ajuda al rei Minos, on va tenir relacions amb una de les esclaves i hi va tenir un fill, Ícar.
Després que Teseu matés el Minotaure, Minos va tancar Ícar i el seu pare dins del laberint, des d’on sabia que no podrien sortir-hi mai més. Els dos presos van pensar que l’única manera de poder fugir era per l’aire, així que Dèdal va inventar unes ales amb cera i plomes per ell i pel seu fill. Ell ja li va advertir al seu fill que no volés prop del sol (per si la cera es desfeia) ni gaire prop de l’aigua (per si se li mullaven les plomes). Ícar, massa content de la seva sobtada llibertat, va volar massa alt – com si tingués la intenció d’arribar al paradís – i així la calor va començar a debilitar la cera, causant que algunes de les plomes es caiguessin. Desesperat, Ícar va intentar moure els braços, però no hi va haver res a fer. Va caure al mar i va morir.
Orfeu va travessar tot l’Hades en el seu camí de sortida, però abans d’arribar a l’última porta no pogué contenir la seva impaciència i es girà per a veure el rostre d’Eurídice. En aquest moment ella fou presa i convertida un altre cop en ombra, i ell fou expulsat de l’infern, definitivament
I Tesseu i el Minotaure que la Lida ens ha parlat d’aquest mite, la història és: Anys abans, Egeu havia mort Androgeu, fill de Minos (el rei de Creta), ja que sospitava que planejava una rebel·lió contra ell. Minos va viatjar a Atenes per a trobar el culpable de la mort del seu fill i, en no trobar-lo, assolà tota la regió i imposà un tribut especial a Atenes: cada nou anys, els atenencs havien d’enviar set nois i set noies a Creta, destinats a ser menjats pel Minotaure. Quan arribà l’hora de satisfer el tribut per tercer cop, els atenencs començaren a murmurar contra Egeu, de manera que Teseu s’oferí voluntari per anar a Creta. En partir, el vaixell de Teseu rebé dues veles: una blanca per si Teseu aconseguia matar el Minotaure, i una negra per si l’aventura no acabava bé.
En arribar a Creta, Teseu proposà a Minos que si aconseguia matar el monstre, els catorze joves quedarien lliures i Atenes exempta del tribut, cosa que Minos acceptà. Ariadna, filla de Minos, s’havia enamorat de Teseu i, a canvi de la promesa que es casaria amb ella i la trauria de Creta, es decidí a ajudar-lo. Li donà un cabdell de fil que li havia donat l’inventor Dèdal (constructor del Laberint) per a que, després de matar el Minotaure, pogués sortir del Laberint on estava tancat el monstre.
Després de matar el Minotaure en un combat cos a cos (ja que els joves havien d’entrar desarmats al Laberint), Teseu aconseguí sortir del Laberint gràcies al cabdell d’Ariadna, i fugí amb ella i els altres joves. En una parada a l’illa de Naxos, Teseu abandonà Ariadna, que en aquell moment estava dormint. Algunes versions afirmen que Teseu abandonà Ariadna perquè estimava una altra dona, Egle, filla de Panopeu, mentre que d’altres diuen que ho havia fet per ordre de Dionís, que s’havia enamorat d’Ariadna.
Salve!
És una manera molt original de conèixer els mites.
He trobat un enllaç on es mostra la pervivència del mite de Perseu i Medusa: http://eliteratura.balearweb.net/post/92977
El de Teseu i el minotaure està molt bé : http://www.xtec.cat/~mnavar22/teseu%20i%20el%
20minotaure.htm
El mite de Dèdal i ícar l’havia llegit feia temps però no m’enrecordava de que estava relacionat amb el de Teseu i el minotaure.
Vale!
Salve!
Feliciter! Ja vaig veure aquestes petites pelis l’any passat… Són molt interessants si us costa llegir, eres millor que mirar les pelis! I l’home i el seu gos et van possant en situació i t’ajuda a entendre el context.
Aquest Nadal me les tornaré a mirar per refrescar la memòria!
Salve!
Aquests vídeos són molt interessants! És una manera diferent d’entendre i d’explicar la mitologia per la gent que no li agrada gaire llegir.
El mite d’Ícar i Dèdal el vaig estudiar l’any passat la veritat és que és un dels mites que més m’agrada.
En fi vale!
Salve!!
Aquest videos estan molt bé, és una manera diferent d’aprendre ja que hi ha molta gent a la que no li agrada massa llegir. El mite és molt bonic però quina pena que acabi malament.
Salve!!
Els videos estan molt bé! Em sembla que es una altre manera d’apendre la mitologia per aquella gent que li costa alomillor així és més fàcil d’apendre.
El mite que més m’agrada ha sigut el de Perseu i Medusa.
Vale!!
Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » “I am Pegasus”
el mite perseu i medusa
el mite explica que la medusa si la miraves et convertia en pedra perseu fill de zeus va matar a medusa va matar el seu avi
Salve!
Hem vist a classe la història de Perseu i la Gorgona, i trobo que és una bona recreació, tot i que es nota bastant que el pressupost era baix, i el doblatge deixa bastant a desitjar. Tot i així, m’ha quedat bastant més clara del que tenia el mite de Perseu i Medusa.
Vale!
Salve!
L’hem vist a classe i, tot i que em sembla un mite bonic, els vídeos no m’han agradat gaire però m’ha quedat tot més clar.
Vale!
Salve!
La història de Perseu i la Gorgona, jo coneixia aquesta història però no sabia ben bé com era el mite, gràcies a aquesta pel·lícula ja sé com és i el que va passar.
Vale!
Salve!!
No tenia ni idea de com era l’història de Perseu i Gorgona, ara, després de veure aquest troç de pel.lícula ja sé com és.
vale!
Salve!
Em vaig llegir aquest mite i el dia que van veure aquest fragment a classe no estava, però ho vaig veure a casa i m’ha semblat que és una molt bona manera d’explicar millor aquest mite. Ara l’entenc molt millor tot i que el vídeo tampoc m’ha entusiasmat molt. Però no està malament.
Vale!
Salvee!!!!
Aquest mite els hem vist a clase i tambe els han explicat, la història de Perseu i la Gorgona, i es una grandisima recreacio.
Pingback: El sol desfà les ales | Aracne fila i fila
Salvee!!!
Molt bones recreacions, m’agrada molt més el mite de Orfeu i Euridicemm ja que l’he llegit moltes vegades peró ara em va quedar molt més clar, els videos no em van agradar molt.
El mite de Teseu i el Minotaure també és molt important i encara està molt viu en els nostres dies, també hi ha moltes escultures i articls en el bloc que he pogut llegir.
Vale!!
Xairete!
La veritat es que jo també tinc la mateixa opinió que la Chaymae, a mi tampoc m’ha agradat aquests videos, els he trobat aborrits, alhomillor si siguessin una mica més actuals, serien més interessants.
Xaipete!
Uns bons vídeos, tot i que no m’ha agradat gaire, ja que els he trobat una mica avorrits. Tot i que tenia una petita idea dels mites tractats als vídeos, m’han ajudat a entendre’ls millor o assabentar-me de detalls que no coneixia.
Uns videos bastant bons, encara que es podrien haver fet millor son molt bons. Els mites grecs que tracten m’han agradat molt encara que crec que ho han fet d’una forma una mica aburrida, tot i aixi m’ajudat a comprendre els mites grecs que han tractat. Ens queda molt per aprendre dels nostres classics.
Xaipe!!!
M’han agradat aquests vídeos, ja que he aprés més sobre aquests mites, encara tot i així crec que els i falta una mica més d’acció i que no siguin tan aborrits, encara que m’han ensenyat bastant sobre els mites, com he dit abans.
Pingback: La llegenda del Minotaure (2006) | La cinta de Νίκη
Pingback: Coneixeu el mite de Teseu i el Minotaure? | El fil del mite grec
Molt bons els vídeos! Són de gran aprenentatge . H e aprés molts conceptes nous. Fent una crítica constructiva, per fer-los més interessants, és a dir, el missatge és molt bo i molt interessant però no està molt ben posat en escena, li falta dinàmica i això en l’art escènic és molt important, per no dir que és essencial, però torno a dir que és una bona manera de fer-nos entendre la temàtica.
Salve!!
M’ha agradat molt el narrador dels mites, Lida!! Encata i aixxí se’m ha fet una mica pesat ja què és una mica llar i més si no conèixes, però encara hi així m’ha semblat molt interessant!
Encara i així encara els queda molt per aprendre dels clàssics…
Salve!!
Desconeixia el mite de Perseu i Gorgona! M’ha agradat la idea de representar els mites, tot i que aquests vídeos no tenen molta qualitat, serveixen per entendre els mites!
M’agradaria visualitzar algun a classe, ja que és una nova manera de conèixer més sobre la mitologia grega!