Les aventures d’Ulisses, adaptació de l’Odissea d’Homer. Teide 2006

les-aventures-dulisses.png  Després de la guerra de Troia, Ulisses decideix tornar a la seva pàtria, Ítaca, on l’esperen la seva dona Penèlope i Telèmac, el seu fill. El viatge que emprèn, però, serà ple d’aventures i perills. Mentrestant, a Ítaca, els pretendents de Penèlope han pres el palau d’Ulisses. Telèmac, guiat per la deessa Atena, sortirà a la recerca de notícies del seu pare. Finalment, la força i l’audàcia d’aquests herois, juntament amb la voluntat dels déus, els permetran fer realitat el seu somni. 

( http://fernandolillo.blogspot.com/  “Nuevas adaptaciones de la Ilíada y de la Odisea”)
Les aventures d’Ulisses, editorial Teide

99 thoughts on “Les aventures d’Ulisses, adaptació de l’Odissea d’Homer. Teide 2006

 1. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » “Sailing”, de Rod Stewart

 2. Zicora

  Salveee.

  Crec que em llegiré aqueste adaptació, perque tinc el llibre original, m’hal vaig intentar llegir pero no vaig aconseguir entendre res.

  Valeee.

 3. Eulàlia

  Χαιρετε!

  M’ha agradat molt la història, és una bona adaptació. Ja coneixia d’altres vegades les aventures d’Ulisses tot i que no de tots els detalls!

 4. Zicora

  Salvee.

  Em vaig acabar de llegir l’adaptació de les aventures d’Ulisses. M’ha agradat moltíssim, crec que no es dificil d’entendre i gaudeix d’una descripció dels fets molt bona. Els dibuixos també son molt originals.

  Valeee.

 5. Cristina Berjano

  Les avntures d’Ulisses és una molt bona adaptació per a els estudiants. L’historia m’ha agradat, ja que les aventures que viu Ulisses per trobar-se a ell mateix son divertides però a la vegada perilloses, com per ejemple quan s’enfrenta a Ciclopé, el gegant amb un ull!

 6. Eulàlia

  Aquesta versió de Les Aventures d’Ulisses m’ha semblat molt agradable i comprendedora.

  L’Odissea seria una continuació de la Ilíada .

  Aquesta novel·la parla de molts aspectes: de la guerra, de l’amor cap a la Pàtria, la fidelitat de la dona, la força sobrenatural dels déus…

  En el llibre també pots trobar personatges d’altres novel·les com per exemple Menelau que lluità a la Guerra de Troia. El món dels déus, herois i criatures fantàstiques es com un trencaclosques que has de d’acabar consultant en diferents mites i llibres.

 7. Chaima Anza

  A mi aquest llibre m’agrdat moltísim, Les Aventures d’Ulisses, és un llibre que explica les aventures d’un heroi , per tant en aquest llibre és parla de molts temes:amor, guerra,déus…!

  Per tant a mi m’agraden llibres amb el final feliç, per tant aquest llibre té els meus gustos!

  Personalment, pensu que aquest llibre té molt d’èxit i tindrà, perquè actualment la gent li agrada molt llibres on continguin diveros temes!

 8. chaima.03

  Desprès de fe enfadar a la meva segona mare, la Margàlida.Que sempre m’ha recolzat en tot , m’ha ajudat i sempre a l’escola i d’altres coses. Doncs ahir desrpe`s de fer-li enfadar sense voler, em vaig tornar a llegir el llibre de Les Aventures de Ulisses.

  Aquell llibre que no em vaig enrecordar quan em van posar un fragment nseu. M’agradat molt la historia de que desrpès de 10 anys de llunyania Ulisses lluny de la seva dona Penelòpe i el seu fill Telemàc. Telemàc i la seva mare van sufrir molt desperar la tornada del seu pare i marit. Penelòpe com a dona molt maca va tenir molts pretendents ja que era una dona casada, però ja donavane per mort a Ulisses. Telemàc no soportava l’idea de que un d’aquells havia de ocupar el lloc del seu pare i aprofiter se’n d’ell a casa.

  Ulisses desprès torna desprès nde 10 anys, ja en passat 20 anys. Pe`ro torna d’Ítaca disfressat d’almoiner , per preparar una venjança per els pretendents que en fet la vida possible de la seva familia. Telemàc reconeix el seu pare disfresssat d’almoiner i es plantejen un plan. El plà consistirà en travessar dotze fletxes sense tocar l’anell, cosa impossible per els pretendents. Pe`ro no per Ulisses que ho aconsegueix i fa venjança.

  Espero Lida que no t’enfadis amb mi ho faig sens voler ho faig perquè sóc com sóc. I espero qeu les coses no canviien i siguis la meva segona mare i professora de treball de recerca. Senmpre juntes i recolzades!

  Gràcies, una gran salutació!

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Chaima, almenys ha servit perquè et tornessis a llegir el llibre!

 10. Victor Huete

  Xaipete!!
  El llibre de les aventures d’Úlisses ja l’havia llegit fa uns anys (una altre adaptació) i he vist també una pelicula relacionada amb les aventures d’úlisses (ara m’ateix no m’enrecordo de com es deia). També em sembla molt bé que es facin mes adaptacions d’aqueta fantastica aventura.

 11. Vicctor Barranco

  Xaipe!!
  Aquest llibre alguns companys el van llegir al curs de 3r d’Eso, amb l’optativa de mites classics si no m’equivoco, però jo no vaig llegir-lo ja que no feia l’optativa aquesta, però ja més o menys he pogut posar-me al dia sobre el llibre mirant aquest video: http://www.rtve.es/alacarta/videos/mitos-y-leyendas/ i tal i com estic ara mateix m’ha semblat divertit i tot hahaha.
  Vale ;D

 12. Jordi Rodríguez

  XAIPETE!!
  Gran llibre Les aventures d’Ulisses! Me’l vaig llegir a primària però no recordo ben bé si era aquesta adaptació (suposo que sí).
  Narra grans aventures i és recomenable per a tothom, fagi o no fagi grec.

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Víctor, espero que et recuperis aviat i que gaudeixis amb aquests vídeos. Si et trobes bé, fes-ne una crítica o introdueix Ulisses o algun personatge del cicle troià al Glossari. Fins ben aviat!

 14. aiida

  Si malament no he estés, ens hem de llegir aquest llibre. La veritat, no em desagrada ja que aquests temes m’agraden bastant i se’m farà doncs, més ràpid, amè i divertit de llegir. L’aconseguiré aviat!

 15. Elisa Moya

  Salve!
  No m’he llegit aquest llibre encara, però tinc bastantes ganes de començar-lo, m’agrada bastant el tema del llibre i per tant, se’m farà amè de llegir.

 16. irina

  Xaipete!
  m’ha semblat molt interessant aquest llibre, coneixia algunes de les aventures d’Ulisses, com la del cíclop que Ulises deixa cec o la de la bruixa Circe per els Simpson que en un capítol sortia, però les altres no les sabia. M’ha agradat molt perquè t’explica molt bé tot el viatge que fa el pobre Ulises. Està molt bé que facin aquestes adaptacions.

 17. Andrea Balart

  Xaipete! M’he llegit el llibre d’Ulisses i m’ha agradat molt. Coneixia una mica per sobre la història lo del gegant Polifem i també el moment en que es troba les sirenes. Pero no la coneixia fons. M’ha anat molt bé llegir previament la còlera d’Aquil·les per entendre millor la guerra de Troia. Tal i com diu el titol Ulisses passa moltes aventure, més aviat desaventures ja que s’el vol cruspir un Cíclop, una nimfa el vol retenir o els admiradors de la seva esposa li estan malgastant els seus bens.
  Vale!

 18. Paula Franco Semitiel

  Xaipete!

  Les aventures d’Ulisses sembla molt interessant, aquest any ens el llegirem, i gràcies a Teide que l’adapta perquè els alumnes de Batxillerat o de l’ESO se’l puguin llegir.

  Encara no me’l he llegit però quan ho faci (dintre de poc), donaré la meva opinió.
  Suposu que al ser una adaptació, serà una pizellada de les aventures, però igualment tinc ganes de llegir-lo, ami els llibre d’aventures m’agraden molt.

 19. Arnau Alvarez

  Salve
  Aquest es el segon any que llegeixo les aventures d’ulises la veritat es que ya estic cansat de llegir encara que yo el recomano ya que es un gran llibre,es terrorific com tarda 20 anys en tornar a casa seva,i mentre la seva dona anava teixint i desteixint perque no arribava ulises a casa i tenia molts pretendents la veritat es que es un bon llibre.

 20. David Marco

  Salve
  Aquest es el priemr any que llegeixo les aventures d’Ulises, yo el recomendaria a la gent perquè està molt bé i aprents moltes coses del recoregut que va tindra, també per la gent que li agradi l’historia i vulgi saber mes coses de la vida d’Ulises.

 21. Elisa Moya

  Salve!
  Ja m’he llegit aquest llibre i puc dir que ha sigut més divertit del que m’esperava ja que jo, al principi deia: bua, serà avorrit, però no, mentre que anava llegint m’anava agradant. M’agradaria poder llegir-me’l en vers. Respecte el llibre el que no m’ha agradat ha estat la rancúnia que li té Posidó a Ulisses per haver deixat cec al seu fill, Polifem, la venjança no es la solución i la crueltat amb que Ulisses mata els pretendents de la seva dona.

 22. viictor Barranco

  Salve!
  Aquest és el meu segon comentari en aquest apunt jajaja!
  El primer va ésser comentant que encara no l’havia llegit, tot i que actualment ja l’he llegit, i he pogut fer el qüestionari, realment ha sigut fàcil, ja que he fet a totes 10/10!! Les aventures d’Ulisses, ha sigut un llibre realment bó i divertit, poc a poc m’anava agradant més. Hi han hagut parts en les que pensava en arrancar la pàgina de l’aburrida que era jajajaj pero realment ha estat bé. Personalment opino això, és un llibre molt recomanable.
  Valeeee 😀

 23. Sergio Fernândez

  Xaipe!

  És un molt bon llibre i molt divertit, pensava que seria aburrit però em va agradar moltíssim, és un llibre que Personalment es un llibre que ho recomano a tothom perquè val la pena perquè a mi els llibres d’aventures m’agraden molt.

 24. F. Xavier Gras

  Xaipe!

  Com bé vaig dir en un altre comentari, em disculpo per l’enrenou que vas haver de patir per fen-se llegir aquest llibre. Al final el llegirem (bueno, tots tots no) i m’agradà molt, sort que és una adaptació i no és l’original, llavors sí que ens queixeríem!

  Aquesta novel·la parla de molts aspectes: de la guerra, de l’amor cap a la Pàtria, la fidelitat de la dona, la força sobrenatural dels déus…

  A més a més, en el bloc d’ Aracne hi ha un article que parla de la recreació d’aquesta llarga aventura resumida en uns 7 minuts: Aquí deixo el link!
  http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2012/11/06/lodissea-dels-simpsons/

  Vagi bé

 25. Marta Verde

  Salve!
  Personalment m’ha agradat més “Les aventures d’Ulisses” que no pas “La còl·lera d’Aquil·les” ja que vas seguint les aventures per les que passa Ulisses després de tornar a Ítaca a veure a la seva dona Penèlope, que la volen conquistar els pretendents i s’han instal·lat al seu palau, i al seu fill, Telèmac.
  Telèmac gràcies a Atenes i als déus permetran que Ulisses guanyi els pretendents.

 26. Adrian Nunyez

  Aquest llibre m’ha agradat en part, per la part de realitat, i de ficció que te. Però el que mes m’agradaria saber es si Troya va existir de veritat. Jo recomano aquest llibre a ala gent que sigui lector de fantasia.

  Vale!

 27. Alex Aguilera

  Les aventures d’Ulisses és un llibre que no m’agradat gens, em perdia mentre llegia…Massa personatges i molts noms… Prefereixo un altre tipus de llibres, tot i així, he aprés coses noves i una mica més de cultura.

  Àlex Aguilera. Cultura Clàssica

 28. Carlos Padial

  El llibre no m’ha agradat aquest com, ja que me l’he llegit altres cops i aquesta m’ha acabat aburrint. Ancara això, el llibre és un llibre interessant, però el que no m’agrada es el fet de que hi hagi tants personatges, hem confòn alhora de dir qui es qui. Tot i això el llibre d’Homer ensenya moltes coses historiques.

  Carlos Padial. Cultura Clàssica

 29. Alexandre Mercadé

  Les aventures d’Ulisses, adaptació de l’Odissea d’Homer m’agradat molt és bó que de quan en quan l’insti ens fiqui llibres que estiguin bé i t’ensenyin algo important no com el llibre de Retrum que lo únic que t’ensenya és que els gòtics també tenen relacions.
  Visca cultura gregaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!:)

 30. Arnau Alvarez

  Yo me l’he llegit 4 vegades la veritat la primera vegada que el llegeixes t’agrada pero la segona vegada ya no t’agrada es un bon llibre per llegir,a mes aquesta versio esta molt be perque esta mes resumida perque la original es casi impossible de llegir ya que es molt llarga.

 31. Nora

  Xaipe!

  Les aventures d’Ulises es un llibre m’agradat bastant aquestas aventures, són molt entretingudes i això el fa més facil de llegir sobretot quan Ulisses després de tornar a Ítaca a veure a la seva dona Penèlope, que la volen conquistar els pretendents i s’han instal·lat al seu palau, i al seu fill, Telèmac. Us el recoman-ho, sembla que no però es molt emocionant.

 32. Camilaa Valencia

  M’agradat molt aquest llibre perquè es breu el explicar algunes de les històries de l’Odissea però de tants personatges em confunia una mica..

 33. Sandra

  Aquest llibre m’agradat molt perquè t’explica una història que va pasar al passat i et fa donarte compte de la realitat,es a dir,si no aprofites la vida cuan arribis al teu destí no tindrás molta felicitat!

 34. Pingback: [BLOCKED BY STBV] L’Odissea d’Homer | Literatura grega a escena

 35. Camila Arigón Post author

  He fet voluntàriament aquesta lectura i m’ha agradat tant que us repto a respondre les preguntes formulades en aquest Drive:

 36. Pingback: Les aventures d’Ulisses | Literatura grega a escena

 37. Pingback: Booktrailer de Les aventures d’Ulisses | Literatura grega a escena

 38. Pingback: L’Odissea: qui és qui | El fil del mite grec

 39. Pingback: Simbad, la llegenda dels set mars | La cinta de Νίκη

 40. Pingback: L’Odissea d’Andrei Konchalovsky (1997) | La cinta de Νίκη

 41. Chorouk

  Xaipe,
  Bona feina, és ideal perquè els alumnes puguin repassar el essencial de Les Aventures d’Ulisses.
  1 Com es diu el fill d’Ulisses?
  Telèmac
  2 Per què Penèlope desfia el que havia teixit durant el dia?
  Perquè d’aquesta manera aconseguia més temps i evitava escollir el seu futur marit, tot això constava per l’espera del seu marit Ulisses.
  3 Qui era el rei d’Esparta? Quie era la seva dona?
  Rei d’Esparta: Menealu i la seva dona era Helèna.
  4 Quin déu estava enfurismat amb Ulisses?
  Posidó.
  5 Qui va rebre Ulisses en la terra dels feacis?
  Fou Nàusica, la filla d’Alcínous, rei dels feacis, i de la reina Arete.
  6 Qui va reptar Ulisses a competir en els jocs feacis?
  Fou un aristòcrata feaci.
  7 A qui va deixar cec Ulisses?
  Al ciclop Polifem.
  8 A quina fetillera va amençar Ulisses?
  A Cicre, una bruixa mitològica.
  9 Per què van lligar Ulisses al pal major de la nau en la terra de les sirenes?
  Per poder escoltar el cant que deien ser una imnotitazació melòdica sense problema, ja que si l’ecoltaves et feia anar cap a elles i que acabaves devorat.
  10 Qui era la deessa protectora d’Ulisses?
  Atena
  11 Qui va acollir Ulisses amb l’aparença d’un vell era Eumeu, el famós i fidel company d’Odisseu.
  12 Telèmac quan va retrovar-se amb el seu pare. tornava d’Esparta.
  13 El gos d’Ulisses es deia Argos.
  14 Ulisses es va enfrontar amb Arneu.
  15 Ulisses va treure de les parets les espases.
  16 El primer en descobrir que l’estranger era Ulisses fou la dida.
  17 Els pretendents s’enfaden ja que malgasten el menjar.
  18 La prova que proposà Penèlope per tal de decidir amb qui es casaria, consistia principalment en qui podia tensar l’arc. Si aquesta primera prova es superava , després el guanyador de la primera prova havia de passar la fletxa per l’ull de dotze llançes alineades en una diana.
  19 L’únic en superar la prova fou Ulisses.
  20 Finalment, després d’un llarg temps i de grans obstacles que impediren estar tant junts els protagonistes de la historia, Ulisses torna a retrobar-se amb la seva estimada Penèlope.
  21 Ulisses fou qui tornà a regnar a Ítaca.

 42. Pingback: L’EMPREMTA D’ORFEU » Sabina i la mitologia en les seves cançons

 43. Isabel Borràs

  Algú seria tan amable d’orientar-me si aquest llibre es pot treballar per a nens i nenes de cinqué de Primària?

 44. Margalida Capellà Soler Post author

  Hola, Isabel. La meva filla el va llegir voluntàriament a cinquè. Jo també crec que, si bé no tots els infants, tenen el mateix nivell de comprensió lectora a aquesta edat, pot ser un bon llibre per treballar-lo a classe. A més de la lectura, permet fer mapes, jocs, dramatitzacions, còmics, muntatges,comparació amb contes populars (el gegant de l’ull al front), buscar i comentar pervivència en el cinema, la literatura, l’art, la música, la publicitat, comentar l’Odissea de Joma, de … (vid. el nostre bloc de literatura grega amb l’etiqueta Odissea i no et perdis l’Odissea de paper de Xavier Puigmartí).

  Trailer L'Odissea Versió catalana from Pickwick Films on Vimeo.

  Si t’hi animes, cosa que espero, ja compartiràs amb nosaltres l’experiència. Si necessites ajut, ens ho comentes i et donaré un cop de mà, si cal. Jo vaig fer les Propostes de lectura del llibre. Avant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *