La filla de Jaire amb Edpuzzle i Kahoot del Capitulum XXVIII de LLPSI

“Raising of Jairus’ Daughter”, d’Ilya Repin

En el capitulum XXVIII de LLPSI es relata l’episodi evangèlic de la filla de Jaire, segons Mateu 8: 23-27. El miracle de la resurrecció de la filla de Jaire el trobem també a Marc 5:21-43 i a Lluc 8:40-56, tot i així a classe ningú no n’havia sentit a parlar mai.

Edpuzzle és també un excel·lent recurs per a la Flipped Classroom o classe inversa a Llatí 2 ja que permet que els alumnes, de manera individual, puguin veure les vegades que necessitin la lliçó i a l’hora el llatí va acompanyat d’imatges visuals que el fan encara més entenedor, sobretot en un episodi bíblic que desconeixen com la resurrecció de la filla de Jaire. Ara bé, no sempre hi ha a la xarxa vídeos que encaixin amb la lliçó. Es pot fer ex professo o bé adaptar el que es troba a la xarxa ja que EDpuzzle permet convertir qualsevol vídeo en una lliçó: es pot tallar el fragment que es vol utilitzar, gravar la nostra veu, afegir preguntes d’elecció múltiple o obertes… És una eina ideal per fer funcionar la “flipped classroom”. EDpuzzle facilita un informe amb les respostes correctes dels alumnes, el que ha fallat de l’aprenentatge i, per tant, s’ha de reforçar i qui ha vist el vídeo i quantes vegades l’ha vist.

Edpuzzle Filia Iairi (Click on “Join Class” and enter the class code: pagubup).

Per acabar, fem un kahoot del capitulum XXVIII Pericula maris:

kahoot28

3 thoughts on “La filla de Jaire amb Edpuzzle i Kahoot del Capitulum XXVIII de LLPSI

 1. sandra mendoza barco

  Salve!
  Primerament dir que desconeixia l’episodi evangèlic de la filla de Jaire , tot h i haver fet la comunió , i que ara gràcies a Lingua Latina he pogut descobrir aquest episodi bíblic.
  Seguidament, desprès d’haver utilitzar per primera vegada EDpuzzle, opino que al igual que el Kahoot i altres recursos que ja hem utilitzat a les classes de llatí, és una excel·lent eina didàctica que no només ens permet aprendre la lliçó a través de vídeos, sinó que a més a més, ens permet també dedicar-li un temps a la traducció. A més a més, és una magnífica eina que permet al professorat tenir un control absolut de les tasques i ajudar els alumnes a traduir amb el suport visual.
  Finalment, he trobat aquest Kahoot en llatí bastant difícil.

 2. Alexia Álvarez Pàmies

  Salvete!

  Malauradament no vaig poder fer la feina a temps perquè no podia disposar d’Internet però tot i així ho he pogut acabar avui a classe.
  Com la meva companya Sandra dir que desconeixia aquest episodi evangèlic i que Jesús tingues la capacitat de ressuscitar a la gent.
  És el primer cop que utilitzo EDPUZZLE i penso que és una molt bona eina per a ajudar-nos sobretot en la traducció perquè disposes d’una ajuda visual i sonora (en el cas del vídeo), i això fa que fiquis tots els sentits per a intentar fer una bona traducció, també dir que per a mi és més fàcil fer la feina amb aquesta eina que no pas amb el Kahoot, tot i que és molt divertit i dinàmic, en el cas d’aquest capítol ha sigut molt difícil i llarg. Estaria bé que féssim EdPuzzle més sovint (per als professors és una ajuda per poder controlar i conèixer bé el progrés o bé les mancances dels alumnes, ja que no nomes es una eina que afavoreix a aquests sinó també al professorat).

  I per últim dir que el tema que estem treballant al llibre de Lingua Latina que es un episodi bíblic m’ajuda moltíssim amb el meu TR!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *