Gairebé una dècada a la xarxa: professora i bloguera

Després de gairebé deu anys, des que el professor de llengua i literatura Joan Marc Ramos va venir un dia a la nostra reunió setmanal de departament de Català i Clàssiques amb la idea d’obrir un blog educatiu, se’m fa difícil recordar com eren les meves classes de Grec, Llatí i Cultura Clàssica sense els companys en xarxa, els chironians, internet, sense el Moodle, sense els blogs, sense les xarxes socials i les eines digitals, el treball cooperatiu, la classe inversa…, tot i que mai he abandonat ni el llibre de text ni algunes classes magistrals…

Un nou principi de curs, i altre cop els alumnes continuen comentant els apunts publicats a El Fil de les Clàssiques i a la vintena més de blogs que els seus companys de clàssiques de l’institut Premià de Mar els han deixat en herència i que continuen mimant, ampliant i, potser, n’acabaran obrint de nous, en funció dels seus interessos personals, necessitats d’aula…

Fa uns mesos vaig assistir a ITworldEdu8Innovating in Education, amb un èxit de participació, i Educaixa acaba de publicar aquesta entrada amb aquest reportatge en què ha seleccionat tres professors bloguers: “Santiago Moll, Silvia Caballeria i Margalida Capellà són professors en sintonia amb les TIC. Els seus respectius blogs (Justifica tu respuesta, Què us diré? i El Fil de les Clàssiques) s’han convertit en una importantíssima eina perquè els seus alumnes aprenguin, cooperin i es motivin. Ells són una mostra de l’èxit de l’actualització docent vinculada al bon ús de la tecnologia. Dins de l’aula i també fora, compartint experiències amb els seus col·legues, els seus blogs bullen d’activitat i bones pràctiques”.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y_a3gPzUVmM[/youtube]
Amb subtítols en castellà.

I vosaltres, què n’opineu dels professors (i dels alumnes) bloguers?

3 thoughts on “Gairebé una dècada a la xarxa: professora i bloguera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *