La rebel·lió dels elefants!

La rebel·lió dels elefants. Valèria Cuní 6è d’Educació Primària

La cacera del rei Joan Carles I a Botswana ha posat d’actualitat els elefants. La Valèria, gran defensora i amant dels animals, ens ha fet aquest dibuix La rebel·lió dels elefants, reflectint el seu rebuig de ser caçats i de viure en llibertat.

Alumnes d’Isop en valors, us proposo de fer una recerca d’aquest animal des del seu nom (Què sabeu del mot elefant? Quin és el seu origen? Quins derivats coneixeu i què signifiquen?) fins a buscar i explicar faules d’Isop en què aquest paquiderm sigui el protagonista.

Una vegada feta aquesta recerca, serà el moment d’escriure la vostra narració o poesia farcida de referents clàssics i amb una bona lliçó moral.

16 thoughts on “La rebel·lió dels elefants!

 1. carla agusti

  ·FAULES D’ISOP DE L’ELEFANT

  “L’elefant
  així va dir: Senyors: és constant
  a tot el vast Món
  que jo sóc en el fort sense segon.
  Els arbres arrenco amb la mà,
  venço el lleó, i és pla
  que un cop del meu cos a la muralla
  obre sens dubte bretxa. A la batalla
  porto tot un castell guarnit:
  en la pau i el la guerra sóc temut
  per un ruc invencible,
  no només per la meva força irresistible,
  pel meu gros coleto i greu massa
  que fa tremolar la terra on passa.
  Mas, senyors, amb tot el que conte,
  només de vegetals m’alimento;
  i com a ningú mal, sóc estimat,
  molt més respectat que temut “…

  ·L’ELEFANT I EL RATOLÍ:

  Era un elefant que era molt fort que sempre es burlava de tothom, sobretot d’un petit ratolí. Però un dia va arribar un caçador al bosc, tots els animals fugien pero el elefant com que pesab molt es va quedar endarrerit perque pesaba molt. el caçador li va tirar un tret i es va caure.
  Aquesta faula significa que el teu fisic no asembla ser tan “fort”
  Els elefants són una família de grans mamífers terrestres de l’ordre dels proboscidis. Hi ha tres espècies vivents: l’elefant africà de sabana, l’elefant africà de bosc i l’elefant asiàtic (també conegut com a elefant de l’Índia)

 2. ardiles.victoria1020

  1)Què en sabeu del mot elefant?
  – En nom llatí és Elephantidae.

  2)Quin és el seu origen?
  – L’origen dels elefants està als mamuts.

  3)Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  – No en coneixo cap.

  __
  FAULES D’ELEFANT

  – El camell, l’elefant i la mona.

  Les bèsties volien elegir un rei. El camell i l’elefant es presentaren com a candidats, i competiren amb l’esperança d’ésser preferits a tots els altres, ja fos per la seva gran còrpora, ja per la seva força. Però una mona va dir que tant l’un com l’altre eren ineptes: . Aquesta faula ensenya a que moltes vegades un motiu insignificant pot dificultar l’accés a càrrecs importants.

  – El lleó, Prometeu i l’elefant.

  Un lleó es queixava sovint a Prometeu que si bé l’havia afaiçonat gran i majestuós, li havia armat la boca amb dents, li havia proveït les potes d’urpes i l’havia fet més poderós que cap altre animal, “essent com sóc”, deia, “tinc por del gall”. Prometeu li va respondre: “¿Per què em culpes a mi sense raó? Tens tot el que jo podia afaiçonar; només en un punt el teu esperit flaqueja”. Però el lleó es planyia, es reprotxava la seva covardia i acabà per desitjar la mort. Amb aquets pensament, va trobar un elefant, el va saludar i s’aturà a parlar-hi; i en veure que no parava de moure les orelles, digué: “¿Què et passa?¿Per què les teves orelles no estan mai quietes?” I l’elefant, mentre un mosquit el rondava casualment, va respondre: “¿Veus aquesta menudesa, aquest zum-zum? SI se’m fica al forat de l”orella estic perdut”. Aleshores el lleó excalamà: “¿Per què m’haig de morir jo que sóc tan poderós i més feliç que l’elefant, en tant que el gall és més fort que el mosquit?” Ja veus que el mosquit té tanta força que fins i tot fa por a l’elefant.

  ELEFANTS I EL SEU VALOR A LES FAULES D’ISOP

  A les faules d’Isop els elefants són una forma de força i a vegades voluntat. Penson que al ser animals ben grans i forçuts tenen aquesta perspectiva a l’escriptor.

 3. gonzalez.bryam2008

  el elefant probe del africa son grans el seu origen son els mamuts,el elfant es el animal mes gran terrestre del mon.el seu prosses de jestacio es de 22 mesos es habitual que les cries d’elefant pesin uns 120 quilograms en neixer. Solen viure entre cinquanta i setanta anys, pero l’animal més vell va viure un 82,l’elefan adult pot aixeca 1 tone amb la trompa.

 4. edgar navarro

  Els elefants són els animals terrestres més grans. El període de gestació dels elefants és de 22 mesos, el més llarg de tots els animals terrestres. És habitual que les cries d’elefant pesin uns 120 quilograms en néixer. L’elefant ha aparegut en cultures d’arreu del món. A les cultures asiàtiques són un símbol de saviesa i són coneguts per la seva memòria i intel·ligència, car es creu que estan al nivell intel·lectual dels cetacis i els homínids. Aristòtil digué que l’elefant era “la bèstia que supera totes les altres en enginy i ment”.

 5. Andres

  Els elefants (Elephantidae)el seu origen de L’Africa de la Sabana, saben que un elefant pot arribar a pesar 12 tones.Moltes histories sobre un elefant com la de Dumbo

  FAULA:

  -Un lleó no parava de quexar-se devant de Prometeu

  -Tu em vas fer ben fort i bell, dotat de mandíbules amb bons ullals i poderoses urpes a les potes, i sóc el més dominant dels animals. No obstant això, li tinc gran por del gall.

  – Per què em acuses tan a la lleugera? No estàs satisfet amb tots els avantatges físiques que t’he donat? El que flaqueja és el teu esperit-va replicar Prometeu.

  Va seguir el lleó deplorant la seva situació, jutjant de pusil · lànime. Va decidir llavors posar fi a la seva vida.

  Es trobava en aquesta situació quan va arribar l’elefant, es van saludar i van començar a xerrar. Va observar el lleó que l’elefant movia constantment les orelles, de manera que li va preguntar la causa.

  – Veus aquest minúscul insecte que brunzeix al meu voltant? -va respondre l’elefant-, ja que si aconsegueix ingressar dins la meva oïda, estic perdut.

  Llavors es va dir el lleó:

  “No seria insensat deixar-me morir, sent jo molt més fort i poderós que l’elefant, així com molt més fort i poderós és el gall que el mosquit?”

  Que les petites molèsties no et facin oblidar les teves grandeses.

 6. alsina.merce2011

  Què en sabeu del mot elefant?Bastant
  Quin és el seu origen? el origen es que an sigut fruts de polemica.Cada zoologic recugia diferents datos del diferents elefants
  Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  -Derivat de elefants :
  -Significat:Nombre común de dos mamíferos proboscídeos, el elefante africano
  Un elefantun elefant jove i un ‘rei’ lleó que passejaven tranquil·lament per la sabana d’un país imaginari anomenat Botsulàndia. Aquella era una tarda serena, amb un sol de justícia i una terra àrida i amb pocs arbustos.

  ·Una dona tenia molta mala sort llavors va anar a una tenda on era professinals en la mala sort i li van donar un colar de un elefant.Llavors a partir de ara no tè mes mala sort.

 7. sanchez.joana2012

  Què en sabeu del mot elefant?
  Bastant .
  Quin és el seu origen?
  el origen no es fruit de polimica.
  Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  elefantejar .

  ·Un elefant que era tant lleig que no tenia amics, es va fer mal a una poteta .
  Al cap de un rato va passar un tigre que el va ajudar i desde aquell moment el elefant va tenir un amic

 8. ardiles.victoria1020

  PREGUNTES D’ELEFANTS

  1)Què en sabeu del mot elefant?
  – En nom llatí és Elephantidae.

  2)Quin és el seu origen?
  – Bé del mot eléphas, que vol dir gras.

  3)Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  – ELÉPHAS – Gras
  (elefantí, elefantiasi)

  __
  FAULES D’ELEFANTS

  – El camell, l’elefant i la mona.

  Les bèsties volien elegir un rei. El camell i l’elefant es presentaren com a candidats, i competiren amb l’esperança d’ésser preferits a tots els altres, ja fos per la seva gran còrpora, ja per la seva força. Però una mona va dir que tant l’un com l’altre eren ineptes: . Aquesta faula ensenya a que moltes vegades un motiu insignificant pot dificultar l’accés a càrrecs importants.

  – El lleó, Prometeu i l’elefant.

  Un lleó es queixava sovint a Prometeu que si bé l’havia afaiçonat gran i majestuós, li havia armat la boca amb dents, li havia proveït les potes d’urpes i l’havia fet més poderós que cap altre animal, “essent com sóc”, deia, “tinc por del gall”. Prometeu li va respondre: “¿Per què em culpes a mi sense raó? Tens tot el que jo podia afaiçonar; només en un punt el teu esperit flaqueja”. Però el lleó es planyia, es reprotxava la seva covardia i acabà per desitjar la mort. Amb aquets pensament, va trobar un elefant, el va saludar i s’aturà a parlar-hi; i en veure que no parava de moure les orelles, digué: “¿Què et passa?¿Per què les teves orelles no estan mai quietes?” I l’elefant, mentre un mosquit el rondava casualment, va respondre: “¿Veus aquesta menudesa, aquest zum-zum? SI se’m fica al forat de l”orella estic perdut”. Aleshores el lleó excalamà: “¿Per què m’haig de morir jo que sóc tan poderós i més feliç que l’elefant, en tant que el gall és més fort que el mosquit?” Ja veus que el mosquit té tanta força que fins i tot fa por a l’elefant.

  ELEFANTS I EL SEU VALOR A LES FAULES D’ISOP

  A les faules d’Isop els elefants són una forma de força i a vegades voluntat. Penson que al ser animals ben grans i forçuts tenen aquesta perspectiva a l’escriptor.

  __
  LA MEVA FAULA D’ELEFANTS

  L’ELEFANT POPULAR, I ELS SEUS MALS AMICS.
  Hi havia una vegada un elefant que anava a un institut. Ell era molt bona persona, no fumaba, no bebia.. Era un sant. Ell volia tenir més amics, i va decidir començar a anar amb els populars del institut. Els populars eran populars per beure, fumar i fer altres coses no adeqüades per la seva edat. Ell perquè l’aceptessin a aquell grup ho va haber de començar a fer, beia, fumava.. Un dia la seva millor amiga, una elefanta molt bonica, el va avisar:
  – Mai vagis amb males companyies, podries acabar malament.
  Ell va deixar de parlarli.
  L’elefant va anar-se’n de festa amb els amics i la policia els va agafar, l’elefant, va haber d’estar a la pressó uns dies, i la seva amiga, el va treure d’aquell embolic.

  Sempre has de fer cas als teus bons amics, i no acompanyarte de males companyies. Per què un dia et podria passar alguna cosa com lñi va passar al elefant.

 9. corbalan.jordi2009

  Un elefant que menys preaba els altres, sobre tot a un ratolí.
  Van apareixer uns caçadors i tots els animals fugiren, però el elefant i el ratolì van quedar atrapats el ratolí es va amagar, però el elefant el van caçar.

  Què en sabeu del mot elefant?
  -significa “animal gran”
  Quin és el seu origen?
  -Fa 50 millons d’anys.
  Quins derivats coneixeu i què signifiquen?

 10. carla agusti

  -Què en sabeu del mot elefant?
  en llati es Elephantiade
  -Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  elefant gras

  -recreacio:
  el valor dels elefant: els elefants son una forma de força i avegades de vluntat.

  Era una vegada un elefant que era molt fort, no tenia gires amics perque sempre es vurlaba de tothom. un dia va vindre una nena a veure l’elefant perque era el seu animal preferit, cuan va anar a tocar-lo el elefant va reaccionar d’una manera molt extranya, perque mai l’havian toca. la nena va començar a donar-li cacahuets. un ratolí es va acostar i l’lefant es volia fer el fort, la nena es va epantar va cridar al segurata d’elefants, sel van emportar al veterinari i li ban ficar una trancilitzan, la nena va anar a veurel i li va dir: – no vulguis ser mes fort de el que ets

 11. achraf maanani

  són el primer tipus de dent en els mamífers heterodonts. Es troben a la premaxil·la i a la mandíbula.

  En molts mamífers herbívors o omnívors, com els humans i els cavalls, estan adaptades per tallar. En els gats, són petites i no serveixen per gaire: per mossegar la carn, utilitzen les canines i les carnisseres. En els elefants, les incisives superiors s’han transformat en ullals corbats, igual que en els narvals, en els quals una d’elles es desenvolupa en un ullal recte i revirat. Les incisives dels rosegadors creixen durant tota la vida i s’han de desgastar rosegant aliments o escorçes d’arbre. Les incisives serveixen per tallar l’aliment i per mossegar ben fort a la gent si et vol matar.

 12. Eulàlia

  Salve!

  La paraula Elefant ve del grec (ελεφας,ελεφαντος) que significa vori, és a dir, podem deduir que a partir del vori d’aquesta espècie d’animals ha sortit la paraula “elefant”.

 13. Mireia Moral

  SALVEE!
  -Què en sabeu del mot elefant?
  El mot elefant provè del mot Elephantidae.

  -Quin és el seu origen?
  El seu origen eléphas, que significa gras i gran.

  -Quins derivats coneixeu i què signifiquen?
  Eléphas, que vol dir gras.

  VALEE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *