Una classe de grec amb Joma

Divendres passat, Joma ens va visitar a l’institut de Premià de Mar i ens va fer la classe de grec de primer de batxillerat. Ens va explicar com li va sorgir l’amor pels textos clàssics, ens va animar a llegir els poemes homèrics i ens va fer partícips d’alguns secrets dels seus dibuixos, especialment de l’Odissea ja que en una altra ocasió ens havia deixat enregistrar una il·lustració de la Ilíada que des de fa quatre anys publica cada setmana els seus dibuixos inspirats en els poemes homèrics en el Magazine de La Vanguardia:

15 thoughts on “Una classe de grec amb Joma

 1. Eulàlia

  Salve!

  Va ser molt interesant compartir una classe de grec amb un prestigiós il·lustrador com en Joma! Va poder-nos donar una altra visió de la llengua hel·lènica. No fa falta dominar el coneixement clàssic per poder dedicar-s’hi!

 2. lourdes caparros

  A mi em va agradar molt aquesta presentació ja que esta molt ben feta…
  Apart de que el projector ens fallava molt,Joma va saber seguir endevant ell sol…
  L\’aplicaciío del Ipad estava molt ben feta encara que era una mica complicada d\’entendre,M\’hagues agradat estar-hi mes estona

  Pd: S\’ha de repetir mes sovint

 3. Cristina Berjano

  Em va agradar molt la visita del Joma! em va semblar molt interessant, a més el que pot arribar a fer la tecnologia, com l’ipod que va portar i tot!

 4. Miriam pelegrina

  Va ser tot un plaer que Joma compartis els seus dibuixos amb nosaltres, va ser molt agradable expresar-nos lo important que ha sigut la odisea per l’inspiració als dibuixos.

 5. noelia caballero

  Va ser una gran classe, va estar molt bé per canviar una mica i va ser molt interessant estar parlant i escoltant a en Joma!

  Vale! 🙂

 6. Laia Bagà

  Em va agradar molt la visita d’en Joma, ja que també parlava de la seva pintura. Va ser molt interesant i em va agradar molt les seves pintures fent formes amb les lletres gregues.

 7. Zicora

  Χαιρε.

  Em va agradar molt la xerrade del dibuixant Joma, molt interessant. Crec que es una gran idea aixó d’introduir textos grecs amb els seus dibuixos.

  Χαιρετε.

 8. osorio.laia2011

  En aquestes il·lustracions apareixen algunes escenes de l’Odissea. Odisseu amb Polifem, en el món dels morts, Penèlope teixint mentre espera el seu marit, els pretendents a palau…

 9. Chaima Anza

  A mi em va agradar moltissi les seves il:lustracions els ganes que tenia de d’ensenyar i mostrar-nos aixpo.Ens va fer molta il:lusió.Em va agradar molt el saber, de què els imatges que feia eren dibuixos que li inspiraven, coses que tenia ganes de fer saber i que ho mitjançant dibuixos i expressions.
  Ésun gran artirstà d’aqui l’animo, que sempre sigui així, amb els seus dibuixos i il:lustracions!! 😉

 10. bautista.noelia2011

  Salve!

  A mi em va agradar molt que en Joma ens vingues a visitar, vem apendre moltes coses sobre els dibuixos que feia amb els cal·ligrames. Va ser una classe molt interessant i entretinguda.

 11. lourdes caparros

  Salve!

  A mi em va agradar molt la seva visita ja que era sortir de la monotonia de les clases.Em va semblar molt interesant la seva manera d’explicar les coses i el que mes em va agradar va ser l’aplicació del Ipad

  VALE

 12. osorio.laia2011

  1- Quan Ulisses arriba a l’illa del rei Alcínous, la dea Atena fa que Nausica vegi a l’heroi tal i com és.

  2- Hi ha un joc de paraules amb l’acció de teixir i desteixir de Penèlope en guanyar temps per no haver d’escollir un nou marit entre els pretendents. Les onades es refereixen a la travessia d’Ulisses pel mar.

  3- L’Aurora és la deessa que precedeix a Hèlios cada matí i quan surt saluda a Ulisses quan es lleva cada dia.

  4- En aquesta imatge, s’expliquen els set anys que Ulissses va estar vivint amb la nimfa Cal·lipso.

  5- Zeus fa impossible el viatge de tornada a Ulisses.

  6- Ulisses i la seva tripulació és retinguda a la cova de Polifem, però aconsegueixen escapar-se’n encegant-lo.

  7 i 8- Ulisses viatja al submón a consultar a Tirèsies.

  9- Ulisses naufraga arrossegat per troncs.

 13. Eric Andreu

  Em va agradar molt quan va vindre el Joma a la classe. Sempre és curiós veure els dibuixos que fa introduint textos en grec, fent així fantàstics cal·ligrames on expliquen escenes de l’Odissea. Va ser una activitat bastant agradable.

 14. Paula Franco Semitiel

  Χαιρε!

  Quina sort que Joma os va visitar l’any passat, espero que aquest any ens visiti i ens expliqui com li va sorgir l’amor pels textos clàssics i que ens animi a llegir els poemes homèrics i que ens expliqui secrets sobre els seus magnífics dibuixos.

  Els dibuixos que ha fet han sigut:

  -Atena transforma als ulls d’ulisses de Nausica
  – El teixir i desteixir de les onades en record a Penèlope.
  – L’Aurora amb dits de rosa, saluda Ulisses en la seva odissea.
  – Ulisses retingut per Calipso
  – Zeus menysprea el sacrifici d’Ulisses i medita com fer-li perdres les naus.
  – Ulisses provoca a Polifem en la seva fugida.
  – El suplici de Tànta
  – Sísif
  – Els pretendents provoquen a Ulisses que capta, Atena li dóna una inesperada força.
  – Ulisses s’aferra a les restes del seu rai.

  Finalment, es veu una fotografia d’aquest home explicant aquest magnífic tema.

  El propi autor ens aconsella que no només ens llegim els llibre d’adaptació, sinó els reals, perquè segons ell, el llenguatge i la manera d’explicar és totalment diferent, llegir-ho és una experiència.

 15. Pingback: L’Odissea d’Homer, una recreació visual de Joma | Literatura grega a escena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *