Puer improbus amb Pixton

[youtube]https://youtu.be/KkMYWqwtTB0[/youtube]

A partir del Capitulum Tertium de Lingua Latina per se illustrata pars I Familia Romana de Hans H.Ørberg, ecce:

RESPONDE LATINE:

 1. Quae est Iulia?

 2. Cuius filia est Iulia?

 3. Quot liberi sunt in familia Iulii?

 4. Num Aemilia domina est?

 5. Quis Iuliam pulsat?

 6. Cur Marcus Iuliam pulsat?

 7. Cur Iulia plorat?

 8. Quintusne quoque Iuliam pulsat?

 9. Quem Quintus pulsat?

 10. Cur Aemilia venit?

 11. Quis Iuliam vocat?

 12. Cur Iulius Quintum non audit?

 13. Quem audit Iulius?

 14. Num “Marcus” accusativus est?

 15. Num “Iuliam” nominativus est?

 16. Num “parvam puellam” accusativus est?

 17. Num “iratus” vocabulum femeninum est?

 18. Quid est “dormit”?

 19. Quid est “cantat”?

 20. Quid est “improbus”?

73 thoughts on “Puer improbus amb Pixton

 1. Alba Zarcos

  Salve!!

  Una de les diferencies del cómic amb el llibre, es que al llibre es fa a l’antigua època i en canvi al cómic és més de l’actualitat. També en el llibre mentres passa tota la baralla el pare està dormint a una habitació i en canvi al cómic està a la mateixa habitació.
  Jo crec que aquesta situació es pot donar en l’actualitat, a la meva casa, sol pasar a vegades.

  Uale!!

 2. Laura

  Salve!
  Una de les diferències és que en aquest còmic els fets ocurreixen en una casa moderna, i el pare està a la mateixa sala que ells.
  Salve!

 3. Sanae Anzaoui

  Salve!!!

  La diferencia de un del altre es que un es un altre època i el altre en una època mes moderna, canbien els personatges i que narra diferent.
  Ave!!

 4. Ouassime

  Salve!
  el comic explica quasi el mateix que el llibre ja que es una situació semblant, només que té algunes diferencies tipus lloc, temps, etc. Molt entretingut m’agradat!

 5. Ada Andiñach

  Bonum diem!
  El còmic està molt ben representat i les frases són les mateixes que les del Capitulum tertium. L’únic que canvia és que està adaptat més aviat al Segle XXI, ja que es veu el mòbil i una casa més actual.
  Vale! 😉

 6. carmen parra

  Bonum Diem,
  les diferencies que hi ha entre el còmic i el llibre són que en el còmic el pare esta dormint i no s’aixecava a veure que passava i en el llibre el pare s’aixeca, es troben en cases i habitacions diferents.

 7. Miguel Ángel Valdivieso

  Bonum diem!
  Trobo que el còmic i el “capitulum tertium” tenen una sèrie de semblances i diferències. Tots dos segueixen la mateixa mecànica de la baralla entre els fills, però la que escridassa i “castiga” els nens és la mare. Aquesta diferència adapta el “capitulum” als temps moderns.
  Està molt ben fet el còmic!

 8. Maryama

  Salve!
  La oprimera diferència que hi ha és el lloc perqué en el llibre estan en una casa romana i en el comic una casa del segle 21. L’atre diferència que hi ha és que en el llibre quan els nens s’estan barallant el pare és despertava i els renyia peró en canvi en el comic el pare no és desperta i apareix la mare,

  Uale!

 9. Anna Bagaria

  Ave!
  La diferència entre el còmic i el capitulum tertium és que el còmic es desenvolupa en una casa normal i amb una familia de l’actualitat en canvi el capitulum tertium es desenvolupa en una casa romana i en una familia també romana. L’altre diferència és que la mare no pega al Marcus, en canvi, al capitulum tertium si que ho fa.

 10. Raquel

  Salve!
  Una de les diferencies entre els dos comics és que en un, els fets passan en una casa de l’actualitat i l’altre en una casa romana antigua,un altra diferència és que el pare es despertava per renyir als nens però en canvi apareix la mare.

 11. Jennifer

  Ave!
  Una de les diferències més visibles és que en el còmic succeix a una casa actual, del segle 21 i al capitulum tertium, en una casa romana. L’altra és que la que castiga els nens és la mare.
  Vale!

 12. Leila Díaz Chiheb

  Bonum diem!

  Una de les diferencies que he trobat ha sigut que en el comic es veu una casa moderna i actual i en el llibre se suposa que tot succeixen en la antiguitat.
  Tambe, en aquest comic el pare surt dormin en el sofá del menjador i sesuposa que ell esta dormint en la seva habitació.

 13. Soukaina Agharbi

  Salue!

  En aquest cas només es troben dues diferencies molt clares, l’ambient, que es la actualitat, una casa moderna, en cas del cómic presentat aqui, i en el capitulum es una casa antiga, la segona diferéncia es el final, en el cómic només es presenta un cástig i en el capitulum li pega al pare.

 14. Ramon Albero

  Salve!
  L’únic en que es diferencia es en la epoca en la que succeeixen els fets. Un mes antic i l’altres es modern.
  També la situacio del pare que no es la mateixa ja que aqui surt en el sofa quan en teoria esta en la seva habitació.

 15. Yasmina Groult

  Salve!!

  La diferencia més clara és que al comic d’aquí és una casa moderna i al Capitulum tertium és una casa antiga i també que el pare no s’aixeca a veure que passa.
  Vale!

 16. Isra

  Salve!

  Una de les diferencies del cómic amb el llibre, es que al llibre es fa a l’antigua roma o en cualsabol altre lloc conquerit i en canvi al cómic esta ambientat a l’actualitat. També en el llibre mentres passa tota la discusió el pare està dormint a una habitació i en canvi al cómic està a la mateixa habitació.
  Jo crec que aquesta situació es pot donar en l’actualitat, a la meva casa, sol pasar a vegades.

  Vale!

 17. Carlos Garcia

  Una de les diferències és que en els fets ocurreixen en una espai modern, i el pare es troba a la mateix lloc que ells.

 18. Soukaina

  Salve!
  Una de les diferències és que en aquest còmic els fets ocurrent en una casa moderna, i el pare està a la mateixa sala que ells.

 19. Aroa Moreno Pulido

  La diferencia es que el del conte pasa en la casa romana, i aqui en una casa moderna. En el comic el pare esta en la mateixa habitació, i en el llibre no.

 20. Aaron Gallegos

  Salve!
  El comic e´s precticament igual que al llibre amb la diferència que cambia el temps i el lloc. Està molt entretingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *