Un matí a la Universitat

Com l’any passat i l’altre i …, els alumnes de segon de batxillerat de llatí i de grec hem tingut el plaer d’assistir a les Conferències organitzades per la secció catalana de la SEEC i hem parlat amb la Dra Esperança Borrell i amb els conferenciants. Per primera vegada, hi hem anat el matí i hem aprofitat el temps per fer un passeig pels llocs emblemàtics de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, la meva alma mater.

10:00-11:00

Conferència de Llatí: La representació dels orígens de Roma a la història de l’art
A càrrec del dr. Xavier ESPLUGA CORBALAN, professor de Filologia Llatina (UB).

11:00-12:00

Conferència de Grec: Formes de govern al món grec antic: literatura i poder
A càrrec del dr. Jesús CARRUESCO GARCÍA, professor de Filologia Grega (URV).

Després del migdia hem passejat pels jardins i hem posat en comú les dues xerrades i hem començat a estirar el fil als temes per començar a posar fil a l’agulla. Després hem visitat la biblioteca de llatí, de camí a la de grec dins la Biblioteca de lletres hem tingut la sort de `parlar amb la Dra. Francesca Mestre, coordinadora de les proves de les PAU de grec i amb la Dra. Pilar Gómez, coordinadora general de les PAU Catalunya així com el Dr. Carles Garriga i el becari Cristián que fa pocs dies vaig tenir el plaer de compartir una sessió del Màster de secundària. Després hem visitat l’hemeroteca, la Biblioteca fins al final.

M’ha agradat compartir amb tots vosaltres, alumnes de segon de batxillerat, el meu amor per la Universitat. Espero i desitjo que el curs vinent també hi trobeu en algun lloc del món la vostra alma mater. Bona sort!

10 thoughts on “Un matí a la Universitat

 1. Oriol Garcia

  Sincerament, ahir va ser una sortida molt bona i molt aprofitossa!
  Com altres, que es fan una mica aburrides i que ni trovo masa el sentit, a l’excursió d’ahir sí.
  Primer de tot les dues conferències; La de llatí va estar força bé, fent referència als orígens de Roma amb unes pinzellades d’història de l’art.
  Desprès d’un descans per menjar alguna cosa, va venir la següent conferència de Grec, amb la literatura i el poder.
  Sincerament em va semblar més interesant la segona conferència de grec. Va ser una xarrada mes estructurada i amb mes punts que m’interesaven.
  Una altre cosa que em va agradar molt, va ser veure la Universitat de Barcelona, que mai havia entrat, i conèixer a tres grans persones que coneixien a la Margalida i que ens van donar molts bons consells per a poder seguir endevant amb el batxillerat, la selectivitat, la universitat i tot el que vindrá desprès.

 2. Laura Galán

  Em va agradar molt veure la Universitat! Va ser una experiència molt bonica, que espero gaudir l’any vinent!
  Pel que fa les conferències, crec que va ser més profitosa la de grec, ja que la de llatí va ser més reiterativa i no em va dir res que no sabés. Però sincerament, cap de les dues em va sorprendre, a més, eren molt breus, fet que va suposar que els professors anèssin molt depressa. Si he d’escollir què em va agradar més de la sortida, és la passejada per les biblioteques i per la Universitat.

 3. Rebeca Sánchez

  Va ser un bon dia el d’ahir!
  Trobo que és molt bo realitzar aquest tipus d’activitats perquè, a part d’aprendre sobre els mites romans a l’art i sobre la política i la literatura grega, també varem veure com és la que potser serà, per a molts de nosaltres, la universitat la que anirem el curs vinent, si tot va bé.
  Des del meu punt de vista, vaig gaudir molt més la conferencia sobre grec, ja que estava molt més plena de continguts i va ser molt més dinàmica, amb fragments de textos de diferents autors i filòsofs grecs…
  Després, el fet de poder veure l’interior de les biblioteques, plenes de llibres antiquíssims, de poder visitar com un universitari més i parlar amb professors de la facultat va ser una gran experiència, molt enriquidora.
  Realment va ser un matí que vam aprofitar. Sort del bon dia que feia!

 4. Irena

  Hola Lida,
  Personalment crec que la sortida d’ahir en general va ser molt enrriquidora. En quant a les conferències no van estar del tot malament, la primera, la de llatí em va agradar menys que la de grec, ja que s’em va fer bastant pesat per la repetició i la poca informació que esmentava el noi. En canvi la conferencia de grec, (tot i que la cultura grega i la seva història m’agrada més), va ser bastant interessant i densa, ja que va fer un recorregut des dels orígens de la història, els autors més coneguts en gèneres literaris,els polítics que van marcar més en la política (Pèricles), i bueno de la gran importància de les rutes comercials amb l’exterior.

  Pel que fa la visita a les biblioteques, sincerament em van encantar són molt acollidores, tota la gent allà estduiant, doncs el que ens toca els proxims quatre anys.jaja
  Els profes van ser molt simpàtics, i espero que allò que va dir la cordinadora de que l’exàmen és “fàcil” sigui cert jajaj
  Per cert les fotos són molt maques:D
  vale

 5. Alissa Komarova

  Hola, la sortida em va agradar molt, sobretot perquè hem visitat la UB, mai havia anat a una universitat, i ha sigut una experiència fantàstica.
  La universitat és molt bonica, té un estil únic (gòtic). M’ha impressionat molt que en el jardí, casi totes les plantes tenien una inscripció amb el seu nom científic (algunes en llatí).Això m’ha semblat molt interessant i sobretot és una manera molt bona de aprendre els noms, encara que no vulguis, perquè si passes per’lla 100 vegades al final t’enrecordaras vulguis o no.
  Les biblioteques em van impressionar moltíssim, hi havien molts llibres i alguns que eren molt vells, de primera edició.
  La xarla no em va impressionar molt, la de grec em va agradar més que la de llatí, encara que contenia mes contingut que la de llatí.

  Gracies Margalida per aquesta única experiència, perquè no tots tenen la ocasió de poder visitar la universitat a batxillerat, i jo, ho agraeixo.

 6. Coty

  La veritat és que ens ha servit de molt conèixer de prop tots els racons de la Universitat, sobre tot per treure’ns una mica el respecte que ens suposa! (al menys a mi fins ahir sí).
  Les conferències ens van ajudar a aprofundir molts temes que ja havíem treballat a classe i van obrir-nos altres de nous. Ja ho comprovareu amb els treballs que farem a classe.
  També em va agradar molt el fet de conèixer a Pilar Gómez, Carles Garriga i Francesca Mestre, perquè ens van treure un pes de sobre donant-nos consells per a la selectivitat en general i la de grec en particular.

 7. lina

  Ave Lida!

  La sortida d’ahir em va semblar molt interessant.
  En primer lloc, les conferències sobre conferència de Llatí ( La representació dels orígens de Roma a la història de l’art) del dr. Xavier ESPLUGA CORBALAN, va ser la que més em va agradar, ja que vàrem poder observar les diferents representacions sobre Eneas fugint de Troia amb el seu pare, Anquises i el seu fill Ascani. Encara que aquesta xarrada va ser una mica curta, va ser bastant profitosa.
  Per altra banda, la xarrada de grec ( Formes de govern al món grec antic: literatura i poder ) feta pe el Dr.. Jesús CARRUESCO GARCÍA, va estar molt bé i també molt complexa, ja que resumia pràcticament tot el món grec aproximadament uns 25 minuts.

  Crec que és una sort haver anar a la universitat de Barcelona i haver estat en un dels espais més nobles, com ho va dir el Dr.. Xavier ESPLUGA, ja a part de ser un espais molt bonic, estava compost de peces molt valuoses.
  Altra cosa que em va cridar l’atenció va ser la biblioteca general, sobretot pels llibres vells.
  Finalment em va fer molta il·lusió veure els teus professors i veure els llocs on vas passar tardes estudiant.
  Crec que va ser una bona experiència i que ha valgut molt la pena.
  vale!

 8. nuria

  Salve!
  La conferència a la que vam asistir ahir, dilluns 24 de Gener va ser molt interessant i tota una experiència, ja que mai havia estat a una facultat.
  La primera xerrada de llatí que va impartir Xavier ESPLUGA CORBALAN parlava de temes ja coneguts per tots, amb el que vam fer un repàs del que havien vist durant els cursos anteriors. L’única que pega que hi vaig trobar, va ser que es va acabar el temps massa ràpid. Però les històries que va explicar i la relació que va establir amb la història de l’art em van agradar molt. Prova d’això és que el meu treball serà d’aquesta conferència.
  La segona confèrencia, la de grec, que va explicar Jesús CARRUESCO GARCÍA la vaig trobar molt més intensa en quant a contingut. Encara que aquest any no estigui fent classes de grec, la vaig trobar molt interessant.
  Com ja he dit, mai havia estat a cap universitat i tampoc davant de professors amb tant de prestigi. També em va fer certa gràcia visitar l’antiga facultat de la Margalida, conèixer alguns dels seus professors i veure les instal·lacions del centre. Resumint, crec que aquesta sortida ha sigut molt productiva i que n’hauriem de fer més com aquestes ja que, molt aviat (si tot va bé) ens trobarem en aquests ambients i és bo saber com funciona la vida universitaria.

  Valete! =)

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Que n’arribeu de ser d’agraïts! Moltes gràcies! Jo també us vull donar les gràcies. Va ser un matí molt enriquidor i ben aprofitat! Espero amb candeletes els vostres treballs. Ja veig que els conferenciants van despertar en vosaltres una pluja d’idees. Caldrà també felicitar-los, així com a la secció catalana de la SEEC. M’agrada que les trobéssiu curtes i que en volguéssiu més, és un bon senyal d’interès per part vostra. N’estic molt orgullosa!

 10. Edgar Delgado

  Crec que serà l’única sortida de llatí i grec que si la fem l’any vinent no m’agradarà, no vull saber res de l’universitat, crec que és una pèrdua de temps en el meu cas, trigaria 10 anys en graduar-me. Crec que ni faré selectivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *