Geografia mitològica

Si us hi fixeu bé, déus, deesses, herois i monstres de la mitologia grecoromana s’amaguen al darrere de molts indrets geogràfics. Els localitzem entre tots?

23 thoughts on “Geografia mitològica

 1. Alissa Komarova

  Hola, em sebla super curios, que els noms de molts herois, personatges, i reis mitològics s’utilitzen avui en dia, per donar nom a llocs geogràfics.
  Em sembla super interesant sapiguer d’on provenen els noms i la seva història.
  M’he llegir tots els que hi han introduïts al google maps.
  Animeu-vos!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Alis, què t’ha passat avui? Espero que et trobis bé i demà puguis venir a classe.

 3. Fatima el Hanini

  Salve Lida!

  Esta mol bé que avui en dia s’ utilitzin els noms del herois etc… Es molt interesant saber d’on provenen el nom del llocs geogràfics.

  Ave

 4. Gerard i Míriam

  Ens sembla molt interesant que pobles i ciutats del món utilitzin el nom de déus, deesses, herois i monstres de la mitologia grecoromana per nombrar-los. Sobretot ens ha impressionat que el poble del Vendrell vingui del nom de la dessa Venus i que el Pirineu vingui del nom de la Princesa Pirene.

  Records des de Sant Hilari Sacalm!!

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Benvinguts aquí també, alumnes de la Dolors! Me n’alegro moltíssim del vostre comentari, constància del vostre pas per aquí; tanmateix també hi podeu col·laborar més activament obrint una nova entrada al Google Maps, només necessiteu un correu gmail. Us hi animeu?

 6. lourdes caparros

  Riu Leteu : En la mitologia grega, el Leteu és un dels rius de l’Hades. Beure de les seves aigües provocava un oblit complet. Alguns grecs antics creien que es feia beure aigua d’aquest riu a les ànimes abans de reencarnar-se, de manera que no recordessin les seves vides passades.

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Com és que encara no heu localitzat Herculà? De qui rep nom?

 8. bautista.noelia2011

  Salve!
  Herculà (en llatí Herculaneum, modernament en italià Ercolano) fou una ciutat de la Campània, situada vora la badia de Nàpols i al peu del Vesuvi, en un turó entre dos rius. Fou una ciutat secundària la fama de la qual deriva del fet que fou destruïda per l’explosió del volcà de l’any 79 i que se n’han trobat les restes, en part molt ben conservades.
  Els grecs atribuïen la seva fundació a Hèrcules.

 9. Eulàlia

  Salve!

  Acabo d’introduir al Google Maps la relació de la ciutat de París amb la dea Isis egípcia/grega.

 10. irina

  Jo he fet Siringa un poble de Zimbawe. En la mitologia grega, Siringa era una nàiade d’Arcàdia filla del Ladó a qui agradava caçar amb arc.
  El déu Pan la va trobar un dia quan baixava del mont Liceu, es va enamorar d’ella i va començar a perseguir-la fins que la nimfa es va llançar al riu Ladó. Allà, acorralada, va demanar ajuda a les seves germanes les nimfes, qui, commogudes, la van convertir en un canyar.
  Quan Pan va arribar només va poder abraçar les canyes gronxades pel vent i la remor que produïen li va agradar tant que va decidir construir un nou instrument musical amb elles. Així va crear la siringa (anomenada així en record de la nimfa) que en català també s’anomena flabiol de canons o flauta de Pan (conjunt de diverses flautes paral·leles unides).

 11. Xènia Serra

  Salve!
  Em sembla molt interessant això de descobrir llocs que portin el nom de déus, deesses, herois i monstres de la mitologia grecoromana i és una activitat molt interessant de fer, i així es veu com han influit aquests essers mitològics al nostre món.

  Jo he fet el riu Alfeu.

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  Víctor, la ciutat francesa de París no agafa el nom del fill de Príam, Paris, sinó de Civitas Parisiorium (la Ciutat dels Parisii, un poble gal.

  Alma, en aquest Google maps no posem els carrers amb referents mitològics! Posa’l al Google maps corresponent!

 13. Alèxia Alvárez

  Χαιρετε!
  1. La Macedònia grega va ser bressol d’Alexandre el Gran al segle IVa.C., compta amb 13 províncies: Florina, Pela, Kalkis, Éssers, Drama, Kastoria, Kozani, Imathia, Thessalonica (o Salònica), Kavala, Grevena, Dieria i Halkidiki.
  2. Epiro (del grec, Epeiros, “Continent”), és la regió costanera situada al nord-oest de Grècia. Compta amb 7 províncies: Ionanína, Arta, Tírnavos, i Kérkira (illa).
  3. Tesalia, la regió més gran de l’antiga Grècia. En la mitologia grega, Tessàlia va ser l’estatge dels centaures; des d’ella van partir Jàson i els argonautes a la recerca del velló d’or. Està repartida entre els departaments grecs (nomos) o províncies de Karditsa, Larisa, Magnèsia i Trikala.
  4. Àtica (Grècia Central), regió del centre sud de Grècia, una península a la vora del mar Egeu. El nom d’Àtica probablement deriva de la paraula grega que significa “península”. Durant l’antiguitat grega Àtica era el territori directament pertanyent a Atenes. Segons la llegenda grega, Àtica al principi estava dividida en dotze estats pelasgos (membres d’un poble primitiu, considerats els primers habitants de l’antiga Grècia), més tard unificats per Teseu, rei d’Atenes. Àtica està en l’actualitat dividida en els departaments (nomos) d’Àtica i Beòcia i la conurbanización d’Atenes, capital de Grècia.
  5. Peloponès, península del sud de Grècia unida a la resta del continent per l’istme de Corint per on travessa el canal homònim, completat en 1893, i esdevé una illa artificial al Peloponès. Aquesta dividit en 7 províncies: Ilía, Ahaía, Koríntos, Arkadia, Argòlida, Messínia i Lakonia.
  6. L’illa de Ebvia, illa de l’est de Grècia situada al mar Egeu al nord-est de l’Àtica. Està separada de Grècia pel golf de Ebvia (Vórios Evvoikos kolpos) i l’estret de Euripos.
  7. Creta (en grec Kriti), illa al sud de Grècia. És la mes gran de Grècia però la cinquena de la mar Mediterrània, i constitueix una regió. Khanià és la capital i el principal port. Heraklion és la ciutat més gran.
  8. Espòrades, illes de l’est i sud-est de Grècia, al mar Egeu que constitueixen dos grups: les Espòrades Septentrionals, situades al nord de l’illa de Ebvia, que engloben Skíros (l’illa principal), Skópelos, Skíathos i altres illes petites , i les Espòrades Meridionals, prop de la costa de Turquia, formades per les illes del Dodecaneso. Els geògrafs moderns no han arribat a un acord pel que fa a l’extensió de les Espòrades, pel que el nom s’aplica en ocasions a totes les illes del mar Egeu, amb l’excepció de l’arxipèlag de les Cíclades.

 14. Mireia Sánchez Cano

  Xaipete!!
  N’he localitzat uns quants:

  ·Adonis i el riu Adonis: En la mitologia grega Adonis es va estendre a tots els països del Mediterrània amb diverses modificacions,, constituint una de les figures de culte més complexes de l’època clàssica.

  · rei Egeu i Mar Egeu ès un braç de mar de la Mediterrània, situat entre la península grega i Anatòlia. Segons la mitologia grega, Egeu fou un rei d’Atenes, fill de Pandíon i de Pília.

  N’he localitzat aquests dos per què han sigut els que més m’han cridat l’atenció, però això no treu que n’hi hagin d’altres i també molt bonics.

 15. Valentina Restrepo

  Xaipe!
  Em sembla molt interessant això de descobrir llocs que portin el nom de déus, deesses, herois i monstres de la mitologia grecoromana i és una activitat molt interessant de fer, i així es veu com han influit aquests essers mitològics al nostre món. Molt bon apunt!

 16. Pingback: Fem un Kahoot de geografia grega! | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *