El vaixell d’Odisseu, premi Blocs Catalunya d’educació 2010

L’enhorabona, tripulants del Vaixell d’Odisseu! Ahir vaig passar amb alguns de vosaltres, en l’acabat d’estrenar TecnoCampus de Mataró en el lliurament de la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya, els nervis previs i després vaig poder compartir l’alegria i el goig de la feina recompensada. Em vaig emocionar amb les paraules que en Jordi em va dedicar en el lliurament i porto en el cor el “meravellosament pesada” i el mateix comiat d’agraïment, tot i que de l’emoció vaig moure la càmara mentre enregistrava el nostre Ciceró català en el moment de recollir el guardó, aquí teniu el meu petit regalet acompanyat d’una gran ENHORABONA i en el Facebook trobareu algunes de les fotografies que us vaig fer!

Com a Premi bloc Catalunya en la primera edició des d’aquí vull felicitar a  l’enorme  generositat de la Trina Millán, de l’associació stic.cat, de tots els blocaires participants, felicito tots els finalistes (la majoria d’una gran qualitat) i evidentment a tots els guanyadors i al jurat que ho ha fet possible:

Blocs de política: La primera esmena

Blocs personals: Som la llet

Blocs de literatura: L’illa dels llibres

Blocs de gastronomia: La cuina vermella

Format audiovisual: El racó dels meus somnis

Blocs d’esports: Blaugranes en cadires de rodes

Blocs d’educació: El vaixell d’Odisseu

Blocs de tecnologia: Espai Internet

Blocs de cultura: Lo Cantich

Blocs corporatius: Taradell bloc

Juntament amb els blocs premiats, STIC.CAT ha concedit el premi especial STIC a tres iniciatives vinculades a twitter i que al llarg d’aquest any han posat de manifest el relleu i la utilitat d’aquest canal. Són l’etiqueta #neucat, proposada per Miquel Pellicer durant la nevada del 8 de març, el projecte d’informació ciutadana sobre la xarxa de Rodalies, Rodalia.info, i el programa Vist i no vist, de Valentí Sanjuan.

Els blocs i en català estan ben vius i els de clàssiques estan al cap davant.

PER MOLTS ANYS! Plurimas gratias! Ευχαριστώ πολύ!

32 thoughts on “El vaixell d’Odisseu, premi Blocs Catalunya d’educació 2010

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Jordi, el nostre Ciceró, quina metàfora tan ben aconseguida! Realment té molt de mèrit expresar-se amb aquesta tranquil·litat, amb deixos d’ironia, quan els nervis apreten de valent. Felicitas per tercera vegada, a tu i als teus alumnes, companys de viatge incansables. Genial, també, la descripció de la Margalida com a “meravellosament pesada”.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Què vols dir, Teresa, que tu també em descrius així? Davant de tot Catalunya ara sóc una pesada. Bé reconec que sóc molt insistent quan estic convençuda del que dic i penso, i això acostuma a passar sovint. Ho sento, amics, i gràcies per aguantar-me tan carinyosament. Segurament els meus alumnes devem pensar el mateix, tot i que encara no m’ho han dit, potser ara en tindran oportunitat i ja em sembla bé; però és cert, crec que acaben treballant de valent perquè saben que insistiré sense defallir fins que ho facin. Gràcies, Jordi i Teresa, per fer-me sempre cas; procuraré no fer-me pesada, però segur que no me’n sortiré.

 3. Jordi Rincón

  Lida, per tots els déus! Aquest és el regal més maco que ens podies fer i particularment no tinc paraules per agrair-te tanta generositat. La teva “insistència” ha estat tan fructífera que des del Vaixell et reconeixem un deute in aeternum. Plurimas et maximas et…gratias tibi agimus. Ara mateix penjo el vídeo al bloc (amb el teu permís, és clar).

  Teresa, tens tota la raó del món, els tripulants, filadors, guardians dels tresors del món clàssic són els autèntics protagonistes. Gràcies. Una enorme abraçada a les dues.

  Valete!

 4. lina

  Ave Lida!
  Em va fer molta gracia veure com els teus amics et deien “meravellosament pesada” pel comentaris. Crec que a vegades i sense ànims de ofendre, arribes a ser-ho un mica, però tots sabem que la teva intenció és que nosaltres aprenguem i fem les coses lo millor possible.
  vale!

 5. lina

  Ave Lida!
  Em va fer molta gracia veure com els teus amics et deien “meravellosament pesada” pel comentaris. Crec que a vegades i sense ànims de ofendre, arribes a ser-ho un mica, però tots sabem que la teva intenció és que nosaltres aprenguem i fem les coses lo millor posible.

 6. Edgar Delgado

  Ave
  Felicitats a tots els companys de “El vaixell d’Odiseu”. A veure si continueu així! m’acabo de passar pel vostre blog i té molt bona pinta, s’assembla molt al nostre.
  Feliciter
  Vale

 7. anna

  Hola, moltes gràcies per dedicar-nos aquesta entrada, la veritat és un plaer estar en contacte amb gent amb qui compartim interessos! Sobretot amb gent jove, ja que , no sé per quin motiu és poc usual trobar adolescents que s’interessin pel món clàssic!
  Moltes gràcies un altre cop, sería genial fer una sortida junts i així conèixer als membres del vostre blog dels quals tant en Jordi parla!

  Fins aviat!

  Anna!

 8. Jordi Rincón

  El Vaixell d´Odisseu és fill de El Fil, Edgar. Avantatjat, això sí. I com passa amb els fills, aquests s´assemblen a la mare o al pare en detalls, gestos, actituds o maneres de pensar. És per això que l´ADN de la criatura conserva uns gens materns fàcilment identificables. Ha crescut alimentat per la paciència, l´esforç i els bons aliments en forma d´entrades dels germanets tripulants -dijous la criatura farà un anyet-, i la seva personalitat es va afermant i distingint com succeeix quan nosaltres passem de la infantesa a l´adolescència i a l´edat adulta. Tot i caminar ben drets encara necessitem de la mà dels pares, així que et farem cas i procurarem seguir el nostre camí per aquests mars virtuals amb la il·lusió intacta. Gràcies, Edgar. Et desitjem el millor.

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Anna, tens tota la raó: hauríem de buscar amb en Jordi un dia per fer una sortida i conèixer-nos; bé jo ja vaig tenir divendres l’enorme plaer de compartir la màgica vetllada amb alguns de vosaltres i certament s’ha de repetir.

  Tripulants del vaixell divendres El Fil, Aracne i jo mateixa ens vàrem sentir molt orgullosos del vostre guardó al millor bloc d’educació de Catalunya. El vostre premi ens honra a tots els de clàssiques i especialment a mi ja que El Vaixell d’Odisseu és com un fill i a més un bon fill. Per molts anys i a remar plegats. Espero aviat veure’ns en un bon port!

 10. Noèlia Almendros

  Gràcies al bloc “el fil de les clàssiques” per dedicar-nos una entrada al nostre bloc “el vaixell d’odisseu”, es un regal fantàstic, que valorem molt, ja que heu fet un gran esforç per fer-nos el video i dedicar-nos aquestes paraules.
  Gràcies altre cop i de tot cor.

 11. Anna Ruiz de la Fuente

  Moltes gràcies per dedicar-nos aquesta entrada, i per haver compartit amb nosaltres aquest triomf que tant esforç ens ha costat.
  Va ser una nit molt emocionant 🙂

  Anna Ruiz de la Fuente Núñez.

 12. Oriol

  Hola!!

  És un honor que el fil de les clàssiques ens hagi dedicat una entrada com a guanyadors dels premis blocs de catalunya de l’edició d’enguany. Tots els tripulans uns ho agraim molt i esperem que les coses també us vagin molt bé. Gràcies.

  Oriol T

 13. Clàudia

  La veritat es que tant el Jordi, com els alumnes de clàssiques i tots els nostres companys en general, estem molt orgullosos d’haver fet possible aquest petit somni i haver pogut assolir aquesta meta.
  Moltes Gràcies, ara ens toca seguir navegant =)

  Felicitats a vosaltres també pel fil de les clàssiques, l’he estat “fullejant” i trobo que esta molt aconseguit, m’ha agradat molt 🙂

 14. Oriol Garcia

  Hola! Primer dir que moltes felicitats al bloc guanyador anomenat ”El vaixell d’Odisseu”. Aquest any no hem pogut ser nosaltres(Millor dit, la Margalida), pero com ja diu en el video quan dona les felicitaciones i agraïments, la Margalida ja va guanyar fa dos anys encara que crec que aquell any no será l’últim, ja que el bloc cada cop es mes gran i mes interesant, es a dir, que tornará a guanyar cuan menys ens ho esperem!

  Per altre banda, estic orgullós de que un premi Bloc de tot Catalunya hagi guanyat el premi! Això vol dir que el contingut i el que s’apren en aquest blocs com El Vaixell d’Odisseu o aquest del Fil de les Classiques es molt gran i te una repercusió bona, on ens visita gent de fora de la comarca i això significa alguna cosa molt important per als que estem introduïts aquí.

 15. Margalida Capellà Soler Post author

  Uri, no tornaré a presentar El Fil de les Clàssiques a Premis Bloc Catalunya perquè altres blocs han de poder accedir a aquest guardó. Tens raó en afirmar que El Fil de les Clàssiques en aquests dos anys, després d’haver guanyat el premi el 2008, ha evolucionat moltíssim i ha adquirit molta més fama i prestigi. De fet, es tractava d’això d’anar sempre cap endavant.

 16. Jordi Sedeño

  Gràcies fil de les clàssiques per publicar una entrada del nostre bloc ” El Vaixell d’Odisseu”. Tots us agraïm el suport que ens heu donat i esperem que el vostre bloc segueixi creixent tant com el nostre, perquè el vostre bloc és fantàstic, seguiu així.

 17. Marc Palau

  Moltews gracies Margalida! El Jordi ens ha parlat molt bé de tú i diu que això sense tú no hagues sigut possible! N’estem molt agraïts i més amb aquesta publicació en el vostre blog! Moltes gracies un altre cop i a segui treballant!

 18. Margalida Capellà Soler Post author

  El mèrit és vostre, Marc; a més de tenir l’opotunitat un l’ha de saber aprofitar i amb esforç i entusiasme ho heu aconseguit.
  A seguir remant, Jordi!

 19. Júlia Vallespir

  Hola a tothom i gràcies al fil de les clàssiques per honorar-nos d’aquesta manera tan especial! Com va dir el Jordi en l’emotiu discurs, es nota la feina que està realitzant el món de les clàssiques per fer-se cada cop més present avui en dia. Gràcies per tot, va ser un plaer passar junts una nit tan emocionant!

  Vale!

 20. Esther Soria

  Hola!
  Moltes gràcies per dedicar-nos aquest homenatge! Estic d’acord amb l’Anna que un dia ens hauriem de juntar els tripulants dels dos blogs per conèixe’ns. La veritat és que va ser tot un honor guanyar aquest premi, i es va poder vaure que cada cop estem aconseguint que es valorin més les clàssiques. També us vui felicitar per el vostre blog ja que és un exemple a seguir per el nostre.

  Vale!

 21. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Esther!
  Què en diu en Jordi? Potser ara va massa atabalat per pensar en veure’ns; però tot arribarà!

 22. Yasmin

  Hola a tothom!
  Moltes gràcies al fil de les clàssiques per haver-nos dedicat aquesta magnífca entrada, es tot un honor! Desitjo que el vostre bloc segueixi creixent i que us sentiu tan orgullosos com nosaltres, ja que pel que he vist pinta molt bé la cosa.

  Ara toca seguir navegant!! 🙂

  Valete!

 23. Jordi Rincón

  En Jordi opina que durant aquest trimestre ens agradaria molt venir-vos a fer una visita a l´IES Cristòfol Ferrer. Com que vosaltres treballeu gairebé sempre en aula d´informàtica, Margalida, ens aniria molt bé observar les avantatges de la metodologia. Més endavant us retornarem la visita a casa nostra, això està garantit. Què et sembla?

 24. Margalida Capellà Soler Post author

  A mi em sembla perfecte, Jordi. Ho preguntaré, tanmateix, al nostre director, però si em va donar permís per visitar-nos un centenar d’alumnes de llatí francesos del professor Robert Delord de Grenoble a qui encara no coneixia personalment, no crec que l’equip directiu s’hi oposi; però ho haig de demanar. A més ara que sou Premi Bloc Catalunya i, a més feu un anyet a la xarxa ben productiu a la xarxa, serà tot un honor que ens visiteu. Quan tingui el permís busquem data. Serà la meva oportunitat per animar-vos a fer Google maps! Que en sóc de pesada amb el mapets i encara no t’he arribat a engrescar. La Teresa ja en fa!
  Per molts anys, Jordi! Esperem que aquest desig es pugui fer també realitat ben aviat!

 25. Eulàlia Costa

  oh! quina il.lusió que em fa veure això! cada dia som més els tripulants del vaixell, i axiò ens fa molt grans, èns ho mereixem! moltes gràcies per aquesta publicació! esperem que en poguem fer de moltes mès igual o millors!
  gràcies una altre vegada!

 26. Margalida Capellà Soler Post author

  I tant, Eulàlia, que en farem més; hi ha molt de periple per endavant i uns ports meravellosos. Endavant, mariners!

 27. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Premis Blocs Catalunya 2012: Aracne fila i fila ha guanyat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *