Ens trobem al Parc del Laberint!

Fa molts anys, un bon dia vaig descobrir el Parc del Laberint d’Horta i des d’aleshores ha esdevingut per a mi un lloc emblemàtic de la ciutat de Barcelona que m’agrada de visitar i de donar-lo a conèixer, de portar-hi els meus alumnes, els meus convidats i amics.

[kml_flashembed movie="http://www.xtec.cat/~mcapella/Player/comic_vanessa.swf" width="450" height="250" wmode="transparent" /]

A casa, conservava aquest còmic que una alumna de les primeres promocions de tercer d’ESO, la Vanessa de Vilassar de Dalt em va regalar en agraïment a la visita al Parc. En vaig fer després la gimcana, vaig tenir la sort que me la publiquessin a la revista Auriga, després corria per la xarxa i ara té un lloc a El Fil de les Clàssiques.

A finals de mes, el Parc del Laberint d’Horta és el lloc físic que hem triat per trobar-nos amb els alumnes de clàssiques de primer de batxillerat de la Teresa Devesa, de l’IES Albéniz de Badalona. Fa temps que col·laborem plegats a Aracne fila i fila, i allí i aquí ens trobem virtualment, ara ha arribat el moment de trobar-nos físicament i el lloc, no podia ser altre que el Parc del Laberint. És tardor i el parc s’haurà vestit amb els colors propis de l’estació. He visitat al parc en cada estació de l’any, amb sol i amb pluja, amb fred i amb calor, a mig matí, a ple migdia i a l’horabaixa. No sé quin és el moment que més m’agrada, tots són diferents però en cada un he descobert una tonalitat, una flaire… que m’ha encisat. Espero que la nostra trobada ens captivi a tots plegats i que us animi a tornar-hi i a descobrir-lo a la parella, a l’amic o al veí i ens motivi per continuar treballant plegats a la xarxa.

29 thoughts on “Ens trobem al Parc del Laberint!

 1. Alissa Komarova

  Hola,
  Em sembla un comic molt “guai”, pero no s’enten molt be la lletra.
  El dimecres que ve nosaltres tambe anirem al Labirint, tinc moltes ganas de veure-ho.

 2. Oriol García

  M’agrada molt aquest còmic! jajaja es molt original. Mostra molt bé la referència del parc del laberint, i dibuixa molt bé! jaja. Llastima que sigui de fa molts anys, haveras si aquest any algú s’anima i fa un treball o algo semblant a aixó, val la pena!

 3. Teresa Devesa i Monclús

  Espero, Margalida, que el temps ens respecti i poguem gaudir dels colors de la tardor. Crec que especialment el jardí romàntic, més obac i salvatge, es trobarà en un moment ideal per inspirar tota mena de relats al nostre alumnat. Els mites del jardí neoclàssic ens en proporcionaran mil exemples. Creus que en sortiran textos per al nostre llibre digital?

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  I tant que sí, Teresa! No pateixis que els nostres alumnes sabran treure el bo i el millor. Aquests dies participo a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona al XVI Simposi d’Estudis Clàssics, Artes ad humanitatem, estaré una mica desconnectada de la xarxa i de les classes, però la setmana vinent hi tornarem i aviat ens veurem al Laberint!
  Per cert, de qui són els mots del lema del Congrés? Amb quina intenció?…

 5. Ana Rosa

  Ave!
  Tinc moltes ganes d’anar al Laberint d’Horta, em fa il·lusió, per fi, poder coneixer als alumnes de l’altre institut.
  Espero que ho passem molt bé.

 6. devÖó

  Jo hauré de fer un reportatge sobre el laberint com a treball personal, intentaré demanarli al meu veí que em deixi la seva càmara de fotos que es de les bones perque així les fotografies del laberint tinguin més calitat, sino me la pogués deixar hauré de utilitzar la d’algun company o la de l’escola

  Vale!

 7. Sara i Patri

  Ave!
  Molt maco el còmic! jaja
  Tenim moltes ganes d’anar al Parc del Laberint, esperem que faci bon dia!
  Desitgem aprendre molt sobre la mitología grega i recordar algunes metamorfòsis. 🙂

  Vale!

 8. Thaïs i Jessica.

  Avee!!
  Ja era hora que ens trobessim, portavem un any esperant-lo:)
  Ens fa molta il·lusió anar d’excursió amb els de llatí, d’aqui i dels de fora. Espero que no ens agafi un dia com avui, ja que no podriem gaudir del Parc.
  És un comic molt original, felicitats 🙂
  Valee!!

 9. Annia i Paula

  Ave!
  Nosaltres dues hem estat al parc varies vegades i em de dir que és molt maco. Paula: Jo em vaig perdre!

  Una curiositat: Al parc es va rodar una escena de la pel·lícula «El perfum» del director alemany Tom Tykwer.

  Recordant l’Annia i jo, l’escena on surten les dues bessones jugant de nit al parc i el protagonista les mata.

  Esperem que als alumnes de l’altre institut no es creguin que son el protagonista i ens vulguin fer alguna cosa a nosatres jajajaja

 10. sasha kokina

  Fa molt poc vaig anar amb la meva família. Es molt maco el parc. I les dibuixos se semblant molt.
  M’agradaria torna anar-hi avera si la Lida ens porta hehehe…

 11. Irena

  Ave Lidaa!:)
  Mai he estat al laberint, ni tan sols savia que existía, però sempre m’ha semblat curiòs perqué et confundeix per tal de que no puguis surtir d’allà, llavors es escencial que pensis i raonis per intentar-ho. La veritat es que pel que diuen del parc, crec que serà un lloc ideal i especial per pasar un dia tots plegats amb els alumnes de la Terresa i així poder conèixer en persona a aquells alumnes que han estat participants en el nostre bloc durant molt de temps, intercambiant coneixements i el més important pasar-ho molt bé.

  El còmic és molt divertit, bon artista!:D
  Os asseguro que farà sol!ajja
  valee!

 12. Teresa Devesa i Monclús

  Annia i Paula, no ens volgueu espantar! Realment interessant, aquesta apreciació sobré l’ús del Parc com a escenari cinematogràfic. Estaria bé que algú trobés el fragment de la pel·licula a què feu referència per penjar-la. Potser vosaltres mateixes?

 13. lina

  Ave Lida!! El còmic està molt bé aquesta noia és tota una artista 😀 tinc moltes ganes de anar al laberint i fer tot el que tènim plantejat.Segur que serà una passada tot 😀
  esperem que hi hagi bon temps 😉

 14. Coty

  Ave!
  Doncs he de dir que estic en la mateixa situació que la Ire, mai he visitat el Parc del Laberint i la veritat és que no sé perquè. Ho dic per que sempre m’han agradat els laberints, des de petita amb el meu tiet (que és arquitecte) i les meves germanes jugàvem a dibuixar laberints en la sorra dels parcs i a veure qui sortia abans. El meu tiet em va descobrir aquesta atracció pels laberints i me la va encomanar.
  Però la màgia dels laberints no ha estat només una font d’inspiració per els mites (el minotaure de Creta), al cine trobem moltes pel·lícules que incloeixen laberints (des de “El resplandor”, passant per “Labyrinth”, fins a “El laberinto del Fauno”).
  M’encanten els laberints i m’alegra saber que coneixerem nous amics a un lloc tan maco com ho deu ser aquest en especial!
  El còmic està molt ben fet i tot el que està dibuixat no ha fet més que donar-me més ganes, si és que pot ser, per anar-hi.

  Espero que hagi anat bé Lida, ens veiem dilluns.
  Vale!

 15. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies, Lina, per aquesta ampliació dels referents cinematogràfics del laberint. Penso que entre les teves observacions i les de l’Ànnia i l’Andrea, s’obre un camp de recerca molt interessant: El Laberint en el cine. Què et sembla Margalida?
  Molt bo el còmic de la Vanessa. A veure si aquest any també en surten produccions de tota mena, d’aquesta visita.
  Dimecres, mentre plovia a bots i barrals, els de Badalona comentàvem nerviosos aquest article. Si dimecres que ve fa un dia així… I és que a tots ens fa molta il·lusió.
  Ara per ara les previsions són bones. Mireu de no fer enfadar Zeus i estinc convençuda que desarà els seus llamps per a un altre dia.

  Ens veiem aviat!

 16. Teresa Devesa i Monclús

  Veig que m’he equivocat. Em referia al comentari de la Coty (o Constanza, ara ja ho sé).

 17. dani costa

  Hola!
  Jo e estat en el laberint,i es un lloc que te moltes posibilitats,pots pasar un dia amb els amics simplement pasejant i descobrint aquest espai,com en aquest cas sera un punt de trobada amb els altres companys de classe i he vist que hi ha gent que a aprofitat aquesta sortida per traballa projectes be de classe o be personals,jo e decidit preparar una petita partida de rol que s’adaptara a les explicacions que els companys de Badalona faran sobre els mites de minos,el minotaure,etc.
  No patiu,doncs sera simplement una manera de conduir la sortida amb un fil narratiu que nosaltres mateixos donarem ,amb el suport de les dues professores,aixi espero que aquesta joc ens ajudi a trencar el gel i tambe per entretenirnos i fernos apendre.

 18. Margalida Capellà Soler Post author

  Esperem, Teresa, que el temps ens acompanyi i puguem gaudir d’una trobada inoblidable.Ja en tinc moltes ganes, tot i que encara no m’he recuperat del congrés!
  Dani, demà ja m’explicaràs què penses fer? i la resta també? Us recordo que la Lina va obrir una línia de diàleg al Fòrum general del Moodle de llatí de primer.Fins demà! Que passeu un bon diumenge!

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  Pel que fa a aprofundir en la recerca dels laberints i el cinema em sembla fantàstic! Comenceu ja!

 20. lauraa

  No soc alumna d’aquest centre pero busco informació sobre el laberint d’horta ja que faig un treball de recerca.
  si coneixeu aquest tema em podrieu ayudar?tinc algunes preguntes..
  contesteume a:

  laura_fs_92@hotmail.com

  gràcies

 21. Margalida Capellà Soler Post author

  Laura, ens hauries de dir almenys quin tema tractes: mitològic, etimològic, botànic, paisagístic…
  Hi anem dimecres, potser et poden donar permís al teu centre i veure com es troben dos instituts al Parc i parlar amb tots nosaltres. Si vas a Aracne hi cliques damunt l’etiqueta Parc del Laberint aniràs trobant tot el que els alumnes hi van penjant i penjaran. Tens la Gimcana, la web de J.I. Rojas i la webquest de Teresa Devesa.
  Si el teu tutor o tutora et dóna permís, em pot trucar també per confirmar-ho a l’IES Cristòfol Ferrer i quedem entesos.

 22. Eric Sánchez

  Salve!

  El comic está bé, el primer dibuix porta las arrecades que portes ara (o semblanç), m’ha fet gracia.
  Espero que la sortida sigui divertida i interessant, te bona pinta així que espero que el temps no espatllí tot el que volem fer.

 23. Marta Gijón

  Aue! Lida.
  Que maco el comic, es molt original.
  Quina ganes de vuere als alumnes de Badalona, en fa molta il·lusio.
  Vale

 24. nuria

  Salve Lida!
  Esta molt bé aquest cómic! El millor de tot és, que una de les vinyetas m’ha recordat que he de possar a carregar la bateria de la càmera xD.

  Laura si t’interessa el laberint, vine amb nosaltres dimecres!^^(si et deixen) Jo faré un super reportatge amb la meva càmera(H), explicarem molts mites, ens veuras passar vergonya parlant en llatí… Ja vuràs que t’ho pasaràs molt bé!

  Valee! 😀

 25. Margalida Capellà Soler Post author

  Reporters i reporteres, veniu ben preparats que us han de sortir bons reportatges.
  Em fa feliç saber que tots i totes tenim moltes ganes d’anar al Parc del Laberint. Ja falta poc! Esperem que el temps millori!

 26. Carla A.

  Hola nois! Em va encantar la sortida ^_^ (bé, no he trobat un adjectiu que demostri el grau d’alegria que m’ha donat… és tan gran que hauré d’inventar la paraula…)

  Espero que ens tornem a trobar… si fa falta em lligo al tren i vinc amb vosaltres! (encara que potser m’embruto una mica… és igual! em portaré roba de recanvi…)

 27. Laura G

  Ave!
  Doncs si no haguès sigut per la vergonya, la sortida hauria sigut diferent, però també hi ha aspectes positius. El parc és preciós, llàstima que per culpa d’alguns/nes els altres no el poguem gaudir amb tot el seu esplendor, però igualment és preciós! També ens vam divertir molt amb la nostra “representacio teatral” jajaja i ens vam fartar de fer fotografies!

 28. Pingback: Relats al Laberint | El Fil de les Clàssiques

 29. Pingback: Coneixeu el mite de Teseu i el Minotaure? | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *