Coneixeu el mite de Teseu i el Minotaure?

En aquest documental de History Channel, La leyenda del Minotauro, s’hi explica com i d’on neix el Minotaure, tot combinant imatges de l’antiga Grècia amb testimonis d’experts sobre el tema:

Coneixeu la història de Teseu i el Minotaure? A quin cicle mític pertany?

Si anem al Laberint d’Horta de Barcelona, hi trobareu el Minotaure, Teseu i Ariadna? Què han fet els alumnes de grec per explicar el mite de Teseu i el Minotaure al Laberint?

En voleu fer una recreació o bé una traducció (Capitulum XXV LLPSI)? O voleu veure dramatitzat el mite? Anem al Laberint! Tria una peça de ceràmica grega i il·lustra-la amb una frase en llatí.

Made with Padlet

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Abandonament, Cicles mítics, General, Herois i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Coneixeu el mite de Teseu i el Minotaure?

 1. Mireia Sánchez diu:

  Xaipete!

  M’han semblat molt interessants aquests videos sobre el mite de Teseu i el Minotaure. Jo l’any passat vaig fer un treball referent a aquest mite i per tant ja em sonaven moltes coses de les que han dit als videos. Em sembla un apunt molt interessant ja que a mi aquest mite és un dels que més m’agrada i del que més coneixo. M’agradaria veure aquest mite dramatitzat, seria interessant!

 2. Laia Costa diu:

  XAIPETE!
  Ja coneixia el mite de Teseu i el Minotaure i de fet, és un dels meus preferits!
  El que més m’agrada d’aquest mite és el fet que Ariadna lligues un fil a Teseu perquè pogués sortir, em sembla una idea brillant! Finalment, Teseu va aconseguir matar al monstre i d’aquesta manera es van acabar les sacrificacions de la gent del poble!
  No he tingut la sort d’anar al laberint d’Horta, però realment m’agradaria visitar-ho!
  M’han agradat molt els vídeos i m’ha fet especialment gràcia l’increïble do de representació de la Chorouk, bona feina!!

 3. Abril Gabutti diu:

  Xaipe!
  Sempre he trobat aquest mite com un dels meus preferits. L’any passat vaig tenir l’oportunitat d’anar al laberint d’horta i de poder recorre’l tot, després de presentar un treball de Teseu i el Minotaure i, també després de veure un documental molt ben representat d’aquest mite.
  Molt bon treball, i felicitats Chorouk per la teva meravellosa representació!

 4. Erola Such Tormo diu:

  XAIPETE!

  Si que coneixia el mite de Tesseu i el Minotaure, i la veritat és que sempre m’ha agradat, quan era petita em feia por el minotaure però el seguia escoltant perquè m’agradava el final. Si que he tingut l’oportunitat d’anar al laberint, hi vaig anar amb el meu cosí i ens ho vam passar d’allò més bé, tot i que em vaig perdre uns quants cops i em va provocar mal de cap quan no trobava la manera de sortir, però definitivament m’agradaria tornar-hi.

 5. Maryama diu:

  El mite de Teseu i el Minotaure no el coneixia, sabia el que era el minotaure però mai no havia escoltat la història, el de Teseu i Ariadna si que el desconeixia totalment.

 6. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Salvete!
  El cicle al que pertany és al cicle atenenc.
  El Minotaure era un ésser monstruós meitat home i meitat toro amb hàbits caníbals. Aquest era fill de Minos, rei de Creta qui va manar construir a Dèdal un laberint per tancar al minotaure i ocultar-ho. Minos, que tenia subjectes diverses ciutats de la Grècia continental, entre elles Atenes, obligava al pagament d’un tribut (anual?) De deu donzelles i deu joves de les millors famílies d’aquesta ciutat per a aliment del minotaure. Com els atenesos estaven farts d’aquesta tirania Teseu, príncep de la ciutat, es va presentar voluntari amb intenció de matar el Minotaure. Quan va arribar al palau de Minos, una de les seves filles, Ariadna, es va enamorar perdudament d’ell i, després promesa de portar-la, el va ajudar per aconseguir el seu objectiu donant-li un cabdell de llana que li servís de guia per sortir del laberint un cop executat el monstre.
  Teseu va donar mort al minotaure, evitant que devores als nois tributaris. Després va tornar a la seva nau acompanyat dels nois i de Ariadna. En una escala del viatge, Teseu va abandonar a Ariadna a l’illa de Naxos i es va dirigir cap a Atenes, oblidant mudar les veles negres de la nau per altres blanques que indicaren l’èxit de la missió i la supervivència dels nois, motiu pel qual el seu pare Egeu es va llançar al mar, perdent en ell la vida i donant-li el seu nom a aquesta àrea de la Mediterrània.

 7. Sandra Mendoza Barco diu:

  Salve!!
  Ja coneixia el mite de Teseu i el Minotaure ja que la meva antiga professora de literatura era una amant dels mites clàssics. Sempre m’ha agradat molt aquest mite, juntament amb el d’Edip. Definitivament, tinc una excursió pendent al Laberint d’Horta!!

 8. No us perdeu el poema “Creta” de Monserrat Bastons a Aracne fila i fila.

 9. ivan gallego diu:

  La ciutat d’Atenes havia de lliurar cada any un tribut a Minos, rei de Creta. Havien de lliurar cada any 14 joves de les famílies més nobles de la ciutat, set noies i set nois, que serien lliurats a Minotaure que es trobava en el laberint de la ciutat.Teseo, a tenir coneixement d’això, va decidir oferir-se com tribut anual a tot i que el seu pare li insistia en no fer-ho per aconseguir acabar amb la bèstia. A la fin va aconseguir convèncer-lo, afirmant-li que si tenia èxit i aconseguia tornar, posaria espelmes blanques en el seu vaixell, i si hi havia fracassat, les espelmes serien negras.Al arribar a Creta, el propi rei Minos els va examinar per confirmar que servien com sacrificis humans. Teseu, a l’trobar-se en la cort, va conèixer a la filla d’aquest, Ariadna, de qui es va enamorar perdudament.

  Ella va saber l’objectiu que tenia Teseu i, havent-se enamorat també d’ell, va decidir ajudar-lo, ja que tot i que aconseguís matar el Minotaure, sortir de l’laberint era tasca impossible. Per això, li va lliurar un cabdell de fil d’or.

  Quan va entrar al laberint, Teseu va ser desenrotllant el cabdell per després trobar la sortida. A l’trobar a l’Minotaure, el primer que va fer va ser donar voltes per intentar esgotar a la bèstia.
  Una vegada que el Minotaure estava esgotat, es va enfrontar a ell fins que va expirar. Després va ser seguint el fil que li havia donat la seva estimada per trobar la sortida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *