Jornada de portes obertes a Pol·lèntia

Avui en plena alarma roja (amb un sol de justícia i a més de quaranta graus) he visitat la zona arqueològica  de Pol·lèntia (al nord de Mallorca), tot acceptant la invitació de la Jornada de portes obertes que em va fer arribar la revista Auriga amb motiu de la Campanya 2009 que ha demostrat que Pol·lèntia és una ciutat romana molt ben traçada urbanísticament i un punt estratègic cabdal a la Mediterrània per controlar la pirateria. Ha estat un plaer visitar el  jaciment amb les explicacions dels arqueòlegs Margalida Orfila i Miguel Àngel Cau, de les universitats de Granada i Barcelona respectivament, que  treballen en aquesta campanya d’estiu juntament amb alumnes d’història de diferents indrets. Per acabar el refresc mallorquí ens ha tret la soleiada.

Quan pugui ja compartiré les belles  imatges que he enregistrat, segur que us agradaran. Ara per ara en deixo constància en aquest diari d’estiu amb aquestes fotografies de les principals novetats d’aquesta campanya  i l’any vinent, si puc, hi tornaré per conèixer de primera mà les novetats arqueològiques del jaciment:

. Margalida Orfila de la Universitat de Granada dins la trinxera que es va fer als  anys 30 per fer un tren explicant els dos sòls romans i la ceràmica talaiòtica:

Foto Margalida Capellà

Foto Margalida Capellà

. S’han excavat més de 350 tombes i carrers a la zona del fòrum:

Foto Margalida Capellà

Foto Margalida Capellà

 

Foto Margalida Capellà

Foto Margalida Capellà

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lR_1ET9j8ds[/youtube]

10 thoughts on “Jornada de portes obertes a Pol·lèntia

 1. TERESA

  Margalida, veig que tu també vas recorrent el territori a la recerca de novetats arqueològiques. Espero lesimatges en candeletes!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Segur que t’agradaran ben molt, Teresa! És una manera de compartir la nostra passió pel món antic i pel patrimoni. L’Arnau ahir hagués disfrutat de valent a Pol·lèntia. Va ser, malgrat la forta calor, molt emocionant tot, però especialment veure els arqueòlegs excavant restes humanes i poder apropar-te de ben aprop a un jaciment obert.

 3. Teresa Devesa i Monclús

  La meva més sentida enhorabona a tots els clàssics de Ses Illes!!! Ara no tindré excusa per no anar-ho a veure.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  I espera’t a veure el vídeo. T’acabaràs, Teresa, de convèncer!

 5. Miquel Àngel Sastre

  Hola, sóc un arqueòleg que ja fa uns anys que faig feina a Pollentia, i acab de de trobar el vídeo.
  Enhorabona per el vídeo sobre la jornada de portes obertes a Pollentia. La veritat és que la calor durant el mes de juliol va ser insuportable a tot Mallorca, però el simple fet d’anar descobrint i investigant sobre els avantpassats romans a una ciutat romana, ja ho paga.
  Enhorabona un altre cop i gràcies per tot
  Salutacions

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Miquel Àngel! Realment feia una calor insuportable i és admirable de quina manera treballeu.

 7. Pingback: Pol·lèntia, el vídeo promès | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *