Dia d’Internet 09: fem balanç

Diumenge 17 de maig és el Dia d’Internet, el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació. Des del curs passat Internet és ben present a les classes de clàssiques de l’IES Cristòfol Ferrer. Avui us demano que visioneu aquest vídeo:

Què n’opineu? i d’Internet? i de les nostres classes digitals amb web 2.0? de l’aprenentatge en xarxa? i del plan Zapatero…?

38 thoughts on “Dia d’Internet 09: fem balanç

 1. Mercè Otero Vidal

  Margalida,
  “Touchée”… no sé què dir… Vaig veure el primer programa de televisió als deu anys i als vint encara podia dir que coneixia la bibliografia completa d’algun tema concret… Ara… potser he arribat on havia d’arribar: sempre he dit que esperava veure “mutants” a classe… benvingudes i benvinguts!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Mercè! Si volem educar ciutadans per al futur, crec que només així els podrem preparar bé per viure en la societat del coneixement i de la immediatesa informativa. L’escola no pot viure d’esquena a la nova realitat tecnològica.

 3. yousra

  jo crec que internet es un von invent , opino d’aquest video quedepen de com ho mires esta be o no , pero en jenral es super util per a nosalttres i les classes que fem estan molt be a mi m’agraden i aprendree en la xarxa es molt util per atots.

 4. Maria Salat

  La nostra societat ha fet un gran canvi amb l’internet, i això ha fet molt més fàcil qualsevol d’aquestes coses: comunicar-se, trobar informació, trobar gent com tu, aprendre…
  Però perdem de vista que necessitem relacionar-nos socialment cara a cara, i que a una gravació feta pel professor no li pots preguntar res, i ell no et pot aclarir res sobre cap tema específic en què tu estiguis interessat. Què fariem sense els professors? Penso que estaria bé que conservéssim els llibres de text, ja que són molt còmodes de llegir, i no ens cal un ordinador.
  Crec que està molt bé que sapiguem sobre informàtica, però penso que hem de conservar les altres maneres d’ensenyar.

 5. Bet

  És veritat que avui en dia internet és una eina ràpida i fàcil d’aconseguir informació. A través de la xarxa podem conéixer o contactar amb getn de tot el món i compartir experiéncies i opinions.
  Pel que fa al plan Zapatero, crec que es podría aprofitar d’aguna manera tota aquesta tecnología que tenim a l’abast per a l’educació. Però s’haurien de tenir en compte com ens pot afectar a alumnes i professors, i el govern hauria de deixar de pensar tant en les companyies multinacionals a qui només interessen els diners que suposaria tot aixó.

 6. Josep Bricullé

  Felicitats pel blog. En sóc un seguidor de fa ja un temps. Crec que és molt interessant el tema que planteges. Més encara essent professora de clàssiques, com jo mateix, i suposo com molts dels subscriptors del blog.
  Hi ha un element de tot aquest món que convindria no perdre de vista. L’enorme dispersió que, en el camp del coneixement, comporta l’arribar a treballar amb aquestes eines en totes les matèries!!! De debó, pot un estudiant de 4t d’ESO, per exemple, fer totes aquestes tasques, ni que sigui en menor intensitat, en les 9 o 10 matèries que ha de cursar? Perquè, esclar, cap d’elles voldrà quedar enrera i seguir amb els mètodes “tradicionals”.
  No sé, tinc molts dubtes.

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Benvolgut Josep, moltes gràcies per llegir-me i especialment per deixar-ne constància hic et nunc. Tens tota la raó i jo també comparteixo els teus dubtes. Tanmateix, dubto per la feinada i dedicació que comporta treballar a classe en web 2.0 (i ho dic per experiència pròpia) que es generalitzi en totes les matèries i en tots els professors (una altra cosa és el sucedani que ens volen implantar des del govern i la indústria editorial, informàtica … ) De totes maneres, si fos així, caldria ajustar la feina i adaptar-la a la nova realitat. El que cal canviar és la manera tradicional d’ensenyar si volem que els nostres alumnes estiguin preparats per a la realitat que els ha tocat viure; però els primers hem de ser nosaltres i cal estar preparats per aquesta realitat tan canviant que vivim i saber, com sempre els de clàssiques hem sabut, adaptar-nos a l’actualitat. Tenim sort perquè tenim a les mans unes matèries transversals. Una ullada pel bloc i es fa palès que som actuals i interdisciplinars: astronomia, matemàtiques, música, literatura, cinema, cirurgia plàstica… El grec i el llatí no poden desaparèixer del currículum: som imprescindibles. Ens caldrà adaptar-nos i readaptar-nos al que calgui.

 8. Anna Salas Tarré

  Si alguna cosa fa diferent les clàssiques del Cristòfol Ferrer trobo que són les classes digitals, el moodle, la modernitat del nostre aprenentatge, aprenentatge que anem creant gràcies a uns ítems o un guió que ens dona la Margalida.
  Trobo que actualment ens està facilitant molt la feina l’internet i les classes i la manera d’aprendre es fa més positiva amb les noves tecnologies.
  Desde aquí vull animar a tots els estudiants que es comencin a modernitzar i tinguin per segur que això del bloc i el moodle és una gran eina de treball!

 9. Raquel

  Jo penso com bé diu en Josep que no tots els alumnes per exemple de 4rtEso podrien fer ús de l’internet i de l’ordinador per totes les matèries.
  Si ja avegades ens costa fer-lo amb una o dugues, perquè hi dediquem bastant de temps, fer-ho en 9 o 10 seria més difícil. Encara que jo personalment crec que encara que al principi costaria una mica que es posessin al día amb tot això, al final acabarien sents unes màquines en totes les matèries, apart que controlarien el seu temps en totes les matèries i ja no se’ls hi faria tant difícil.
  D’internet penso que és un estri molt útil en el segle XXI, i que ens és de molta ajuda als que el podem tenir a casa ja que avui en dia és el que més utilitzem per el cole.
  Com està comprovat aqui al cole, almenys en el nostre curs de primer de batxillerat, se’ns fa molt més fàcil treballar a les classes digitals que per exemple amb el llibre, i també ens sembla molt més entretingut.
  Jo estic dacord amb que dintre d’un temps tinguin tots les classes digitals!.

 10. Marc

  Estic dacord amb l’evolució de l’aprenentatge, considero que l’aprenentatge en xarxa és una gran eïna, internet és una finestra sense limits i plena de coneixements.
  Tota estratègia compenetrada amb les noves tecnologies sol ser de gran ajut.
  Tot i així considero que no ens tenim que deixar portar per la lluentór d’aquest sistema en xarxa, ja que l’essència del nostre aprenentatge és troba el nostre cap, i el tenim que estimular de totes les formes possibles i posant tots els nostres sentits, sobre tot l’imaginació!
  En definitiva, em sembla perfecta que el progrès d’educació s’adapti a les noves tecnologies, espero que tot continui evolucionant i arribem a un punt veritablement positiu i amb grans resultats.

  La meva opinió sobre el plan de zapatero? Francament estèm en un món governat per ceporros, està molt bé que tots puguèm gaudir de portàtils, però posaria la mà al foc que aquesta no és la solució, per desgràcia per alguns i sort per altres, les uniques persones amb capaçitat per governar mitjanament bé, estan massa ocupades conduint taxis i servint cafés.

 11. carla

  Margalida!

  Inetrnet es uan eina ràpida per a cercar informació com per conèixer e inetrcanviar coneixements d’una manera fàcil.
  Crec que al video esta explicat amb una claredat innata. Sincerament estic d’acord amb aplicar la tecnología dins es aules, ja que cada cop et demanen mes experiència a fora. crec que seria fàcil incorporar-se ja que la majoria de gent fora les aules, estan conectats a la xarxa, es a dir no seria tan difícil aplicar-ho ja que els joves tenen oneixements per fer-ho. Es una cosa que agrada,ja que la gent ho troba més interactiu i no tant “tostón”,aquesta seria la paraula. Encara que, hauriem de mirar bé com ens pot afectar a nosaltres, els alumnes, i com els pot afectar als nostres educadors, ja que la preparació d’ella canviaría radicalment i per a nosaltres també. Cosa que crec que costaria canviar mes l’educació per els nostres educadors que per a nosaltres.

 12. El-Mekki Hali Al-kassir

  Aue Margalida!!!

  Es clar que si, la utilització de la xarxa en concret el blog com a eina d`aprenentage, es execellent a més a més nosaltres ho em demostrat. Cada Dia un munt de alumnes es conecten al Fil De Les Classiques, per fer activitats, aclarir dubtes, asolir coneixement, comentar articles d`actualitat, tot aixo i molt més es el que podem a coseguir a la xarxa en concret en el nostre blog.
  Aquest metode de aprenentatge, fa que els alumnes acabin de assolir els coneixements practicats a l`aula i l`alumne te la posibilitat de estar conectat amb l`aula desde casa i amb la constant supervisió de la professora en aquest cas la Margalida Capella, que a partir de la seva dedicacio per els alumnes i per l`aprenentatge, vol que els alumnes al finalitzar la seva etapa com estudiant tingui un bon grau de coneixements assolits, la Margalida aixo ho fa constantment i cada dia, i fa tot lo posible per qualsevol alumne, i amb ella teniu un clar exemple de adaptació de l`aprenentage amb xarxa.

  Valee!!!

 13. Camila

  Penso que aquest article pot estar perfectament relacionat amb aquest altre: http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2009/05/18/ho-diu-gardner-i-ja-ho-van-dir-els-grecs/
  ja que crec que internet és un dels mètodes més efectius per potenciar els diferents tipus d’intel·ligencia, per tant crec que som molt afortunats de poder fer assignatures que sense ell possiblement ens serien molt més pesades, a més a mé, en un futur no gaire llunyà el coneixement i la capacitat de reserca es demanarà gaire bé com el DNI.
  En aquestes coses Gali, es demostra que els teus actes sempre visionen un futur! I tots els alumnes agraïm el teu esforç!

 14. lina

  Ave Lida!! la meva opinió és què el bloc s’ha convertit en una eina més de classe i què és millor que fer classes a informàtica que amb el llibre,jo ho trobo molt divertit i així aprenem més perquè fa que el llatí sigui més fàcil.
  moltes felicitats per al premi, la veritat és que ens el mereixem.Qui ho diria.. el bloc que era tant sols per al Crsitòfol Ferrer, ha acabat sent model per altres blocs.
  :D:D

  ( per fí he pugut perjar-ho jaja)

 15. laiia

  ave!
  Jo crec que internet és una eina molt bona i molt útil tant per treballar com fem nosaltres en les classes de llatí o per passar l’estona. També està molt bé perquè pots trobar coses de tot tipus, molta informació i conèixer gent o parlar amb els teus amics. Per mi estaria molt bé que totes les classes fossin amb internet, ja que es pot demostrar que això va bé perque a nosaltres ens va molt bé fer exercicis pel moodle o comentar en els articles i que aprenem, però també crec que no tindriem que perdre de vista els llibres per si de cas internet no va, (com ens pasa casi sempre a l’institut) jaja, i tenir els llibres per poder fer coses.

  vale!!

 16. rabab

  ave lida !!
  estic d’acord amb la laia que internet ens a obert un nou món i que graciés al internet tenim un blog tant fantastic que no para de rebre premis.

 17. haja

  lidaaaaaaaa!
  Yo crec que l’internet es molt util per que gracies aixó tenim un blog extraurdinaric,i ademes unic.
  també crec que l’internet a sigut uns dels millor invents que hi han.Ademes ens ajuda treura molta informacio pero també te una part dolenta! per que pots troba qualsevol cosa i pot ser una miqueta parillos.
  i m’hagrtdaria fer totes les clases amb ordinador seria mes rapid,facil i eficas jajajajajajj.
  un petonas!!!

 18. karen

  ave lida!!!em semnla molt bé que a classes hi poguem ficarnos a la xarxa ja que hi podem trobar moltes coses i la veritates que hi he vist molt mnolts articles que heu pengats molt interesanta i coses que la veritat no ho savia i ademes considero que a nosaltres els alumnes ens agrada molr aixo de comentar per la xarxa i al te blog lida!!i va molt be l´internet

 19. Margalida Capellà Soler Post author

  Ara, m’agradaria que em contestéssiu les preguntes següents:
  . Com veiu INTERNET (oci i ús educatiu) en les vostres perspectives de futur? i en les vostres feines futures?
  . Com es viu a casa la integració d’INTERNET en la vostra vida present? Us controlen el temps, les pàgines…?
  . A l’institut en quines matèries aneu a informàtica? En quines utilitzeu les TIC i altres tecnologies?
  . Fora del centre, on, quan i què tracteu amb INTERNET?
  . Creieu que hi ha equitat de gènere en relació a l’ús de les TIC en general? i a l’institut?…
  . Què us agradaria que féssim a classe de llatí que no hàgim fet aquest curs en relació amb les noves tecnologies? etc.

 20. Carla

  Gali!
  – Crec que internet en el nostre futur sera la nostra màxima companya de feïna, ja que cada cop et demanen més competències d’internet tant com d’ordinador( exel, microsoft word..)No només saber navegar-hi sinó que moltes empreses, agrupacions cooperatives, demanen el saber montar pàgines web, portar-les fer servir el correu cada día no només per informació sino també per a documents tal cual.. crec que es una eina molt útil i que facilita molt més el treball de cadascú.

  Sincerament a casa meva abans si que em controlaven em ficaven horari i tal cual, peró ara am l’apariió del facebook, crec que els meus pares no em poden dir res, ja que estan una mica viiciadets. I com em diran ami que em controli si ells també si poden passar hore si hores enganxats!! Enacara que avui en dia.. crec que jo n’estic més desentoxicada que la meva mare!

  A l’institut anem a l’aula d’informàtica a música, grec i llatí. L’ús de les TIC evidenment es a les matèries de llatí i grec.

  Fora del centre tracto amb internet quan parlo per el msn, quan faig deures de moodle, i quan estic al facebbok, aixó acostuma a ser tarda -nit després de fer deures escrits i estudiar, a part de berenar …
  Jo crec que si que hi ha certa igualtat, però que sens fa més estrany escoltar k uan dona es tècnica informàtica que un home. Ja que els homes els sol agradar més la tecnología que a les dones, pero per aixó no crec que hi hagi desigualtat sino que es un tema també d’interessos personals.

  aviam agradar, agradar doncs tot els que fem a classe ja esta prou bé, però montar un blog personal i individual, independentment de la feina i responsabilitat que comprèn, molaria però que molt!!!!

  Aveee Margalida!

 21. Raquel

  Jo crec que l’internet és una bona eina per ara i pel futur, ja que ens és de molta utilitat, i suposo que per les nostres feines de futur serà molt més útil ja que sortiran coses noves i gràcies a l’internet podrem resoldre-les.
  A casa l’internet està ben vist, per coses educatives i per anar xatejant amb els amics, tot i que si em passo molta estona em diuen que ja prou i em fan apagar l’ordinador, perquè diuen que és un vici, però no em controlen les pàgines a les que entro, ja que només entro al facebook, al fotolog, al msn…
  Al cole a les classes que anem a informàtica és a Llatí i a Grec només, igual que també només fem servir activitats TIC aquestes.
  Fora del cole utilitzo l’internet a casa, durant bastantes hores al dia, fins hi tot diria que masses hores… com he dit abans el que més utilitzo és el msn, fotolof, facebook..
  Jo crec que tant els homes com les dones utilitzem l’internet bé, que no és que uns sàpiguen més que els altres, sinó que hi ha igualtat!
  Em penso que a classe de Llatí i de Grec hem fet un bon ús de l’internet i que no ens queda res més per fer, sobretot el moodle, que ens ha anat molt bé, i també crec que ho hem utilitzat tot al màxim.

 22. Carlos Rocamora

  – Internet es una eina util tant a l’hora de relacionarse com a l’hora de aprendre coses, si, crec que es una bona eina per al meu futur, bueno pel futur de tots tambe.

  – A casa tots fem sevir internet quan es necessita sigui pel que sigui, no es controla massa.

  – A l’institut fem servir l’internet a Llatì i Grec i de tant en quant a literatura castellana.

  – Fora del centre internet es fa servir a casa per descarregar musica i pelicules, per estudiar, fer recerca, per oci i per jugar en linea, normalment per la tarda i la nit depenent del dia.

  – Si l’internet es una eina que la fan servir tant homes com dones per igual, no crec que hi hagi cap discriminacio en aquest tema.

  – A llatí ja hem fet prou coses amb les tecnologies no crec que necessitem mes.

  Espero que aquestes respostes et serveixin , vagi be!

 23. Camila

  Crec que Internet és un dels millors invents fets en els últims segles. Com a oci ja sabem tots les avantatges que pot tenir, gràcies a internet podem estar en contacte amb gent de l’altre punta del mòn, mantenir jocs virtuals amb qualsevol persona i en qualsevol moment, enterar-nos de l’horari d’obres de teatre, de cinema…i moltíssimes altres avantatges.
  Com a avantatges en l’àmbit educatiu crec que ja les hem dit molts cops però està clar que hi han moltes, que internet afavoreix l’ensenyament personalitzat i el contacte amb els profesors que fins ara havia estat limitat. Si a totes les assignatures internet s’utilitzés, provablement hi hauria un descens notable del fracàs escolar, ja que el simple fet de treballar d’una manera diferent (que no sigui amb full i bolígraf) ja fa que l’alumne s’ho miri d’una altre manera.
  Aquests coneixements informàtics crec que en un futur en seran imprescindibles per a aconseguir una feina, ja que el món d’internet cada vegada va més de pressa i no ens podem permetre el quedar-nos enrederits.
  Personalment a casa meva la confiança es primordial i els meus pares saben perfectament en què em conecto i confien en que quan dic que estic fent coses de l’institut les estic fent, i quan dic que estic fent altre tipus de coses relacionades amb l’oci confien en que no estigui mirant cap pàgina amb contingut brossa.
  A l’institut anem a informàtica a Grec, llatí i literatura castellana, però només a grec i llatí fem servir les TIC. A literatura castellana utilitzem internet per cercar informació.
  Fora del centre quna tincs temps lliure, em conecto al msn, miro fotologs i em conecto al Facebook, també escolto música al youtube…etc Quan tinc que fer coses relacionades amb l’institut normalment em conecto al Fil de les clàssiques, a Aracne i cerco molt amb el Google.
  Crec que unes de les principals avantatges que té internet és que el génere no és important, el que passa és que les dones passats el 40 anys no utilitzen tan internet o no tenen tans coneixements com els homes d’aquesta edat.
  A classe de llatí crec que els métodes que hem fet servir aquest any és el correcte, tot es pot millorar `però penso que treballem correctament. A classe de grec en canvi, estaria bé que es pogués ESCRIURE EN GREC en el boc de l’XTEC!
  Espero haver contestat correctament les teves preguntes, però m’agradaria destacar que crec que internet pot ser un gran pas per al món però sempre i quan se’n faci un bon us d’ell i s’elimini el contingut brossa de moltes pàgines.

 24. Marc

  Penso que internet és una eïna indispensable per treballar educativament, per a mi internet és un gran savi, però tenim que anar en compte perqué internet tendeix a enganyar-nos i saber consultar-lo és un art. Internet és pioner en comunicació. A casa meva no controlen les meves hores ni les pagines d’internet que entro, i tracto amb internet practicament sempre que estic a casa. A l’institut només utilitzem les aules d’internet a Grec i llatí, on treballem amb blocs i moodle. Fora de l’institut utilitzo internet per fer treballs escolars, comunicarme amb els meus amics, i buscar informació que m’interessa.
  La veritat és que no hi ha equitat a l’hora de treballar amb TIC, i considero que això ens perjudica.
  A aquest bloc crec que no li falta de res, ens dòna molta veu i la posibilitat d’expresar-nos amb llibertat, personalment m’agradaría que el bloc marqués més ideología, però aquest és treball nostre.

 25. Carla

  referint-me a la igualtat de gènere, parlo d’interessos i em refereix-ho a que les dones potser no ens hi fixem, no que tinguem oportunitat o no, que si, la tenim, però les dones per el transcurs de la història i per a la cultura no tenen aquest interès. Crec que es per una certa imitació inconscient.

  També tinc que dir que actualment les dones han avançat i avançaràn progressivament en aquest aspecte, pero a poc a poc ,ja que socialment molt de temps han sigut despreciades i rebutjades en l’àmbit del treball. Han fet molt de mal i aquesta ferida s’ha de curar poc a poc perqué la imitació inconscient es conseqüència d’aquesta ferida, que aparentment sembla tencada però cou i sangra.

  Que feminista m’ha sortit aixó últim!

 26. El-Mekki Hali

  Aue Margalida!!!

  . Com veiu INTERNET (oci i ús educatiu) en les vostres perspectives de futur? i en les vostres feines futures?

  L’us d’internet, en les meves prespectives de futur es totalment necessari, per la recerca d’informació, per aclarir dubtes sobre algun tema, per comunicarme amb els meus amics, per esbargirme…etc. Penso que es una eina de treball fundamental per a les persones, tan per els estudiants: treballs, recerca d’informació…etc, com per els treballadors: redactar informes, fer un balanç de l’economia de l’empresa, per crear bases de dades…etc.

  . Com es viu a casa la integració d’INTERNET en la vostra vida present? Us controlen el temps, les pàgines…?

  Tots hauriem de tenir internet a casa, ja que es una eina facil d’utilitzar i es per a tota la familia, en la meva vida i la de la meva familia, la integració internet es molt bona, ens serveix per a tot tipus de coses, estudiar, treballar, esbargir-nos…etc. En la meva familia no hi ha horaris ni es controlen les pagines, qui necesita internet l’utilitza, per el seu bé o per el seu mal cadascu pot fer el que vulgi en el moment que esta conectat.

  . A l’institut en quines matèries aneu a informàtica? En quines utilitzeu les TIC i altres tecnologies?

  En aquest curs anem a informatica a Llatí, Grec, Literatura Castellana. En totes les altres ho fem desde casa nostre(treballs encomenats o per estudiar). Aquest curs nomes en llatí i grec utilitzem el TIC i altres tecnologies.

  . Fora del centre, on, quan i què tracteu amb INTERNET?

  Fora del centre tracto internet desde casa o desde el mobil, nomes l’utilitzo per quan el necesito(fer treballs, estudiar, comunicar-me amb els amics, esbargirme…etc.

  . Creieu que hi ha equitat de gènere en relació a l’ús de les TIC en general? i a l’institut?

  Penso que una dona o un home poden estar igual de capacitats per utilitzar, el TIC o com a professor al centre, ja que no hi ha una diferencia de inteligencia o incapacitat entre l’home i la dona, tenen les mateixes oportinitats i cadascu les utilitza en el seu benefici en la practica de l’ensenyament una dona o un home pot ensenyar de diferentes formes pero no per aixo no s’ha de descriminar la forma educativa d`algun professor o professora ja que poden ser valid totes les formes d’ensenyament.

  . Què us agradaria que féssim a classe de llatí que no hàgim fet aquest curs en relació amb les noves tecnologies? etc.

  Jo desde el meu punt de vista, en relació a les tecnologies en la clase de llatí no ens em deixat res per utilitzar. A sigut un curs molt complet gracies a la Margalida la nostra professora, que en dos anys s`ha esforçat de valent per aconseguir un nivell alt en la utilització d’internet en concret del Blog i que gracies a ella els alumnes adquirim mes coneixement sobre la cultura i la llengua del llatí i del Grec, apartir de videos, montatges grafics, imatges, dibuixos, explicacions, cançons amb refernts classics…etc.

  Adeu Margalida!!!

 27. Marta Peña

  Ave LDIA…

  Doncs com ja has vist, a la classe del Bladi (informàtica), doncs només hi han dos noies, la Melisa i jo.

  No sé perque no hi ha més noies,però també tinc que dir-te que hi ha una altra assignatura que també es d’informàtica, i si que hi han algunes noies

  Vale Lida…

 28. Irena

  Ave lida!:)
  Jo crec que el internet és escencial per la nostra societat, i per la nostra vida actual, que fariem sense el messenger, facebook,el bloc, la búsqueda de informació per treballs, inscripcions,etc..?

  Desde les meves perspectives crec que en el futur no hi hauran llibres i per oci tampoc, si fins i tot avui en dia es fa tot per la xarxa d’internet.
  A casa meva no es podria viure sense internet,per fer treballs, entretenirte, parlar amb la gent que viu molt lluny d’aquí, comentar blocs, etc.Algún cop ens controlen les hores ja que em paso moltes hores davant de la pantalla.Però les pàgines no solen controrar-les.jaja

  A l’intitut anem a nformàtica a llatí, i un sol dia a la setmana per tecnologia. Utilitzo les TIC per llatí, res més.
  Fora del centre, faig servir internet a casa meva, quasi tot el dia, quan tinc temps lliure i quan està disponible.Normalment utilitzo com tothom el messenger,el youtube, el facebook,fotolog, tuenti, el nostre bloc,i algun cop que he de buscar informació per treballs,etc.

  Personalment el bloc està super bé per aprendre noves coses,cultures, llengües,etc.

  vale:)

 29. aGos

  Internet?..encara sembla com si fos moooolt de temps que depenem d’aquesta eina de treball, i no, no fa taan!

  si ens fixem temps abans…les coses eren molt més rebuscades,i potser així era millor… i potser, tampoc ha sigut tan bon invent, depen de com es miri.
  Si que ens ajuda a averiguar coses i ens facilita molt més la feina, però també a causa d’aquesta tecnologia , al temps d’avui ens hem convertit en una societat més vaga, conformista, i inculta.
  Molt poques persones es dediquen a averiguar per altres metodes. Potser sii que hi ha gent que ho fasi, però suposo que en aquest temps en que ha aparegut l’intenet, ja gent que ha deixat de preocupar-se tant per buscar, ja que només ficant-se a la xarxa ho pot trobar tot!

  Bueno, no critico l’internet, només presento els aspectes no tan bons. Però hi ha que sir també, que es pot treure molt de profit de l’internet. Ens és útil en molts aspectes, i sigui on sigui que ens trobem.

  I respecte a les nostres classes digitals a classe de llatí; estan molt bé! s’aprofita el temps i a més fem el que ens agrada oi que si?xD

  Valee lidaa!!

 30. Alba!!

  . Com veiu INTERNET (oci i ús educatiu) en les vostres perspectives de futur? i en les vostres feines futures?
  Avui dia l’Internet és part de la nostra vida, per qualsevol dubte, el que fas es posar-te en internet i buscar-ho, l’utilizem els estudiants i els empresaris i qualsevol treballador,bueno, i qui no treballi també ho utilitzarà per alguna cosa segur!
  . Com es viu a casa la integració d’INTERNET en la vostra vida present? Us controlen el temps, les pàgines…?
  Tots utilitzem Internet a casa meva, pero no em controlem ni a mi ni al meu germà perque no abusem, casii no em conecto al msn i si estic fen treballs la meva mare no em treura (obvio).
  . A l’institut en quines matèries aneu a informàtica? En quines utilitzeu les TIC i altres tecnologies?
  Sol en llatí i en música una hora a la setmana, la tecnologia que utilitzem molt es el canon de les aules, pero internet, amb el modle i tot allò sol en la clase de llatí.
  . Fora del centre, on, quan i què tracteu amb INTERNET?
  A casa meva tinc internet, i l’utilitzo bastant per els treballs de clase, i algun dubte que tingui.
  Creieu que hi ha equitat de gènere en relació a l’ús de les TIC en general? i a l’institut?…
  Crec que tindriem que utilitzar més l’Internet i els modles, els blogs etc..
  . Què us agradaria que féssim a classe de llatí que no hàgim fet aquest curs en relació amb les noves tecnologies? etc.
  Crec que la teva manera de fer llatí està molt bé, i sincerament no tinc res present que sigui molt greu per mi i no fem.

  valeeee!

 31. laiia

  ave!!

  . Com veiu INTERNET (oci i ús educatiu) en les vostres perspectives de futur? i en les vostres feines futures?

  Crec que internet és una bona manera de comunicar-se i d’informar-se sobre coses, ja que és una eina quotidiana en la nostra vida desde fa uns anys, tant per la feina, l’escola.. com per us propi a casa. I crec que internet em farà i ens farà falta a tots en el futur, tant en la feina com per comunicar-nos o fins i tot per passar l’estona.

  . Com es viu a casa la integració d’INTERNET en la vostra vida present? Us controlen el temps, les pàgines…?

  A casa meva l’internet el fem servir tots, el meu pare, la meva mare i el meu germà. Ens sembla molt bé això d’internet perque serveix per moltes coses. Ni a mi ni al meu germà ens controlen internet, ja que encara que el fem servir molt, per treballs, passar l’estona, buscar coses,conectar-nos al messenger, etc, saven que no fem res dolent, com per tindre que controlar-nos.

  . A l’institut en quines matèries aneu a informàtica? En quines utilitzeu les TIC i altres tecnologies?

  Les classes que tinc a informàtica són la de llatí i a vegades biologia. Però només en llatí fem servir el moodle, etc. En les altres classes que no n’hem a informàtica fem classes normals, però fem treballs en ordinador, com power points, treballs normals…

  . Fora del centre, on, quan i què tracteu amb INTERNET?

  Faig servir internet a casa, els dies de cole, normalemt estic per la tarde-nit però quan no hi ha cole casi sempre el tinc conectat, encara que moltes vegades no el faig servir. Jo faig treballs, em conecto al msn, veig series…

  . Creieu que hi ha equitat de gènere en relació a l’ús de les TIC en general? i a l’institut?…

  Crec que si hi ha (que no ho se), no tindria que haver-hi perquè tant les dones, com els homes tenen la mateixa capacitat per fer coses a internet o simplement en l’ordinador. A l’institut crec que no hi ha perquè tant els professors com les professores utilitzen internet, encara que no tots vagin a fer classes a les aules d’informàtica.

  . Què us agradaria que féssim a classe de llatí que no hàgim fet aquest curs en relació amb les noves tecnologies? etc.

  Crec que amb tu, Lida, em passat per tot el que es pot fer a la classe de llatí en ordinadors, fent muntatges, comentant en el blog, fent exercicis al moodle, etc. Així que per mi no ens hem deixat res per fer.

  vale!! 😀

 32. Alissa Komarova

  Hola:)!
  el video és molt simple i s’enten perfectament.
  L’Internet em sebla un invent espectacular, perque avui en dia tot funciona através del ordenador, ens permet fer moltisimes coses.
  Els webs 2.0 serveixen d’un gran ajut per estudiar i fer exericicis, per comunicar-nos i entercanviar les nostres opinions.
  El plan Zapatero, m’agrada! Em sembla bé, i que segurament en futur, tot es digitalizara i d’aqui molts anys ja no sabrem esciure!

 33. sasha kokina

  Internet es una eina molt bona, però fins a un cert punt. Si està bé que s’utilitza en els estudis a part de simplement com un mètode de distracció.
  Però crec que s’ha de anar amb amb compte ja que no hem de deixar de escriure, ni de estudiar com ho fem des de fa molts anys.
  Perquè miris com no som humans i no maquines com per fer que las maquines ocupin més temps del necessari en els nostres estudis…
  I lo del plan Zapatero ? Considero que la política d’avui en dia no val gaire ja que estan deixen els interessos del poble al canto de no miris i només pensan en els diners i el seu propi benefici.

 34. pol nobrega

  Hola Lida!

  He vist el vídeo i està bastant bé. És bastant original i la història molt bona.
  Sobre internet, penso que ha sigut un dels millors invents de la història i un gran avenç per la humanitat.
  Respecte a lo de Zapatero, hi estic dacord.

  Vale! 😀

 35. Nicolás Mangui

  Ave!
  Esto de conectarse con otra gente que sabe más es una manera de aprender depende para quién más facilmás entretenida.Creo que esto es muy bueno para algunos estudiantes que por ahi estudiando normal le cuesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *