L’enfonsament del Titànic

Quants anys farà aquesta nit de l’enfonsament del Titànic? D’on prové el seu nom i per què? Podríem dir que el seu enfonsament en el viatge inaugural fou una nèmesi divina, provocada per la hybris dels seus constructors?

[youtube]http://youtu.be/7b8rAZNM3oM[/youtube]

21 thoughts on “L’enfonsament del Titànic

 1. Mercè Otero Vidal

  Margalida,
  Aquesta sí que és bona… ara resulta que el 14 d’abril és l’aniversari de l’enfonsament del Titànic i nosaltres que creiem que era l’aniversari de la proclamació de la Segona República… justament ara venim de la Plaça de St. Jaume, fins el 1939 Plaça de la República per recordar i reivindicar els valors de la Segona República, tot esperant i desitjant la Tercera… La Coloma diu si coneixes les cançons republicanes d’en Biel Majoral, disc recomanat…
  NE QVID RESPVBLICA DETRIMENTI CAPIAT

 2. andrea

  Que la república no prengui cap prejudici

  “El primer era traduit del anglès, aquesta és la traducció de veritat amb ajuda de la Gali, que encara que no ho sembli és una mica difícil”

 3. andrea

  Fa 97 anys de l’enfonsament del Titànic.
  El Titànic és el segon de tres vaixells dels quals els seus noms, eren un homenatge a la mitologia grega: El Olympic (els dotze olímpics), el Titànic (els titans) i el Gigantic (els gegants), a aquest últim li van canviar el nom per Britànic, després de la tragèdia del 14 d’abril.
  Si ho mirem amb un ull mitològic i recordem la pel·licula, ho podriem relacionar amb un càstig diví, ja que al principi de tot, el capità del vaixell diu que ni los dioses podrian hundir un barco como el Titanic.
  LA PELI ÉS PRECIOSA!

  pàgina de Titànic: http://www.portalplanetasedna.com.ar/titanic.htm

 4. Sara Pérez i Marta Mejias

  Es fa enfonsar fa 97 anys 2012 farà 100 anys del seu enfonsament. El seu nom provè de la mitologia dels Titans que eren grans. Pot ser que si que fos una nemesi de part dels deus perqué el seus constructors havien pecat de supervia i creien que era el millor vaixell que s’havia construit mai i que era insubmergible.

 5. Verònica Beltran

  Bff qe maco el video! jaa 97 anys..!. Tots dient que era el millor vaixell i mira…per un iceberg..!

 6. Verónica Vega

  Van agafar el nom de la mitologia, dels titans, segurament pel fet de ser tan gran i que és pensaven que era indestructible. No obstant, es va acabar esfonsant. Pot ser tè raó la Margalida i va ser un càstig per la supèrbia dels seus creadors.

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Certament, Andrea, recorden la Victòria de Samotràcia!

 8. laia

  ave!
  No savia que el titanic s’hagués enfonsat el 14 d’abril, llavors fa 97 anys de l’enfonsament. La paraula titanic, ve de titan, que referint-se al transatlantic vol dir gran. Va ser el segon de tres transatlantics, y en aquella epoca va ser el més gran, quina llàstima que per un iceberg, pasés el que va passar.
  Les imatges del video están molt bé, però fa molta pena.
  La pel.lícula és molt maca.

  valee!:D

 9. Carla

  Ui, el pasat 14 d’abril va fer 97 anys de l’ensfonsament del titanic, aixi sense mirar ni buscar gaire deddueix-ho que Titanic ve del nom Titans, personatges dela mitologia grega.
  Es vertitat que recordant la pel·licula al principi al capità diu que aquell vaixell no el pot enfonsar ningú ni els deus. Mirant-ho desde un punt mitòlogic i diferent a la pel·licula podriem di que l’iceberg va ser com un càstig al desafiar als déus citan que ni ells el podrien esfonsar.
  Màquisima peli i super emocionant!!!!!!!!!!

 10. Anna Salas

  Fa 97 anys de l’enfonsament d’aquest enrome vaixell trasanlàntic, un vaixell possiblement dels més luxosos de la época i un dels primers, enfonsat a causa d’un iceberg no detectat amb temps per poguer evitar xocar-s’hi.
  Miro les imatges i s’em posen els pels de punta al pensat que aquest desatre va ser real. Pensar en que la gent que anava a inagurar aquest vaixell luxós estava molt emocionada i anava a passar els millors dies que van acabar convertint-se en els pitjors de la seva vida y per a la majoria, també, els últims moments de la seva vida.
  Desgraciadament d’aquest fet en conservem imatges i un molt triste record que ens deixa l’història.
  Titanic com altres companys ja an dit prové dels titans en la mitoligia grega,una divinitat primordial gegantina que va precedir els déus de l’Olimp.

  Deu ni do amb el video, molt ben fet i molt trist a la vegada però sempre va bé tenir en compte a aquesta pobre gent, i aquestes desgràcies sempre són presents desgraciadament, no es una data per celebrar però si per tenir-ne constància.

 11. Raquel

  El 14 d’abril, es compleixen 97 anys de l’enfonsament del vaixell anglès Titanic, el més gran del seu temps, després de col·lisionar amb un iceberg durant el seu viatge inaugural des de Southampton (Anglaterra) fins a Nova York (Estats Units).
  Segons informa el Discovery Channel, degut a la seva construcció en acer, el vaixell va ser considerat a l’època com “insubmergible”. Després del xoc, el buc del vaixell va quedar tan malmès que tones d’aigua van inundar tots els compartiments.
  Finalment, el Titanic es va partir pel mig i es va enfonsar.
  Titanic ve de titans que són personatges que explica la mitologia grega.
  Deien que com era tan gran no podrien enfonsar aquell vaixell, i mira per desgràcia no va ser així.

  http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/58290/anys/lenfonsament/titanic.html

  L’informació l’he tret d’aquesta pàgina.

  El video és realment preciós, a mi cada cop que veig la peli em fa plorar!
  M’agraden molt les fotos i com està montat!

 12. Carlos Rocamora

  Que bones les fotografies.
  Ja 97 anys ditre de poc ja el centenari. No m’extraña que li posesin Titanic amb lo gran que era per la epoca, ja que el nom Titanic va relacionat amb els Titàns.

  Buenu vagi be, adeu!

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies per avisar, Elisa. No l’he pogut recuperar i he posat el vídeo de l’exposició al Museu Marítim de Barcelona. Veig que t’has agafat seriosament això de no haver vist mai la pel·lícula “Titànic” i diria que t’estàs documentant i m’agrada!

 14. Pingback: Titanic, de James Cameron | La cinta de Νίκη

 15. Pingback: Referents relacionats amb els Titans | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *