15 thoughts on “Popeye i la mitologia

 1. Coty

  Com m’agradava el Popeye a mi de petitaa! Aquests vídeos no els havia vist mai, i bueno, no sé si cal traduir-los per que amb els dibuixos s’entén bastant, però en el primer Brutus fa d’Hèrcules i reta a algú que sigui capaç de fer tot el que ell sap fer. Llavors apareix Popeie que està enfadat amb ell per què ha intentat coquetejar amb l’Olivia i fan diverses proves, tot i que la primera dels elefants i lleons no sé si es feia a Grècia, com la de disc i la llança. Quan Brutus el fa sorir disparat rapta a l’Olivia (tot i que ella no vol) llavors crida al seu estimat i es veu a una deesa que li dóna els espinacs, potser el primer cop que els menja! Finalment rescata a l’Olivia.
  Però hi ha alguns errors com que les noies no podien anar a l’estadi de les Olimpiades, no? M’ha semblat molt graciós quan Zeus fa servir el llamp com encenedor!
  Valee

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Busca, Coty, venationes i a veure què trobes.
  Efectivament, les dones no podien assistir als antics jocs olímpics.

 3. Coty

  Ah i el segon… Els seus nebots no volen saber res dels espinacs i per això Popeye els explica la història del seu avant-passat Hèrcules, qui feia servir l’olor de l’all. També diu que Hèrcules era molt fort, però també molt dolç. Brutus torna a sortir per retar a Popeye i aquest ho torna a acceptar. Van fent reptes i Popeye sempre guanya, Brutus es cansa i li treu l’olor a l’all i el tira a un camp d’espinacs. Llavors Hèrcules en menja i descobreix que això li dóna més força que l’all. I així Brutus li pregunta: -Com pots ser fort sense l’all?
  -Millor que l’all són els espinacs -li contesta Hèrcules. Tot i això els nens prefereixen el gelat!

 4. Coty

  Ja no torno a comentar més aquí que trec espai! Però et contesto: a l’antiga Roma hi havia dues classes de combats: els Gladiatoris i les Venationes.
  Els primers són els “normals” entre dos o més gladiadors. Les venationes a Roma eren entre gladiadors i qualsevol tipus d’animals.
  Només havia vist lleons no elefants en aquests combats.
  Valee

 5. Sara Pérez

  Estan molt bé aquests capitols de popeye!! Mostren molt bé com feien els jocs olimpics i m’agrada molt com Zeus s’encen el puru jajaja!!

 6. El-Mekki

  Margalida!!!

  Son molt divertits el videos, m`han fet recordar, quan era petit em llebava molt aviat al demati per veure els dibuixos, entre ells Popeye, aquets videos estan relacionats amb el jocs olimpics a grecia. Em sembla molt original i gracios quan zeus encen el puru amb un tro simulan un encenador.

  Adeu!!!

 7. Carlos Rocamora

  Popeye son uns dibuixos que mai m’han agradat, son mol extrañs, pero esta ben buscat aixo de que s’assembli a Hercules i als jocs olimpics encara que no se a qui representa el Brutus, en una representa el Hercules pero al altra?

  vagi be Adeu!

 8. laia

  ave!
  jajjaj estàn molt bé els dibuixos de popelle i m’enrrecordo quan era petita i els mirava,jajaj.
  Els videos estàn molt bé i m’han agradat molt i el que tenen que veura amb la mitologia és que representen els jocs olimpics a Grècia. Per cert molt divertit quan Zeus s’encén el puru, jajaj i pobres els elefants del primer video, jajaj com es quedeen! 😀

  vale!!

 9. Marta

  Aue!!! Lida
  Avui estic de sorpreses, aquests de matí amb el disney i ara amb popoye XD, estic aprenen una de coses que no m’imaginaba. Estan bé els dibuxios aquest, de petita el veia, pero no em feien gracia.
  Si que hi han coses inspirades en la mitologia, mai m’ho ages plantejat.
  Vale!!!

 10. Verónica Vega

  Estan molt bè els vídeos. Jo mai no he vist aquests dibuixos i no m’imaginava que s’inspiresin en el món greco-romà o rn la mitologia però tampoc és d’estranyar. Com hem vist al bloc moltes vegades és una font d’inspiració on molts recorren

 11. Bet

  M’han fet gràcia els videos.
  En el primer Hèrcules és en Brutus que, és clar, és guanyat per Popeye que demostra que menjant espinacs es fa més fort fins i tot que l’heroi grec. També hi apareix una deessa inventada dels espinacs que ajuda a Popeye a guanyar. Tot auxò representa que passa en les primeres Olimpiades.
  En el segon, en canvi, és Popeye qui fa d’Hercules que al haver d’enfrontar-se a un busca-raons (diuen que és un “big bully”) i al fer-ho descobreix la seva veritable força quan cau en un camp d’espinacs.

  Crec que és curios que el dolent de la sèrie es digui igual que l’assasí d’en Juli Cèsar, Brutus. No se si està fet amb algun onjectiu o simplememnt és casualitat. I parlant d’això, l’expresiò “ser un brut” o “ser un bruto” en català i castellà vol dir ser un bèstia, una persona violenta. Pot ser que això tingui a veure amb aquest personatge històric?

 12. omaima 3rB

  Hola Lida!!!

  Ami de petit sempre ma agradat molt el Popeye… i ara tambe em segueix agradant.. pero ya no tnc tant de temps com avans per a mirar dibuixos… Bé el primer episodi que tens pengat es de Ercules… En el principi Brutus es l’Ercules i intentava cridar la atencio de Olivia… pero com sempre Popeye salva a Olivia pero gracies a la daesa dels espinacs… i final men acavan donanse un peto!…L’alre no le pogut veure per que no qvançava…

  Dew!!!!!!!!

 13. Maria Salat

  Haha! Quant de temps sense veure el Popeye. Ara penso quee hi ha molts dibuixos que s’inspiren en la mitologia i aquest n’és un exemple, i que la mitologia dóna moltes històries que es poden fer servir i personatges. Penso que una persona rica en coneixemnts hauria de saber mitologia, ja que és molt comparable amb coses actuals, i també és molt distret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *