Quadern virtual: Cirurgia estètica amb Apol·lo i Dafne de Bernini Auriga en el número 51 em va publicar a l’apartat Lèxicon un article sobre El grec en les operacions de cirurgia estètica. Aviat serà primavera i aviat començarà la dèria pel cos, per fer exercici físic a tot drap, per fer dietes irracionals, per retocar-se el cos… En aquests últims anys, la cirurgia estètica ha esdevingut tema de conversa quotidiana i ha omplert moltes hores d’espais televisius, amb una terminologia grecollatina que vaig creure interessant de tractar. Ara us ofereixo l’article esmentat El grec en les operacions de cirurgia estètica en format TIC, amb aquest quadern virtual. Els alumnes de grec I i grec II us recomano de fer les activitats en el vostre espai Moodle i així en quedarà registrada la puntuació per l’avaluació en continguts digitals.
Galii! Ha estat molt bé la classe d’avui,i aquest exercici es entretingut, mai no m’havia fixat en que els noms de les operacións d’estetica tenien origen grec. Esta bé és una nova forma d’aprendre etimologia per la sele!!
Me n’alegro que t’hagi agradat. Et servirà no només per a la selectivitat sinó també per a la vida. Recorda: les paraules ho diuen tot; si sabem les paraules ho sabem tot!
És molt interesant aixó, com hem vist molt cops el grec és una llengua a qui moltes persones recorren per possar nom fins i tot a operacions.
A més ens anirà bé per l’exàmen
Margalida!!!
He volgut fer el quadern virtual, pero no em deixa.
Tens molta rao, a la primavera es quan començem a modificar el noste cos, anem al gimnas, fem dietes…etc.
Per a l`estiu, per poder gaudir d`un cos fort i sa.
Els grecs feien el mateix nomes amb una diferencia, que ells ho feien tot l`any.
Adeu!!!
El quadern virtual s’ha de fer en Mozilla!
Quina gràcia, quins referents!
Deu ni do, està bastant ple de referents clàssics per tot arreu!
Doncs mira que la cirugia estètica és bastant actual, i tot i així s’utilitzen paraules gregues per denominar-ne els tipus d’operacions!
Que curiós!
Jo he fet el quadern virtual i ho e fet tot! però despres l’he donat a corretgir i m’ha donat una puntuacio de 0.0 i que he de tornar a intervenir i ho he fet tot bé !!! jajajajaa
M’ha interesat saber les paraules que no sabia i amés paraules que ja havia escoltat però que no sabia que provenien del llatí i del grec.
vale!
Andrea, l’has fet a la teva aula virtual de 4t?
Salve!!
Això és molt interessant, es veu que el grec es una llengüa molt important y la fem servi per moltes coses.
nose que pasa pero cada vegada que faig l’intervensio no s’en corregeix res i suposu que tot esta be perque mo deixa posar… :S !
vale
Salve!
Si que me’n adono que actualment cada cop la gent es preocupa més del seu físic fins a acabar fent intervencions de cirugia estètica.
Sabia que els grecs, i en general sempre, els humans ens hem preocupat massa pel nostre exterior però menys mal que no podien arribar a fer el que actualment fem, operar-nos.
La veritat és que cada vegada ens preocupem més pel físic, jo crec que això fer-nos una cirurgia estètica no tindria que estar permès, cadascú és com és i no podem estar canviant parts del nostre cos, perquè no ens acceptem tal i com som.
Salve! penso que la cirurgía estètica és massa extrema. Una persona que s’opera no s’accepta a si mateixa i decideix canviar alguna cosa que no li agarda.
Salve!!
El que em puc adonar ara es que actualment la gent es preocupa molt per el seu aspecte físic. Està tant obsessionada que fins i tot decideix intervenir en alguna operació de cirugia estètica. El que sabia era que els grecs al igual que tothom es preocupaven pel seu aspecte, per sort no podien fer el que ara fem nosaltres que són aquestes operacions.
Vale!!
Ara el que penso es que les dones més que els homes estan obsesionades per un cos perfecte on no hi hagui res que no li agradi, crec que aquestes persones no s´agraden a si mateixes pero és el primer que tenim que fer.Jo lo de la cirugía estètica si és per algun problema vale , però no arriba aquell punt on no et pots moure per la quantitat de cirugía.
Vale!!