Dia 17 de desembre, el primer dia de les Saturnàlia romanes, vàrem anar a fer de romans al mercat de la Boqueria de Barcelona i, després vàrem pujar a l’Aula de cuina de la Boqueria de la qual n’és directora la cuinera Eulàlia Fargas. Primer ens va parlar de la cuina romana i de les seves excel·lències i pervivències i, tot seguit, vàrem fer aquest taller de cuina romana:
JAJAJAJAJAJA
No m’he resistit a entrar el bloc i no mirar el video i per suposat comentar-te felicitan-te per el gran muntatge audovisual que has fet Margalida. Els enllaços que has fet servir, el so, els ”efectes especials” M’ha encantat de debó. Has fet un estil d’APM ”casero”!
Tens unes idees genials que valen la pena exposar-les al bloc!
Bona nit i moltes felicitats!
Gali! Video genial! jajaja m’ha fet moltissima gràcia, i més amb els anuncis/sorollos que intercales per el mig, realment ets bona fent cosses originals.
Fins demàà!!
PD. no podiem faltar la Carla i jo fent el ruc sortint en mig del video jaja, per cert! avui la carla n’ha fet 18! i demà l’Andrea Garcia també!!:)
Gaaalii:)! com moola el video, la veritat esqe m’ho vaig passar molt bé. ens veiem dema:)
Ave Gali!! Esta molt bé el videoo!!! Va quedar bastant bó el menjar que vem fer sobretot els cigronss!!!!
aii lida!
que bó al videoo, així he pogut tornar a veure els cargols, el garum, els cigrons…jajja
i he pogut veure les meves mans intentant treure el cargol i intentant treure-li la part del cul jajajj (al fiinal em va costar peró li vaig treure ehh) jajja
I que bé que has possat al final la recepta així ho podré fer a casa per ensenyar-li a la meva mare el que era perque no es va creure que em vaig menjar un cargool
jajja.
bueno lida ens veiem dilluns! 🙂
Moltes gràcies, Laia! Tens tota la raó així també els vostres pares i amics poden veure què vàreu fer a la sortida!
Ave ave liiiiidaaa!
Com t’ho has currat el video, m’encantaa és super graciòs.jaja
L’escurció va ser molt interesant y la cuina sobretot, una experiència inolvidable.
Jo mai hauria provat els cargols, no se, i mira els he provat, tampoc estaven tan dolents, pero bueno.. ejje
res més lida
bon cap de setmana!
i avera si puc pujar allò del romans.
un pestó
Entrar al vostre bloc és gaudir i gaudir i gaudir! Felicitats pel vídeo: a tothom! A tu, Margalida i a totes les teves alumnes,ah! i alumnes: (ells) hehe!
Sou uns “artristes” de la petita pantalla.
Això és pedagogia de la bona!
Moltíssimes gràcies, Xavier! Realment anar a fer de romans a la Boqueria va ser una gran experiència per a ells i un repte per a mi, ja que vaig haver de convèncer la cuinera Eulàlia Fargas per fer el taller que ara altres alumnes d’altres centres també podran gaudir. Al febrer hi tornem, però de grecs! Espero que se’n portin també un bell record i un gran aprenentatge. A reveure i molt bon any!
lidaaaaa:)
mencantaa aquuestt viideo, em teens que enseñar a fer-los eeh.
son graciossisiimss:$
jajajajajaj xD
la veritat que va ser una graan experiienciiaa, encaraa qe el meeu cargol, no es deixabaa enxampar .. ohhh qinaa raabiaaaaaaa:@ vaaig estar mitja oraa, per aagafar-lo perqe despres, em dones un maal de panxa massa fortxd eenfi.
vull MES EXCURSIONS COM AQUESTES!.
unpetonASSSLIDAA(l)
De nou et felicito pel teu excel·lent treball! Quina pinta més fantàstica té aquest taller. Ahir vaig estar remenant per la web de la Boqueria i vaig veure que aquests cursos van adreçats a primària, però pel que veig al teu últim comentari ja hi ha disponibilitat pels de secundària. És així??
Segur que els meus alumnes també ho disfrutarien moltíssim. Podries explicar-me una miqueta què vau fer a la sortida? Pel que he llegit en l’altra notícia vau omplir unes cistelles virtuals (????) i després el taller. A classe feu alguna cosa més??
Jo també estic liada fent un curs telemàtic de vídeo. Ara ja al mòdul edició i tinc moltes ganes de poder fer muntatges de l’estil del teu. Com bé ha dit una alumna teva els vídeos estil APM els engresca moltíssim. Al nostre blog veuràs el meu últim muntatge de la sortida a Empúries (es nota que encara no sé editar prou!! uffff).
Motes gràcies per compartir el que fas. Tinc pendent de penjar al blog uns materials que m’acaben d’entregar sobre la Ilíada. Ja explicaré el què.
Que tinguis un nou any tan fructífer com el que ha acabat!!
ANFF
Me n’alegro, Isabel, que t’hagi fet patxoca el vídeo i el taller. De fet, era la primera vegada que es feia, a petició meva, així com el de la cuina grega del mes vinent. A partir d’ara, la cuinera Eulàlia Fargas els oferirà a tothom que ho demani tant per a primària com per a ESO i batxillerat. Posa’t en contacte amb ella a http://WWW.CUINAPERNENS.COM i aquí pots veure també els tallers de secundària (cuina romana i cuina grega, entre altres). La sortida va consistir en fer de romans pel mercat de la Boqueria amb una feina impresa en paper, on havien de comprar fotogràficament o dibuixant els productes que consumien els romans i que trobaràs en els cistells virtuals, i en altre material que anirem publicant aquí i al bloc dels estudiants Aracne fila i fila. Després vàrem pujar durant dues hores a l’aula de cuina i vàrem fer el taller que has vist sintetitzat en el muntatge. Per cert, he visionat el teu i està molt bé. Jo treballo amb els alumnes amb Windows Movie Maker perquè tots el tenen, però edito amb Pinacle que és millor però de pagament.
Ja estaré pendent del treball sobre la Ilíada.
També et desitjo un molt bon any, ple de nous projectes i de creativitat! ANFF
Que gran video, és molt bo jajaja, m’agrada la teva crítica els anuncis! Ens veiem el dilluns! Bon cap de setmana.
😀
Gali si mires els primers montatges que vas començar a fer i aquest veuràs una gran diferència! jo crec que no seria capaç de fer-ne com aquests!. Com ja t’he dit en altres treballs, els alumnes valorem molt l’esforç que fas per tal de que les assignatures que imparteixes siguin més amenes, el Joan Marc ho aconseguia i crec que cap alumne que l’hagi tingut oblidarà les seves classes i estic segura de que les teves tampoc!!
Moltíssimes gràcies a tots i a totes, i especialment a tu Camila! Saps tant en Joan Marc com jo creien en l’educació i ens agrada la feina que fem. A més, vosaltres us mereixeu la millor formació per afrontar el futur amb eines útils. Tens tota la raó pel que fa al progrés en els muntatges, tot i que porten molta feina: des del primer vídeo del Cap d’Any per contribuir a aquell projecte d’en Joan Marc només ha passat un any. Qui ho diria! Jo també el trobo molt a faltar a l’institut!
Margalida us ofereixo el nou bloc
EL MÓN D’ARIADNA
http://elmondariadna.blogspot.com
No, no és un bloc dedicat exclusivament a la cultura clàssica antiga. Ariadna i el laberint, només són dos pretextos per entrar a la “cova” i foragitar les tenebres de la ignorància i… descobrir nous espais.
Una salutació al teu alumnat d’aquest profe jubilat!
Cordialment!
Xavier
Ja coneixia El fil d’Ariadna, ara hi he tornat a entrar i seguiré tot el que hi escrius que és molt interessant. Sens dubte, és tot un exemple de saviesa i humanitat. Dius que ets professor jubilat (ja havia xafardejat el teu perfil!), però crec que continues sent un gran mestre cibernètic i per molts anys! Mira per on: m’has fet pensar en una altra possibilitat didàctica del bloc! Si un dia ens vols conèixer, t’obro les meves classes a l’IES Cristòfol Ferrer de Premià de Mar perquè ens facis una visita. Per a nosaltres serà una experiència ben enriquidora! Mentrestant ens continuem llegint.
m’ha agradat molt, el vídeo. Esta molt be encara que els cargols em fagin una mica de fastig però m’agraden. Aquest plat que es cuina te pinta de ser molt bò encara que no m’agradin les olives. He vist a la gent amb ganes de cuinar i divertir-se i sobretot, amb ganes de probar les coses. Nosaltres, el grup de tercer hi anirem al febrer. ya us dire…
adeu!
Ostres això pinta molt be! cada cop tinc més ganes d’anar-hi… espero que la resta de la classe tambè, tot i que sembla que a alguns els hi costara una mica…
petons!
Margalida, amiga, gràcies! M’acabes de donar una alegria amb el teu oferiment. Llàstima que estigui lluny (Tarragona). De totes maneres maduraré la teva proposta… potser sereu vosaltres qui aterrareu abans a Tarraco. O no?
Endevant amb la teva feina. És molt engrescadora! Els elogis “passats de rosca” (hahahaha) No n’hi ha per tant.
Pots entendre que qui estima la seva professió, encara que jubilat, continua amb el “vici”.
Cordialment!
Xavier
Aquest video és molt bo Galiiii!!!
és el que vam veure a classe i que ens va fer tanta gràcia a tots!
jajajajaja!
m’agrada els anuncis que vas posant, ademés els vas posant quan toca,!
jajajaja
m’ha agrdat moltissim!!
Es boníssim el viedo Gali!
Enserio que m’encanta moltissim, va ser super guay fer aquest taller de cuina i sasps que esperem amb bastantes ganes el pròxim de cuina grega( per cert aviam que hi cuinem)
Els cargols estaven bons pero una mica sosets, ja que només estàven bullits, i els cigrons tambée!
Pero.. qui agafes tot el brot de les herbes com ho vaig fer jo…. jajajjaja
Aue!!!
La veritat que va estar molt bé, i m`agrada molt el montatge en especial en el moment del ou, el jovent d`avui dia no sap ni fer un ou ferrat, jo en canvi si.
Tinc moltes ganes de anar a la cuina grega.
Adeu!!!
Molt bon video margalida, m’ha agradat molt cuan fas desapareixer al xavi i al eric
buenu vagi be
Ho intentaré després d’haver perdut un comentari…
(cosa que fa molta rabia!)
Vem arribar a la Boqueria i tot i fer bastanta pudor al entrar ens vem acabar acostumant! Es va fer una mica llarga l’estona que vem anar donant voltes pel mercat en haver acabat la fitxa, però en pujar va estar força bé i la temperatura de la cuina era perfecte!
Ens van fer una explicació que pensava que seria un rotllo però va ser breu i interessant!
En seguida ens vem posar a cuinar i com s’em veu en el video m’encantaven els cargols amb el garum!
S’em veu menjar-ne un, però no parava, en menjava UN RERE UN ALTRE! EM VAIG POSAR LES BOTES!
Els cigrons no em van agradar tant però com que m’agrada descobrir nous sabors els vaig provar i no estaven malament, tot i que els cargols eren millor!
Bueno doncs, segur que el comentari que havia posat era millor, però ara ja casi és l’hora i em d’anar tancant.
En definitiva va ser una sortida molt productiva i molt interessant, i sobre el video ja et vaig comentar i et vaig dir que em va encantar!
Un petó!
Primer de tot, felicitats per aquest video, ens vam quedar tot iguals em sembla, sabiem que penjaries el video, pero taan currat!! es nota molt el que fas per nosaltres i per que tinguem més interès en aprendre!
Crec que ha estat un dia molt bó,va estar molt bé passejar per la boqueria fent de romans,buscant preus i comparant amb els preus romans, ha estat una experiència molt bona! L’Eulàlia també va posar molt de la seva part ja que mai havia fet cuina romana, i va sortir bé, tot i que a mi no m’agraden els cargols..
ara ens queda la cuina grega… a veure que taal!
ens veieem Gali!!
genial el vidio Gali, una vegada més et felicitem!!!!:)
un dia d’aquest ja m’ensenyaras com fer-ho, perque jo amb aquetses coses sosc dolentisima!!
¡Molt currat!
Anda que no, si llepo molta cámara i anda que fer-me desapareixer…
Molt bon video lida
Salue
ola lida!!! que tal?
bueno només volia que sapiguesis k esta molt currat el video i esta molt maco , m´agrat molt les paridetes que has posa´t ho fa més gacios el video i bueno per la proxima vegada ya sabre cuant es un quart d´un litre jejeje!!!!
Ave Lida…
Per fi, ja et puc comentar, desprès de tant i tants dies jeje. Bueno, com ja saps, jo no vaig poquer anar a l’excvursió de la Boqueria, i per llo tant, no se molt bé, el que et tinc que comentar, per-ho faré el que pugui.
Ahir a l’hora de clase, ja vem veure aquest video, i per lo tants, més o menys, ja se que posar-te. Aquest video, esta molt bé, amb els efectes que li has posat, i les animacions…també. Va ser una llàstima que jo, no hi pogues anar, perquè m’haguès agradat anar. Més que rés, epr aprendre una miqueta més, i sabes més de cuina, però per les sinqunstàncies, no vaig poguer anar. Està molt bé, i m’ha agradat molt. hem vaig despedin’t, i ja ens tornarem a veure a l’hora de clase. Un peto i fins un altre. Valeeee!!!1
Aue Marga!!!!
El video esta molt bé^^, pero no surto gaire =(
Molt boo el video!molt gracios!
Jo també vuii fer aquest efectes i posarii sons i imatges al video jaja
Aquest nens d’avuii diia que no saben ni trencar un ou
pero que inutils ¬¬
Valee!!
Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » El menjar a l’antiga Grècia
Margalida, acabo de visionar el vostre vídeo. Magnífica iniciativa i excel·lent muntatge videogràfic: feia salivera mentre us veia menjant els cargols amb gàrum.
Marta, Karen, Eric, Andrea, Melisa, Ana, Carlos, El-Mekki. Imagino que esteu gaudint un munt amb fil de les clàssiques de la mà de l’Ariadna-Margalida. Aprofiteu-la tant com pugueu. Us asseguro que n’hi ha poques com ella.
Enhorabona i fins la propera visita al vostre espai. Gràcies per deixar-nos-el compartir als que no estem amb vosaltres a l’aula.
Chus.
Pobres cargolets…
Molt bo el muntatge Lida!!
A mi la nostra visita m’agrada’t espero que també fagis un vídeo com aquest de la nostra visita.
Valee!!
Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Cuina romana a la Boqueria, per tercer any!
molt bon video, l’excursio va estar molt be.
El taller de cuina romana em va agradar molt ja que l’Eulàlia ens va ensenyar a cuinar un menú romà. La veritat és que al final ens va quedar molt bó.
Vale!
Laura, què et va cridar l’atenció? Vàrem cuinar el mateix? Crec que pots comentar molt millor!
Vaig aprendre alguns trucs de cuina força interessants!! Per exemple a com tallar les verdures de manera que no es tregui tot el líquid! Com he dit a la majoria d’articles i torno a repetir, m’ho vaig passar molt bé!
està molt bé aquest video, la Lida també ens va filmar, i va tirar fotos. A mi em va tocar treure la grassa de la carn i tot i que em va costar força m’en vaig sortir, també vaig aprendre a tallar el julivert.
Salve! si que vaig aprendre molt en aquesta excursió a més de trucs de cuina, vaig aprendre que és el que menjaven els romans, el protocol, els esclaus que els servien, el vi que bebien, etc.
vale!!
Salve! em va agradar molt l’excursió a la boqueria, va ser molt divertida. A més vaig saber un dels menus romans i el vaig cuinar. Al final l’Eulàlia ens va regalar un llibre de cuina on surten unes receptes per llepar-se’n els dits.
vale!!
m’ho vaig passar molt bé, va ser una excursió que va valer la pena fer, ademés vam aprendre alguns trucs com per exemple com fer les torrijes o treur-re la grassa de la carn,etc. L’Eulàlia ens ho va explicar molt bé.
Salve!
M’ho vaig passar molt bé a l’excursió a la boqueria, va ser divertida i vaig aprendre molt. L’Eulàlia ho va explicar molt bé, encara que quan s’enfada… però és molt simàtica quan és amable i es veu molt bona persona.
Vale!
Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » El nostre receptari de Cuina Romana amb Col·lex
Salve!
Molt divertit el video i entretingut. Molt bon muntatge
Salve!
El video ha estat molt divertiti e interesant.
Molt bon treball i molt bon video.
Vale!
Bonu diem.
El video ha estat molt divertit i interessant.
Molt bon treball felicitats!!
Vale